در پایان بررسی ها، مهندس زعیم در طی چند مقاله و سخنرانی و مصاحبه در این باره شرایط و سرانجام آین کار را شرح داد. دکتر محمدعلی دادخواه هم نشست هایی در زمینه ابعاد حقوقی این اشتباه بزرگ ترتیب داد که زعیم در همه آنها شرکت میکرد. سرانجام سد ساخته شد، ولی با کاهش ارتفاع به حدود ۲۷ متر به جای ۵۴ متر، و هزینه آن که در آغاز سه میلیارد تومان برآورد شده بود، بیش از ۹۰ میلیارد گزارش شد. کورش زعیم در سال بعد، ۱۳۸۵، برای ۴۷ روز بازداشت و در انفرادی بند ۲۰۹ اوین زندانی شد.
در سال ۱۳۸۶، دکتر ورجاوند که قرار بود در روز هفتم آبان، روز اعلام بیانیه حقوق بشر کورش بزرگ در بابل، در پاسارگاد سخنرانی کند، این کار را به زعیم واگذار کرد.
کورش زعیم در هفتم آبان ۸۶، سخنرانی هیجان انگیزی را با عنوان "کورش، تو هرگز نخفته ای که روح تو در وجود ما بیدار است،" در پای آرامگاه کورش انجام داد که بازتاب بسیار بسیار زیادی داشت و نسل جوان و دانشجو را به هیجان آورد و توجه آنان را به کورش و آرامگاه او به عنوان میراث و فرهنگ غرورآمیز گذشته جلب نمود. در این سخنرانی مهندس زعیم پیشنهاد کرد که این روز به نام "روز ملی ایران" ثبت شود. در این سال، دکتر پرویز ورجاوند به ناگهان بیمار شد و در راه بیمارستان به گونه ای غیرعادی درگذشت.
در هفتم آبان ۱۳۸۷، زعیم باز برای سخنرانی در برابر آرامگاه کورش برای انبوه جوانانی که آهنگ پاسارگاد را کرده بودند، به پاسارگاد رفت، ولی رییس اداره کل اطلاعات استان فارس، برای جلوگیری از سخنرانی، متن سخنرانی را از او گرفت، مردم را از محوطه پاسارگاد بیرون کردند، و مهندس زعیم را به دست رییس پاسگاه پلیس راه سپرد که به تهران باز گرداند. متن سخنرانی، با عنوان "روز ملی ایران، در هر حال منتشر شد.
در تابستان ۱۳۸۸، زعیم را بار دیگر بازداشت و برای سه ماه در انفرادی اوین زندانی کردند.
در هفتم آبان ۱۳۸۸، پس از آزادی پس از ۳ه ماه بازداشت، با وجود اخطارهای شدید وزارت اطلاعات، مهندس زعیم همراه با دوستان خود و برنامه حضور شمار زیادی اتوبوس از جوانان و دانشجویان عازم پاسارگاد، برای سخنرانی به پاسارگاد رفت؛ ولی هنگام پیاده شدن از اتوبوس در برابر جاده پاسارگاد، شمار زیادی ماموران امنیتی و نیروی انتظامی اتوبوس را محاصره کردند و بی درنگ پس از توقیف نسخه های متن سخنرانی، کورش زعیم را وادار کردند که یا فوری با نخستین اتوبوس به تهران بازگردد یا به زندان در شیراز برده خواهد شد. متن سخنرانی آن سال زعیم با عنوان "کورش، تو به ما آموختی چگونه ایرانی باشیم،" در تهران منتشر شد.
در هفتم آبان ۱۳۸۹، زعیم پیشاپیش زیر فشار امنیتی قرار گرفت که اگر به پاسارگاد برود، بیدرنگ زندانی خواهد شد. با سفارش دوستان، آن سال آیین روز هفتم آبان در خانه مهندس زعیم با حضور شمار زیادی از دوستان برگزار و سخنرانی او با عنوان "روز ملی ایران" خوانده و منتشر شد.
در زمستان ۸۹، مهندس زعیم بار دیگر بازداشت و برای ۲۷ روز در انفرادی اوین زندانی شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۰، آیین روز هفتم آبان، روز ملی ایران، در خانه مهندس زعیم برگزار و سخنرانی او با عنوان، "کورش، تو چرا نیستی، وقتی ملت به تو نیاز دارد؟" خوانده و منتشر شد.
در اسفند 90، مهندس زعیم به دادگاه خوانده شد و به سه سال زندان محکوم شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۱، مراسم روز کورش، روز ملی ایران، در منزل مهندس زعیم برگزار شد، و سخنرانی او با عنوان، "کورش فقط گریست!" خوانده و منتشر شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۲، مراسم روز کورش، روز ملی ایران، در منزل مهندس زعیم برگزار شد، و سخنرانی او با عنوان، "روز جهانی کورش، روز ملی ایران" خوانده و منتشر شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۳، مراسم روز کورش، روز ملی ایران، در منزل مهندس زعیم برگزار شد، و سخنرانی او تحت عنوان، "سرزمین کورش، سرزمین من" خوانده و منتشر شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۴، مراسم روز کورش، روز ملی ایران، در منزل مهندس زعیم برگزار شد، و سخنرانی او با عنوان، "روز جهانی کورش، روز ملی ایران" خوانده و منتشر شد.
اسفند ۹۴، مهندس زعیم در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به یک سال دیگر حبس تعزیری محکوم شد.
در ۲۶ تیر ۱۳۹۵، کورش زعیم در خانه دستگیر و به جرم اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت و فعالیت در جبهه ملی ایران برای تحمل چهار سال زندان دستگیر و در اوین زندانی شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۵، کورش زعیم مراسم روز جهانی کورش و روز ملی ایران را در محوطه زندان اوین با حضور شماری از زندانیان سیاسی برگزار و سخنرانی او با عنوان "روز ملی ایران" منتشر شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۶، کورش زعیم بار دیگر روز جهانی کورش و روز ملی ایران را در محوطه زندان اوین با حضور شماری از زندانیان سیاسی و حقوق بشری برگزار کرد، که خبر آن منتشر شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۷، مراسم روز کورش، روز ملی ایران، در منزل مهندس زعیم با خواندن بیانیه ای به این مناسبت برگزار شد.
در هفتم آبان ۱۳۹۸، مراسم روز کورش بزرگ و روز ملی ایران، با وجود ممنوعیت رفتن به پاسارگاد با شده اعمال شد، در منزل کورش زعیم برگزار شد و با بیانیه او به عنوان "روز کورش بزرگ و روز ملی ایران" منتشر شد.