Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
5 مرداد 1397
گفتگوی رادیو فردا با کورش زعیم درباره بیانیه جبهه ملی ایران
پیشنهادهای جبهه ملی ایران به هیئت حاکمه جمهوری اسلامی
Image result for ‫رادیو فردا‬‎

گفتگوی رادیو فردا (بکتاش خمسه پور) با کورش زعیم
۰۴/۰۵/۱۳۹۷خ ژوپیه ۲۰۱۸م

رادیو فردا: اخیرا جبهه ملی ایران بیانیه ای صادر کرده که در آن پیشنهادهایی به هیئت حاکمه جمهوری اسلامی ایران داده است. بکتاش خمسه پور با کورش زعیم عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران در این باره گفتگو کرده است. کورش زعیم در تهران. 
پرسش:   
کورش زعیم: ما مدتهاست که نگران تحولاتی که رخ میدهد بوده ایم. و شرایط کشور که دارد واردش می شود بوده ایم. بارها شخصی و گروهی پیشنهادها و تحلیل هایی داده ایم که جمهوری اسلامی باید پاسخگو باشد. و راهکارهایی برای برونرفت از این بحرانی که بسیار خطرناک است ما تحلیل می کنیم این بیانیه یک راه ساده، چون ما تغییر قانون اساسی و ساختارهای حکومتی را هم داده ایم ولی فعلن آسانترینش همین است که برای اینکه آرامش برقرار شود و ملت ترسی که دارند که ما فکر می کنیم منجر به مهاجرت مردم از ایران بشود ه علت ترسشان از حمله که امیدواریم نخواهد شد، ما پیشنهاد کردیم که یک آشتی ملی که ذکر کرده بودیم اعلام بکنند که مهمترینش اینست که زندانیان سیاسی و عقیدتی در سراسر کشور را آزاد کنند و از خشونت نسبت به مردم برای انواع فعالیت های مردم از روسری گرفته تا اعتراضات خیابانی مردم دست بردارند، و آنچه را خود قانون اساسی در اصل های 26 و 27 و 23 که آزادی حزبها و سازمانهای سیاسی و مدنی و حقوق بشری و همچنین آزادی اجتماعات که اینها ممنوع هستند و جبهه ملی نمی تواند جلسات خودش را برگزار کند، اینها را بیدرنگ اقدام بکنند و در نهایت یک انتخاباتی که واقعا آزاد باشد بدون دخالت نهادهای حکومتی انتخابات آزاد باشد و مردم بتوانند نمایندگان واقعی خودشان را به نهادهای انتخابی مانند شورای شهر، مجلس و ریاست جمهوری بفرستند.      

پرسش: آقای زعیم، شما بعنوان یکی از مسئولین و اعضای شورای مرکزی جبهه ملی ایران که یکی از تشکل های قدیمی سیاسی ایران است فکر می کنید این پیشنهاد یا، اگر بشود نامش را گذاشت هشدار جبهه ملی ایران یا رهنمودش تا چه اندازه می تواند عملی باشد و محقق شود در شرایط جاری ایران؟
کورش زعیم: با شناختی که از حاکمیت جمهوری اسلامی داریم فکر نمی کنم اینها این شهامت را داشته باشند که اقرار کنند 40 سال اشتباه کرده اند و هنوز هم این اشتباه را ادامه دارد و دارد خطرات بسیار جدی برای کشور بوجود می آورد که به این پیشنهادها عمل کنند. ولی ما وظیفه داریم که دیدگاه هایمان را اعلام کنیم که فردا سرزنش نشویم توسط مردم که شما که قدیمی ترین و محبوبترین سازمان سیاسی این کشور در طی 67 سال گذشته هستید ساکت نشسته اید. 
 البته باز ته دلمان امیدواریم که عقلانیت بر حاکمیت جمهوری اسلامی حاکم بشود و به این پرسشها و این درخواست ها و پیشنهادهای دیگری که کرده ایم برای تغییر قانون اساسی  یا اصلاحات بسیار بنیادین در همین قانون اساسی پاسخ مثبت بدهند.

پرسش: اصلی ترین خواسته جبهه ملی ایران یا اصلی ترین آنها برگزاری انتخابات آزاد است.
کورش زعیم: بلی، ولی انتخابات یک پیش نیاز دارد. همینجوری بگویند انتخابات آزاد آنچه ما در نظر داریم انجام نمی شود. اول باید زندانیان امنیتی که اغلب سیاسی و عقیدتی هستند باید بیدرنگ آزاد شوند تا یک آرامش در جامعه سیاسی و عقیدتی کشور برقرار شود. بعد احزاب سیاسی مانند جبهه ملی ایران و دیگران فعالیتشان آزاد شود، طبق همین قانون اساسی خودشان، و اجتماعات آزاد شود. همینکه ما ممنوع می شویم که جلسات شورایی را اجرا کنیم و تهدید می شویم، احضار می شویم. مثلا من را احضار کردند و گفتند که حق نداری به این جلسات شرکت کنی. این کارها را باید کنار گذاشته شود. وقتی این اقدامات انجام شد، زندانیان سیاسی آزاد شدند، و فعالیت سیاسی و گردهمایی محقق شد، آنگاه می توانیم برنامه انتخابات آزاد را حتی پیش از اینکه دوره های کنونی به پایان پیدا کنند اجرا کنیم و مردم بتوانند نمایندگان واقعی خود را نه نمایندگان فیلترهای حکومت و فیلترهای تصنعی. من فکر می کنم که اگر حکومت شهامتش را داشته باشد و عقلانیتش را داشته باشد، و به اینها تن در بدهد، نه تنها یک آرامش درونکشوری بوجود خواهد آمد، و مردم امیدوار خواهند شد به آینده و کشورهای دیگر هم که دارند ما را زیر فشار می گذارند به شکل های مختلف، آنها هم عقب نشینی خواهند کرد.
-0-

بازدید صفحه: 1142
 



درود جناب استاد دیدگاه شما چیست؟ سپاس https://www.radiofarda.com/a/pentagon-says-china-military-likely-training-strikes-on-us-allies/29439813.html
سعید
چین هوشمندتر از آن است که به امریکا یا هر کشور دیگری حمله کند. کسی باید مغز خر خورده باشد که چنین تصوری درباره چین بکند. تدارک آنها پدافندیست نه آفندی.

درود از قرارداد 1940 نمی‌توان سهم پنجاه درصدی برای ایران برداشت کرد چون هر مشاعی به معنای پنجاه درصد نیست ولی از فصل سوم عهدنامه 1921 قطعا می‌توان چون بهره مندی مساوی تصریح شده
رضا
لطفن دیدگاههای مستند من را در دهه 80 در همین ویگاه در بخش "دریای مازندران" بخوانید.

بله پنجاه درصد ننوشته ولی وقتی می‌گوید: بهره برداری مساوی یعنی همان پنجاه درصد یا نصف به نصف از واژه مساوی که نمیتوان تفسیر دیگری کرد لطفا لینک زیر را بخوانید 👇🏼👇🏼 https://fa.m.wikipedia.org/wiki/قرارداد_ایران_و_شوروی_۱۹۲۱
آری، می دانم. شما فعلن دیدگاههای مستند من را در دهه 80 در همین ویگاه در بخش "دریای مازندران" بخوانید تا بزودی تحلیل جدید خود را آماده و منتشر کنم.

جناب استاد نظرتان درباره کنوانسیون کاسپین که امضا شد چیست؟ سپاس
سعید
معترض هستم و بزودی دیدگاه تحلیلی خود را خواهم نوشت. شما می توانید در همین وبگاه در بخش "دریای مازندران" مطالب دهه 80 من را بخوانید.

جناب استاد این کارهای بزرگ(سازه بتونی ضد انفجار و رادیواکتیو نیروگاه دوم و سوم امریکا،سیلوهای بتونی پتروشیمی مرودشت، دودکش بتونی انرژی اتمی امیرآباد) را شما انجام دادید ولی بجای استفاده از دانش شما زندان را پیشنهاد می کنند. واقعل تاسف آور است من تابحال پروژه های مهندسی شما را نمی‌دانستم. آیا موارد دیگری هم هست یا پیشنهادات دیگری که به شما شده باشد؟
سعید
این ها جزء کوچکی از فهرست کامل است. برای مثال، در جنگ هشت ساله برخی فرماندهان ارشد در رشته های که تخصص نداشتند، مانند شیمیایی، رادیو اکتیویته، رادار، ضد موشک، و غیره میامدند دفتر من برای "چه کنیم؟" (که همیشه رایگان بود). طرح جایگذاری رادارهای اراک و شهر صنعتی آن که بعلت صنایع نظامی بمباران می شد، از من بود که بیدرنگ دو جت عراق را سرنگون کردند و دیگر آنجاها پیدایشان نشد. همچنین راهنمایی برای زدن موشک های دو قلوی تهران، مشخصات فنی و راهنمایی برای ماسک های ضد شیمیایی که سرانجام بکار بردند، ..... و و و حتی طرح جامع پدافند غیرنظامی کشور (غیرعامل) برای آقای فیروزآبادی وزیر دفاع داروساز که هرگز ملاقان نکرده ام. همه رایگان.

در عهدنامه 1921 صراحتا آمده: بهره برداری مساوی از رودخانه اترک و سایر رودخانه ها و آبهای سرحدی(رود ارس و دریای مازندران). واژه مساوی یعنی پنجاه درصد ایران و پنجاه درصد شوروی. https://fa.m.wikipedia.org/wiki/قرارداد_ایران_و_شوروی_۱۹۲۱
نه. پنجاه درصد ننوشته، نوشته بهره برداری برابر یعنی مشاع. ما آن را 50% تعبیر کرده ایم. ولی عملا" شوروری هیچگاه نمیگذاشت ما از آبهای سرزمین خود بالاتر برویم.

آیا مهندسی سازه که رشته تخصصی شماست شامل ساخت پایگاههای نظامی و پناهگاه های بتونی هم میشود؟ آیا می‌توان کارخانه های تسلیحاتی یک کشور را در اعماق زمین ساخت تا در برابر حمله هوایی مصون باشند؟
Reza
البته، شامل هرگونه سازه می شود. تخصص من پناهگاههای اتمی، سازه های بتونی سنگین است. برای مثال محاسبات مهندسی نخستین راکتور اتمی گلابی شکل جهان و همچنین سازه بتونی ضد انفجار و رادیواکتیو نیروگاه دوم و سوم امریکا کار من بود. سیلوهای بتونی قطر 60 متر و بلندای 84 متر پتروشیمی مرودشت هم کار من بود و همچنین دودکش بتونی انرژی اتمی امیرآباد تهران که به افتخار کیفیت آن که بهتر از نمونه امریکایی آن بود نخست وزیر دستور داد پرچم ایران را در بالای آن رنگ کنند. سازه زیر زمینی برای هر کاری امکانپذیر است.

جناب زعیم آیا امکان دارد در آینده آب شیرین کن های سواحل جنوبی ایران در عمق چند ده متری زمین نصب شود تا از آنها در برابر حملات هوایی در یک جنگ احتمالی حفاظت شود؟
Reza
می شود، ولی ضروری نیست، چون آنها هدفهای راهبردی نیستند.

درود به استاد گرامی ۱.وظایف جنگی متفاوت اف‌16 و اف‌15 مانع درگیری آنها در یک نبرد نمیشود. مثلا یک اسکادران اف‌16 قصد بمباران دارند ولی چند فروند اف‌15 تفریبا تمام آنها را پیش از رسیدن به هدف منهدم میکنند. ۲. جناب استاد در یک درگیری هوایی میان اف‌14 های اُورهال شده کنونی ما و اف‌15 های عربستان کدام برنده هستند؟ با توجه به اینکه هر دو از بهترین رهگیرها ‌هستند سپاس
سعید
من نمی دانم، ولی اف14 ها هنوز از بهترین جت های جنگی هستند منهای اف 35.

درست است که” در یک ایران دموکراتیک ما با همه کشورهای منطقه روابط سازنده بر پایه منافع ملی خواهیم داشت و با هیچ کس دشمنی نخواهیم کرد” اما رقابت منطقه ای همواره وجود داشته و خواهد داشت و در این رقابت آیا پول عربستان می‌تواند کشورهای عرب را به سمت ریاض کشانده و ایران را موضع پایین تر قرار دهد؟
Arash
کشور آزاد و پیشرفته و قدرتمند اقتصادی و نظامی جاذبه اش بسیار بیشتر از پول است.

سازمان همکاری های اسلامی همانند اتحادیه عرب دوباره علیه ایران بیانیه صادر کرد با توجه به پول عربستان و نیاز بعضی از کشورهای عرب به کمک مالی عربستان آیا در یک ایران دمکراتیک نیز، عربستان دروازه ورود ایران به جهان عرب است و کشورهای عربی نوع رابطه خود با ایران را بر اساس نوع روابط عربستان با ایران تنظیم خواهند کرد؟
چرا نامت را نمی نویسی؟ در یک ایران دموکراتیک ما با همه کشورهای منطقه روابط سازنده بر پایه منافع ملی خواهیم داشت و با هیچ کس دشمنی نخواهیم کرد. البته هر کس به خاک ما تجاوز کند دیگر 8 سال طول نخواهد کشید!

درود به استاد گرامی چرا آمریکا، ترکیه را بخاطر نقض حقوق بشر تحت فشار می‌ گذارد(تحریم دو وزیر و افزایش تعرفه گمرکی) ولی عربستان را نه؟ آیا بخاطر پول عربستان است؟ ۲. آیا نیروی هوایی عربستان از ترکیه قوی تر است؟ ترکیه اف16 و اف4 دارد که در نبرد هوایی در برابر اف‌15 و تایفون های عربستان بازنده خواهند بود
سعید
1- ترکیه خودش را مستقل از امریکا نگه داشته و کشیش امریکایی ترک تبار را زندان انداخته و ازاد نمی کند. عربستان ملیجک امریکاست و پول زیادی برای خرید دارد. 2- عربستان خیلی مانده که در هر نیرویی به ترکیه برسد. وظیفه جنگی اف 16 و اف 15 متفاوت است، یکی بمب افکن است آن یکی شکاری. در هر حال اصل توان کاربرد است که در آن ترکیه بسیار ورزیده است.

من واقعا نمی فهمم‌ چرا روسیه پیشرفته ترین سیستم پدافندی خود (اس 400) را به ترکیه فروخت تا اسرار آن در اختیار ناتو قرار بگیرد و باز هم نمی‌فهمم چرا ناتو با خرید آن توسط ترکیه مخالفت می‌کند که موجب بدست نیاوردن اسرار آن میشود. شما می‌دانید جناب زعیم؟
Reza
روسیه هیچگاه همه رمز های سلاح های پیشرفته و جت های خود را به خریدار نمی دهد. آنچه برجسته بود اینکه اس 300 قدیمی را به ایران قالب کرد و 15 سال طول کشید تا تحویل بدهدکه مطمئن نیستم کاملا راه اندازی شده باشد، ولی اس 400 ترکیه را فوری تحویل داد و ونصب کرد. ترکیه را به اروپا راه ندادند، بنابراین به روسیه و سازمان اوراسیا نظر دارد. هرگز اس 400 را به ناتو نخواهد داد.

Mohandes Greetings what is the finial goal of President Trump of putting enormous pressure on the Islamic republic regime? is it just the change of behaviour or perhaps the regime's collapse? what do you think of Mr reza Pahlavi? can he be elected as a future president or prime minister by the future Iranian Parliament? shad bashid
soheyla jaavadi ashteyani
آقای ترامپ عزم تغییرات بینیادین در ایران را دارد و فرقی نمی کند این رژیم تغییر ماهییت بدهد یا برانداخته شود. هر دو گزینه یک سرانجام دارد. آقای رضا پهلوی هم یک شهروند ایران است مانند من و شما. حالا تصمیم شماست که او رییس جمهور یا نخست وزیر شود یا من و شما. رای مردم پاسخ خواهد داد.

درود آیا ضعف و انزوای ایران یکی از عوامل نزدیکی بیش از حد بحرین و امارات به عربستان بوده است؟ با توجه به اینکه نه بحرین و نه امارات نمیخواهند زیر سلطه عربستان باشند.
البته همنیطور است. ایران برای این دو شیخ نشین کم خطرتر از عربستان است.

درخواست کرده بودند https://www.radiofarda.com/amp/f8-wikileaks-saudi-asked_us-to-attack-iran/2233158.html
آری، همه اینها چشم آز به خاک ایران داشتند و ادعای برتری در منطقه.

چه شد که امروز عربستان اقتصادش از ما بزرگتر، ارتشش مدرن تر و نفوذ منطقه ای و بین المللی اش از ما بیشتر است؟ چهل سال قبل ما حتا آنها را به حساب هم نمی‌آوردیم ولی امروز آنها. تاسف انگیز است
رضا
چها سال پیش همه کشورهای شبه جزیره عربستان بجز کویت و عمان، مشابه 1400 سال پیش بودند. انقلاب که شد، سرمایه داران ایرانی از ترس آخوندها بیشتر به امارات رفتند و آنجا را چنان ساختند که برای غربی ها هم جاذبه پیدا کرد. عربستان پول نفتش را بیشتر صرف پروژه های عمرانی کرد. شاه فهد پایه گذار این این اندیشه بود. سران نظام مقدس جمهوری اسلامی پول نفت به انواع مختلف دزدیدند یا خرج ماجراجویی ها و توهمات و بلندپروازی های مذهبی خود کردند.

آیا من که در دانشگاه های شهر تهران درس نخوانده ام از آنهایی که در این دانشگاه ها درس خوانده اند نادان تر و کم هوش تر هستم؟
این را از کجا ساخته اید. ما دانشگاههای خوبی در شهرهای بزرگ داریم، مانند تبریز، اسپهان، شیراز و غیره. اصل خود دانشجوست که بخواهد درس خوانده باشد یا تنها از دانشگاه مدرک بگیرد.

تنفر من از اصلاح طلب حکومتی بیشتر از اصول گرای حکومتی است. چون اصولگرا روشن می‌گوید من این هستم که می‌بینید.ولی اصلاح طلب حکومتی میگوید من دمکرات و آزادیخواه هستم اما در واقع هدفش حفظ استبداد مذهبی است و در زمانهایی مانند دی ۹۶ با حمله به معترضان ماهیت واقعی خود را نشان دادند
Reza
من با شما موافقم. اصلاح طلبان هیچگاه نتوانستند به من بگویند که چه چیزی را می خواهند اصلاح کنند!

جناب استاد آیا هدف ایران از کمک به مصر در جنگ یوم کیپور کشاندن قاهره به سمت ایران و گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه و شمال آفریقا بود؟
سعید
کمک به مصر؟ چنین چیزی نبود. ایران هم به اسراییل به سوخت رسانی کمک کرد و هم حریم هوایی خود را در اختیار شوروی قرار داد تا به مصر کمک برساند.

با سلام و آرزوی پیروزی وسلامتی ای استاد عالی مقام. نظر شما درباره خواست های ۱۶ گانه خاتمی چیست؟
soheyla jaavadi ashteyani
ایشان می توانست این کارها را زمان ریاست جمهوری خودش انجام دهد. یا دستکم در همه سالهای ریاست جمهوری معجزه هزاره سوم آنها را پیشنهاد کند. امرور تنها تلاش می کند که عمر خلیفه گری اسلامی در ایران را زیادتر کند.

آیا درست است که پادشاه پیشین عربستان(عبدالله) بارها از جرج بوش خواسته بود به ایران حمله کند؟
نمی دانم، ولی میدانم که در دوران ولیعهدی و وزارت دفاع خود میخواست روابط خوبی با ایران داشته باشد. حتا یک بار من هم به میهمانی او دعوت شده که نرفتم.

درود جناب استاد مصاحبه شما با آقای دهباشی را دیدم که در آن فرمودید: من حقوق بین الملل هم خواندم. میتوانم بپرسم در کدام دانشگاه؟ ۲. بر اساس فصل سوم عهدنامه مودت 1921 ایران و‌ شوروی، دو طرف با حقوق مساوی از رودخانه اترک و سایر رودخانه ها و آبهای سرحدی بهره مند خواهند شد. که طبیعتا شامل رود ارس و دریای کاسپین هم میشود. و مساوی یعنی 50-50. پس چرا جمهوری اسلامی و حامیانش چنین صراحتی در عهدنامه را نادیده می‌گیرند و می‌گویند: سهم ایران هیچگاه پنجاه درصد نبود!؟
سعید
در تربیت معلم (خوارزمی کنونی)، دوره ای به عنوان پیش نیاز ورود به دوره دکترا گذاشته بودند با استادی دکتر میرعباسی و دو سه تن از استادان دیگر دانشگاه تهران. سال 84 و 85. 2- دریای کاسپین استفاده مشترک قید شده نه 50/50، هرچند من با تعبیر 50% بارها نوشتم و سخنرانی کردم، و قید کردم که روسیه می تواند 50% خودش را تقسیم کند نه مال ما را. من حتی منوچهر متکی وزیر خارجه احمدی نژاد را رسما متهم به خیانت کردم، وقتی گفت 11% هم بدهند باید کلاهمان را بیندازیم بالا! ولی جمهوری اسلامی برای بقای خود و پشتیبانی روسیه هر چه بگویند انجام می دهد.

پاسخ به سخنان مضحک عطالله مهاجرانی(اصلاح طلب حکومتی) که در برنامه بی.بی.سی گفت: در دوران شاه، آمریکا برای ایران تصمیم می‌گرفت ۱.نامه های متعدد شاه به نیکسون و فورد که به تندی درخواست آنها برای عدم افزایش قیمت نفت را رد کرد منبع: یادداشتهای ژنرال اسکوکرافت مشاور امنیت ملی جرالد فورد که در نوشته ای با عنوان راند آخر در دوحه از اندرو اسکات آمده است ۲.مخالفت شاه با درخواست آمریکا برای واگذار کردن چندین فروند فانتوم ایران‌ به نیروی هوایی اسراییل تا جایگزین فانتوم های اسراییلی ساقط شده توسط موشکهای سام مصر در هفته نخست جنگ یوم کیپور شود منبع: کتاب سیاست خارجی ایران نوشته دکتر عبدالرضا هوشنگ مهدوی(منتشر شده در ایران با مجوز وزارت ارشاد) ۳.اجازه شاه برای عبور هواپیماهای ترابری شوروی از آسمان ایران برای ارسال اسلحه به مصر در جنگ یوم کیپور منبع: کتاب سیاست خارجی ایران نوشته دکتر عبدالرضا هوشنگ مهدوی(منتشر شده در ایران با مجوز وزارت ارشاد) ۴.مخالفت شاه با درخواست آمریکا برای ارسال هواپیماهای اف5 نیروی هوایی ایران به ویتنام جنوبی در جریان جنگ ویتنام منبع: کتاب شاه نوشته دکتر عباس میلانی
Reza
1- این آقایان بیشتر در فضای انتقاد هستند تا مطالعه. از خودشان اتقاد نمی کنند. 2 و 3- دکتر هوشنگ مهدوی از دوستان من بود و آنقدر در درست ثبت کردن تاریخ وسواس داشت که یکی دو بار مطالبش را میداد من نظر بدهم. 4- درست یادم نیست، ولی مثل اینکه سرانجام فرستاد.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد