Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
13 تير 1395
چرا گفتمان اصلاح طلبی عقیم مانده است؟- کورش زعیم در پاسخ به کاظم علمداری

چرا گفتمان اصلاح طلبی عقیم مانده است؟

از: کورش زعیم

در پاسخ به نوشتار آقای دکتر کاظم علمداری

http://zeitoons.com/10565

اصلاح طلبی، یک جنبش اجتماعی نبود، بلکه یک رقابت در درون نظام برای باز پس گیری قدرت بود. از آنجا که نظام جمهوری اسلامی با تندروی و خشونت ثبات یافته بود، و برخی شخصیت های "انقلابی" که خود را مالک نظام میدانستند پشت سر گذاشته شده بودند و نسبت به پشتیبانی آنان در شکل گیری حاکمیت بی وفایی شده بود، با این ترفند مردم را به سوی خود کشیدند تا جناح خودشان را حاکم کنند.

ولی اصلاح طلبان هیچ طرح و برنامه ای برای اداره کشور نداشتند، و هیچ راهبردی را تدوین نکرده بودند؛ نه برای کشور و نه برای ماندگاری خودشان. سپاه بی برنامه و ناپایدار و ناهمبسته اصلاح طلبی حتی خودش هم نمیدانست چه چیزی را میخواهد اصلاح کند. شرایط انقلابی باید بماند و احکام اسلام باید بر احکام مدنی ارجحیت داشته باشد. آنچه بطور موضعی سرانجام به فکرشان رسید "اصلاح" قانون مطبوعات و قانون انتخابات بود. بی ایمانی به جایگاه خودشان در میان مردم و سردرگمی "چه باید کرد" باعث شد که با نخستین نهیب فروشکستند. نه نمایندگان اصلاح طلب و نه رییس جمهورشان هیچکدام حتی برای گام کوچکی که میخواستند برای مردم بردارند هیچ پایداری نشان ندادند و از عهده انجام هیچکدام از قولهایشان برنیامدند، و حتا برای کم کردن فاصله خود با حاکمیت، بر دانشجویان معترض نهیب زدند که با آنان برخورد سخت خواهد شد. در نهایت تسلیم آنان در برابر حاکمیت خودکامه بود.

برای بسیاری از نمایندگان دریافت یک خودرو و دیگر امتیازات مهمتر از تعهدشان به رای دهندگان بود. دیگر کاری برایشان نمانده بود مگر تصویب آنچه حاکمیت اجازه میدهد.

از دیدگاه مدیریتی، آن جناح "سازندگی و اصلاحگری) که سپاه و بسیج و نیروهای امنیتی را وارد اقتصاد کشور کرده و اقتصاد کشور را از دست مردم گرفته و همراه با امتیازهای نابخردانه به نهادهای دولتی، نظامی و شبه دولتی داده بودند، خود از حفظ ابزار کنترل و مدیریت آنها ناتوان ماندند، زیرا برنامه مدونی برای کاربرد آن ابزار نداشتند. بزودی همان ابزار علیه خود اصلاح طلبان بکار برده شد و آنان را که هیچگونه همبستگی سازمانی ریشه داری نداشتند به انزوا و زندان و مهاجرت و بطور کلی بی خاصیتی کشاند.

این بی برنامگی در عین خودبزرگ بینی، عامل ناپایداری "اصلاح طلبی" بود؛ و این بی برنامگی به جناح تندرو که اکنون قدرتمندتر هم شده بود این توان را داد که در انتخابات ۱۳۸۴، شخصی ناشناخته و نادان و بی خرد را از ژرفای ناشناختگی، با مطرح کردن در دو شغل عمومی که در هر دو بی لیاقتی خود را ثابت کرده بود، در برابر نامزدهای شناخته شده ای به ریاست جمهوری برساند تا کنترل خود را برهمه ابزار حکومتی گسترانده باشند. من که در آن زمان عملکرد دولت اصلاح طلبی را نقد میکردم که حتی نمیتواند کابینه خود را خود برگزیند، در میزگردهای برخی دانشگاههای تهران درباره انتخابات پیش رو ( ۱۳۸۴) که من را به عنوان نماینده جبهه ملی ایران دعوت کرده بودند، پیش بینی کردم که شخص ناشناخته ای رییس جمهور خواهد شد و نه آن شخصیت های شناخته شده جمهوری اسلامی که در میزگردهای انتخاباتی شرکت میکردند و مدعی صلاحیت و محبوبیت بودند. چگونه بود که این آقایان (رفسنجانی، معین، کروبی، قالیباف، لاریجانی) که خود را سیاستمدار میدانستند و میخواستند کشور را اداره کنند، صدای پای اسب سیاهی را که در پشت سرشان تازانده میشد نمی شنیدند؟

من حتی پس از انتخابات ۸۴ در روز آغازین دولت نهم در گفتگوهای تلویزیونی برونمرزی تحلیل کردم که این "رییس جمهور" کشور را بسوی نابودی اجتماعی و سیاسی و سقوط آزاد اقتصادی هدایت خواهد کرد. چطور بود که آن نامزدان اصلاح طلب مدعی ریاست جمهوری، با آن کبکبه و دبدبه ، به چنین تحلیلی نرسیده بودند، و اگر رسیده بودند چرا گامی در خنثی کردن آن بحران خانمان برانداز پیش رو برنداشتند؟

با این پیشینه و با برنامه از پیش تدوین شده دیگری از سوی حاکمیت، بازگشت نامزدان اصلاح طلب در ۱۳۸۸ هم غیرممکن شده بود. آنچه در شرایط انتخابات ۸۸ روی داد آنقدر واضح بود که من ماهها پیشتر تحلیل کردم که همان سناریو تکرار و وضعیت کشور بسیار خطرناک خواهد شد. نوشتار "پیشنهاد برای نجات میهن" من در اردیبهشت ۸۸ بر پایه همین تحلیل و داوری منتشر شد.

بنابراین، در پاسخ به پرسش چرایی "شکست اصلاح طلبی" چکیده میگویم: زیرا خودشان هم نمیدانستند چه چیزی را میخواهند اصلاح کنند؛ و هنوز هم نمی دانند! و نیز اینکه با این قانون اساسی که خودشان در تدوین آن شرکت داشته اند هیچ چیز در این کشور قابل اصلاح نیست.

کورش زعیم

هموند شورای مرکزی جبهه ملی ایران

تهران – ۲۲ خرداد ۱۳۹۵خ

برای خواندن نوشتار آقای کاظم علمداری به این نشانی مراجعه کنید: http://zeitoons.com/10565

بازدید صفحه: 2124
 



آقاي زعيم آيا ژاپن و كره جنوبي و آلمان نوكر آمريكا هستند و استقلال ندارند؟ بعضي از طرفداران جمهوري اسلامي مي گويند
آن بعضی از طرفداران جمهوری اسلامی نادان و بیسواد هستند.

ببخشيد منظورم خوشحالي از نابودي دو دشمن بالقوه ما در جنگ داخلي،عراق و سوريه بود
سعيد
آنها خودشان خود را شکست خواهند داد. یادتان هست که سه سال پیش من نوشتم از دو سال دیگر آغاز سقوط و فروپاشی حکومت آل سعود خواهد بود و دو سال بدرازا خواهد کشید؟

استاد نظرتان درباره انتخاب آقاي ترامپ به رياست جمهوري چيست؟ امروز هم به سوريه حمله موشكي كرد
سعيد
بزودی در این باره خواهم نوشت، ولی او خواهد کوشید تغییراتی در ایران رخ دهد که اگر با روسیه به تفاهم برسد رخ خواهد داد.

درود بر استاد گرامي چند روز قبل شخصي كه هشت سال غارت و نابودي براي كشور به ارمغان آورد در كنفرانس خبري تمام دزدي ها و تخريب ها را انكار كرد. جناب استاد در برابر اين شخص و طرفداران او كه با وقاحت همه چيز را انكار مي كنند چه پاسخي يا چگونه پاسخ بايد داد؟
سعيد
والا از بزرگان کشور که ایشان را پشتیبانی کردند بپرسید.

استاد احتمالا مي دانيد پس از برجام دلواپساني بوجود آمدند كه مخالف توافق اتمي هستند و سر وصداي زيادي هم به بهانه منافع ملي راه انداختند كه برجام تركمانچاي است و ايران از دست رفت. البته هيچكدام از دلواپسان توضيح نمي دهند كه در هشت سال تخريب دولت قبلي چرا خفقان گرفته بودند و دلواپس صدها ميليارد دلار خسارت ناشي از سياست اتمي حكومت نبودند و چرا در طول شش سال كه پرونده اتمي در دست آنان بود و ٧٠٠ ميليارد دلار هم درامد نفتي داشتند نتوانستند برجامي بهتر امضا كنند تا ديگر دلواپس نباشند. ٢.اكنون هم كه تنها يكسال از اجرايي شدن برجام مي گذرد مي گويند چرا وضع اقتصادي خوب نشد؟ چرا مشكلات تحريمي هنوز وجود دارد؟ تو گويي هشت سال تحريم و تخريب و به چاله افتادن كشور يك شبه حل ميشود.
سعيد
1- دلواپسان منافع ملی حالیشان نیست. آنان به منافع شخصی و گروهی می اندیشند و البته از عاقبت کارهای ضد منافع مردم و کشور دلواپسند. بیشتر دلواپسان از سطح گدایی و کارتن خوابی (!) به ثروت های نجومی دست یافته اند و دستشان آلوده فساد گسترده است. من هم بودم دلواپس می شدم. 2- درست است. آنان خودشان می دانند که کشور را چنان غارت کرده و شخم زده اند که ده تا روحانی هم توان جبران آن را ندارد.

از پاكسازي هادر ارتش تركيه به دنبال كودتا خوشحالم.چون با ضعيف شدن تركيه يكي ديگر از رقباي ما از دور خارج ميشود(همانطور كه دو دشمن بالقوه ما عراق و تركيه با درگيري در جنگ داخلي نابود شدند)
سعيد
ترکیه با وجود اردوغان در یک سقوط مارپیچی افتاده است، کمی مشابه آنچه من دو سه سال پیش برایشان حدس می زدم. فرمانده ناتو هم چند روز پیش گفت که ارتش ترکیه آن چنان ضعیف شده که دیگر عضویت آن در ناتو سودمند نیست.

درود به استاد گرامي و خوشحالي از آزادي شما.اميدوارم هميشگي باشد باز هم پرسش هاي من شروع شد. اول اينكه: فكر كنم منظور آن شخص اين بود كه عربستان به علت همسايگي هميشه بايد بالاترين نفوذ را در يمن داشته باشد و به همين دليل نبايد حكومت ضد عربستان و نزديك به ايران در صنعا باشد.حتا ايراني دمكراتيك و ملي. آيا درست مي گويد؟ ٢.ديروز شخصي كه هشت سال غارت و نابودي براي كشور به ارمغان آورد در كنفرانس خبري تمام دزدي ها و تخريب ها را انكار كرد. جناب استاد در برابر اين شخص و طرفداران او كه با وقاحت همه چيز را انكار مي كنند چه پاسخي يا چگونه پاسخ بايد داد؟
سعيد
من آزاد نشده ام. من برای برخی اقدامات پزشکی در مرخصی هستم که دو بار چند روز تمدید شده است. 1- این منطق درستی نیست و توهین به کشور همسایه ایست که برایش تعیین تکلیف میکنیم. هر کشور حق دارد که بر پایه منافع ملی خود با هر کشور که خواست دوستی کند. چرا یمن نخواهد که یک کشور مخالف در همسایگی داشته باشد. این منطق عربستان را قیم یمن می شمارد، یا حتی ایران را.

آقاي زعيم با ديدگاه دوستمان كه در همين صفحه آمده موافق هستيد؟ تمام حملات تروريستي داعش عليه عربستان و تركيه از سال 2015 آغاز شد. از سال 2013 تا نيمه 2014 كه عربستان و تركيه مشغول حمايت از داعش بودند حتا يك حمله تروريستي انجام نشد ولي پس از رو شدن دست رياض و آنكارا (كه جو بايدن در سخنراني اش در هاروارد صريحا آنها را به حمايت از افراطي ها در سوريه متهم كرد) و تشكيل ائتلاف ضد داعش و پيوستن عربستان و تركيه به آن تحت فشار امريكا موج حملات انتقام جويانه داعش عليه اين دو كشور آغاز شد. شايد اكنون آنها ديگر از داعش حمايت نكنند ولي اين به معناي پاك بودن دست آنها نيست. دقيقا مشابه روابط طالبان و پاكستان. در دهه 90 كه پاكستان حامي طالبان بود حمله تروريستي در شهرهاي پاكستان انجام نشد ولي پس از ١١ سپتامبر و پيوستن پاكستان به ائتلاف ضد تروريسم تحت فشار و تهديد امريكا و همكاري اسلام آباد در حمله سال 2001 امريكا به افغانستان موج حملات انتحاري عليه پاكستان آغاز شد.
Arash
این طبیعت نگهداری مار و عقرب در خانه است و همیشه در تاریخ رخ داده است. این کشورها تصور می کنند که به علت پشتیبانی مالی و تسلیحاتی و اطلاعاتی می توانند تروریست ها همیشه محتاج خود و فرمانبردار نگه دارند. آنچه آنها نمی خوانند تلاش تروریست ها برای خودکفا شدن است. ولی خودکفا شدند یا منابع متعدد دست و پا کردند، آنگاه ادعای استقلال می کنند، و سیاست خود را پیگیری می کنند. طالبان برای شکست شوروی اختراع شد، ولی پس از آن نیامدند اسلحه و زمین های اشغال شده خود را تحویل دهند و تبدیل به شهروندان قانونگرا شوند. آنگاه آنها تمامی سرزمین را می خواهند.

اقاي زعيم نظر شما درباره كودتاي نافرجام تركيه چيست؟
Arash
خیلی ساختگی به نظر می رسد. اگر راست بوده باشد، این همه شخصیت های کشوری و لشگری که دستگیر یا کنارگذاشته شده اند، کشور را بر پایه باقی مانده دولت بسیار ناتوان و ضربه پذیر می کند. برای همین ناتو اعلام کرده که ارتش ترکیه دیگر کارآیی ندارد و باید از ناتو خارج شود.

salam benazare man va shayad eshtebaah mikonam keh hokomaat felee eslaah besho nist va eey kash mishod. man fekr mikonam hokomaat agahyeh roohani ra fegaat baraye baarjam mikaast. man hess mikonam systemeh feeli ta akhaar moghavemaat khahaad khaard maagar inkeh zoor va feshaar az jaaye vaared aayad.
hossein navab safavi
حکومت کنونی مجموعه ای از اضداد است که تنها وجه مشترک این اضداد توافق برای غارت کشور است. چون همه آنها که کسی هستند در کلاف فساد در هم تنیده اند، منافع یکدیگر نگه میدارند تا هیچکدام رسوا نشوند و بتوانند به حیات خود که احتمال دارد مرگ موجودیت کشور را سرانجام به ارمغان بیاورد ادامه بدهند. حکومتی که بر پایه دروغ و فساد وخشونت استوار باشد، ...... به تاریخ مراجعه کنید.

دولتهايي كه پس از جنگ در ژاپن روي كار امده اند از نظر شوروي و پس از آن روسيه ضد مسكو بوده اند چون متحد امريكا هستند ولي روسيه نمي تواند بگويد چون ژاپن همسايه ماست در آنجا نبايد حكومت ضدروسي باشد. تصميم دولتمردان ژاپني اين بوده كه با امريكا متحد باشند حتا اگر روسيه آنرا ضد خود بداند حكومت كره جنوبي از نظر چين، ضد پكن است چون متحد امريكاست ولي چين نمي تواند بگويد چون كره همسايه ماست در آنجا نبايد حكومت ضدچيني باشد. تصميم دولتمردان كره اي اين بوده كه با امريكا متحد باشند حتا اگر چين آنرا ضد خود بداند. حكومت ارمنستان از نظر تركيه ضد آنكاراست ولي تركيه نمي تواند بگويد چون ارمنستان همسايه ماست در آنجا نبايد حكومت ضدتركي باشد. تصميم دولتمردان ارمني اين بوده كه با روسيه متحد باشند حتا اگر تركيه آنرا ضد خود بداند. بنابراين نمي توان گفت: به دليل همسايگي نبايد در يمن يا بحرين حكومتهاي ضد عربستان باشند. اين بستگي به تصميم دولتمردان آن كشورها دارد كه به كدام كشور نزديكتر باشند نه الزاما دولتهاي همسايه.
سعيد
این استدلال از دید دانش منطق درست است، ولی هیچ ضرورت ندارد که هیچکدام دیگری را ضد خود بداند. ژاپن با وجود اینکه از امریکا ضربه خورد و تسلیم بلاشرط شد، ولی چون پول و تکنولوژی امریکا برای بازسازی آن کشور ارائه شد، منافع ژاپن ایجاب می کرد که دشمنی را کنار بگذارد و از فرصت استفاده کند. این بدان معنی نبود که دشمن شوروی یا روسیه باشد و نبود هم. کما اینکه آلمان هم در همین شرایط دشمن شوروی نبود ولی شوروی چیزی بجز انقلاب برای آلمان نداشت که عرضه کند و آلمان آنرا نمی خواست. همین شرایط در منطقه ما هم وجود دارد. جمهوری اسلامی برای برخی همسایه ها تنها انقلاب عرضه می کند و آنها آن را نمی خواهند، ولی پول ما را می خواهند.

درود شخصي در توضيح سياستهاي منطقه اي فرمود: همانطور كه ايران همسايه عراق است و نميخواهد در عراق حكومت ضدايراني باشد عربستان هم همسايه عراق است و نميخواهد در انجا حكومت ضدعربستان باشد. جناب استاد گفتن چنين سخناني بعنوان يك شخص بيطرف مانند دبيركل سازمان ملل قابل درك است اما من و شما كه فقط منافع ايران برايمان مهم است نبايد اين گونه تحليل كنيم. منافع ما ايجاب ميكند در عراق حكومتي نزديك به ما باشد حتا اگر ضد عربستان باشد. آيا اين تحليل گر با چنين سخناني عملا از منافع عربستان هم حمايت نكرده؟ در حاليكه يك ايراني فقط بايد از منافع ايران حمايت كند. ٢.ايشان در ادامه فرمودند: همانطور كه در افغانستان نبايد حكومت ضدايران باشد در يمن هم نبايد حكومت ضدعربستان باشد. جناب استاد شايد مردم يمن تصميم بگيرند حكومتي داشته باشند كه با سياستهاي عربستان تعارض داشته باشد و مثلن بسيار به ايران نزديكتر باشد.
سعيد
من با این خط کشی ها موافق نیستم و آنها را کمی کوته بینامه می شمارم. اگر همه کشورهای منطقه تنها به منافع خودشان در تعامل با همسایگان بیاندیشند و یاد بگیرند که ضرورت ندارد "ضد" کشوری باشند، ما روی صلح و آرامش و همکاری در راستای منافع مشترک را تجربه خواهیم کرد. بیشتر این دشمنی از بیرون منطقه دامن زده می شود.

درود يك روزنامه نگار و تحليل گر سياسي گفت: هرگز اصول سياست عربستان اين نبوده كه از تجزيه طلبي در كشورهاي منطقه حمايت كند چون خودشان هم اقليت شيعه دارند.بنابراين حكومت سعودي از تجزيه طلبان در ايران حمايت نمي كند. جناب زعيم ديدگاه شما چيست؟
Reza
این سیاست تا مرگ ملک عبدالله حاکم بود، ولی از زمان آمدن ملک سلمان با خود بندر سلطان که دشمنی ویژه با ایران دارد و پسر سلمان و وزیر خارجه جدید را آورد، سیاست نابخردانه عوض شد. البته شکست در سوریه و عراق و یمن، و فشارهای امریکا و اتحادیه اروپا همراه با تهدید جدی روسیه، آنان را تامل واداشته است.

ebteda yaade shahidane raahe azadi ra geraami midarim. az jomleh shahideh valamaghaam seyamaak zaim va shahideh vaalamaghaam syed hossein navab safavi pesare syed ahmad az gozaate daadgostari va baradare hessam navab safavi honarpishe maarof. jenabeh saeed motmaeen baashid ta in hokomat haast khaabari az idea haye khobeh man va shoma nakhad bood.
soheyla jaavadi

سايت فارسي شبكه العربيه متعلق به عربستان در گزارشي با عنوان " تسليحات مرگبار سعودي" نوشته: ما از موضع قدرت خواهان درگيري با ايران نيستيم.
ما ۱۴۰۰ سال است از "تسلیحات مرگبار" آنها رنج می بریم.

يعني ارتش عربستان انقدر قوي شده كه مثل عراق دوران صدام هست؟ پس مي تونه به ايران حمله كنه
Rata
بی یاری دیگران نمیتواند. دشواری ما قدرت نظامی نیست، بی خردی سیاستگزارانمان است.

جناب استاد آيا قدرت كنوني عربستان(اقتصاد،ارتش،نفوذ) و رقابتش با ايران قابل مقايسه با قدرت عراق و رقابتش با ايران پيش از انقلاب است؟ آيا عربستان خودش را جبهه مقدم اعراب مي بيند(مانند عراق كه خود را جبهه شرقي مي دانست)؟
سعيد
خط کشی ها اینقدر پررنگ و شفاف نیست، ولی کمابیش همینطور است. کسانی که امروز در ایران برای عربستان جاسوسی میکنند، نقاب مذهبی بر چهره دارند، در صورتیکه برای عراق صدام حسین جاسوس جاسوس بود.

درود شاهزاده تركي الفيصل ديروز گفت: ما بعنوان جهان اسلام... جناب استاد چرا عربستان خودش را مساوي جهان اسلام يا جهان عرب مي داند؟ آيا در شرايط كنوني چنين چيزي درست است؟(با توجه به اينكه كشورهاي سازمان كنفرانس اسلامي و اتحاديه عرب چند ماه قبل به نفع عربستان(و ضد ايران) راي دادند)سپاس
سعيد
چون جهان اسلام متعهد است دستکم سالی یک بار به آنجا بروند و بخش عمده ای از بودجه غیرنفتی آنها را تامین کنند.

سپتامبر2014: جو بايدن معاون رئيس جمهوری آمريکا، در سخنرانی خود در دانشگاه هاروارد گفت: «ترک‌ها دوستان فوق‌العاده‌ای هستند و من روابطی عالی با اردوغان دارم؛ همين طور با سعودی‌ها و اماراتی‌ها. اما آنها چه کار کردند؟ آنها مصمم بودند تا بشار اسد را ساقط کنند و يک جنگ نيابتی شيعه – سنی داشتند و در آن صدها ميليون دلار پول و صدها هزار تن تسليحات به هر کسی که عليه اسد می‌جنگيد اعطا کردند اما جهادی‌های جبهه النصره، القاعده و ديگر تندروهايی که از سراسر جهان گرد آمده بودند، از اين کمک‌ها بهره بردند.»
جو بایدن درست می گفت، هرچند محافظه کارانه.

جناب زعيم پاسخ شما به ان تحليل گر درباره عربستان ر داعش چيست؟ ايشان درست ميگويند؟
Arsham
در هر حال احتمال زیاد دارد که با فاصله گیری نمایشی عربستان و ترکیه از داعش، فرماندهان داعش اعتراض به این حق ناشناسی از خدمات خودشان را با عملیاتی نشان بدهند.

درود مي دانيد چرا من خواستار جنگ داخلي در كشورهاي عربي هستم؟ چون ما ٣٧ سال در تحريم تسليحاتي هستيم ولي آنها در اين مدت بر زرادخانه تسليحات مدرن خود افزوده اند. در حال حاضر كشورهاي عضو اتحاديه عرب در مجموع 900 فروند هواپيماي مدرن امريكايي و اروپايي دارند ولي نيروي هوايي ما حتا يك فروند مدرن ندارد. در حاليكه براي حفظ توازن قوا ايران هم بايد همين تعداد جنگنده مدرن داشته باشد(جنگ ايران و عراق را هرگز فراموش نمي كنيم كه ١٧ كشور عرب حامي عراق بودند و با ما جنگيدند)راه حل دو گزينه است: گزينه نخست: اعراب ديگر اسلحه نخرند و تحريم ايران برداشته شود و ما بتوانيم در يك دوره چند ساله همين تعداد هواپيما بخريم تا توازن قوا برقرار شود. گزينه دوم: در كشورهاي عرب جنگ داخلي ايجاد شود يا بين آنها جنگ شود تا اين تسليحات استفاده و نابود شوند. چون گزينه نخست در شرايط كنوني تحقق پذير نيست پس راه حل گزينه دوم است. جناب زعيم شايد از من بدتان بيايد ولي بايد واقع بينانه و ماكياوليستي به روابط بين الملل نگريست و نه احساسي و شاعرانه. اينكه همه كشورها باهم دوست باشند و در عشق و صفا زندگي كنند احساسي است و كاملا به دور از واقعيت دنياي سياست است. تمام كشورها هر سال بر بودجه نظامي خود مي افزايند چون سياستمداران واقع گرا هستند و نه احساسي.
Reza
نه ماکیاولی و نه احساسی. یک سیاستمدار باید همیشه یک ترازو در دست داشته باشد.

جناب زعيم تمام حملات تروريستي داعش عليه عربستان و تركيه از سال 2015 آغاز شد. از سال 2013 تا نيمه 2014 كه عربستان و تركيه مشغول حمايت از داعش بودند حتا يك حمله تروريستي انجام نشد ولي پس از رو شدن دست رياض و آنكارا (كه جو بايدن در سخنراني اش در هاروارد صريحا آنها را به حمايت از افراطي ها در سوريه متهم كرد) و تشكيل ائتلاف ضد داعش و پيوستن عربستان و تركيه به آن تحت فشار امريكا موج حملات انتقام جويانه داعش عليه اين دو كشور آغاز شد. شايد اكنون آنها ديگر از داعش حمايت نكنند ولي اين به معناي پاك بودن دست آنها نيست. دقيقا مشابه روابط طالبان و پاكستان. در دهه 90 كه پاكستان حامي طالبان بود حمله تروريستي در شهرهاي پاكستان انجام نشد ولي پس از ١١ سپتامبر و پيوستن پاكستان به ائتلاف ضد تروريسم تحت فشار و تهديد امريكا و همكاري اسلام آباد در حمله سال 2001 امريكا به افغانستان موج حملات انتحاري عليه پاكستان آغاز شد.
!

جناب مهندس ببخشيد مسائل غير مرتبط را مطرح مي كنم ولي شما ببينيد چه مملكتي داريم. دوستم كه شخصي تحصيل كرده است به خواستگاري دختري از خانواده ثروتمند رفت كه پدرش با دولت زد و بند دارد و توانست ثروتمند شود. پدر به دخترش گفت: اين پسر در شان ما نيست. اكنون دوستم به شدت از اين سخن عصباني شده و سوگند خورده كه در ايران دمكرات قانونا از اين ثروتمند نامشروع انتقام بگيرد. نه به دليل مخالفت با ازدواج بلكه به دليل توهيني كه انجام داد.
این دیدگاههای طبقاتی در ایران و همه کشورهای این منطقه همیشه بوده است.

نظر جناب زعيم درست نیست. داعش از آغاز دشمن عربستان بود و مورد حمایت ترکیه و قطر. نوبت ترکیه رسید چون پشت کرد ولي مستعمره آمریکا قطر عظمی هنوز زیر آبی میرود عمو سام ظاهرا دارد برنامه تازه ای تدارک میبیند نوبت قطر هم میرسد عربستان گرفتار آخوندهايي از نوع علم الهدی است . البته محمد بن نایف دارد ترتیبشان را میدهد.چون خودش نزدیک بود بدست یک القاعده ای تازه داعشی به لقاءالله فرستاده شود سلام مرا به زعیم برسانيد، میترسم ایمیلش تحت نظر باشد و اذیتش کنند.
پاسخ يك تحليل گر به شما
میدانم که ایمیلم زیر نظر است. پیام های تهدید هم دریافت کرده ام.

درود جناب استاد ديروز داعش در عربستان هم بمبگذاري انتحاري انجام داد. با توجه به اينكه قدرت گيري داعش در سال 2013 مديون حمايت عربستان(و تركيه) بوده و پس از آن تحت فشار امريكا ابتدا بندر بن سلطان بركنار شد و سپس عربستان هم ظاهرا به ائتلاف ضد داعش پيوست آيا مي توانيم نتيجه بگيريم داعش در حال انتقام گيري از عربستان است؟ سپاس
سعيد
داعش از پشتیبانانی که پشت آنها را خالی کنند به عنوان خائن می نگرد، دیگران را کافر یا دشمن. اینها هشدار به ترکیه و عربستان است.

benazare shoma taarhe haazfeh posteh reyasaat jomhouri va ehyayee nokostvaziri etefaagi ast ya ba barnameh dar majles?
soheyla jaavadi
هر دو مقام باید باشند.

jaana sokhan az zabaane ma migoyeed. eslahtalaban na tanha baarnameyee baraye edare keshvar nadarand balkeh fegaat be donbaleh hefze vaaze mojod haastand chon nik midanand agaar yek jomhouri meli be hokomat beresaad digaar shanshe kaami baraye president shodan va nokostvazir shodan va in ha daarand. rahe marhom khomeyni dar taamameh abaad be shekaast resideh ast, oboor kaamel az jomhouri islami , pish besoyeh jomhouri meli iran. shaad bashid
soheyla jaavadi
سپاس

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد