Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
21 تير 1400
در سومین سال درگذشت عباس امیرانتظام یاد او را گرامی میداریم - کورش زعیم

حکم بازداشت امیرانتظام را لاجوردی صادر کرد؟ | پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز

امیرانتظام شعله امید ایران بود

در 1375 که امیرانتظام   با مرخصی درمانی آزاد شد، من برای نخستین بار از نزدیک با او آشنا شدم. علاقه رسانه‌های بین‌المللی برای تماس با ایشان زیاد بود. امیرانتظام هر دوشنبه در خانه من با رسانه ها گفتگو می‌کرد و با هم درباره آینده ایران و اینکه چه میشود کرد بحث میکردیم. از لحن و سخن او می‌فهمیدم که کوچکترین ترسی در او نیست و آتش درونش تنها برای ایران شعله می‌کشد. مردی که خود را وقف آزادی و آینده ایران کرده بود.

در همان سال 1375، با موریس دنبی کوپیتورن، نماینده سازمان ملل در تهران ملاقات و موارد نقض حقوق بشر را شرح داد. در همان سال برنده جایزه بین المللی حقوق بشر "برونو کرایسکی" از اتریش شد. در یکی از مصاحبه‌های او پس از ترور اسدالله لاجوردی او را جلاد خواند که منجر به شکایت خانواده لاجوردی به اتهام «تهمت» پرونده‌ای جدید علیه وی باز شد و دادستان اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» را هم به آن افزود. از دید نظام، جلاد خواندن یک جلاد، اقدام علیه امنیت ملی بود! در سال ۷۹ امیرانتظام بار دیگر به زندان اوین بازگردانده شد؛ ولی پس از مدتی با مرخصی درمانی آزاد شد.

در اسپند 75، که هنوز هر هفته برای مصاحبه و گفتگو به خانه من میامد، با بانو الهه میزانی ازدواج کرد و پس از چهل سال دوری از فرزندانش، آرامش به زندگی او بازگشت. در1380، با لویی دو ژوانه، رییس گروه پژوهش بازداشتهای خودسرانه در تهران ملاقات کرد و نسبت به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض نمود. در 1383، جایزه بین‌المللی شهامت اخلاقی "کرایسکی" را دریافت کرد، و در 1386، لوح سپاس حقوق بشر سازمان مدافعان حقوق بشر ایران را دریافت نمود.

من آزادی مشروط امیرانتظام را یک فرصت طلایی برای مردم ستمدیده ایران خواندم و اصرار کردم که ایشان به جبهه ملی ایران بپیوندد و آن را رهبری کند. من به ایشان گفتم که می‌تواند نقش سازنده و تاریخی یک مُنجی را برای ایران بازی کند و کشور را از این گنداب سیاسی نجات دهد. من ماندلا را مثال زدم که با پشتوانه یک حزب سیاسی ریشه دار موفق شد مردم افریقای جنوبی را آزاد و دموکراسی را برقرار کند. من بر پیوستن ایشان به جبهه ملی پای فشردم، هر چند که برخی از اعضای قدیمی با این پیوند موافق نبودند و او متهم به جاسوسی میدانستند. در همایش 1382 جبهه ملی ایران، ما ایشان را غیابی نامزد کردیم، و با وجود مخالفت دو سه نفر که پیش شرط را رفع اتهام نظام از ایشان میدانستند، ایشان با رای بسیار بالا به عضویت شورای مرکزی جبهه ملی ایران، و سپس به عضویت هیئت رهبری برگزیده شد. من به آرزویم نزدیک می‌شدم که روز رهبری کشور را بر عهده بگیرد. من در مانیفست 1388 خود برای تغییر حکومت، ایشان را رئیس‌جمهور طبیعی ایران خواندم.

براستی این مرد را یکی از شخصیت‌های نادر تاریخ معاصر ایران می‌دانستم. خیلی به او جفا شد، خیلی به او خیانت شد، خیلی سختی کشید. افسوس که با شرایط حاکم بر جامعه امکان بهره برداری از این گنجینه‌های کشورمان را نداریم. مالکان کشور ما یک مشت آدم  نادان و فاسد و بی وطن هستند. من فقط امیدواریم که بتوانیم روزی از این جهنم فساد و نادانی و خشونت و خیانت نجات پیدا کنیم؛ و شخصیت‌هایی مانند امیرانتظام که زندگیشان را وقف این کشور کرده و می‌کنند، فرصت خدمت به کشور و این ملت بزرگ را فراهم آوریم تا ما را به جایگاهی که سزاوارش هستیم برسانند. امیرانتظام که در سالهای آخر زندگی به علت بلاهایی در زندان کشیده بود بشدت بیمار و زمین‌گیر شد، که با بردباری فرشته‌وار همسرش نگهداری می‌شد. درگذشت او یک ضایعه جبران ناپذیر برای ملت ایران بود.

اگر یک امیرانتظام کشور را اداره می‌کرد، نخبگان ما فراری داده نمی‌شدند، این غارتگری تاریخی خزانه و منابع ملت ایران توسط یک مشت دزد بی‌وطن انجام نمی‌گرفت. دارایی ما بجای هزینه در راه آبادانی و تولید و رفاه مردم، برای طرحهای کودکانه بی‌مصرفی که دشمنی و تحریم‌های کمرشکن بین‌المللی را به دنبال داشت مصرف نمی‌کردیم. ما می‌توانستیم تا کنون یکی از بزرگترین اقتصادها، همبسته‌ترین و پیشرفته‌ترین و قدرتمندترین ملت‌ها باشیم، توطئه‌گران بیگانه جرات نمی‌کردند برای مرزهای ما و برای موجودیت ما برنامه‌ریزی کنند؛ و ما می‌توانستیم بسیار زودتر از هندوستان و امارات به مریخ برویم.

اگر دولت را یک امیرانتظام اداره می‌کرد، چنان جاذبه‌ای برای نخبگان پیر و جوان کشور می‌بود که آنان مانند نخبگان هندوستان و چین به بازگشت به میهن وفادار می‌ماندند، و مانند نخبگان ما از کشور گریزان نمی‌شدند و بازگشتشان یک مسئله امنیتی تلقی نمی‌شد. ثروتی که ما در فقدان نخبگان خود از دست داده ایم ابعادی چنان نجومی دارد که می‌توان آنرا فقط با ویرانیهای دشمن در دو سده اول خورشیدی سنجید که فساد و تباهی دربار نظامی- مذهبی ساسانی چه بلایی بر سر مهمترین ابرقدرت جهان آورد. بلایی که جمهوری اسلامی بر سر ما آورد چیزی کمتر از حمله تازی و مغول نیست.

یک ملت همیشه عباس امیرانتظام تولید نمی‌کند. قامت او در نبرد با اهریمنی‌ها چنان بلند و افراشته بود که توطئه‌گران و حسودان جز زانوی او را نتوانست دیدن. من افتخار می‌کنم که در دوران یکی از این نخبگان اسطوره‌ای ایران زمین، و در دوستی و همکاری با او، زندگی می‌کردم. من به سهم خود امیدوارم که خود از امیرانتظام درس گرفته باشم و تا زنده هستم از منش و خرد و خودگذشتگی او در راه میهن پیروی کنم. ایران همیشه خواهد بود، و عباس امیرانتظام همیشه سرمشق ایرانیانی که می خواهند ایرانی باشند.  

کورش زعیم – هموند جبهه ملی ایران – شورای ششم

تهران، 21 تیر 1400خ


بازدید صفحه: 364
 



زنده و پاینده باشی ای دلاور که از سخنانت بوی رستم ،سیاوش ،یعقوب و امیرکبیر به مشام دلسوزان وطن میرسد . ای دلاور ایران عزیز به داشتن استوره هایی چون شما همیشه نیازمند است تا دشمنان این مرز و بوم بدانند که دریغ است که ایران ویران شود . با احترام یکی از میلیون ها دوستدارانت .
سپاس از مهر شما. لطف شما باعث دلگرمیست.

درود بروان پاک عباس امیر انتظام که پرچم مبارزه از زمان نهضت ملی شدن نفت وپس از کوداتای ننگین 28 مرداد تا روز رهایی از دست دروغ پردازان وستمگران زمانه بزمین نگذاشت وبرای اعتلای ایران کوشید ودرود به مهندس کورش زعیم که نشان داده اند که رهرو مردانی چون زنده یادان دکتر محمد مصدق ومهندس عباس امیر انتظامند راه شما راه پیروزی وپیشرفت ایران است با ارادت واحترام
حجت الله صدیقی
سپاس از مهر شما.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد