Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
22 ارديبهشت 1398
خلیج پارس - خلیج تونکین - کورش زعیم

خلیج پارس - خلیج تونکین


Image result for gulf of tonkin


به سیاستمداران، سردمداران و سردارانی که در برابر تهدید بالقوه امریکا رجزخوانی میکنند، و موشکهای خود را به رخ میکشند و پس و پیش میکنند و میخواهند ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را گروگان بگیرند، تنگه هرمز را ببندند و نداهای کودکانه دیگر، میخواهم رویداد خلیج تونکین در ویتنام در سال ۱۹۶۴ را یادآوری کنم.

قطعنامه خلیج تونکین کنگره امریکا در هفتم اوت ۱۹۶۴،(۱۳۴۳)، به رییس جمهور لیندن جانسون اختیار داد که برای جلوگیری از تجاوز بیشتر از نیروهای مسلح امریکا استفاده کند. این قطعنامه در پاسخ به ادعای حمله زیردریایی های ویتنام به دو ناوشکن امریکایی (مداکس در۲ اوت، ترنر جوی در۴ اوت) واقع در خلیج تونکین صادر شده بود. در آن زمان ویتنام شمالی و جنوبی ده سال بود که با هم می جنگیدند و امریکا به دنبال بهانه برای حمله گسترده به ویتنام شمالی بود با هدف جلوگیری از گسترش کمونیسم. قطعنامه خلیج تونکین در مجلس شورا به اتفاق آراء و در سنای امریکا با تنها دو رای مخالف تصویب شده بود.

داستان این بود که نیروی دریایی ویتنام جنوبی با نقشه وزارت دفاع امریکا و مدیریت سازمان سیا به سواحل ویتنام شمالی پیوسته حمله میکرد؛ ولی امریکا هیچ بهانه ای برای یک حمله گسترده هوایی و زمینی نمی یافت. روز دوم اوت، زیردریایی های ویتنام شمالی به ناوشکن امریکایی نزدیک شدند، ناوشکن سه شلیک هشدار به آنها کرد. آنها هم با سه شلیک هشدار پاسخ دادند که یکی از آنها به ناوشکن مداکس اصابت کرد. امریکایی ها اعلام کردند که بی دلیل به ناو آنها شلیک شده است. دو روز بعد هر دو ناوشکن امریکایی اعلام کردند که باز به آنها شلیک شده، در صورتیکه هیچ شلیکی در آن روز انجام نشده بود. نه زیردریایی نه قایق نه هیچ شناوری در آن روز ظاهر نشده بوده، فقط آنتن های مخابراتی دریایی. رئیس جمهور امریکا فوری از کنگره اجازه درگیری نظامی کرد و گرفت که منجر به حمله همه جانبه امریکا به ویتنام شد و ویرانیها و کشتار بزرگی که بوجود آورد. پس از خروج امریکا از ویتنام، ویتنام شمالی با کمک سرمایه و تکنولوژی امریکا از پیشرفته ترین اقتصادهای آسیای خاوری شد.
آقای ترامپ با وجود گزارشهای سازمان جهانی انرژی اتمی مبنی بر رعایت برجام توسط ایران، باز بر خطرناک بودن و اتمی شدن ایران
 تاکید دارد. جرج بوش پسر هم ایران را در محور شرارت اعلام کرد و به دروغ عراق را متهم به اتمی بودن و داشتن سلاحهای کشتار جمعی متهم کرد، و با وجود مخالفت سازمان ملل به عراق حمله و صدام حسین را سرنگون کرد.

در ۱۸۹۸، هنگام شورش و جنگ مردم کوبا علیه استعمار اسپانیا، ناو جنگی امریکا (مین) که در نزدیکی بندر هاوانا گشت میزد، ناگهان منفجر و غرق شد و ۲۶۰ ناوی کشته شدند. پس از بررسی دلیل انفجار، اعلام کردند یک مین دریایی که زیر کشتی نصب شده بوده عامل انفجار است. بسیاری کشتیهای جنگی آن زمان انبار مهمات خود را نزدیک انبار ذغال سنگ تعبیه میکردند. رئیس جمهور امریکا، ویلیام مکینلی، که میخواست اسپانیا را از همسایگی خود بیرون کند، اسپانیا را مسبب انفجار اعلام کرد و اعلان جنگ داد. نتیجه جنگ این شد که اسپانیا از مالکیت کوبا گذشت و جزیره های پورتوریکو و گوام را هم به امریکا بخشید. در سال ۱۹۷۴، مهندسان دریایی امریکا بار دیگر با مطالع اسناد نیروی دریایی امریکا و اسپانیا پرونده را برای بررسی مهندسی باز کردند. نتیجه ای که اعلام کردند این بود که انفجار کشتی از موتور ذغال سوز آن که در کنار انبار مهمات قرار داشته بوده است.

رویدادهای خلیج پارس محدود به آنچه این روزها رخ داده است نخواهد بود. سردمداران و سرداران رشید در سخن پراکنی، بهانه به دست امریکا ندهند. کارنامه جمهوری اسلامی هم در درک نشانه های یک جنگ احتمالی چندان خوب نیست. پیش از جنگ عراق که به هر دو طرف تحمیل شده بود، نشانه هایی در سیاستهای بریتانیا و امریکا دیده میشد که میتوانست یک سیاستمدار ورزیده یا یک فرمانده دانش آموخته را هشیار کند. از همین نشانه ها بود که من پنج ماه پیش از آغاز جنگ، در مقاله ای یک جنگ مرزی و فرسایشی میان ایران و عراق را در شرف وقوع خواندم، ولی سرداران و فرماندهان جمهوری اسلامی که همه ماشاالله خبره در سیاست خارجی و نظامیگری بودند، از جمله آیت الله خمینی حمله عراق را غیرممکن خواندند.

هنگامیگه عراق نخستین حمله را با بمباران آغاز کرد، رهبر انقلاب اسلامی گفت، "بمبی انداخت و فرار کرد. خیال نکنید یک چیزی. هیچ. ابدا مسئله نیست. دشمن ها، این احزاب فرصت میخواهند به دست بیاورند و شایعه سازی میکنند. دزدی آمده سنگی انداخته و فرار کرده. دیگر قدرت اینکه تکرار بکند انشاالله ندارد."

من نمیگویم که جنگ خواهد شد، اگر هم امریکا خودش یا از آستین اسراییل یا برخی همسایه های خود بزرگ بین بخواهد به کشور ما آسیب بزند هنوز راههایی برای برونرفت وجود دارد. تا آن هنگام، آقایان عقل کل در جمهوری اسلامی دهانشان را ببندند، بویژه نظامیان. این آقایان حتی خطر داعش را هم در آغاز درک نکردند تا ما آنرا یادآوری و برخورد با آنها را اضطراری اعلام کردیم.

کورش زعیم

هموند جبهه ملی ایران- سامان ششم

22 اردیبهشت 1398خ


بازدید صفحه: 1292
 



vali fekr konam ghanoneh assasi pishenhadi president va nokostvazir va 2 majles bashad? do gozineh fekr konam baraye manshor bashad.
soheyla jaavadi ashteyani
همینطور است.

چرا امارات و بحرین در اختلاف ایران و عربستان از ریاض حمایت می‌کنند؟
چون هر دو را قبیله های مهاجر از عربستان اداره میکنند و میخواهند جلوی قدرت گرفتن اکثریت ایرانی را بگیرند..

جام سم در برابر جام زهر چيزي نيست كه ، بعد از اين همه رجز خواني شبي از اين شب ها بسر خواهد آمد جام سم را با ولع تمام خواهد نوشيد و آن روزي است كه عرصه را بر ملت ايران تنگ ترخواهد .....
كامران حيدري قشقايي
امیدوارم ایشان دیر به فکر تسلیم نیافتد. گزینه میان سرنوشت شاه و سرنوشت صدام حسین و قذافی است.

آیا به نظر شما قصد آقای خامنه ای از تغییر احتمالی قانون اساسی احیای نخست وزیری و سنا است؟
soheyla jaavadi ashteyani
احتمالن، چون صحبتش شده بوده. ولی مشکل وجود خودش و سمت ولایت مطلقه فقیه است.

salam Mohandes benazare shoma manzoreh aghaye khamnee keh migoyad na jang na mozakereh ba USA yani chi? aya dar manshoreh Jebhe meli sheshom az taarze entekhabeh nokostvazire parlemani sokhani be meyaan aamadeh ast? shad bashid
soheyla jaavadi ashteyani
1- این را میگوید چون مذاکرات پنهانی بوسیله واسطه ها تهدیدهای حمله را خاموش کرد. بنابراین پیش بینی اینکه با مذاکره جنگ نخواهد شد را هر شهروند توی خیابان هم کرده بود. 2- ما دو گزینه گذاشته ایم برای فرنشین حکومت: یکی رییس جمهور با رای مردم و او میتواند یک نخست وزیر با رای دو مجلس داشته باشد. گزینه دوم انتخاب رییس جمهور بوسیله ائتلاف پارلمانی.

مشکل ترامپ رعایت برجام توسط جمهوری اسلامی نیست. مشکل او تهدید اسراییل،حمایت از حزب‌الله و حماس و دامن زدن به بی ثباتی در منطقه توسط جمهوری اسلامی در چهار دهه اخیر است.
درست است.

درود به استاد گرامی من همیشه از حمله آمریکا به عراق و افغانستان حمایت کرده‌ام. زیرا شر دو دشمن ایران در شرق و غرب(طالبان و صدام) به دست آمریکا کنده شد
سعید
شر جمهوری اسلامی را امریکا جایگزین کرد که برای ایران از آن دو بدتر بود.

البته جنگ چریکی ویتنام شمالی در ویتنام جنوبی از 1959(پنج سال پیش از خلیج تونکین)و از طریق ویت ‌کنگ ها آغاز شد و از 1954(کنفرانس ژنو و تقسیم ویتنام) تا 1959 تقریبا جنگی وجود نداشت
رضا
امریکا دنبال بهانه میگشت تا مستقیم به ویتنام شمالی حمله و آن را به ویتنام جنوبی منظم کند. درگیری های چریکی دریایی کماکان ادامه داشت.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد