Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
4 شهريور 1397
گفتگوی تلویزیون ایران اینترنشنال با کورش زعیم - درگذشت بهرام نمازی و فرزین مخبر
در گذشت دو شخصیت ملی عضو حزب ملت ایران
Image result for ‫فرزین مخبر‬‎ Image result for ‫بهرام نمازی‬‎
متن کامل گفتگوی تلویزیون ایران اینترنشنال با کورش زعیم
 چهارم شهریور ۱۳۹۷خ

مهندس بهرام نمازی در ۱۵ آبان ۱۳۱۵ در شیراز متولد شد. فعالیت های سیاسی خود را از همان دوران دانش آموزی دبیرستان آغاز کرد. نمازی پس از اتمام دوره متوسطه، تحصیلات خود را در رشته ساختمان در دانشگاه پلی تکنیک (امیرکبیر کنونی) ادامه داد و همزمان با تحصیل، فعالیت سیاسی خود را در سازمانهای دانشجویی جبهه ملی ایران و حزب ملت ایران پی گرفت. در سال ۱۳۴۱، شماری دانشجو از جمله بهرام نمازی دستگیر و برای شش ماه زندانی شدند.
در سال ۱۳۴۹ و در جریان جدایی بحرین از خاک ایران، داریوش فروهر و بهنام را برای اعتراض به جدا شدن بحرین دستگیر و زندانی کردند. سپس چهار تن دیگر از اعضای حزب ملت ایران، بهرام نمازی، فرزین مخبر، علی رسولی و دکتر جمشیدی، که بیانیه ای در اعتراض به جدایی بحرین به عنوان فروش خاک وطن، صادر کردند که توسط ساواک بازداشت، شکنجه و زندانی شدند.
 
پس از ۲۵ خرداد ۱۳۶۰، هم به جرم تحریک در ایل قشقائی برضد رژیم دستگیر و نزدیک دو سال زندانی شد. او مدتی را در سلول انفرادی گذراند و پس از آن به بند ۵ و ۶ اوین منتقل شد. نمازی در هفتم دی‌ماه ۷۷، در مراسم چهلم پروانه و داریوش فروهر در مسجد فخرالدوله، در جو بشدت امنینی آن روزه علیه قاتلال داریوش و پروانه شعار داد و وزارت اطلاعات را متهم کرد. 
چهار روز پس از تظاهرات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران در ۱۸ تیرماه ۱۳۷۸ خسرو سیف، دبیرکل حزب ملت ایران را همراه با بهرام نمازی، مجید نیارمی و میرعبدالله لبافی و فرزین مخبر، که شعارهای ضد حاکمیت میدادند، دستگیر و در اوین زندانی کردند و تحت بازجویی قرار دادند. 

در دهه ۶۰، او که به اصلاح نظام جمهوری اسلامی باور نداشت. اول بار در نخستین انتخابات ریاست جمهوری و آخرین بار در انتخابات مجلس اول شرکت کرد که حزب ملت ایران به علت تقلب در انتخابات و جلوگیری از مشارکت حزبهای ملی، شرکت در انتخابات رﮊیم را تحریم کرد.
او پنج شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ براثر سکته قلبی دارفانی را وداع گفت. روانش شاد باد.

  فرزین مخبر در پلی تکنیک حسابداری خوانده و حسابرس شرکتها بود. مخبر در ۱۳۳۷ به حزب ملت ایران پیوست و از یاران نزدیک داریوش فروهر بود. از سال ۱۳۳۷ تا انقلاب ۱۳۵۷ یازده بار به زندان افتاد. قزل‌قلعه، کمیته مشترک ضد خرابکاری، شماره ۳ و شماره ۴ قصر، زندان‌هایی بودند ه مخبر آنها را تجربه کرده بود. 
فرزین مخبر که در دو رژیم به گناه آزادی خواهی و مبارزه برعلیه استبداد بارها بازداشت و زندانی شده بود هیچگاه در برابر سختی ها و زندانهایی که بر او تحمیل میشد سر خم نکرد. 
در سال ۷۰ به دلیل فعالیت‌های حزبی و رفت و آمد پی در پی به خانه فروهر بازداشت و روانه زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری که حالا نامش زندان توحید شده بود، شد. در آنجا پس از بازجویی‌های متعدد توسط سربازجوی وزارت اطلاعات، که گمان می‌کرد سعید امامی بوده باشد، روبرو شد که به او گفته بود ما شاخ و برگ‌های داریوش فروهر را می‌زنیم و سپس حساب خودش را می‌رسیم. 
در دادگاه اعتراضات سال ۷۸، او همراه با خسرو سیف و نمازی و نیارمی و میرعبدالباقی به ۱۳ سال حبس محکوم شدند که در دادگاه تجدیدنظر به یک سال تبدیل شد. 
فرزین مخبر در ۲ شهریور ۱۳۹۷ از سرطان درگذشت و حسرت آزادی ایران بر دلش ماند. روانش شاد و پایا.

بازدید صفحه: 805
 


شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد