Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
22 شهريور 1397
گفتگوی ویدیویی با کورش زعیم - آیا بین ایران و آمریکا جنگی در می‌گیرد؟
آیا بین ایران و آمریکا جنگی در می‌گیرد؟
Image result for donald trump
گفتگوی ویدیویی با کورش زعیم 
آدینه ۹ شهریور ۱۳۹۷خ

درود جناب مهندس زعیم، این پرسش ها خدمت شما
پرسش ۱: آیا بین ایران و آمریکا جنگی در می‌گیرد؟
پرسش ۲: چرا؟
پرسش ۳: چنانچه فکر می‌کنید جنگی درخواهد گرفت، در چه سطح و کیفیتی خواهد بود؟

کورش زعیم: با درود به هم میهنان گرامی بیننده یا شنونده این برنامه، در مورد جنگ احتمالی بین ایران و امریکا سخن بسیار گفته شده، از جمله هنری کیسینجر که سه سال پیش آنرا پرهیزناپذیر و جزو مهمی از راهبرد امریکا خواند. او گفت: اگر صدای کوبیدن بر طبل جنگ را نمی شنوید، احتمالا ناشنوا هستید. ما به ارتش گفته ایم که آمریکا مجبور است هفت کشور خاورمیانه را به دلیل منابع غنی آنها تحت کنترل خود قرار دهد. سخنگویان متعدد نظامی خودمان در جمهوری اسلامی هم در سالهای اخیر کمک زیادی برای آغاز جنگ اسراییل و امریکا علیه ایران کرده اند. آقای احمدی نژاد به گفته گورباچف، با سخنان خود بیشترین بهانه را به اسراییل و امریکا داد و آقای نتانیاهو هم در مجلس اسراییل گفت که هیچکس به اندازه احمدی نژاد برای تثبیت اسراییل در منطقه کمک نکرده است. 
ایران همچنین با تجهیز حزب‌الله و جنگ ۳۳ روزه با اسراییل، و نیز ایجاد گروههای جهادی در عراق و سوریه خود را تهدیدی جدی در خاورمیانه معرفی کرده و باعث شده کشورهای عربی که دنبال آرامش و امنیت بودند، به ایران پشت کنند و جبهه مشترک علیه اقدامات ایران تشکیل دهند. شعارهای ضد امریکایی در مراسم و روی موشکها و آتش زدن پرچم ها، و اقدامات ستیزجویانه دیگر در ۴۰ سال گذشته همه در راستای منافع نظامی آمریکا و اهداف تندروان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا تلقی شده، و همه اینها نشانه بی لیاقتی و مدیریت ناپذیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی است.
پس از جنگ تحمیلی هشت ساله هم جمهوری اسلامی با ایجاد دشمنی در منطقه، بازار تسلیحات آمریکا را داغ نگه داشت، چنانکه امروز ۵۰٪ صادرات اسلحه امریکا به خاورمیانه و بیش از ۷ میلیارد دلار تسلیحات نوین امریکایی در خاورمیانه خریداری و انبار شده است؛ که برخی باور دارند که این تسلیحات در جنگ نهایی با ایران مصرف خواهد شد.

ولی من باور دارم که یک جنگ مستقیم امریکا علیه ایران بسیار بعید است؛ و با شناختی که از روحیه و روشهای معامله رییس جمهوری امریکا، دانالد ترامپ، دارم، عشقبازی او با کشورهای عربی از نوع یک فروشنده با خریدار است. اگر هم امریکا بخواهد به ایران ضربه بزند، آنرا توسط کشورهای منطقه که وادارشان کرده مقادیر خارق العاده ای جنگ افزار بخرند انجام خواهد داد. عربستان و امارات و قطر بیش از ظرفیت کاربردیشان اسلحه از امریکا خریده اند که حتی دانش و تجربه کاربرد برخی از آنها را هم ندارند و با هزینه زیاد دست به دامن پرسنل نظامی کشورهای دیگر می شوند. ما این را حتی در جنگ هوایی عربستان علیه یمن مشاهده کرده ایم که با وجود شماری خلبان های مزدور خارجی، دقت عمل نیروی هوایی و توپخانه عربستان ابتدایی و ناشیانه بوده و نیروی زمینی آنها هم بی تجربه و فاقد کارآمدی جنگی است. چنین نیرویی بدون کمک کشورهای قدرتمند حریف ایران نمیشود. آنها تنها میتوانند در خوزستان ما جنگ نیابتی براه بیاندازند. 
در برنامه ها و تحلیل هایی که درباره کارتل تولیدکنندگان جنگ افزار امریکا که در کنگره امریکا بسیار پرقدرت هستند خوانده ام، بر این باور شده ام که آنها با راه انداختن جنگهای موضعی و منطقه ای میخواهند برنامه تولیدی خود را تا سال ۲۰۵۰ تضمین کنند. بنابراین، جنگهایی باید رخ دهد تا ذخیره کنونی جنگ افزارهای فروخته شده تمام شود و فروش جدید امکانپذیر گردد. بهانه اختلافات میان کشورهای خاورمیانه بیشتر سطحی و سیاسی است و خطری از سوی هیچکدام از کشورهای خاورمیانه نسبت به یکدیگر تهدید نمیکند. حتی تهدید اخیر آقای نتانیاهو به بمباران اتمی ایران هم عملیاتی نیست. امروزه بازی با بمب اتمی دیگر مانند هیروشیما نیست که یک بمب ۲۱ کیلوتُنی آن فاجعه را به بار آورد. اکنون کوچکترین بمب ها ۲۰۰ تا ۳۵۰ کیلوتُن و بزرگترین امریکا ۴۰۰۰ کیلوتُنی است. هرگونه حمله مستقیم اسراییل به ایران، افزون بر واکنش کشورهای اسلامی، اروپا و آسیا، بخش عمده ای از جمعیت اسراییل را که یا ایرانی هستند و یا ایرانوفیل خشمگین میکند و علیه حزب لیکود برمی انگیزاند. 
از سوی دیگر دولت اسراییل می داند که ملت ایران هیچ دشمنی با مردم اسراییل ندارد و خواستار دوستی است، ولی هرگونه حمله به ایران براستی اسراییل را دشمن ایران خواهد شناساند و نفرت جهانی را برخواهد انگیخت. ایران خواهد توانست با جلب همکاری کشورهای منطقه هم پیمانان منطقه ای و سپس نیروی زمینی و داوطلبان خود را به اسراییل بفرستد و آسیبهای جبران ناپذیر وارد نماید. احتمال مشارکت برخی کشورهای عرب هم در این جنگ زیاد است و در نهایت پلستین سرزمین خود را پس خواهد گرفت و برنده میدان خواهد بود. در هر حال، یک حمله اتمی علیه ایران دامنه آسیبهای رادیواکتیو آنرا به همه کشورهای پیرامون و حتی اسراییل خواهد رساند. همانگونه که نشت مختصر مواد رادیو اکتیو از نیروگاه چرنوبیل شعاع ۳۵ کیلومتر پیرامون آنرا غیرقابل سکونت کرد و با طی بیش از هزار کیلومتر به کشتزارهای ما در گیلان هم رسید،  انفجار یک بمب اتمی جدید همه کشورهای منطقه را آلوده خواهد کرد و آقای نتانیاهو را دشمن بشریت خواهد شناساند.
همانگونه که مشاهده کرده ایم، آقای ترامپ در پی افزایش تولید ناخالص ملی در امریکا، کاهش بیکاری و افزایش درآمد سرانه است. او هر کاری را برای دستیابی به این هدف انجام خواهد داد. توجه باید کرد که ایشان هر وعده ای را که در مبارزه انتخاباتی خود داده بود انجام داده یا در شرف انجام است. بیکاری نیم درصد پایین آمده، رشد اقتصادی بالا رفته، حتی ۲۲ میلیارد دلار هزینه ساختن دیوار ضد حقوق بشری مرز مکزیک را که مکزیک از پرداخت آن خودداری میکرد، با تحمیل ۲۰٪ تعرفه گمرکی روی کالاهای صادراتی مکزیک بدست می آورد. همه محاسبات او بازاری و در راستای قدرتمندتر کردن ایالات متحده امریکا و قدرتمند نشان دادن خودش است. سیاستگذاران ما که شاید از روحیات این مرد شناختی نداشته باشند، در تصورات و توهمات سیاسی خود دست و پا میزنند. کیم ایل جونگ خیلی زود او را شناخت و از جلوی راهش کنار رفت. در هر حال ترامپ از دوران جوانی از احساس قدرت لذت می برده، ولی اهل بده بستان است. مذاکره با او یکطرفه نخواهد بود، همینکه احساس کند طرف بخاطر فشارهای او پای میز مذاکره نشسته، نرم خواهد شد.
اگر امریکا به آنجا کشیده سود که بخواهد جمهوری اسلامی را مانند رژیم صدام حسین با حمله نظامی فروبپاشاند، تصور نمیکنم حمله مستقیم بکند. هزینه های بسیار سنگین امریکا در جنگهای جرج بوش در خاور میانه که هیچ دستاوردی برای امریکا نداشت درس عبرتی برای دولت ترامپ است. ولی احتمال توطئه برای ایجاد جنگهای مرزی قومی زیاد است، و یا وادار کردن کشورهای عربی به حمله؛ چیزی شبیه جنگ ایران و عراق که هر دو سو فرسوده و محتاج غرب شدند. آقای ترامپ آماده نیست مانند بوش از خزانه امریکا هزینه کند و نه اینکه نیروی انسانی خود را به خطر اندازد. امریکا همچنین میتواند از شبکه گسترده بازمانده داعش که هنوز دارای حدود ۱۷ پایگاه در کشورهای خاور ایران است برای ایجاد ناامنی در ایران بهره برداری کند. 
خوشبختانه ولیعهد جوان عربستان در تجربه یمن بسیار ناموفق بوده، و از تجربه خونین پشتیبانی از داعش در عراق و سوریه به ابتکار بندر بن سلطان عبدالعزیز، رییس شورای امنیت، و عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان، هم عبرت گرفته است. او مرد باهوشی است و از اینکه مستقیم با ایران درگیر شود به احتمال زیاد پرهیز خواهد کرد، زیرا چیزی برای بدست آوردن نخواهد داشت و ممکن است کشورش آسیب فراوان ببیند و حیثیت بین المللی او را هم لطمه بزند. همه آرزوی فروپاشی جمهوری اسلامی در ایران را دارند که آرزوی اکثریت مردم ایران هم هست، ولی این کار با جنگ امکانپذیر نیست، زیرا جمهوری اسلامی در حال احتضار با جنگ و خونریزی جان دوباره می گیرد. 
تنها سناریویی که امکانپذیر می بینم اینست که نظامیان جمهوری اسلامی برای تحریک امریکا و اسراییل پایگاههای خود را در عراق و سوریه به عنوان اقدام پیشگیرانه با موشک های میانبرد تقویت کنند. یا اقداماتی در تهدید پایگاههای دیگر امریکا در پیرامون ایران انجام دهند. آنگاه امریکا و اسراییل هر دو بهانه پیدا خواهند کرد که به آن پایگاه ها حمله کنند و خواهند کرد، چنانکه تا کنون هم کرده اند. البته چنین حمله هایی به سود روسیه خواهد بود که با اخطار و تهدیدهای لفظی در دفاع از ایران برآید و ایران را بیشتر و بیشتر به اردوگاه خود بکشاند.
در هر حال، روسیه در پشتیبانی از ایران تعارف هایی دیپلوماتیک خواهد کرد ولی وارد ماجرا نخواهد شد. البته به دلایل امنیت کشور خودش اجازه موفق شدن کشورهای عربی علیه ایران را هم نخواهد داد، زیرا ایران یکی از نامزدهای دلخواه آقای پوتین برای عضویت در اتحادیه اوراسیاست. اگر ایران وارد اوراسیا شود، ورود یا ماندن کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز هم در اوراسیا تضمین شده خواهد بود.
سیاست آقای ترامپ ثروتمندتر کردن امریکا و ایجاد رفاه بیشتر برای مردمش است. درگیر جنگ شدن مستقیم امریکا به معنای از دست دادن شماری از نظامیان امریکایی هرچند که اندک نسبت به طرفهای دیگر خواهد بود، و بازار جنگ افزارهایی را که در آینده میتواند به ایران بفروشد به روسیه خواهد باخت. البته ایجاد شرایط ورود چین را هم به بازار جنگ افزار نباید ندید گرفت. ترامپ کماکان قدرت نظامی امریکا را برای غیرممکن کردن حمله به امریکا افزایش خواهد داد، چنانکه اکنون بودجه ای برای پژوهش تکنولوژی یک برنامه نظامی فضایی وضع کرده است. 
دوم اینکه یک ایران ثروتمند میتواند مانند گذشته مشتری کالاهای امریکایی از جمله جنگ افزار باشد. ترامپ با حمله به ایران اشتباه جُرج بوش را در حمله به عراق تکرار نخواهد کرد. یک عراق سالم می توانست هم پیمان امریکا باشد و ثروت نفت خود را برای خرید از امریکا بکار برد. هرچند جنگ ایران و عراق، به گفته آقای انتونی پارسونز سفیر انگلستان تا انقلاب ۵۷، به منظور تضعیف هر دو طرف بوده، ولی نابود کردن توان نظامی و اقتصادی عراق و سپس رها کردن افعی داعش در آنجا چه سودی برای امریکا داشت؟ من در همان زمان در یک مناظره بین المللی تلویزیونی گفتم که انحلال ارتش عراق توسط اقای پال برمر، فرماندار موقت امریکا در عراق بزرگترین اشتباه امریکا بود. 
دلیل راهبردی دیگر امریکا برای حفظ ایران، نقش آینده ایران به عنوان دیوار حایل در برابر پیشروی نفوذ روسیه، چین و حتی هندوستان بسوی غرب آسیا است. امریکا ایران را از دست بدهد، همه آسیا را از دست میدهد. ژاپن و کره جنوبی هم انتظار میرود که در طی دهه های آینده بیشتر وابسته به چین شوند تا امریکا. بنابراین امریکا اگر مهره هایش را درست بازی نکند بازنده سده بیست و یکم خواهد بود. فرصت برای افزایش قدرت اقتصادی و نظامی آسیای خاوری خیلی زود امریکا را ابرقدرت دوم جهان خواهد کرد؛ و از آن پس همه اش سرازیری خواهد بود.   
کورش زعیم
تهران – ۹ شهریور ۱۳۹۷خ (۳۱ آگوست ۲۰۱۸م)

بازدید صفحه: 1097
 



یعنی تانک‌ های مدرن ساخت کشورهای پیشرفته ای مانند آلمان،بریتانیا و آمریکا با ذهنیت جنگ دوم هستند؟ پس چرا می‌سازند!؟ همین تانک های روسی بود که باعث پیروزی روس تباران در شرق اوکراین شد
32153
فرهنگ نظامی به تدریج و آهسته تغییر می کند، چون هم موضوع اشتغال در کشور ها مطرح است و هم اینکه برای سرکوب کشورهای عقب افتاده مانند کشور ذلیل شده ما و خاورمیانه کاربرد دارد.

چرا حق با چین است؟ آنها 500 میلیارد به آمریکا صادر می‌کنند و فقط 130 میلیارد از آمریکا وارد می‌کنند. اختلاف تراز تجاری وحشتناک است و باید متوازن شود
Reza
چین همین بازرگانی را با ما دارد، چون کالاهایش ارزان است. ولی چین هم بالای یک تریلیارد دلار در امریکا سرمایه گذاری کرده است.

چرا باید در نخستین سفر خارجی اش به عربستان برود و نه همسایه اش ایران؟ توهین برای ما ایرانیان نیست؟ https://www.radiofarda.com/a/pakistan-pm-khan-meets-leaders-in-saudi-arabia-uae/29499525.html
آرش
متاسفانه برای نخستین بار در تاریخ، بخاطر کیفیت حکومت، ما سزاوار توهین هستیم.

البته گمان کنم آقای زعیم نخستین فعال سیاسی ایرانی بود که در سال ۱۳۵۸ فروپاشی شوروی را طی یک دهه پیش بینی کرد. درست می‌گویم جناب زعیم؟
ارش
آری. در پاسخ، رادیو مسکو به من حمله های تند کرد و حزب توده در روزنامه شان "مردم" در دو صفحه کامل به نقد من و کتاب پرداخت که این تئوریسین خود ساخته خیال میکند همه چیز درباره اتحاد شوروی میداند و هیچ کس دیگر چیزی نمی داند! کتاب بصورت پاورقی در روزنامه میزان مدتی چاپ شد تا اینکه توده ای ها (احتمالا) دفتر روزنامه را آتش زدند و روزنامه متوقف شد. سپس روزنامه انقلاب اسلامی (بنی صدر) گفت که آن را ادامه خواهد داد، ولی آنها هم تهدید و منصرف شدند. انتشارات رواق (شمس آل احمد) در ده هزار نسخه کتاب را چاپ کرد که کتابفروشی های جلوی دانشگاه تهدید به شکست شیشه و آتشسوزی شدند و سرانجام مجبور شدند 7000 نسخه را خمیر کنند.

در جنگ تجاری چین و آمریکا حق با کیست جناب زعیم؟
ارش
بی شک حق با چین است. چین میگوید قانونهای بین المللی و بازرگانی آزاد باید رعایت شود تا دهکده جهان تحقق یابد.

اگر ”اتحادیه های عرف مفت نمی ارزند” پس چرا مصر در سه دهه اخیر با سیاست های عربستان علیه ایران همراهی کرده است ولی در دوران شاه اولویت نخستش در منطقه ایران بود؟
رضا
هرگز چنین چیزی نیست. مصر در این مدت به بهانه همراهی، فقط عربستان را می دوشید. یک گام مصر علیه ما برنداشته. اتفاقا در دوران مبارک درخواست احیای روابط سیاسی کردند به شرط اینکه نام قاتل رییس جمهورشان از خیابان وزرا برداشته شود. من بیانیه ای نوشتم و از جمهوری اسلامی خواستم که این کار بکنند تا روابط از سرگرفته شود و مصر به عربستان گرایش نیابد. ولی این احمق ها خودداری کردند.

دو پرسش دارم ۱.آیا واقعا آمریکا بزرکترین قدرت نظامی تاریخ را دارد؟ ۲.چرا نیروی زمینی آمریکا ۹۰۰۰ دستگاه تانک دارد ولی نیروی زمینی‌ روسیه ۱۳۰۰۰ دستگاه؟ آیا نیروی زمینی روسیه قدرتمندتر است؟
آقا یا خانم 32153، همان 9000 تانک هم زیادیست. این تانکها با ذهنیت جنگ جهانی دوم تولید شده و تنها کاربردشان سرکوب کشورهای عقب افتاده و فقیر است. اگر کنترل دست من باشد، هر تانک مهاجم را پیش از اینکه به مرز ما برسد منهدم می کنم.

درود به استاد گرامی در یک ایران سکولار-دمکرات(که خطر مذهبی برای اعراب جنوب خلیج پارس ندارد) به نظر می‌رسد بحرین، امارات، قطر و کویت که با داشتن مرز زمینی بطور تاریخی از عربستان می‌ترسند و عربستان هم خواهان سلطه بر آنان است برای حفظ امنیت خود به ایران نزدیک شوند. همانطور که کویت در دوران پیش از انقلاب برای حفظ امنیتش در برابر عراق به ایران پناه برد دیدگاه شما چیست؟
سعید
درست میگویید. من در سال 85 که در انفردای بند 209 زندانی و زیر بازجویی بودم، جمهوری اسلامی توسط ایادی خود در بحرین شورش به پا کرده بود. من در بازجویی ها اعتراض کردم که این یک خطای راهبردی بوده. یک از مدیران ارشد اطلاعات که حاضر بود توجیه کرد که آنها نامه ای به رهبر نوشته درخواست کمک کرده بودند. گفتم به امضای چه کسانی؟ گفتند چون برایشان خطرناک است بی امضاء آمده. گفتم می خواهید هم اکنون بخواهم نامه ای برای کمک به من به عنوان جبهه ملی ایران بنویسند و 50 تن امضاء کنند؟ سکوت کردند.

کوروش زعیم و مانوک خدابخشیان از معدود افرادی هستند که تاکتیک ها، راهبردها و بازی ها را می‌خوانند و ذهن استراتژیک دارند. جالب است که هر دوی آنها در دهه 80 فروپاشی شوروی را پیش بینی کردند و در دهه 90 روی کار آمدن امنیتی ها سابق در پوشش اصلاح طلب حکومتی
سعید
خدا عمرشان بدهد!

درود استاد بخشی از حملاتی که از جانب هموندان سابق و لاحق به شما می‌شود ناشی از حسادت است. با خود می‌گویند چرا زعیم می‌تواند ده ها طرح و راهبرد در زمینه های گوناگون ارائه دهد ولی ما نمی‌توانیم؟ چرا بسیاری از پیش بینی های زعیم درست از آب در می‌آید؟ چرا زعیم ذهن استراتژیک دارد؟
سعید
درست است و متاسفانه نمیتوانم مانند آنان باشم. گناه از من نیست، من اینگونه بزرگ شده ام. وقتی در دبستان مادرم تنها کتابهای بزرگانی چون روسو، دوما، دیکنز، تولستوی، داستایوسکی، تورگئونف، و غیره را به من میداد بخوانم، و مادربزرگ وادارم میکرد شاهنام و حافظ را حفظ کنم، من از خاله سوسکه و تن تن و میلو و امثال آن محروم شدم. از 11 سالگی نوشته های من را مطبوعات چاپ میکردند و از 13 کتابهای من. اختراعات من هم حاصل همین ذهن کنجکاو و پژوهشگر بود. نخستین کتاب پژوهشی من درباره بزرگان کاشان در 15 سالگی منتشر شد و هنوز مرجع است.

کشورهای عضو اتحادیه عرب(از جمله عراق و مصر) هم پیمان ایران نخواهند شد. اثباتش همراهی مصر با سیاست های عربستان علیه ایران در سه دهه اخیر
رضا
آقاجان من سد بار گفته اتحادیه های عرف مفت نمی ارزند. این یکی هم مانند بقیه در حال فروپاشی است. اینقدر ایران را با اینها مقایسه نکنید.

آیا تعویض ژنرال مک مستر با جان بولتون اشتباه ترامپ نبود؟
ژنرال مکمستر یکی از افسران حرفه ای و باتجربه ارتش امریکاست. او استاد مطالعات راهبردی در دانشکده افسری امریکا بوده و در جنگ عراق و جنگ خلیج پارس شرکت داشته است. بولتون وکیل دادگستری و یک تندرو جنگ طلب بوده و در زمان بوش به زور وارد سنا شد. عشق او جنگ و براندازی رژیم هاست. قد و قامتش به شانه های مکمستر هم نمیرسد.

دیدگاه شما درباره مایک پومپئو چیست؟
پمپئو که می پندارم یونانی تبار باشد، آدم باسواد و فهمیده ایست. او مهندسی مکانیک خود را در دانشکده افسری امریکا (وست پوینت) گرفت و بعد در هاروارد حقوق خواند. مدت زیادی نماینده مجلس بوده از کانزاس، و در کمیسیون های مجلی از امنیت گرفته تا انرژی خدمت می کرده. اگر یک خردمند در کاخ سپید باشد آن پمپئو است.

درود جناب استاد آیا در طرح های شما همچنان توازن نظامی میان ایران و کشورهای عربی(از جمله 900 فروند مذکور) در نظر گرفته شده است؟ به یاد دارم در سال ۱۳۸۷ در پاسخ به من تعداد هواپیماهای مورد نیاز نیروی هوایی ایران را ذکر کرده بودید که بیش از 900 فروند بود(عدد دقیق را به یاد دارم ولی چون خارجی ها و دوستانشان هم سایت شما را می‌خوانند ذکر نمی‌کنم). سپاس
سعید
آری، ولی کم کم هواپیما نقش خود را به موشک و پهپاد واگذار می کند.

من تصور کردم منظور شما تسلیحات خریداری شده توسط کشورهای عربی در چهار دهه اخیر است به همین دلیل ۷۰۰ میلیارد را ذکر کردم. آیا ۷۰۰ میلیارد در چهل سال درست است؟
Reza
نه. 700 میلیارد خیلی پول است! این بیچاره ها اینقدر پول نداشته اند که 700 تای آن را اسلحه بخرند. اشتباه میکنید. شاید منظورتان قراردادهای آنها باشد که بیشترشان لغو شدهو برای مثال همین چند روز پیش فرانسه کل قراردادش را با امارات لغو کرد.

همین ائتلاف عربی جنگ یمن را ببینید، ۱۰ کشور عربی عضو ائتلاف در مجموع نهصد فروند جنگنده-بمب افکن پیشرفته دارند ولی ایران یکی هم ندارد. حالا عراق هم قوی باشد و در کنار دو عضو دیگر ائتلاف(مصر و عربستان) قرار بگیرد،ارتش ایران چگونه میتواند در برابر آنها توازن ایجاد کند؟ راهبردهای امنیت ملی همیشه بدترین احتمالات را هم در نظر می‌گیرند
Reza
روی دیگر سکه: همین اائتلاف عربی 10 کشور با 900 فروند جت جنگی نتوانسته ان حریف مردم فقیر و بی جت جنگی و پاپتی یمن شوند.

قوی ماندن ارتش عراق یعنی توازن قوا میان ایران و عراق و نه قویتر بودن ایران. وقتی اتفاقی می افتد که توازن قوا کاملا به سود ما میشود(انحلال ارتش عراق) چرا باید ناراحت باشیم!
آرش
اگر آدم ها روزی بر ایران حکومت کنند، عراق رقیب ایران نخواهد بود، بلکه بر پایه مشترکات تاریخی و گرایش اکثریت مردم آن دوست و شاید هم پیمان ایران باشد.

چرا باید روزه شک دار بگیریم؟ اگر قرار باشد ارتش عراق قوی باشد،ارتش مصر قوی باشد،ارتش عربستان هم قوی باشد در صورت اتحاد این سه باهم تهدیدی خطرناک برای ایران است،غیر از اینکه ما بیشتر از مجموع هر سه آنها قدرت نظامی داشته باشیم. نمی‌توان امنیت ملی را روی احتمالات(هم پیمانی عراق یا مصر با ما یا اختلافات درونی کشورهای عربی) بنا کرد.هیچ کشور عربی نباید قدرت نظامی بالا داشته باشد،چون خلاف منافع ملی ماست.
Reza
آنها هرگز نتوانسته اند با هم همپیمان باشند. سطح فرهنگ کهن مصر و عراق با عربستان فاصله بسیار زیادی دارد. از سوی دیگر عربستان هنوز قبیله ای اداره می شود و نمی توان به سیاست های راهبردی آنها تکیه کرد. سوم اینکه عربستان به علت ثروت خدادادی و صنعت بسیار پایین می خواهد بر آن دو حاکمیت راهبردی داشته باشد که هیچکدام نمی پذیریند.

اگر دقت عمل نیروی هوایی و توپخانه عربستان ابتدایی و ناشیانه بوده پس نیروهای یمنی طرفدار هادی منصور چطور توانستند مناطق زیادی از جمله عدن را از حوثی ها پس بگیرند و بندر حدیده را محاصره کنند؟
کشته دادن یمنی های شهروند عادی و زنان و کودکان و ویرانی گسترده مراکز غیر نظامی و تاسیسات مردمی. ضمنن وارد شدن غیرمستقیم کشورهای دیگر در دشمنی با ایران به آن جنگ.

چند عدد اشتباه در نوشته وجود دارد جنگ ۳۳ روزه اسراییل و حزب اله- و نه ۱۳ روزه ۷۰۰ میلیارد دلار تسلیحات امریکایی در خاورمیانه خریداری و انبار شده- نه ۷ میلیارد دلار
Reza
سپاس از دقت شما. جنگ 33 روزه درست است که آنرا اصلاح کردم، ولی 700 میلیارد نادرست است. تمام خرید عربستان تا پایان 2016، 11/7 میلیارد بوده و امارات 6/6 میلیارد. رقم های درست سالهای 2017 و 18 را که منتشر می کنند نمی توان اعتماد کرد، ولی نمی تواند بیش از 10 میلیارد باشد. من نوشته ام اسلحه "نوین" امریکایی، که از مقالات استراتژیک امریکا برداشت کرده ام.

انحلال ارتش عراق توسط پال برمر کار بسیار خوبی در جهت منافع ملی ایران بود. چون یک ارتش تهدید کننده و شاید رقیب را نابود کرد و سالها نمیتواند سر برآورد
Reza
در غیاب صدام حسین و شهوت پان عربیسم او، ارتش عراق مانند ارتش مصر، که آن هم نیرومند بوده و هست، می توانست هم پیمان ما باشد. فراموش نکنید که عراق جزوی از ایران بوده و 60 درصد مردمش شیعه و ایرانی تبار هستند.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد