Sunday, December 22, 2024   امروز ,   يکشنبه 2 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
19 آبان 1400
به مناسبت 19 آبان سالگرد شهادت دکتر حسین فاطمی - کورش زعیم

به مناسبت 19 آبان سالگرد شهادت دکتر حسین فاطمی

دکتر حسین فاطمی وزیر خارجه و یار با وفای دکتر محمد مصدق - جوانه ها

از: کورش زعیم

ما در این روز، راد مردی را که شست و هفت سال پیش در راه آزادی و مردم سالاری شهید شد، بزرگ میداریم. نه اینکه او به بزرگداشت ما نیازداشته باشد، بلکه این ماهستیم که نیازمند وابستگی به او هستیم، به آنچه او بود و آنچه او میخواست ما باشیم. او از گونه شهیدانی است که راه تاریک ما را روشن نگه میدارند، شهیدانی که به ما راستی و آزادگی می‌آموزند. او سیاوش زمان ما بود.

ما در درازنای تاریخ میهنمان کم شهید نداشته ایم. ما هزاران هزار از پسرانمان و برادرانمان و پدرانمان را در دفاع از مرزهایمان و از استقلالمان از دست داده‌ایم. همه تاریخ ما آکنده از فداکاری‌ها و شهادت‌ها در رویارویی با دشمن درونی و برونمرزی بوده است. همه آنان برای سربلندی کشور ما شهید شدند و همه آنان همیشه عزیز خواهند بود.

ولی، گاه در طول تاریخ مردانی پدیدار می‌شوند که در راه دفاع از آزادی ملتشان، و در راه رهایی مردم از ستمگری، از دیکتاتوری و از فساد شهید می‌شوند. آنان را دیکتاتورها نامردانه با کُشتن خاموش می‌کنند تا مردم صدای حقشان را نشنوند، تا نتوانند مردم را بسوی آزادی و گرفتن حقوق شهروندی خود از حاکمان ستمگر، فاسد و حق‌کش رهبری کنند. این‌ها شهیدان ملی هستند. آنچه ما ملت ایران را در طی هزاران سال پابرجا و سربلند و آزاده نگه داشته، شهیدان ملی ما هستند. از مرگ سیاوش که نخستین شهید ملی ما بود و ما هنوز در مرگ او سوگوار هستیم، تا مردانی چون کاوه و پاپک و ابومسلم و فراهانی و امیرکبیر و فروهرها همه از جمله شهیدان ملی ما هستند که برای استقلال سیاسی کشور و آزادی مردم مبارزه کردند؛ علیه ستم، خودکامگی و فساد مبارزه کردند، برای اینکه من و شما امروز اینگونه سربلندانه از تاریخ و فرهنگمان یاد کنیم و برای اینکه ایران ما پس از هزاران سال هنوز ایران بماند. آنان این ملت را زنده نگه داشته‌اند و جاویدان کرده‌اند، و ما هرگز آنان را فراموش نخواهیم کرد.

فاطمی گفت:  "کشته شدن در راه نجات یک ملت بزرگترین افتخار است"

و باز گفت:  "ما زنده انقلاب دنیا هستیم. ما از میان دریای خون رسته ایم. دیگر دنیا بطرف بربریت و بسوی امتیازات قرون وسطائی نمی رود..."

او امروز اینجا نیست تا ببیند که در غیابش ما براستی بسوی بربریت و امتیازات قرون وسطایی رفته‌ایم.

پدیده فاطمی بایستی بیشتر مطالعه شود. باید بفهمیم که چرا مصدق، مردی به عظمت تاریخ ایران، اینهمه به فاطمی جوان احترام می‌گذاشت، به او تکیه می‌کرد و به او اعتماد داشت؟ چطور بود که در میان اینهمه مردان فرهیخته و خوشنام و باتجربه پیرامون خود، جوانی سی و چهار ساله را به وزارت خارجه و معاونت پارلمانی و مشاور و سخنگوی دولت خود بر‌گزید؟ چرا شاه و درباریان پهلوی اینهمه از او می‌ترسیدند و با او دشمن بودند؟

به باور من، فاطمی یک اندیشمند استثنایی، یک تاکتیسین تیزهوش و یک نابغه سیاسی بود. فاطمی نه تنها هوش فوق‌العاده‌ای داشت و در مسایل سیاسی تیزبین بود، بلکه از شهامت بسیاری نیز برخوردار بود. او می‌دانست چه می‌خواهد و به کجا می‌رود. او مصمم بود که توان و هوش و زندگی خود را وقف مبارزه علیه فساد وخیانت و دیکتاتوری کند، و آماده پرداخت هزینه آن نیز بود... و این هزینه را در فجیع ترین شرایط پرداخت کرد. من افتخار آن را داشتم که او را بارها و بارها در سرای خودمان ببینم و از او عشق و وفاداری به میهن را بیاموزم.

کورش زعیم، هموند جبهه ملی ایران – شورای ششم

تهران – 19 آبان 1400خ


بازدید صفحه: 679
 



آیا احمدی نژاد می تواند برای رژیم در آینده نزدیک مایه دردسر بشود؟ تفاوت بزرگ خط و مشی سیاسی شما با آقای جمال درودی چیست ؟ قانون اساسی پیشنهادی شما تا عید نوروز آماده می شود؟
soheyla Jaavadi Ashteyani
احمدی نژاد میتواند ولی امیدوارم که رژیم آینده ای نداشته باشد. ایشان خط مشی خاصی ندارد فقط میخواهد ما همان اندیشه، روشها و کارهای 70 سال پیش را انجام بدهیم. ما تلاش میکنیم ایشان به روز بیاوریم.

چقدر در عمل جامعه را مستعد پذیرش لاییسیته که با سکولاریسم یکی نیست می بینید؟ چه ایده یا شعاری در عمل قدرت بسیج ملت برای حرکت و تغییر وضع موجود را دارد؟
soheyla Jaavadi Ashteyani
بیشتر مردم تفاوت این دو واژه را نمیدانند. میگویند سکولاریسم ولی منظورشان لائیسیته است. بهتر است بگوییم جدایی دین از حکومت که منظور و خواسته بیشینه مردم است.

جناب کورش زعیم: هدف جبهه ملی و مصدقی ها از اتحاد و تفاهم با فدرالیست ها ( تجزیه طلبها) چیست . چندان که در روز های اخیر شاهد ان بودیم
پرسشگر
ما هرگز با فدرالیستها یا تجزیه طلبها همخوانی نداشته و نداریم. ولی این دلیل نمیشود که با آنان بحث نکنیم و به راه راست هدایتشان نکنیم. در هر حال من نمیدانم شما از کدام آدم ها سخن میگویید، چون برخی از ما هر کس را که کمی از تغییر سخن بگویند گونه‌ای برچسب میزنند. مثال بزنید.

چه شخصیت سیاسی در آینده نزدیک پتانسیل زیادی برای دردسر درست کردن برای حکومت دارد ؟ و قدرت سازمان دهی دارد ؟
soheyla Jaavadi Ashteyani
ما زمزمه نارضایتی شدید از درون نظام را میشنویم.

نقطه ضعف های سیاست خارجی شاه چه بودند ؟
soheyla Jaavadi Ashteyani
وقتی کشور بسوی قدرت و پیشرفت میرفت و سری توی سرها درآورده بود، شاه آغاز به کرکری خواندن و تحقیر کشورهای غربی و اصول روابط اقتصادی و سیاسی و احترام متقابل را زیر پا گذاشت.

اگر آقای زعیم رییس دولت بود و میدید عربستان قصد دارد در روابط تمام کشورهای عرب با ایران برای خودش حق وتو قائل باشد و به نوعی روابط منطقه‌ای ایران را گروگان بگیرد و همه اعراب را دنباله رو خودش بکند چه میکرد؟
روابط ما با این کشورها چنان خواهد بود که زیر یوغ هیچ کشور دیگری نروند، یعنی به آنها بها خواهیم داد، از روابط با ما بیشتر سود و احساس امنیت خواهند داشت و پشتیبان استقلالشان خواهیم بود.

بنابراین نتیجه می‌گیریم عربستان نمی‌تواند به دلیل پل فهد بحرین را حیاط خلوت خود بداند
Reza
بحرین اکنون دیگر خود را تبدیل به یک کشور مستقل کرده و به قطر و امارات بیشتر گرایش دارد تا عربستان.

مدل توسعه سیاسی و دموکراسی کدام کشور را بیشتر برای ایران می پسندید؟
soheyla Jaavadi Ashteyani
ما نمیتوانیم از نظام های کشورهای دیگر سد در سد کپی برداری کنیم. کشورها در شرایط متفاوتی به نظام کنونیشان رسیده اند. ما هم برای یک نظام سیاسی درخور مردم و تاریخ ایران تلاش می‌کنیم.

می‌گویند: بحرین حیاط خلوت عربستان است و هیچ کشوری از جمله ایران نباید در بحرین نفوذ بیشتری از عربستان داشته باشد. سوال اینجاست که پس چرا چین در سریلانکا نفوذ بیشتری از هند دارد؟ سریلانکا جزیره‌ای چسبیده به هند است ولی با چین هیچ همسایگی ندارد.در حالی که ایران همسایه بحرین است
Reza
سریلانکا نامش در گذشته بسیار دور سرندیپ، متعلق به ایران و مرکز نیروی دریایی آسیایی ما بوده. درگیریهای مذهبی در هزاره گذشته ما را از آن غافل کرد و امروز لقمه راحتی برای چین شده است.

اگر شما رییس دولت ایران بودید برای حضور ایران در یمن ملاحظات عربستان را رعایت می‌کردید؟ می‌گویند: یمن حیاط خلوت عربستان است و هیچ کشوری نباید در یمن نفوذ بیشتری از عربستان داشته باشد
Reza
یمن حیاط خلوت ما بوده نه عربستان. ما بارها آنان را از حمله نجات داده‌ایم که نخستینش حمله حبشی‌ها بوده. بنابراین ما حق تاریخی حضور در یمن را داریم و اگر خردمندانه عمل مبکردبم، عربستان جرات حمله نمیداشت.

درود آیا پشتیبانی جمهوری اسلامی از حوثی‌ها و حضور در یمن در راستای منافع ملی ایران است؟
رضا
ما هرگز چنین منافعی نداریم. کمک ما به یمن بایستی نخست اقتصادی می بود. اگر ما منافع اقتصادی بادوام در یمن میداشتیم عربستان نسبت به تجاور به یمن احتیاط میکرد.

اگر آقای زعیم رییس دولت بود و میدید عربستان قصد دارد در روابط تمام کشورهای عرب با ایران برای خودش حق وتو قائل باشد و به نوعی روابط منطقه‌ای ایران را گروگان بگیرد و همه اعراب را دنباله رو خودش بکند چه میکرد؟
ما نخستین الویت را دوستی و همکاری اقتصادی و سیاسی در منطقه قرار میدادیم. ایران را مانند گذشته برای سرمایه گذاری کشورهای عربی که امروز همه ابرثروتمند هستند و ما ابرفلاکت زده باز میگذاشتیم. آنچه سرزمین ما دارد سرزمینهای عرب ندارد. داشتن منافع مالی و اقتصادی در ایران افکار شیطنت سیاسی را کنترل میکرد.

شخصی می‌گوید: بحرین حیاط خلوت عربستان است. عربستان برادر بزرگتر کویت است و ایران باید دَم عربستان را ببیند.یعنی باج بدهد شخص دیگری می‌گوید: بحرین در حوزه تاریخی ایران است و ایران باید بالاترین نفوذ را در بحرین داشته باشد. ایران باید برادر بزرگتر کویت و... باشد و ایران باید کشور اول منطقه باشد نه اینکه به عربستان باج بدهد حالا سوال من این است: از نظر شما کدام شخص وطن‌دوست واقعی است؟
متاسفانه ما بیست سال پیش شانسی برای بازگرداندن بحرین داشتیم، ولی حماقت و بیسوادی جمهوری اسلامی این فرصت را با فرستادن آخوندهای تندرو برای ایجاد اغتشاش از دست داد و عربستان زود خلاء را پر کرد. در ساختار حکومتی جمهوری اسلامی من هیچ نشانه‌ای از وطن دوستی نمی بینم، فقط وطن دزدی.

خدا را شکر که دوران پر افتخاری مثل دوران قبل انقلاب داشتیم که بزرگترین قدرت منطقه بودیم و مصر و کویت و بحرین و... اولویت نخست روابطشان ایران بود و نه عربستان.وطن‌فروشان مقیم‌ لندن و واشنگتن هم نبودند که بحرین را حیاط خلوت عربستان بدانند و عربستان را برادر بزرگتر کویت و بگویند رابطه ایران با اعراب به سعودی بستگی دارد. انگار ایران یک کشور کوچک و بدبخت است که سعودی بتواند در روابط ایران با بقیه سنگ اندازی کند.این حرفها برای کشورهای کوچکی مثل بنگلادش و لبنان مصداق دارد و نه برای ایران. آیا در دوران قبل از انقلاب، عربستان میتوانست نوع روابط ایران با مصر یا کویت یا بحرین را تنظیم کند یا ایران نوع روابط عربستان با بقیه را تنظیم میکرد!؟
Reza
گذشته پرافتخار ما زیر پای جمهوری اسلامی به گندابی از فساد و غارتگری و خشونت و کشتار مردم تبدیل شده است. ما نه تنها همه داشته‌های پیش از انقلاب را عمدتا از دست داده‌ایم که اکنون اگر ممانعت ابرقدرتها نباشد، همسایگان جنوب و غرب مانند لاشه‌ای از خاک ما تغذیه خواهند کرد. عربستان پیش از انقلاب بدون اجازه از ما هیچ اقدام راهبردی را نمیتوانست انجام دهد.

درود یکی از تحلیل ‌گران مقیم خارج گفته: کلید رابطه ایران با جهان عرب در دست عربستان است و کشورهایی مانند مصر و امیرنشینهای خلیج فارس در روابط با ایران از عربستان تبعیت می‌کنند. جناب زعیم دیدگاه شما چیست؟
Reza
نه اینطور نیست. البته عربستان توسط بن سلمان از قعر هزاره های گذشته در کوتاه مدت به یک کشور مدرن تبدیل شده، ولی قطر و امارات از آنها هم پیشرفته تر هستند.

رئیس موساد: اگر برنامه اتمی رژیم ایران غیرنظامی است به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم چه نیازی دارد؟!
soheyla Jaavadi Ashteyani
درست میگوید. برای دقیق ترین پژوهشهای دانشگاهی و پزشکی تا 20% مورد نیاز است. بالاتر از آن تنها غنی سازی تا 90% را تسریع میکند که برای بمب لازم است. ولی اینها این کارها را برای دزدیدن از بودجه آن میکنند.

آیا در آینده نزدیک قصد انتشار طرح قانون اساسی خود را دارید؟ شاد و سلامت باشید مهندس
soheyla Jaavadi Ashteyani
آری، پیش نویس آن را. چون باید در مجلس موسسان روی آن کار شود.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد