Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
14 مرداد 1397
گفتگوی تلویزیون ایران اینترنشال با کورش زعیم - درگذشت هما سلطانی دختر عبدالفتاح سلطانی
درگذشت هما سلطانی دختر عبدالفتاح سلطانی
Image result for ‫عبدالفتاح سلطانی‬‎
متن کامل گفتگوی تلویزیون ایران اینترنشال با کورش زعیم 
۱۴ امرداد 1397خ
مجری: عبدالفتاح سلطانی بعلت درگذشت دخترش از زندان بطور موقت مرخص شد. هما سلطانی روز جمعه در ۲۱ سالگی به علت ایست قلبی درگذشت. تصاویر منتشر شده در رسانه های اجتماعی سوگواری خانواده و جمعی از فعالان سیاسی را هنگام ورود آقای سلطانی نشان میدهند. هما سلطانی در هشت سال گذشته برای آزادی پدرش از زندان فعالیت میکرد. عبدالفتاح سلطانی به پانزده سال زندان محکوم شده است. برای بحث بیشتر در این مورد، کورش زعیم عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران با ما همراه است.  
پرسش: آقای زعیم شخصیتی همچون عبدالفتاح سلطانی به چه دلیل باید در زندان بماند و اینهمه هزینه بپردازد؟ 
کورش زعیم: با درود به شما، عبدالفتاح سلطانی یکی از مبارزترین مدافعان حقوق بشر در ایران است. ایشان از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر بود و عضو سابق کانون وکلای دادگستری. پرونده هایی که ایشان رویشان کار میکرد، بیشتر پرونده های مبارزان سیاسی و، به هر حال، پرونده های بسیار حساسی بود برای جمهوری اسلامی، مانند اکبر گنجی، زهرا کاظمی، دکتر زهرا بنی یعقوب، هاله اسفندیاری، نیروهای ملی مذهبی، سهیل آصفی، معلمان، سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی، کارکنان سازمان انرژی اتمی که متهم به جاسوسی شده بودند؛ همه پرونده هایی که نسبت به آنها بسیار حساس بودند، ایشان با کمال شهامت میگرفت و پیگیری میکرد. بیشتر حساسیتی که جمهوری اسلامی بویژه قوه قضائیه به ایشان داشت برای همین بود. 
پرسش: سئوال بعدی من اینست که در گذشته فشار های زیادی بر فعالین حقوق بشر و وکلای آنها وارد شده. شما این را برای چه می بینید؟
کورش زعیم: وکلای حقوق بشری هم شهامت دارند و هم وجدانشان بیدار است، و با گرفتن این پرونده ها و دفاع از مبارزان حقوق بشری، و کسانی که بی دلیل و غیر واقعی اتهام بر آنها وارد شده، قوه قضائیه را ناراحت می کند؛ بخصوص که عبدالفتاح سلطانی که از اتهاماتش یکی اتهام جاسوسی از طریق افشای اطلاعات پرونده های موکلانشان بود، و در نتیجه اتهام تبلیغ علیه نظام. این حساسیت آنها را میرساند. در پرونده های دیگر هم همینطور. این کار شرح اتهامات در رسانه ها چیزی غیرعادی نیستِ، ولی جمهوری اسلامی نمیخواهد کسی در دفاع از متهمانی که بی دلیل یا به دلایل غیرواقعی متهم می شوند محتوی اتهامات را آشکار کند. 
من با عبدالفتاح سلطانی نخستین بار در آغاز تشکیل کانون مدافعان حقوق بشر همراه با شیرین عبادی (که بعدها وکیل مدافع من شد) و نرگس محمدی آشنا شدم. سلطانی پس از انتخابات ۱۳۸۸، در ۲۶ خرداد ۸۸ دستگیر و در بند ۲۰۹ اوین زندانی شد. من هم یک روز زودتر دستگیر و در همان بند ۲۰۹ زندانی شده بودم. من سلطانی را یکی دو ماه بعد در خودرو زندان که ما را برای ملاقات با خانواده می برد دیدم. سلطانی که متولد ۱۳۳۲ است، اکنون ۹ سال زندان کشیده، و به پاس خدماتش در دفاع از حقوق بشر به دریافت جایزه حقوق بشر شهر نورنبرگ شده است. 
قاضی مرتضوی او را به ۵ سال زندان و محرومیت از فعالیت اجتماعی محکوم کرد، ولی پس از ۲۱۹ روز حبس، دادگاه تجدید نظر او را از هرگونه اتهام تبرئه کرد. ولی او را آزاد نکردند، زیرا صحت انتخابات ۸۸ را زیر سئوال برده بود. بنابراین طبق ماده ۶۱۰ مجازات اسلامی او را در زندان نگه داشتند. او در آبان ۱۳۹۰، علیه جواد لاریجانی به جرم دروغگویی شکایت کرد؛ و در دی ماه همان سال با ایراد از صلاحیت دادگاه در جلسه دادگاه حاضر نشد. ولی قاضی پیرعباس، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، بدون هیئت منصفه و بی اعتناء به شرایط محاکمه سیاسی او را به ۱۸ سال زندان و تبعید به برازجان محکوم، و بیست سال از وکالت محروم کرد.
مجری: سپاسگزارم آز کورش زعیم، عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران.
بازدید صفحه: 663
 


شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد