Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
1 فروردين 1398
پیشنهاد نامزدی نرگس محمدی و نسرین ستوده برای جایزه صلح نوبل - کورش زعیم

ترجمه نامه به آکادمی سوئد و آکادمی نروژ برای نامزدی جایزه نوبل ۲۰۱۹ برای نرگس محمدی و نسرین ستوده:

پیشنهاد نامزدی نرگس محمدی و نسرین ستوده برای جایزه صلح نوبل

Image result for ‫نسرین ستوده‬‎

آکادمی سوئد، کمیته برای جایزه نوبل؛ و آکادمی نروژ برای جایزه صلح نوبل

استکهلم، سوئد و اسلو، نروژ 

درباره: نامزدی برای جایزه صلح نوبل ۲۰۱۹

از: کورش زعیم

آقایان/بانوان گرامی،

ما مفتخر هستیم که بدینوسیله بانو نسرین ستوده و بانو نرگس محمدی، دو بانوی برجسته ایرانی و کنشگر حقوق بشر ستایش شده جهانی را بطور مشترک برای دریافت جایزه نوبل ۲۰۱۹ معرفی و نامزد کنیم.

بانو نسرین ستوده، زاده ۱۹۶۳، و نرگس محمدی، زاده ۱۹۷۲، دو تن از شناخته شده ترین کنشگران صلح و حقوق بشر در ایران هستند. نسرین ستوده، یک وکیل مدافع حقوق بشری، اکنون برای یک حکم ۵ ساله در زندان است و اخیرا با حکم های جدید به علت مبارزه برای حقوق زنان، به ۳۳ سال دیگر در زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.

نرگس محمدی، یک فیزیکدان و روزنامه نگار، که از دوران دانشگاه یک کنشگر حقوق بشری بوده، برای شرکت در بنیانگذاری "کانون مدافعان حقوق بشر ایران" و نیابت رئیس آن، و بنیانگذاری شورای ملی صلح، در همراهی با بانو شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳، اکنون برای یک دوره ۱۶ ساله در زندان بسر می برد.

بانو ستوده و بانو محمدی هر کدام دو کودک دارند که به علت دوره های متعدد و طولانی زندان به دلایل دیدگاهها و مبارزات حقوق بشری خود، به ندرت توانسته اند با فرزندانشان باشند. بانو محمدی حتی اجازه تماس تلفنی با فرزندانش را نداشته است، که نشانه ای از بیرحمی سامانه قضائی جمهوری اسلامی است. بانو محمدی همچنین برای "جرم"هایی چون مبارزه برای حقوق زنان در ایران، تشکیل گروه ضد اعدام (لگام)، و دیدار با بانو کاترین اشتون، وزیر خارجه اتحادیه اروپا، در سفر به ایران محکوم شده است.

نرگس محمدی تا کنون موفق به دریافت جایزه بنیاد الکساندر لانگر ایتالیا در سال ۱۳۸۸، جایزه حقوق بشر پر آنگر دولت سوئد در سال ۱۳۹۱، جایزه حقوق بشر شهر وایمار آلمان در ۱۳۹۵، و جایزه آندره ساخاروف توسط انجمن فیزیک امریکا در سال ۱۳۹۷ شده است. نرگس محمدی مبتلا به بیماری مزمن فلج عضلات (ALS) و خونریزی رحم است که برای آن چند بار زیر نظر زندان در بیمارستان بستری شده، ولی هنوز درمان نیافته است.

نسرین ستوده یک حقوقدان و وکیل مدافع حقوق بشری است که تا کنون دفاع از کنشگران سیاسی مخالف را که در پیامد انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸، زندانی شده بودند برعهده داشته است. وی همچنین وکیل مدافع کنشگران سیاسی و حقوق بشری، زندانیانی که در کودکی مرتکب جرم و محکوم به اعدام شده اند، شهروندانی که به جرم اعتقاد به کیش بهائیت زندانی شده اند، زنان معترض به حجاب اجباری، و مادرانی که فرزندانشان در قتل عام جمهوری اسلامی در دهه ۱۳۶۰ اعدام شده اند، و کمک به گردآوری یک میلیون امضاء در پشتیبانی از انجمن حقوق کودک، بوده است.

بانو نسرین ستوده موفق به دریافت جایزه حقوق بشر کمیته بین المللی حقوق بشر ایتالیا در۱۳۸۷، جایزه باربارا گولداسمیت آزدی نوشتار از انجمن قلم امریکا در ۱۳۹۰، تقدیرنامه دانشکده حقوق دانشگاه ایلی نوی جنوبی امریکا در ۱۳۹۰، جایزه آندره ساخاروف برای اندیشه آزاد توسط اتحادیه اروپا در ۱۳۹۱، و جایزه سالانه حقوق بشر بین المللی لودویک-تراریو برای یک حقوقدان در سال ۱۳۹۷، شده است.

من خود به عنوان یک کنشگر سیاسی برای حقوق بشر و دموکراسی در طی پنج دهه، و زندانی چندباره سیاسی در جمهوری اسلامی ایران، و محروم شده از تدریس در دانشگاه، این افتخار را داشته ام که با این دو بانوی برجسته در کانون مدافعان حقوق بشر ایران و شورای ملی صلح وبرخی رویدادهای حقوق بشری دیگر همکاری داشته باشم. بانو نسرین ستوده، مانند بانو شیرین عبادی، هر دو وکیلان مدافع من بوده اند و من شاهد تعهد و تلاش ایشان نسبت به انجام وظیفه دشوار حقوقی در بیدادگاه های جمهوری اسلامی بوده ام.

نامه های پشتیبانی و امضاهای بسیاری از نخبگان و استادان از دانشگاههای ایران و جهان، و کنشگران حقوق بشری و سیاسی، در پشتیبانی از این نامزدی تقدیم یا ارسال خواهد شد.

با گرامیداشت،

کورش زعیم هموند شورای رهبری

جبهه ملی ایران  یک سازمان سیاسی

برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران از ۱۳۲۸خ

تهران – ۱ فروردین ۱۳۹۸خ- ۲۱ مارس ۲۰۱۹م

تلفن: 

بازدید صفحه: 1703
 



جناب مهندس علت سرعت بالای افزایش تولید نفت آمریکا چیست؟ فن‌آوری؟ هیچکدام از کشورهای تولید کننده نفت از جمله روسیه تاکنون نتوانستند به سرعت آمریکا تولید نفت خود را به ۱۲ میلیون بشکه در روز برسانند که پیش‌‌ بینی میشود تا سال 2024 به ۱۸ میلیون بشکه در روز برسد
امیر
چرا، عربستان به مقدار نزدیک شده بود. افزایش بی رویه به روند طبیعی اقتصاد آسیب میزند. ترامپ میخواهد بطور موقت جای کاهش نفت ایران را پر کند.

عربستان نمی‌تواند به راحتی کارگران خارجی را بخاطر مسائل سیاسی اخراج کند.زیرا در این صورت با کمبود شدید نیروی کار روبرو شده و به اقتصادش ضربه وارد خواهد شد.شهروندان بومی هم نمی‌توانند به سرعت جای خارجی‌ها را پر کنند
بسیار درست است.

با سخنان چهارشنبه حسن روحانی چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در نهایت خروج جمهوری اسلامی از برجام و بازگشت تمام تحریمهای اروپا؟
جرات نمیکنند از برجام خارج شوند. روحانیان معمولا در بلوف زدن استادند، و البته گاهی در نادانی.

جناب استاد با توجه به روابط نزدیک مصر-عربستان و کمکهای مالی عربستان به مصر چرا قاهره از ائتلاف ناتوی عربی(برای مقابله با ایران)کنار کشید؟ آیا نگران قطع کمکهای مالی عربستان و اخراج کارگرانش نیست؟
سعید
من بارها در اینجا به شما گفته ام که مصر این کشورها را در قد و قامت خود نمیداند تنها کشوری که مصر میتواند رقابت یا همکاری و حتی هم پیمانی کند ایران است. البته در حال حاضر مصر نیاز به ارز بازگشتی شهروندانش دارد.

آیا ایران دمکراتیک می‌تواند دوباره بزرگترین اقتصاد منطقه شود؟ با توجه به اینکه اکنون تولید ناخالص داخلی ترکیه ۲ برابر و عربستان ۱/۵ برابر ایران است و تحریمهای آمریکا باعث کوچکتر شدن حجم اقتصاد ما هم خواهد شد
سعید
با مدیریت خوب، ما که امکانات نیروی انسانی و منابع طبیعی بیشری داریم خیلی زود میتوانیم جایگاه گذشته خود را پس بگیریم.

جناب استاد با توجه به پاسخ شما(زیرا مصر و پاکستان به ارز خارجی که کارگرانشان به میهن باز میگردانند نیاز دارند)آیا می‌توان نتیجه گرفت که حکومت آینده ایران برای خنثی کردن این نفوذ عربستان باید پذیرش مهاجران خارجی را در دستور کار خود قرار دهد؟
سعید
تنها هنگامی که هیچ نیروی کاری در کشور نمانده باشد که شغل نداشته باشند. در یک دو سال پیش از انقلاب تقریبا هم خدمتکاران خانه ها زنان فیلیپیبی بودند و سرایدارها افغانستانی. من چنر بار آگهی برای استخدام مهندس دادم، ولی هیچ مهندسی که بدرد من بخورند بیکار نبود. مجبور شدم مهندس از فیلیپین و هندوستان و استرالیا و ارد کنم.

جبهه ملی در قدرت باید کاری کند که پول ما از عربستان اگر بیشتر نباشد،کمتر هم نباشد تا بتوانیم در ترکیب با عوامل دیگر نفوذ بیشتری داشته باشیم
علی
ما سد در سد توان آنرا داریم که بی فروش نفت تولید ملی ما بسیار بسیار بیشتر از درآمد نفت عربستان باشد.

قدرت هم دست جبهه ملی باشد پول عربستان برای بذل و سرمایه‌گذاری در جهان قویتر است و می‌چربد.لعنت بر جمهوری اسلامی که چهل سال ما را عقب انداخت و‌ عربستان‌ را به این اندازه ثروتمند کرد
ما را چهل سال عقب نیانداخت. 100 سال.

چطور ممکن است لابی جمهوری اسلامی در واشنگتن قویتر از عربستان باشد ولی بیشترین فشارها و تحریم‌ها علیه ایران باشد و مدرن ترین تسلیحات و کالاها به عربستان داده شود!؟ لابی واقعی ایران در واشنگتن دوران اردشیر زاهدی بود
من نگفتم قوی تر یا ضعیفتر هستند. گفتم که باید داشته باشند. آن فشارها واکنش به رفتار جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی است.

ما که در ایران هستیم نمی‌توانیم تسلط کامل در زبان انگلیسی پیدا کنیم؟ باید در محیط خارج باشیم تا بتوانیم؟
Arash
درست است، من هم پیش از دانشگاه یک دوره سه ماهه را در دانشگاه امریکایی واشنگتن گذراندم. ولی امروزه کلاس های زبان بسیار خوبی در ایران هسند که میتوانند شما را تا حد زیادی به زبان بومی نزدیک کنند.

با پوزش،10 مایل دریایی معادل ۱۸/۵ کیلومتر است و ۱۶ کیلومتر معادل 10 مایل خشکی است
Ben
آری، باز عجله کردم. میل زمینی 1609 متر و میل دریایی 1852 متر است. من این اشتباه را یک بار دیگر هم در یک گفتگوی تلویزیونی کردll ک پس از چند دقیقه اصلاح کردم! ممنون از ضربه زدن به مغز من!

اقا شما چطوری زبان انگلیسی یاد گرفتید؟ قبل از رفتن به دانشگاه ایلینوی شروع به یادگیری کرده و در آمریکا تسلط کامل پیدا کردید یا در ایران؟
Arash
من از دبیرستان این زبان را می آموختم و پدرم برای اینکه بتوانم مکاتبات او را انجام دهد آموزگر خصوصی برایم گرفته بود. آموزگر که ارمنی و منشی او بود، بخاطر علاقه ای که به رفتار پدرم داشت از گرفتن حق تدریس خودداری میکرد و کم کم با هم دوست شدیم.

۱-ببخشید عهدنامه مودت 1921 ایران و شوروی که اشتباها 1923 نوشتم ۲-عرض منطقه انحصاری ماهیگیری در قرارداد دریانوردی و بازرگانی 1940 ایران و شوروی ۱۰ مایل تعیین شد و نه ۱۲ مایل
Ben
درست است 16 کیلومتر.

جناب استاد با توجه به پاسخ شما چرا دولت ریاض برای همراه کردن مصر و پاکستان با سیاستهای خودش گاهی اوقات تلویحا آنها را تهدید به اخراج کارگرانشان از عربستان می‌کند؟
سعید
زیرا این دو کشور به ارز خارجی که کارگرانشان به میهن باز میگردانند نیاز دارند.

با این حساب در طول آن یک نسل که شاید قدرت در دست جبهه ملی باشد،نفوذ سیاسی عربستان به دلیل توان سرمایه گذاری خارجی بیشتر از ایران خواهد بود
علی
اکر در دست جبهه ملی باشد این امر بسیار غیرمحتمل خواهد بود.

مگر ایران اکنون در واشنگتن لابی دارد که آقای زعیم می‌گویند:لابی عربستان مانند اسراییل و ایران نیست؟
مگر میشود جمهوری اسلامی لابی نداشته باشد. روسیه هم دارد. این حق هر کشور است که در راستای منافع خود در کشورهای تاثیر گذار فراسوی دیدارهای رسمی دیدارهای غیر رسمی داشته باشد و از سوء تفاهم ها بکاهد.

به راحتی نمیتوانند سهام‌ ها و پولهای عربستان را در آمریکا بلوکه کنند.اگر می‌توانستند تاکنون انجام می‌دادند
برای چه این کار را بکنند؟

ما باید 100% سرمایه خود را در ایران هزینه کنیم تا، اگر با سرعت حرکت کنیم، پس از یک نسل به چهل سال پیش برگردیم، و از آنجا دوباره براه بیفتیم جناب استاد با این حساب در طول آن یک نسل نفوذ سیاسی عربستان به دلیل توان سرمایه گذاری خارجی بیشتر از ما خواهد بود؟
سعید
ما نمیتوانیم دیگران را که خردمندتر از ما عمل میکنند از پیشرفت باز داریم. در هر حال پیشرفت عربستان به سود ماست، چون دیگر مانند هزاره های پیش قبیله ای رفتار نخواهند کرد و ما فرصت اجرای پروژه های آنها را در راستای آبادانی و پبشرفت آنها خواهیم داشت؛ همانگونه که امارات با پول و تخصص هی فراری ما پس از انقلاب از حالت بیابانی خارج و برای سرمایه گذاران غربی جذاب شد.

اصلاح طلب حکومتی(استمرار طلب) میگفت: سهم ایران در دریای کاسپین فقط در کشتیرانی با شوروی برابر بود. گویا ایشان که خود را پژوهشگر حقوق بین‌الملل هم میداند فصل سوم عهدنامه مودت 1923 را نخوانده‌ است که به موجب آن بهره برداری از تمام رودها و آبهای سرحدی دو میان دو کشور به صورت مساوی است. در حالیکه درباره کشتیرانی فصل مستقلی(فصل یازدهم)به آن اختصاص یافته است
Ben
آن اصلاح طلب باید نخست آگاهی خود را اصلاح کند. دریا بجز 12 مایل سرزمینی مشاع میان ما و شوروی بوده است. سخنرانی من را در یک مناظره چند سال پیش در این سایت بخوانید.

آیا شش میلیون خارجی شاغل در عربستان از جمله هندی،پاکستانی،مصری و... یکی از ابزارهای نفوذ عربستان است؟ آیا حکومت آینده ایران برای خنثی کردن این عامل باید پذیرش مهاجران خارجی را در دستور کار خود قرار دهد؟
سعید
آنها نیروی کار ندارند و برای کار نیرو وارد میکنند. ما هم پیش از انقلاب آنقدر کار و پروژه زیاد بود که همه تحصیکرده هایمان مشغول بودند. دانشجویان برای فرصت های زیاد موجود پس از تحصیل در خارج به میهن باز میگشتند، خدمتکار از فیلیپین وارد میکردیم. من برای دفتر مهندسی خودم پس از چند بار آگهی، مجبور شدم از فیلیپین و هندوستان و استرالیا و اتریش مهندس وارد کنم. عربستان برای اصلاح جمعیت مهاجر نمی پذیرد برای نیاز است. تقریبا همه کارهای فنی توسط خارجیان انجام میشود. آنها همه موقت هستند، کارشان تعطیل شود همه به کشورشان برمیگردند. عربستان کشور جالبی برای زندگی نیست.

واقعیت ملی‌شدن نفت ایران تا سال 1329 سهم ایران در منابع شرکت نفت جنوب، بسیار اندک و زیر 20% بود. مقاومت مردم و مبارزات مجلس پانزدهم باعث شد تا انگلیس آماده شود تا قراردادی بهتر به ایران ارائه دهد. رزم‌آرا نخست‌وزیر اگرچه به مخالفت با ملی‌شدن نفت معروف است و به همین دلیل به خیانت متهم شده و کشته شد، در پی قراردادی بر اساس تنصیف (50-50) بود. اکنون می‌د‌انیم که برخلاف شایعات آن زمان، رزم آرا نه متمایل به انگلیس که متمایل به شوروی بود. او ادعا می‌کرد که قرارداد 50-50 را در جیب دارد. و اتفاقا کشتن او به همین علت بود که اگر قرارداد منصفانه 50-50 را به سرانجام می‌ر‌ساند، جایی برای بحران ‌سازی و غوغاسالاری اپوزیسیون یعنی حزب توده و جبهه ملی و روحانیت مرتجع نمی‌ماند. پس قتل رزم آرا انجام شد. پس از این حادثه، انگلیس باز هم بیشتر کوتاه آمد و چنان‌که در مطلب روزنامه کیهان سال 29 می‌بینیم، دولت علاء پیشنهاد 50-50 را دریافت کرده و مجلس را هم باخبر کرد. ولی کمیسیون نفت به ریاست مصدق بی‌درنگ پس از باخبر شدن از پیشنهاد 50-50، پیشنهاد عوام‌فریبانه ملی شدن را در 24 اسفند تصویب کرد و بدین ترتیب چنان هیجانی ایجاد شد که هرکس سخن از مخالفت با ملی‌شدن نفت می‌زد، به خیانت متهم می‌شد. از همین رو مجلس هم در 27 اسفند ملی شدن نفت را به تصویب رساند. و این قانون در 29 اسفند به تصویب مجلس سنا رسید. اما ملی شدن نفت یعنی چه و چه تفاوتی با 50-50 داشت؟ نخست اینکه ملّی‌شدن نفت ایران کلا یک اصطلاح اشتباه است. چون بنابر قرارداد دارسی، امتیاز بهره‌برداری نفت جنوب به انگلیسی‌ها داده شد، نه کل نفت ایران. و بنابر قرارداد 1933 نفت جنوب ایران هم محدود شد به یک سری اراضی خاص. پس نفت ایران یا نفت جنوب ایران ملی نشد. یعنی ملی بود. اما چه چیز ملی شد؟ ظاهرا آنچه مد نظر بود، "شرکت نفت ایران و انگلیس" بود. شرکت نفت ایران و انگلیس یک شرکت سهامی بین‌المللی بود که سهم بالاتر را در آن شرکت نفت بریتانیا BP داشت و سهم کمتر از آنِ دولت ایران بود. آنچه ملّی شد، این شرکت بود. پس با این اوصاف، ملی شدن نفت چیزی نبود جز مصادره اموال این شرکت یعنی صنایع نفتی که در جنوب ایران ساخته شده و متعلق به این شرکت بود. مصدق، در همان روزی که نخست وزیر شد، قانون خلع ید از شرکت نفت را هم از مجلس گرفت. یعنی دولت حق پیدا کرد، کل مدیریت این شرکت را تصاحب کند. اما جالب است که همین مصدق در آمریکا به هنگام بحث با رئیس جمهور آمریکا که در مقام میانجی میان ایران و انگلیس قرار داشت، گفت: پالایشگاه نفت و دیگر تاسیسات جزو ملی شدن نفت نیست. (و کسی هم نپرسید که پس دقیقا چه چیزی ملی شده؟) ولی بعدا در بازگشت به ایران زیر حرف خود زد. با این‌حال خود مصدق هم می‌دانست که ایران برای تصاحب اموال شرکت نفت، باید غرامت سنگین بدهد. رقم غرامت برای بزرگ‌ترین پالایشگاه جهان(آبادان) این‌قدر بالا می‌بود که سالها و دهه ها طول می‌کشید تا پرداخت شود. در چنین شرایطی، آیا واقعا جلب رضایت طرف انگلیسی ضروری نبود؟ نکته دیگر، عدم داشتن سرمایه و تخصص در بهره‌برداری و پالایش و فروش نفت در ایران بود. در این‌گونه شرایط، عموما قراردادهای 50-50 را منصفانه می‌دانند.چون سرمایه‌گذاری و تخصص و بازاریابی کم اهمیت‌تر از منابع و معادن نیست. پیشتر آمریکا با کشورهای خلیج فارس قراردادهای منصفانه 50-50 بسته بود و آرزوی ایرانی‌های خردمند هم همین بود.(بعدا قرارداد کنسرسیوم که دولت زاهدی بست هم همین حالت را داشت و همین امروز هم قراردادهای ایران با شرکت‌های خارجی مثلا در پارس جنوبی همین حالت را دارد) ولی ملی‌شدن نفت (بخوانید مصادره اموال شرکت خارجی و سرشاخ شدن با یک قدرت) به آن شکل، بیش از آنکه با هدف بهبود وضعیت اقتصادی ایران باشد، هدفی نداشت جز ایجاد آشوب و بلوا. جبهه ملی خوب می‌دانست که تنها در صورتی محبوبیت خواهد داشت که شعار مرگ بر انگلیس و مبارزه با استعمار و شعار جذاب و عوام‌فریبانه ملی شدن نفت را بدهد. بدون این غوغاسالاری‌ها، جبهه ملی چه چیزی برای ارائه به مردم داشت؟ در نتیجه مصدق پس از به قدرت رسیدن هم همه پیشنهادهای معقول حتی آنانی که اصلِ ملی شدن نفت ایران را پذیرفته بود ولی به تقسیم 50-50 سود اشاره داشت، را رد کرد. و در این باره دیگر چهره‌ها و جریان‌های جبهه ملی و نزدیک به جبهه ملی هم هیچ اختلافی با مصدق نداشتند. برعکس، آنان اعتقاد داشتند که مصدق ممکن است توافق(یعنی خیانت) کند! و در واقع فضا به حدی گل آلود شده بود که مخالفان مصدق هم توجهی به واقعیات نداشتند.
خاتمه دادن به مصدق بازی
آقا یا بانوی گرامی، اطلاعات شما ناقص و آمیخته با احساسات منفی است. شما لطف کنید مطلب من را در این باره به مناسبت 29 اسفند و ملی شدن نفت، یا دستکم سخنرانی من در دانشگاه تهران 1385 را بخوانید. ملی شدن برای تصاحب میز و صندلی ها نبود. طرف ما در قرارداد نفت یک شرکت انگلیسی بود، ولی در جنگ جهان 55% سهام بدون آگاهی دولت ایران به نیروی دریایی بریتانیا انتقال پیدا کرد. ... بهتر است بیشتر بخوانید، عینک بدبینی و کینه را هم بردارید. این سایت اطلاعات زیادی را میتواند دست اول به شما بدهد. انگلستان اجازه ورود کارشناسان یا ماموران دولت ایران را به تاسیسات و حتی شیر نفت که بار کشتی میکردند نمیداد، گزارش نمیداد، حساب مالی نمیداد، نیروی دریایی بریتانیا نیاز خود را رایگان و خارج از قرارداد تحویل میگرفت. تازه پس از پیروزی ملی کردن، مصدق پیشنهاد 50/50 را پذیرفت، ولی واسطه امریکا آنرا افشا نکرد و به مقصد تحویل نداد. آقای هریمن را میگویم. و غیره . غیره. بخوانید. خواندن و آگاهی به کسی آسیب نمی زند

درود آیا عربستان هم در واشنگتن مانند اسراییل لابی دارد و آیا لابی قدرتمندی است؟ حکومت آینده ایران چگونه میتواند تاثیر این لابی را خنثی کرده و لابی ایران را در واشنگتن همانند دوران اردشیر زاهدی پرنفوذ کند؟
سعید
آری، همه کشورها دارند، ولی مال عربستان هم در سالهای اخبر فعال شده. لابی موثر را سفیر عربستان انجام میدهد و در موارد مهم از عربستان نماینده میفرستند. لابی آنها مانند اسراییل و ایران نیست.

آیا پاکستان عتبه‌ بوس عربستان است و به همین دلیل عمران خان اول به عربستان رفت و بعد به ایران آمد؟
پاکستان دنبال پول عربستان است. مردم پاکستان میلیارد پول مردم فقیر این کشور را در حج به جیب عربستان میریزند و باید جوری آن را پس بگیرند.

آیا آن میزانی که نیاز داریم نفت خواهیم فروخت؟ البته نیاز ملت با نیاز رژیم فرق دارد
البته این هدف ماست. نفت فقط و فقط به اندزه نیاز به زیرساختهای اقتصادی و رفاهی، نه برای هزینه های جاری، و نه برای پر کردن جیب آخوندهای حکومتی و خانواده های آنان که نه پر میشود و نه سیری دارند.

روزنامه «تایمز هندوستان» در سرمقاله‌ای به‌قلم هیئت تحریریه خود، می‌گوید «با وجود سخنانی که در مورد روابط تاریخی با ایران وجود دارد، منافع اقتصادی هند، در کشورهای عربی به‌مراتب ریشه‌دارتر است».
ایشان بهتر است تاریخ را دوباره بخواند. البته در شرایط کنونی این درست است، و از تاریخ نفوذ بریتانیا به این متطقه هم درست است.

آیا در ایران آینده توان سرمایه‌گذاری خارجی ما(به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری داخلی)کمتر از عربستان خواهد بود؟ https://www.radiofarda.com/a/saudi-arabia-invests-more-than-100-billion-india/29781266.html
سعید
البته. ما باید 100% سرمایه خود را در ایران هزینه کنیم تا، اگر با سرعت حرکت کنیم، پس از یک نسل به چهل سال پیش برگردیم، و از آنجا دوباره براه بیفتیم.

جناب استاد آیا اسراییل نگران نمیشود؟ https://www.radiofarda.com/a/ap-report-ballistic-missile-test-in-saudi-town-iran-us/29732592.html
سعید
چرا. اسراییل میداند که در نهایت ایران به دلایل تاریخی مورد اعتماد است. این نتانیاهو به علت اینکه جزو یهودیان بومی و اصیل نیست ترکتازی میکند ولی اجازه خطر آفرینی عربستان را نخواهند داد.

بالاخره مساله این است که عربستان چطور به خود جرات می‌دهد آمریکا را با دلار تهدید کند؟
رضا
توهم قدرت آنها را گرفته! البته عربستان سپرده های زیادی در امریکا به شکل خرید اوراق قرضه بانک مرکزی امریکا (Federal Reserve) دارد و سهم در صنایع و شرکتهای مهم امریکا خریداری کرده است. یعنی ریشش در گروه امریکاست نه وارونه!

به نظر شما اینکه پمپیو می گوید ما از سازمان مجاهدین حمایت نمی کنیم درست می گوید و یا اینکه مصلحت می داند این گونه بگوید؟
soheyla jaavadi ashteyani
آری، درست میگوید. مجاهدین که دیگر پیر شده اند و حکومت شبه کمونیستی و استبدادی آنان خواسته کشورهای غربی نیست.

دو خبر بد برای جمهوری اسلامی در ده روز اخیر سرنگونی بوتفلیقه در الجزایر-سرنگونی البشیر در سودان وقتی ملت کسی را نخواهند حتا ارتش هم نمی‌تواند مانع سقوط شود و با ملت همراهی خواهد کرد
IRAN
این دو رویداد مردم را شجاعتر میکند.

وزیر امور خارجه ترکیه گفت:هواپیماهای آمریکایی در آسمان سوریه پرواز می‌کنند،جایی که هم سامانه موشکی اس۴۰۰ وجود دارد و هم کنترل آن دست روس‌ها است.چطور ممکن است که این سامانه در خاک ترکیه که کنترل آن هم دست نظامیان ترکیه است، تهدیدی برای آمریکا و ناتو باشد؟ جناب استاد اگر سخن وزیر خارجه ترکیه درست است چرا آمریکا مخالف خرید اس‌400 توسط ترکیه است در حالیکه ناتو می‌تواند از طریق ترکیه باگ های اس‌400 را شناسایی کند؟
سعید
امریکا حضور روسیه در منطقه را میخواهد کمرنگ کند. خرید اس 400 به اقتصاد روسیه کمک میکند، شمار نظامیان و کارشناسان روس در نتیجه گستره توان جاسوسی و تاثیر گذاری روسیه افزایش می یاید و ترکیه همیشه نیازمند روسیه در مسائل دفاعی خواهد بود. روسیه رمز کنترل راهبری سلاح های نوین خود را به خریدار نمی دهد. دیگر اینکه روسیه اکنون خودش اس 500 بکار میبرد و در حال کار روی اس600 است. کما اینکه هنوز اس 300 ایران عملیاتی نشده است.

هدف یا اهداف ترامپ از تروریستی اعلام کردن سپاه چیست؟
soheyla jaavadi ashteyani
فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی. سپاه دستکم 40% اقتصاد کشور را در کنترل خود یا در جیب خود دارد.

سازمانی که مردم را سرکوب و شکنجه می‌کند و در صورت لزوم به قتل می‌رساند،در قاچاق کالا دست دارد و مانند افعی بر اقتصاد و تمام امور کشور چنبره زده قطعا تروریست است
تعریف و تعبیر شما آقا/خانم ناشناس محترم است.

Down with national front
هم شعار شما محترم است و هم ناشناس بودن شما. ٌ your slogan , also your keeping yourself anonymous .We respect

شما می‌گفتید که اگر آمریکا بخواهد میتواند تمام پولهای کشورهای عرب را بلوکه کند.ولی امروز می‌بینیم که عربستان آمریکا را تهدید به عدم استفاده از دلار میکند
رضا
این طرح کنارگذری دلار را جبهه ملی ششم داد که ما در ایران اجرا کنیم. اندیشه از دکتر علی رشیدی بود. این کاری به نوع پول ندارد. ریال هم در بانکهای امریکا داشته باشند میتوان بلوکه کرد.

به قول یکی از فرستادگان جمهوری اسلامی به خارج: این سپاه پاسداران بود که آمریکا را پس از هشت سال با هزاران میلیارد دلار هزینه وادار به خروج از عراق کرد
!!!! چه آدم آگاهی!

با درود و عرض ادب و احترام در پیام ارسالی بجای از طرفی (از اطرفی ) به اشتباه درج شده است . لطفاً حرف ا را از آن حذف نمایید . در پیام تبریک نوروزی نیز بجای کلمه میهن به اشتباه (مهین ) در ج شده در صورت امکان اصلاح فرمایید. با تشکر میرزاقلی خوبان عنبران
میرزاقلی خوبان عنبران
سپاس از تیزبینی و تذکر شما. اصلاح خواهد شد.

با درود و عرض ادب واحترام دو بانوی بزرگ نسرین ستوده و نرگس محمدی از یک طرف کنشگر حقوق بشر ، مخالف خشونت ، مخالف اعدام ، ضد استبداد و اختناق، ضد بی عدالتی ، ضد دزدی و غارتگری ، ضد تبعیض نژادی ، مذهبی ، دینی و قومی و از اطرفی دیگر مدافع تساوی حقوق برای ملت ایران اعم از زن و مرد و از هر قوم وقبیله ای ، مدافع آزادی ، مدافع عدالت اجتماعی ، مدافع عدالت اقتصادی ، مدافع عدالت سیاسی ، مدافع داوری و حاکمیت قانون ، مدافع حقوق کودکان کار ، مدافع حقوق زنان ، مدافع حقوق مظلومان هستند و تمامی الیت جامعه ایران چه در داخل و چه در خارج و همه ی کنشگران مدنی ، سیاسی و احزاب و سازمانهای مختلف موجود مدافع این دوبانو هستند؛و نیز ملت ایران بواسطه اینکه این خواستها عین فطرت انسانی است و خواست ملت ایران همان است که این دو بانو برای آن مبارزه می کنند . اسباب تعجب است که سالهای متمادی این دو بانوی بزرگ در زندان بوده و هستند و هیچ توجهی از جانب مقامات جمهوری اسلامی نسبت به اینکه این دوبانو هریک دارای دو کودک خردسال می باشند وزندانی بودن مادرانشان تاثیر روانی بدی روی این کودکان خواهد گذاشت ، ندارند و اهمیتی نیز برای شان ندارد . جایزه صلح نوبل برازنده و زیبنده این دو بانوی بزرگ است و تمامی کسانی که این تصمیم را اتخاذ نموده اند نامشان در تاریخ بشری ثبت خواهد شد . امید است که مقامات جمهوری اسلامی در سال جدید این دو بانوی بزرگ ایرانی را آزاد و فرزندان خرد سال آنان را در سنین کودکی از مهر مادر بهرمند سازند . ایدون باد میرزاقلی خوبان عنبران
میرزاقلی خوبان عنبران
سپاس از پشتیبانی شما.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد