Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
12 ارديبهشت 1396
رای مردم دفاعی است نه انتفاعی- گفتگوی ایران وایر (ماهرخ غلامحسین پور) با کورش زعیم

رای مردم دفاعی است نه انتفاعی


گفتگوی ایران وایر (ماهرخ غلامحسین پور) با کورش زعیم

دوازدهم اردیبهشت ۱۳۹۶خ


کورش زعیم، فعال سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران که بارها به خاطر فعالیت سیاسی و مصاحبه های انتقادی اش با رسانه ها، به زندان افتاده، این روزها در مرخصی کوتاه مدت استعلاجی به سر می برد. او ماه گذشته و در پی وخامت وضعیت جسمی اش، از زندان اوین به بیمارستان پارس منتقل شد و در آنجا تحت عمل جراحی قرار گرفت.

او که در حال گذراندن دوران چهار ساله حبسش به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق عضویت در جبهه ملی ایران» در زندان اوین است، به ایران وایر میگوید «انتخابات پیش رو به هیچ وجه انتخاباتی عادی نیست و مشارکت مردم نه از سر انتفاع از انتخاب، بلکه از ترس انتخاب شدن کسانی است نمی پسندند.

زعیم اظهار امیدواری میکند «شرایط سال ۸۸ بوجود نیاید، که اگر بوجود آید به آسانی ۸۸ خاموش نخواهد شد.»

پرسش: شما انتخاب یکی از نامزدهای طیف اصولگرا را محتمل می دانید؟

کورش زعیم: مردم بشدت از انتخاب شدن برخی نامزدها وحشت دارند، آنها از ادامه این فضای بسته سیاسی و فساد و خشونت ساختاری خسته اند. من صدای نفس¬های داغی را می¬شنوم که صبرشان به پایان رسیده و دیگر نمی¬شود کسی چون احمدی نژاد را بر آنان تحمیل کرد. انتخاباتی دیگر مانند ۸۸، آغاز خشونت¬های خیابانی و سرانجامش، فروپاشی خواهد بود.

پرسش: این روزها شاهد آشفتگی پیش از انتخاب هستیم . تایید شش نفر توسط شورای نگهبان تا حدی جریان انتخابات را پیچیده کرده، شما علت این آشفتگی را در چه می بینید؟

کورش زعیم: آشفتگی از شمار زیاد داوطلبان ریاست جمهوری است که عملا نظام انتخاباتی را به سخره گرفتند. وقتی احزاب مستقل اجازه فعالیت نداشته باشند و شورای نگهبان در تخلف از وظایف و مسئولیت قانونی خود، دست به ارزیابی صلاحیت نامزدها بزند، وقتی سازمان¬های سیاسی حق معرفی و شناسایی کاندیداهایشان را از ماهها پیش نداشته باشند تا مردم در رسانه ها و مباحثه و مناظره آنان را بشناسند و ارزیابی کنند، نشانه نگرانی نظام از شناسایی کامل شخصیت ها، پس زمینه ها و عملکرد نامزدها توسط رای دهندگان است، آشفتگی کمترین چیزیست که رخ می¬دهد. در اینگونه شرایط، همانگونه که شاهد بودیم، مردم با نامنویسی چند هزار نفری انتخابات را مسخره می¬کنند. مردم نه برای انتخاب فرد مورد علاقه و اعتمادشان، بلکه برای جلوگیری از انتخاب کسانی که نمی پسندند رای می¬دهند. یعنی رای مردم یک رای دفاعی است نه انتفاعی.

 

پرسش: در مورد رد صلاحیت آقای احمدی نژاد چطور؟

کورش زعیم: رد صلاحیت احمدی نژاد باید در سال ۸۴ رخ می¬داد، اکنون ایشان باید برای فساد، خیانت و آسیبهایی که به این کشور و مردم زده، محاکمه شود. ولی چون اطلاعاتی درباره خطاهای دیگرانی که در قدرت هستند در دست دارد، آزاد می¬گردد. یادتان باشد که ایشان در ۱۳۸۸ وقتی قرار بود وزیر اطلاعات عوض شود، (من در آن هنگام در زندان انفرادی اوین بودم،) احمدی نژاد پس از کناره گیری آقای محسنی اژه ای، انتصاب آقای حیدر مصلحی را ده روز به تاخیر انداخت، و در آن مدت شمار زیادی از پرونده های اشخاص مهم را از بایگانی وزارت اطلاعات با خود برد؛ و به این ترتیب امنیت خود و دوستانش را تضمین کرد .

پرسش: موضع شما در خصوص مشارکت یا تحریم انتخابات چیست؟ آیا مردم را تشویق به رای دادن می کنید؟

کورش زعیم: ما هیچ دخالتی در این انتخابات نمی کنیم. مردم ثابت کرده اند که خودشان درست و خردمندانه ارزیابی می کنند و تصمیم می¬گیرند و در برابر تقلب هم می ایستند. صرفنظر از حدود ۷ تا ۱۰ میلیون رای فرمایشی که همیشه آماده ریخته شدن به صندوق هاست، مردم این بار بخاطر آنچه از آن می¬ترسند رای خواهند داد .

پرسش: بعد از اولین مناظره، عده ای در فضای مجازی مطرح کردند که جهانگیری گزینه مناسب تری برای گفتمان اصلاح طلبی در ایران است.

کورش زعیم: حضور اسحاق جهانگیری در انتخابات به این منظور بوده که آنچه را روحانی نمی¬تواند یا نباید بگوید او بگوید. در واقع جهانگیری نقش ضربه گیر روحانی را بازی می¬کند، و با روحانی کاملا هماهنگ است. جهانگیری آدم باهوشی است و در طول زمان و تعدد مسئولیت های دولتی، بویژه از زمانی که وزیر صنایع دولت خاتمی بود و من با ایشان ملاقات و برخوردی داشتم که رسانه ای هم شد، بسیار پخته تر شده است.

پرسش: شما کارنامه چهارساله آقای روحانی را قابل قبول می دانید؟

کورش زعیم: من در آغاز ریاست جمهوری آقای روحانی، در گردهمایی ادوار تحکیم وحدت در دبیرستان البرز درباره ایشان گفتم که باور دارم ایشان می¬خواهد کارنامه خود را با توجه به گذشته تصدیگری و خصوصی خود، دستکم خاکستری کند. ولی اگر نتواند طی سال اول به مردم بباوراند که برای وفا به قولهای انتخاباتیش تلاش صادقانه کرده و پیشرفت داشته مردم او را پایین خواهند کشید. من از مذاکرات پشت پرده درباره رفع تحریم ها از یک سال پیش از انتخابات آگاه بودم و می دانستم که ریاست جمهوری ایشان پس از اینکه صلاحیت آقای هاشمی رفسنجانی را رد کردند برای همان کاریست که هاشمی قرار بود مدیریت کند. ولی روحانی با کمک محمد جواد ظریف خوب از عهده این مسئولیت برآمدند. مردم در انتظار رفع تحریم ها و براه افتادن اقتصاد و روابط سالم خارجی بودند. اگر با آن انتخابات مسئله تحریم ها و توقف سقوط آزاد اقتصاد کشور حل نمی¬شد، بی شک ما شاهد شورش¬های غیرقابل کنترل مردم بودیم که احتمال داشت به جنگ¬های مرزی داخلی هم کشیده شود. این تحلیل آن زمان من بود.

پرسش: عملکرد تیم اقتصادی ایشان را چطور ارزیابی می کنید؟

کورش زعیم: کابینه آقای روحانی کابینه ای دلخواه نیست. ایشان بیش از شمار انگشتان یک دست وزیران «کارآمد» ندارد. برخی از وزیرانش تحمیلی هستند. وزیران نفت و اقتصاد و خارجه خوب عمل می-کنند، ولی رییس بانک مرکزی دسترسی دولت به درآمد نفت را بسیار دشوار کرده و بهمین دلیل روحانی از عهده برخی تعهدات دولت برنیامده است. بیشتر درآمد نفت به صندوق ذخیره ارزی ریخته می¬شود تا دسترسی آن برای دولت سخت باشد، در صورتیکه مازاد بودجه یا درصدی از درآمد ارزی ذخیره می¬شود. رییس بانک مرکزی وقتی رییس بانک صادرات بود هم مدیریت خوبی از خود نشان نداد .

پرسش: منتقدان آقای روحانی به وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد دارند و شما خودتان دقیقا از این منظر زیر ضربه هستید.

کورش زعیم: از دید حقوق بشری، روحانی خوب سخن گفت، ولی توان اجرا نداشت، زیرا دشمنان حقوق بشر در نظام قدرتمندتر هستند. وزیر اطلاعات،«محمود علوی» تلاش می¬کرد با جمله های مردم پسندی چون، «ما باید گلوله ها را بشکنیم نه قلم ها را» سیاست خود را اعلام کند، ولی عوامل تندرو خشونتگرای نهفته در وزارت اطلاعات کار خودشان را ادامه می¬دادند. من به وزیر اطلاعات از زندان نوشتم آیا قلم من گلوله است که بخاطر آن مرا زندانی کرده اید؟

نظام از انتقاد واهمه دارد، حتی انتقاد سطحی، زیرا اگر انتقاد را آزاد بگذارد بتدریج به ژرفای نظام رخنه می¬کند و گستردگی خرابکاریها و تارعنکبوت ارتباطات آشکار می شود. تنها کسانی می توانند دست به انتقاد بزنند که از جان گذشته باشند یا مدارکی از فساد و خیانت همدیگر داشته باشند .

پرسش: با اینکه برخی کارشناسان اقبال آقای قالیباف را قویتر از آرای آقای رئیسی می دانند، اجماع اصولگرایان حول محور آقای رئیسی، بنظر میرسد که انتخابات در اذهان عمومی مردم را به دو قطب رئیسی-روحانی تبدیل کرده است. شما فکر میکنید آقای رئیسی تا چه حد شانس دستیابی به پست ریاست جمهوری را دارد؟

کورش زعیم: آقای رئیسی همان شانسی را دارد که احمدی نژاد در سال ۸۸ داشت، و همان رویدادها را بسیار سخت تر می¬توانیم انتظار داشته باشیم اگر ایشان از صندوق در بیاید. از پیشینه ناخوشاید دهه ۶۰ ایشان که بگذریم، آقای رئیسی قولی غیرممکن داده که چهار ساله ۶ میلیون شغل ایجاد می¬کند، ولی نگفته چگونه؟ ایشان همچنین گفته باید شرایط را به ترتیب برای ازدواج، مسکن و شغل جوانان فراهم کرد، در صورتیکه باید از شغل آغاز کنند، نه از ازدواج. با اشتغال مسکن خودبخود فراهم می-شود و ازدواج جوانان هم به خودشان مربوط است نه دولت. قول افزایش سه برابری یارانه ها یعنی تقریبا۱۸۰ هزار تومان. آنرا ضربدر شمار یارانه¬بگیران کنید که احتمالا اکنون از ۷۸ به ۲۸ میلیون کاهش داده شده اند. به عبارتی می¬شود سالی ۶۰ هزار میلیارد تومان. با این پول می توان ۱۲هزار کارخانه خوابیده را با میانگین ۱۰۰ پرسنل راه اندازی کرد، در صورتیکه تزریق پول نقد به جامعه باعث افزایش تورم می¬شود.

پرسش: آقای قالیباف چطور؟

کورش زعیم: او ¬نمی تواند اعتماد مردم را جلب کند، زیرا هر بار که در انتخابات شرکت کرده، رنگ تازه ای به خود گرفته و هیچ شخصیت معتبری از خودش نساخته است. مدیریت ایشان در شهرداری نمونه ای از پرهزینه ترین و ناکارآمدترین گونه مدیریت شهری و آلوده به فساد بوده است. شهر تهران را می-شد با یک سوم کارمند و هزینه کنونی اداره کرد. بی اینکه باغستانهای شهر برای کسب درآمد تبدیل به آهن و بتون شود .

در جریان تبلیغات انتخاباتی هم سخنانی گفته و قولهایی داده که نه با عقل جور در می آید نه با ریاضیات. پنج میلیون شغل چگونه؟ دو و نیم برابر کردن درآمد کشور، یعنی ۱۰۰ بشود ۲۵۰؟ یا هر سال ۵/۳۷٪ بیشتر از سال آغاز! با چنین کاری جایزه نوبل اقتصاد می¬شود گرفت. قول واریز کردن ۲۵۰ هزار تومان به حساب بیکاران هم، اگر بیکاران را حداقل سه میلیون بگیریم، می¬شود سالانه ۹ هزار میلیارد تومان. با این پول برای ۴۵۰ هزار بیکار می¬شود کار ایجاد کرد .

پرسش: با معرفی آقای رئیسی ،نوعی مهیا کردن بستر لازم برای انتخاب رهبری به مشامتان نمی خورد؟

کورش زعیم: اگر ایشان انتخابات را ببازد، بسترسازی مورد نظر انجام نگرفته است. دو نامزد دیگر می¬مانند، یکی «آیت الله عاملی لاریجانی» که با افشاگریهای مالی اخیر بازی را باخته، و تنها نامزد دست نخورده میماند «آیت الله شاهرودی». از سوی دیگر با کنار رفتن یا بازانده شدن این سه نامزد حتی برای شورای رهبری، بخت «سید مجتبی خامنه ای» افزایش می یابد .


https://www.facebook.com/Iranwire/posts/1145529455593454


بازدید صفحه: 1203
 



به نظرم رییسی رو طیفی از سپاه حمایت می کنند نه تمام آن.شک دارم خامنه ای برنامه ای برای رهبری احتمالی رییسی داشته باشه.نمی دونم شاید اشتباه باشه ولی فکر می کنم خامنه ای به عمد به رییسی مجال شرکت در انتخابات ریاست جمهوری رو داده تا با رای نیاوردن اون دیگه اون بدنه از سپاه نتونن اون رو به عنوان گزینه رهبری علم کنن.به تعبیری این شاید یک تله از سمت بیت برای رییسی می تونه باشه و من هنوز مجتبی خامنه ای رو گزینه ای می دونم که بعیده به این آسونی دست بردار باشه.
رضا یونسی
پاسخ پرسش واپسین من را بخوانید: http://www.kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=778

dar tarhe shoma agaar nokostvazireh pishnehadi president 2/3 araa majles meli ra bedaat beyavarad aya baaz ham az majles mahestan ya senate raaye etemaad begiraad?
soheyla javaadi
هر دو مجلس باید رای بدهند، چون هر دو مجلس باید پشتیبان او باشند تا بتواند طرح هایش را پیش ببرد.

aya benazare shoma mohandes Mosavi ghabol mikonaan nokostvazireh jomhouri iran shavand?
soheyla javaadi
خدا نکند.

شما واقع گرا نيستيد كه مي گوييد"اگر در ایران یک دولت ملی روی کار بیاید کار عربستان بسیار دشوار خواهد شد". عربستان قرار است پس از سفر ترامپ به منطقه يك قرارداد جديد ده ها ميليارد دلاري سلاح با امريكا امضا كند. يعني باز هم بر قدرت نظامي اش افزوده مي شود.
350 میلیارد دلار. کودکانی که حرص می زنند، تنها دوست دارند اتاقشان پر ار اسبب بازی باشد، هرچند که نتوانند با همه بازی کنند.

برگي از تاريخ اصلاح طلبان حكومتي: سال ١٣٧٧ طالبان ديپلماتهاي ايراني را در مزار شريف كشتند. يكسال بعد محمد خاتمي به عربستان سفر كرد بدون اينكه جرات داشته باشد به سعودي ها اخطار بدهد كه در صورت ادامه حمايت از طالبان نمي توانند با ايران روابط خوب داشته باشد(خاتمي دلخوش به اين بود كه برايش فرش قرمز انداختند و فهد از او استقبال كرد)چند ماه پس از سفر خاتمي شوراي همكاري خليج فارس بيانيه اي صادر كرد و ايران را اشغالگر جزاير سه گانه خواند.
رضا
جمهوری اسلامی عاری از ایراندوستی است. آنها مذهب دوستند.

اين پل بين بحرين و عربستان معضلي است. تا اين پل نابود نشود نمي توانيم نفوذ تاريخي خود را در بحرين بدست آوريم
رضا
نخست باید صبر کنیم تا رژیم عربستان و نیز ایران تغییر کند. حتا اگر در ایران یک دولت ملی روی کار بیاید کار عربستان بسیار دشوار خواهد شد و از در مسالمت و همکاری ورود خواهد کرد.

محمد بن سلمان وزير دفاع عربستان گفت:ما مي توانيم در چند روز حوثي ها را ريشه كن كنيم.البته ايشان نگفت چرا در دو سال نتوانستند ريشه كن كنند!جناب استاد آيا مي توانيم ضرب المثل، مانند خر در گل گير كردن را بكار ببريم؟ ٢. شخصي گفت: محمد بن سلمان با نيروي جواني اش آمده تا بايستد
سعيد
هیئت حاکمه کنونی عربستان دری وری زیاد میگویند، که نشانه بیسوادی و بی تجربگی آنان است. همین گفتار و رفتار ها مقدمه فروپاشی حکومت آل سعود است و مردم عربستان را نجات خواهد داد.

هميشه همين بوده است. يك لولو مي آورند تا مردم از ترس مرگ به تب راضي شوند و در انتخابات شركت كنند.سال ٨٠ احمد توكلي، سال ٨٤ و ٨٨ محمود احمدي نژاد، سال ٩٢ سعيد جليلي و سال ٩٦ هم ابراهيم رييسي.در پايان هم مي گويند اكثريت مردم به نظام راي دادند. نظام خوب مردم را بازي مي دهد.
رضا
ما هم از همین ناراضی هستیم که حزب ها آزاد نیستند فعالیت کنند، دیدگاهها و نامزدهای خود را بشناسانند. در آخر نامزدها را راس نظام گزینش میکند و مردم گوسپندان رای دهنده میشوند.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد