Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
6 دی 1397
سخنرانی کورش زعیم در مراسم بزرگداشت دکتر داوود هرمیداس باوند
بزرگداشت دکتر داوود هرمیداس باوند
Image result for ‫هرمیداس باوند‬‎
سخنرانی کورش زعیم
تهران- ۵ دی ۱۳۹۷خ، خانه اندیشمندان علوم انسانی
با درود به باشندگان این گردهمایی بزرگداشت و سپاس از برگذارکنندگان این رویداد که این فرصت را به من دادند. از آنجا که من ممنوع سخن، ممنوع قلم، ممنوع تصویر و ممنوع نام هستم، سخن خود را از ذر روی نوشته میخوانم که مبادا پایم را روی کابل برق بگذارم!
من این افتخار را دارم که درباره یکی از برجسته ترین و فرهیخته ترین استادان علوم سیاسی، حقوق بین الملل و تاریخ ایران و میخ  جهان را سخن بگویم. من با استادان برجسته ای در دوران زندگی خود برخورد داشته ام، مانند میلتوت فریدمن استاد بزرگ اقتصاد که یک کلاس با او داشتم، کنث گالبریث استاد بزرگ اقتصاد لیبرال دانشگاه هاروارد و تاثیرگذار در سیاست اقتصادی دولت جان کندی و دولت هندوستان، رابرت گراهام کلارک استاد بزرگ علوم طبیعی، ولفگانگ مومسن استاد برجسته علوم سیاسی دانشگاه کُلن و آکسفورد که با آنان مکاتبه و بحث داشتم و کتابهای آنان را با پیشگفتارهای خودشان به فارسی ترجمه کرده ام. من داوود هرمیداس باوند را دستکم در رده این بزرگان دانش بشری می شمارم.
دکتر داوود هرمیداس باوند در ۱۳۱۳ خورشیدی در سوادکوه در خانواده اسپهبدان تبرستان که پیشینه پادشاهی ۲۰۰۰ ساله داشتند زاده شد. این خانواده یک شهبانو هم به ما داده و آن شیرین اسپهبدی فرمانروای آل بویه است که در برابر حمله محمود غزنوی ایستاد و او را منصرف کرد، و این زن دلاور را شما به نام ملک خاتون میشناسید. پدر ایشان سیف الله خان و پدر بزرگشان، اسماعیل خان امیرموید باوند سوادکوهی (زاده ۱۲۲۳ خورشیدی)، و پدر جد ایشان ابراهیم خان شعاع الملک عضو شورای سلطنتی ناصرالدین شاه بود. پدر بزرگ ایشان امیر موید فرمانده فوج (هنگ) سوادکوه بود. وی هر چند با دربار قاجار روابط خوبی داشت، ولی با پیمان ۱۹۱۹ انگلستان با احمد شاه مخالفت کرد و به همین دلیل به کرمانشاه تبعید شد. همین امر موجب قیام پسرعموی پدر ایشان، لهاک خان سالار جنگ، در خراسان شد. پس از استقرار مشروطه به مشروطه خواهان پیوست و در دورهٔ سوم مجلس شورای ملی از سوی مردم ساری-تنکابن به نمایندگی مجلس شورای ملی انتخاب شد. 
پیمان ۱۹۱۹ انگلستان با احمد شاه، که با رشوه ۴۰۰ هزار تومانی به وثوق الدوله نخست وزیر وقت امضا شد، همه امور لشگری و کشوری را زیر مدیریت انگلستان قرار میداد. در نخست وزیری مشیرالدوله، امیرموید از تبعید آزاد و به فرماندهی قشون (لشگر) مازندران منصوب شد. 
در زمان رضا شاه که خود سوادکوهی بود و نمی توانست قدرت بزرگی را در آن منطقه تحمل کند، در اقدامی ببهانه تخته قاپو کردن (اسکان دادن) عشایر، سرلشگر امیراحمدی را برای حمله به سوادکوه فرستاد که به شکست امیر موید منجرشد و او با خانواده اش به ایل آتابای در استرآباد پناهنده شد. در فروردین ۱۳۰۳ یاور احمدخان حکیمی، رئیس قوای استرآباد، هژبر سلطان و سهم‌الممالک دو پسر امیرموید، عموهای دکتر باوند، را به بهانهٔ دادن مواجب فراخواند و به محض رسیدنشان آنان را دستگیر و اعدام کرد.
جدال میان امیر موید و رضا خان سردار سپه داستان بسیار جالبیست که کتابی در ای باره نوشته شده و اینکه پیشنهاد کودتا نخست به امیر موید داده شده بوده، ولی او از این فرصت استفاده نکرد. با اینکه امیر موید همیشه به یک دولت مقتدر باور داشته، این را هم از او نقل میکنند که گفته "باید تفنگ را از سرباز گرفت و به او کتاب داد".
داوود هرمیداس باوند پس از گذران دوره ابتدایی در دبستان ابن سینا، به دبیرستان فیروز بهرام رفت. پس از دانش آموختگی دبیرستانی وارد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد. پس از پایان دوره دانشگاهی برای ادامه تحصیل به امریکا رفت. دکتر باوند فوق لیسانس خود را در دانشگاه هوارد و دکتری خود را در روابط بین الملل در دانشگاه امریکن، هر دو در واشینگتن، دریافت کرد. پایان نامه او "آیران در دیدگاه استراتژیک شوروی در سالهای ۱۹۱۷-۱۹۶۳" بود. 
کارهای سیاسی در دوران دانشجویی: از جمله فعالیت های سیاسی دانشجویی در واشینگتن ایجاد "انجمن دانشجویان ملی ایران" به اهتمام ایشان که اعضای هیئت رئیسه آن در انتخابات انجام شده مرکب از هرمیداس باوند بعنوان رئیس، علی اکبر طباطبایی و صادق قطب زاده نواب رئیس انتخاب شدند. در این میان، علی اکبر طباطبایی بسبب فعالیت سیاسی که برای بازگشت شاه به ایران پس از انقلاب اسلامی میکرد در واشنگتن ترور شد، و صادق قطب زاده به اتهام تلاش برای کودتا علیه نظام اسلامی در تهران اعدام شد. ایشان خودش عضو نیروی سوم به رهبری خلیل ملکی بود. 
پس از بازگشت به ایران، ایشان در ۱۳۴۲ در وزارت خارجه استخدام و به کمیته چهارم سیاسی منصوب شد. در سالهای ۱۳۴۵ و ۴۶، در یک ماموریت خارجی به لندن رفت تا اسناد مروط به حقوق تاریخی و حقوقی بر جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی (یا بوموسو) را جستجو و گردآوری کند که منجر به یک گزارش جامع درباره حقانیت تاریخی و حقوقی ایران بر جزایر مذکور شد.
ماموریت و مسئولیت های دیگر ایران در زمان اشتغال در وزارت امور خارجه عبارت بودند از:
عضو هیئت نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل متحد، و در آنجا: 
نماینده ایران در کمیسیون اول سیاسی، عضویت در کمیسیون استفاده صلح جویانه از فضای ماورای جو منجمله ماه و اجسام سماوی، عضویت در کمیسیون بستر دریا و کمیسیون تجدید نظر و اصلاح منشور ملل متحد، کمیسیون حفظ محیط زیست،  رئیس کمیسیون حقوقی مجمع سازمان ملل متحد، معاون کمیسیون تدوین کننده کنوانسیون بین المللی مبارزه علیه گروگانگیری که پس از چند سال تصویب نهایی شد. البته چون همزمان ما در ایران از دیوار سفارتی بالا رفته و گروگانگیری کرده بودیم، بازگشت ایشان به کمیسیون منتفی شد.
شرکت در کنفرانس های بین الملل:
الف- کنفرانس منع گسترش سلاح های هسته ای، ژنو ۱۹۶۸. 
ب- کنفرانس فوق العاده ناظر بر تنظیم و کاهش تسلیحات، ۱۹۷۰.
ج- کنفرانس بین المللی دریاها، کاراکاس ۱۹۷۱.
د- کنفرانس ناظر بر تدوین کنوانسیون تدفین و تخلیه زائدات، رکیاویک، ایسلند، ۱۹۷۱.

فعالیت های اداری پس از انقلاب:
الف – ریاست دفتر حقوقی وزارت امور خارجه
ب – ریاست کمیته هشتم سیاسی
پ – رئیس هیئت نمایندگی ایران در سازمان همکاری ایران و عراق ناظر بر قرارداد ۱۹۷۵ ایران و عراق درباره اروند رود.
همکاری های آکادمیک:
دکتر باوند پیش از بازگشت به ایران، دو ماه در دانشگاه رُدآیلند، شهر کینگزتُن استان رُدآیلند امریکا، تدریس کرد. در ایران نخست از سال ۱۳۶۱، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران؛ از ۱۳۶۴، در هیئت علمی دانشگاه امام صادق؛ از ۱۳۶۷، استاد مدعو در دانشگاه شهید بهشتی؛ از ۱۳۸۴، استاد مدعو در دانشگاه علامه طبا طبائی؛ دانشگاه پدافند ملی، از ۱۳۹۲؛ و در علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد. 
تألبفات:
مبانی تاریخی و حقوقی ایران نسبت به جزایر تنب ها و ابوموسی به زبان انگلیسی در نیویورک، که ترجمه فارسی آن بوسیله دفتر خدمات دعاوی ایران و امریکا انجام گرفت، ۱۹۶۶. 
جزایر خُرد و دیپلماسی کلان، به زبان انگلیسی در نیویورک ۱۹۸۱.
دریاهای بسته و نیمه بسته، توسط دانشگاه رُدآیلند ۱۹۷۰. 
مسئله بمباران سکوی نوروز توسط عراق و نقض تعهد بین المللی و مسئولیت های ناشی از آن، چاپ دانشگاه تهران ۱۳۸۲.
فعالیت سیاسی:
ایشان در دوران دانشجویی در ایران عضو نیروی سوم به رهبری خلیل ملکی شدند که به همراهی محمد نخشب در امریکا هم ادامه یافت.
در گذر زمان، من و دوست فرهیخته، استاد دانشمند و همرزم بسیار گرامیم دکتر داوود هرمیداس باوند بار ها از یک راه گذر کرده ایم بی اینکه با هم برخورد کنیم، مانند دبیرستان فیروزبهرام، دانشگاه امریکن واشینگتن که من سه ماه در آنجا دوره اجباری زبان را گذراندم، تا اینکه در آستانه دهه ۱۳۸۰، هر دو در خانه شادروان دکتر پرویز ورجاوند که با یک منظور نشست داشتیم ملاقات کردیم و آشنا شدیم، که مقدمه شرکت ایشان در پلنوم ۱۳۸۲ جبهه ملی ایران و انتخابشان به عضویت شورای مرکزی جبهه ملی با بالاترین رای شد. در انتخابات داخلی شورای مرکزی جبهه ملی ایران، ایشان به عضویت هیئت رهبری و سخنگویی جبهه برگزیده شدند. از آن روز تا کنون من در همکاری بسیار نزدیک با ایشان و دکتر علی رشیدی و البته شادروان پرویز ورجاوند، که در ۱۹ خرداد ۱۳۸۶ از میان ما رفتند، بودیم.
-0-
بازدید صفحه: 2593
 



عرض احترام دارم خدمت شما استاد بزرگوار. من از نزدیک با تفکرات مثبت خاندان باوند آشنا هستم و به نوعی با آنها زندگی کردم. برای شما و همه اهالی وطن پرست آرزوی سربلندی دارم.
حسین عابدی شیردار - سوادکوه
سپاس از مهر و توجه شما.

چرا فقط سران کشورهای عرب خلیج فارس از لباس سنتی عربی استفاده می‌کنند و برای مثال حتا یک بار ندیدیم سران مصر،تونس،الجزایر،لبنان،سوریه و...از لباس سنتی عربی استفاده کنند؟
فریدون
این نشانه اصرار آنها بر استقلال فرهنگی است. ولی کم کم خود را با فرهنگ جهانی همگام می کنند.

برای مثال اقتصاد ترکیه بزرگتر از عربستان و متنوع‌ تر است و خام فروش نیست،اما دولت ترکیه نمی تواند همانند عربستان سرمایه ‌گذاریهای میلیاردی در کشورهای دیگر انجام دهد
سعید
ترکیه دارای صنعت بزرگ و پیشرفته است که با هزینه ایران و عراق، در دوران جنک 8 ساله و هوشمندی تورگت اوزال بوجود آمده است. عربستان متکی تنها به فروش نفت است.

چرا آمریکا انقدر پیشرفته و قدرتمند است؟
دلیل اصلی قدرت واحد پولی امریکاست که پس از جنگ جهانی دوم با هوشمندی امریکا باثبات ترین پول جهان شد. دلار امریکا تا سال 1982 پشتوانه طلا داشت. پس از آزاد کردن دلار از طلا دلار برای امریکا فقط با هزینه کاغذ آن تولید میشود، یعنی 5 سنت، و ما باید آنرا به بهای گزاف خریداری کنیم.

جناب استاد برای من واقعا عجیب است که آمریکا با خرید اس400 توسط ترکیه مخالف است.در حالیکه با خرید این سامانه اطلاعات فنی پیشرفته‌ ترین پدافند روسی به دست ناتو می‌افتد.عجیب‌ تر اینکه روسیه پیشرفته‌ ترین پدافند خود را به یک عضو ناتو فروخت https://www.radiofarda.com/a/reuters-us-turkey-f35-fighters/29846848.html
سعید
روسیه هرگز کنترل سیستم های نظامی خود را تحویل خریدار نمی دهد.

درود بر رییس جمهور ترامپ که حاکمیت اسراییل بر جولان را به رسمیت شناخت.اگر من رییس کشور ایران بودم در پاسخ به ادعای کشورهای عرب بر جزایر سه‌ گانه حاکمیت اسراییل را بر جولان به رسمیت می‌شناختم مگر اینکه کشورهای عرب حاکمیت ما را بر جزایر سه‌ گانه به رسمیت بشناسند
سیاست خارجی اینجور نیست که برای رسیدن به هدف گروگانگیری شود. سیاست ایران باید هدفمند باشد و این بستگی به رفتار سیاسی با همسایگان در زمان قدرتمندیست. افزون بر آن، حکومت ایران باید قابل اعتماد باشد تا ابرقدرتها بتوانند روی ثبات آن حساب کنند.

آقای زعیم سیستم مدیریت کلان در آمریکا در مقایسه با سیستم مدیریت کلان در آلمان چه تفاوتی دارد؟ کدام بهترند؟
Reza
مدیرت کلان آلمان از امریکا باثبات تر و قابل اعتمادتر است.

اگر نیکسون استعفا نمیداد آیا اتفاق دیگری در سال ۱۳۵۷ رخ میداد؟
من باور دارم که نیکس.ن با همه اما و اگر ها درباره سیاست خارجی او، از بسیار روسای جمهور امریکا تیزهوشتر بود.

نگرانی اصلی اصلاح‌ طلبان حکومتی(استمرارطلبان): سقوط حکومت جمهوری اسلامی و به حاشیه رانده شدن شدید آنها در ایران آینده دروغ‌ اصلاح‌ طلبان حکومتی: ما خواستار آزادی و دمکراسی در ایران هستیم پی نوشت:دمکراسی چگونه با جمهوری اسلامی و قانون اساسی‌اش جمع میشود و چگونه میتوان خود را آزادی‌ خواه نامید ولی معترضان دی ماه ۹۶ را کرکس خواند که چون برانداز هستند باید در زندان بمانند؟
پاسخ شما آقا یا بانو ناشناس خیلی روشن است. با این قانون اساسی هیچ کار مثبت برای ملت ایران ممکن نیست.

جناب استاد البته منظور من توان سرمایه‌گذاری خارجی حکومت آینده ایران در کشورهای دیگر در مقایسه با توان سرمایه‌گذاری خارجی دولت عربستان و تاثیر آن بر نفوذ سیاسی بود
سعید
ما امیدواریم که برای سرمایه گذاری عربستان در ایران جذاب باشیم.

به نظر شما چرا حکومت نفوذی هایی در پوشش منتقد یا مخالف به خارج اعزام می‌کند که اکثر آنها هم مهمانان ثابت بی.بی.سی هستند؟
رضا
حتمن نباید نفوذی باشند. از دست خشونت جمهوری اسلامی و خفقان و نیز بیکاری به خارج میروند و این هم یک شغل است. ما در درون نظام، از بیت رهبری گرفته تا دولت و سپاه، پر از جاسوس های خارجیست. من این را بارها گفته ام و بارها شماری از آنها کشف شده اند.

آقای زعیم چند سال قبل در همین سایت گفته بودند: نیکسون یکی از بهترین و خوش فکرترین‌‌ روسای‌ جمهور آمریکا بود
آری، من گفتم.

آیا در ایران آینده توان سرمایه‌گذاری خارجی ما(به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری داخلی)کمتر از عربستان خواهد بود؟ برای مثال علیرغم بزرگتر بودن اقتصاد ترکیه نسبت به عربستان توان سرمایه‌گذاری خارجی ترکیه همانند عربستان نیست.آیا به این دلیل نفوذ عربستان بیشتر است؟
سعید
جاذبه کشور ما برای سرمایه گذاری خارجی بیش از هر کشوری در غرب آسیاست. اگر یک دولت ملی سر کار بیاید و امنیت هم برقرار شود و ما متعهد به همه پیمانها و کنوانسیون ها بین المللی شویم، سیل سرمایه گذاری بسوی ما سرازیر خواهد شد. کما اینکه حتی در جمهوری اسلامی بیسواد و عقب افتاده و دزد، هر پروژه ای من اعلام میکردم با استقبال بین المللی روبرو میشد.

درود و شادباش نوروزی به شما جناب استاد پیام تسلیت بابت درگذشت مادر بزرگوار شما در این صفحه فرستاده بودم که فکر می‌کنم به دلیل اختلال اینترنتی نرسید.من را در غم خود شریک بدانید. روحشان شاد
سعید
سپاسگزارم از مهر شما.

آمد نیوز هم رسوا شد و معلوم شد که از نفوذی‌های حکومت به خارج است
خواندم.

دسترسی به آب آشامیدنی و بهداشت در دوران پس از انقلاب بیشتر از دوران پیش از انقلاب است.این پیشرفت است جناب زعیم
این ناشی از بیسوادی، فساد و غارتگریست. ساخت صدهای سد بی خاصیت و ویرانگر آب و کشاورزی و زیست بوم دلیل دسترسی بیشتر به آب نیست. 30% آب سدها تبخیر میشوند و باران آن در کشورهای دیگر ریخته می شود. کشاورزی نابود میشود، زیست بوم یا تعادل زیستی نابود میشود، دسترسی موقت بی حساب و کتاب خشکسالی در پی دارد. بودجه کشور سه برابر نیاز هزینه میشود، همه این سدها را من و امثال من با یک سوم هزینه تحمیلی می توانیم بسازیم. نمونه اش سد سیوند است که یک فاجعه مهندسی، زمین شناسی، زیست بوم، کشاورزی و میراث ملی بود که با بودجه اولیه 3 میلیارد تومان در نهایت 100 میلیارد هزینه برداشت!!

درود جناب استاد آیا عربستان این میزان پول در دو سال آینده فقط برای سرمایه‌گذاری در یک کشور دارد؟ اگر جبهه ملی در ایران قدرت داشت آیا ما هم می‌توانستیم بیشتر از این مبلغ سرمایه‌گذاری کنیم؟ https://www.radiofarda.com/a/saudi-arabia-invests-more-than-100-billion-india/29781266.html
سعید
درآمد عربستان از فروش نفت بالاتر از این حرفهاست. همین مبلغ را عربستان حاضر بود به ایران بدهد تا جنگ را متوقف کند، ولی رهبران روحانی کشور تا ویرانی ایران جنگ را ادامه دادند. عربستان بزرگترین سرمایه گذار منطقه در ایران پیش از انقلاب بود و آماده بود خیلی بیش از اینها سرمایه گذاری کند. جزیره کیش کمابیش برای عربستان و امارات و کویت برای ایجاد یک مرکز تفریحی بین المللی ساخته شد تا عربها نیازی به رفتن به لاس وگاس و موناکو نداشته باشند.

احتمالا باز هم آقای زعیم می‌گویند:پاکستان،عربستان را می‌دوشد www.bbc.com/persian/world-47267299
پاکستان گاو شیرده عربستان را تا هنگامی که اقتصادش سامان بگیرد رها نمی کند، ولی این نیست که هدفهای راهبردی خود را بخاطر پول رها سازد. دولت کنونی پاکستان با دولتهای پیشین تفاوتهای راهبردی دارد.

حسن روحانی: شکاف طبقاتی پس از انقلاب در مقایسه با پیش از انقلاب کاهش یافته است آمار: نرخ تورم پس از انقلاب سه برابرِ پیش از انقلاب رشد اقتصادی پیش از انقلاب سه برابرِ پس از انقلاب درآمد سرانه(به قیمت ثابت)پیش از انقلاب دو ‌برابرِ پس از انقلاب جناب استاد با توجه به آمارهای بالا چطور ممکن است شکاف طبقاتی پس از انقلاب کاهش یافته باشد؟ آیا حجت‌الاسلام روحانی نادان است یا دروغگو؟
سعید
درست میگوید. پس از انقلاب فقط دو طبقه اجتماعی داریم: چند ده هزار تن طبقه اشرافی دزد و ابر ثروتمند و هشتاد میلیون طبقه فقیر. دروغگویی که برای طبقه روحانی عیب نیست.

چرا ستاد فرماندهی ارتش در بهمن ۵۷ اعلام بیطرفی کرد؟
دهه زجر
چون شاه اختیار آن را بجای بختیار یا جم به فردوست داد و او که کارمند ام آی 6 انگلستان بود و انگلستان هم با امریکا برنامه تشکیل یک حکومت مذهبی شیعه را در برابر شوروی داشتند و دستور عدم دخالت ارتش را دادند. جمهوری اسلامی هم پس از سر کار آمدن برای اطمینان از عدم دخالت ارتش سران آن را قتل عام کرد.

درود جناب استاد دیدگاه شما چیست؟ سپاس https://www.radiofarda.com/a/commentary-on-Iran-efforts-to-launch-satellite/29759844.html
سعید
موشکهای فضاپیما هیچ قانون یا پیمان بین المللی یا شورای امنبت را نقض نمیکند. آنچه ممنوع شده ساخت کلاهکیست که بتواند خرج هسته ای حمل کند، که خود نیازی به تدارکات ویژه ای را دارد.

The best us president for foreign policy was Richard Nixon
موافقم که نیکسون بد نبود.

سران جمهوری اسلامی می‌گویند:ایران پیش از انقلاب کشوری نوکر آمریکا بود. آیا درست می‌گویند؟
رضا
ایران هرگز نوکر هیچ کشور بیگانه نبوده و نیست. این سردمداران هستند که خود را با اینکار حقیر میکرده اند و میکنند.

جناب زعیم دهه فجر بر شما مبارک
دهه چی؟ ما ایرانیان میگوییم پگاه.

جناب استاد دیدگاه شما چیست؟ آیا اسراییل نگران نیست؟ https://www.radiofarda.com/a/ap-report-ballistic-missile-test-in-saudi-town-iran-us/29732592.html
سعید
عربستان با هوشمندی عمل کرده و ایران را برای اسراییل خطرناک جلوه داده است. سردمداران نادان و شاید خائن جمهوری اسلامی به عمد با بعلت جهالت خود ایران را برای اسراییل خطرناک جلوه داده اند. تا این بازی احمقانه پایان نیابد عربستان همچنان ترکتازی خواهد کرد تا به قدرت منطقه ای و فرادست ایران برسد.

درود جناب استاد دیدگاه شما چیست؟ سپاس http://www.bbc.com/persian/blog-viewpoints-47013945
سعید
امارات که سرزمینی بیابانی بود پس از ظهور جمهوری اسلامی و فراری دادن مغز و سرمایه با پول فراریان ایران آباد شد و با هوشمندی حکومت امارات برای سرمایه غربی جذابیت ایجاد کرد. اکنون بر ایران فخر میفروشد و ما آنقدر عقب افتاده ایم که دهه ها به درازا خواهد کشید که زیر یک جکومت ملی حتی به امارات برسیم. همه کارها یما در این چهل سال احمقانه و ضد ملی و ضد پیشرفت بوده است.

Dear Mohandes Zaim Greetings. I extend my deepest sympathies to you and your family. May the soul of your mother be at peace. Dr Saree alghalam believes Indonesia in the terms of its political and economical growth is a good model for future system of economy and government in Iran and we can learn a lot from them. Do you think Indonesian model is suitable for Iran's growth and development or Turkey Model or Thaniland or perhaps a hybrid model?
soheyla jaavadi ashteyani
Best model for us is China's

درود آیا مایک پمپئو یکی از بهترین وزرای خارجه آمریکاست؟
رضا
نه. خیلی ها بهتر از او بوده اند.

درود بر ترامپ که بعضی ها را چنان فشار گرفته که آبشان در حال بیرون زدن است
علی
ترامپ معمولن کار خودش را پیش می برد.

آمریکا و غرب در حال سقوط هستند و ما در اوج قدرت
نادان یا دانا
نه بابا؟!

جالب است که جبهه ملی خود را اپوزیسیون و طرفدار دمکراسی می‌داند اما برای یکی از رهبرانش کسانی سخنرانی می‌کنند که طرفدار تداوم استبداد مذهبی اند. زیباکلام،سجاد‌پور،کولایی و...
ما باید آنقدر نفوذ پذیری داشته باشیم که همه درباره ما سخنرانی کنند.

جالب است که تقریبا تمام سخنرانان از اصلاح‌طلبان حکومتی بودند.کاسه‌ لیسان قدرت که خواستار تداوم جمهوری اسلامی و‌استبداد مذهبی هستند. آیا استمرارطلبان حکومتی در جبهه ملی نیز نفوذ کرده‌اند؟
نه، ما در آنان نفوذ کرده ایم.

باوند سازشکار و محافظه‌کار است
باوند خردمند است و میهن پرست.

یکی از راههای روشنگری, معرفی بزرگانی است که قلبشان برای ایران تپیده یا می تپد. از شما سپاسگزارم.
محمد پرتو
آری، ولی ما بیشتر حسود هستیم تا میهن پرست.

Dear Mohandes Zaim I think it is a good idea if you would mention the position of Prime Minister and its election procedure in your new charter for Sixth National Front. who is your favorite political thinker or philosopher?
We will soon publish our proposal for future system of government in Iran. I read all philosophers' works and pick the thoughts and ideas I can accept.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد