Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
1 ارديبهشت 1395
آزادی مذهب و عقیده در ایران آینده - گفتگوی شبکه تلویزیونی کلیسای جهانی ۲۲۲ با کورش زعیم

آزادی مذهب و عقیده در ایران آینده


گفتگوی شبکه تلویزیونی کلیسای جهانی ۲۲۲ (فرشید سیدمهدی) با کورش زعیم

نهم فروردین ۱۳۹۵خ ، ۲۸ مارس ۲۰۱۶م

سید مهدی: مایل بودم خودم را معرفی کنم. من فرشید سید مهدی، مسیحی مسلمان زاده، ازسال ۱۹۹۲ در خدمت شبانی کلیسای ۲۲۲ در هلند و در عین حال کارمند سازمان کلیسای جهانی ۲۲۲ میباشم. مسئولیت من در سازمان جهانیمان مدیریت شبکه تلویزیونی کلیسایمان میباشد. برای آشنائی بیشتر به این سایت مراجعه کنید: Farsinetwork. Com

پرسش ۱ : آقای زعیم، بسیاری از مسیحی زادگان ایرانی مانند ارمنیان و آسوریان و همچنین بخش بزرگی از مسیحیان نو کیش بعلت عدم وجود آزادی در ایران از دسترسی به منابع اعتقادی و آرمانی جبهه ملی محرومند و خاطره یا اطلاع زیادی از گذشته جبهه ملی ندارند، به همین دلیل با اظهار تشکر از شما که دعوت ما به این مصاحبه را قبول نمودید، میخواستیم از زبان شما بشنویم که در رابطه با آزادی مذهب و این مهم که مذهب رسمی ایران اسلام شیعه میباشد، نظر جبهه ملی ایران در این باره چیست و آیا جبهه ملی ایران اعتقاد به وجود یک مذهب رسمی برای ایران دارد؟ و اصولا در فردای آزاد سرزمینمان چنانچه جبهه ملی در راس حکومت قرار گیرد و تاثیر گذار در اداره مملکت باشد آیا ما باز دارای یک مذهب رسمی خواهیم بود؟

کورش زعیم: منشور جبهه ملی ایران که خودم یکی از تدوین کنندگان اصلی آن بوده ام (در ۱۳۵۸ ، ۱۳۶۵ و۱۳۸۴) با ذکر احترام برای دین مبین اسلام که مذهب بیشینه مردم ایران است، آزادی کامل همه مذهبها و باورها و برابری همه مردم ایران را تضمین کرده است: " بند 2- جدايي دين از حكومت: حکومت دین سالار، حاکمیت ملی را برنمی تابد و همبستگی ملی را آسیب پذیر می سازد. ما متعهد به استقرار حاکمیت ملی و حکومت برگزیده مردم هستیم که در آن هیچ کس فراتر از قانون برخاسته از اراده ملت نیست. با توجه به وي‍ژگيهاي ساختار جامعه ايران، همه شهروندان ايران باهر باور ديني دربرابر قانون برابر خواهند بود وحق مشاركت دراداره همه امور جامعه و كشور را بدون هيچ محدوديتي خواهند داشت. "

بنابراین، ما در قانون اساسی آینده ایران هیچ اشاره ای به دین و مذهب نخواهیم داشت و هرگونه تفتیش عقیده هنگام استخدام دولتی یا نامزدی انتخابات یا نامنویسی در مدرسه ها و دانشگاهها و غیره جرم خواهد بود. من بارها نوشته ام اگر در پرسشنامه های نامنویسی ادارات، دانشگاه ها یا انتخابات، از دین و مذهب شخص بپرسند، آن وزیر مربوطه باید بجرم تفتیش عقاید بیدرنگ برکنار شود. مراجع مذهبی هم باید از دخالت در قانون کشور با مقررات و قانونهای فرقه ای خود پرهیز کنند.

پرسش ۲: در زمان رژیم گذشته، بسیاری از مسیحیان کشورمان تا سطح مدیرکلی و حتی معاون وزیر پیش رفته بودند؛ ولی بعد از انقلاب اسلامی تمام اقلیت های مذهبی و حتی سࣳنی کیشان مسلمان بعنوان ایرانیان درجه دو یا سه محسوب میگردند و اجازه ورود به سطوح عالی اداره کشور را ندارند ولی از سوی دیگر با کمال تعجب، اینطور که برای ما در خارج کشور تعریف میکنند، برخورد ایرانیان با مسیحیان از گذشته صمیمی تر و دوستانه تر گشته و پدیده جالبی که این اواخر بچشم میخورد تعداد ایرانیان غیرمسیحی که در کریسمس خانه شان را با درخت کریسمس تزئین میکنند رو به ازدیاد است. آیا این از نظر شما نوعی دهن کجی به رژیم میباشد یا علت آنرا در جای دیگری باید جستجو نمود؟ در ضمن باید این را هم به اطلاع برسانم که در دستگیریهای اخیر در برخی از شهرستانها درخت کریسمس را بعنوان مدرک جرم ضبط و ضمیمه پرونده کرده اند.

کورش زعیم: من بارها نوشته ام و در مصاحبه ها و سخنرانی هایم تاکید کرده ام، که همه شهروندان ایران باید بتوانند برپایه شایستگی و استعداد خود، و بی هیچ محدودیت، به هر مقامی که بخواهند برسند. من بارها در حضور روحانیان بلندپایه هم گفته ام که همه دین ها، اعم از زرتشتی، مسیحی، یهودی، بودایی، بهایی و غیره باید بتوانند به بالاترین مقام های کشوری و لشگری برسند، اگر شایستگی آن را داشته باشند یا مردم به آنان رای بدهند. من اصلن نمیخواهم بدانم دین چه کسی چیست؟

فراموش نکنید که از زمان پیدایش مسیحیت، ایران همیشه پناهگاه مسیحیان بوده، و بسیاری از مسیحیانی که در پلستین و روم زیر فشار و تهدید بودند به ایران پناه می بردند. در نسل کشیهای ترکیه پس از جنگ یکم، و نیز در کشورهای مسیحی اروپای خاوری پس از انقلاب کمونیستی شوروی، بسیاری به ایران مهاجرت کردند. ایرانیان با مسیحیت احساس خانوادگی فرهنگی می کنند، زیرا نزدیک به همه آداب و رسوم مسیحیت از فرهنگ آیین مهر ایران برآمده است. حتا جامگان رسمی پاپا، کاردینالها، اسقفها، و سلسله مراتب مذهبی کاتولیک. نام پارسی پاپا یا پاپ، درخت نوئل یا کریسمس، آیین عید پاک، پاپا نوئل، زادروز حضرت مسیح که همان یلدای ایرانیست، و غیره و غیره همه سرچشمه ایرانی دارند.

ایران در درازنای تاریخ پناهگاه یهودیان هم بوده است. از زمان فتح بابل و نجات یهودیان در بند و بیانیه حقوق بشر کورش بزرگ تا جنگ یکم و جنگ دوم، آنان از ستم و وحشیگری رژیم های بابل و تزار و نازی به ایران پناه میاوردند. ایران تنها کشوری بود که خود راه فرار یهودیان به ایران را فراهم و حتا برای نجاتشان گذرنامه ایرانی برایشان صادر میکرد. بخش عمده ای از ایران باستان هم بودایی بودند. آثار بودایی در افغانستان که آریانای ایران بوده، و تندیس بزرگ بودا که توسط طالبان منفجر شد، نشان از اهمیت و گستردگی آیین بودا در ایران دارد.

همه این آثار و شواهد ثابت میکند که در ایران همیشه آزادی دین و عقیده بوده و مردم به هیچوجه دارای تعصب دینی نبوده اند. آنچه در ایران ارج گذاشته می شده "خࣲرؘد و دانایی" بوده است. سرشت مردم ایران زمین آزادگی است. به همین دلیل نزدیک به چهار دهه فساد و خشونت جمهوری اسلامی نتوانسته فرهنگ مردم ایران را به عقب افتادگی قبیله های ماقبل تاریخ سرزمین های انیرانی تبدیل کند. اینها اسلام را که دین صلح و دانایی است به ابزار قدرت و ثروت اندوزی با نیرنگ و دروغ تبدبل کرده اند. از آنجا که سرشت ما ایرانیان آزادگی و مردمدوستی و آزادی گزینش است، ما مغز اینان را نیز دگردیس خواهیم کرد. تغییرات مثبتی که شما امروز به آن اشاره می کنید تغییر در سرشت مردم ایران نیست، بلکه نشانگر تحول در مغز سردمدارانی است که آهسته آهسته تسلیم فرهنگ ایرانی میشوند. همین روند تحول فکری و رفتاری را ما پس از حمله عرب و مغول هم شاهد بودیم، بطوری که عرب همه جا دانش ایرانی را که به اجبار به عربی نوشته میشد، از آن خود معرفی، و مغول و تاتار زبان و ادبیات پارسی و دانش ایرانی را ترویج میکردند.

پرسش ۳: ما یکی از کلیساهای بزرگ در اقصی نقاط جهان میباشیم و همکیشان ما در ایران نیز حضور دارند. بخشی از اعضای کلیسای ما ایرانیان مسیحی زاده میباشند ولی بخش بزرگی را ایرانیان نو ایمان تشکیل میدهند که تغییر دین داده و به مسیحیت گرویده اند. من خود یکی از همین نو کیشان میباشم که دارای سمت بالائی در کلیسای خودمان میباشم. شاید اطلاع از این موضوع برایتان جالب باشد که هم مسیحی زادگان و هم نو مسیحیان دارای علاقه و حتی تعصب زیادی نسبت به سرزمینشان ایران دارند. مراسم کلیسائی از سوی نوازندگان سازهای ایرانی همراهی میگردند و سرودهای مذهبی بزبان فارسی بر روی پرده بزرگی منعکس میشود و گروه کر همراه با موزیک و با همخوانی حاضران در کلیسا سرودهای فارسی مسیحی را میخوانند که انسان محال است احساسات خود را از اینکه هموطنانمان اینطور شاد و پرشور میخوانند و مینوازند بتواند کنترل کند. این در حالیست که مسئله تغییر دین در کشور ما یک مسئله حاد و حتی خطرناک میباشد و کسانیکه آزادانه دین خود را تغییر داده اند و تعدادشان رو به ازدیاد است با خطر جانی روبرویند، نه از سوی مردم بلکه از سوی رژیم. از نظر شما در یک ایران آزاد هموطنان ملی ما چگونه برخوردی با هموطنان تغییر دین داده خود خواهند داشت و اصولا نظرشان درباره تغییر دین چیست؟

کورش زعیم: من به جمله " هموطنان ملی ما چگونه برخوردی با هموطنان تغییر دین داده خواهند داشت" شما سخت اعتراض دارم. هموطنان شما همان هستند که هزاران سال است بوده اند. منظور شما این رژیم یکسونگر انحصارگر واپسگرای تعبدی و تحمیلی است که با شما سر ستیز دارد. رفتار تحمیلی مذهبی نظام حاکم همان است که شدیدتر و غلیظ تر آنرا اکنون در گروه داعش شاهد هستیم: یا اندیشه ما را بپذیر یا باج بده یا بمیر!" این اندیشه، گفتار و رفتار ایرانی نیست. ما در گذشته نزدیک به سه سده گرفتار چنین خشونت داعشی بوده ایم. ولی در ایران اکنون نظام حاکم هم کم کم متوجه شده که با خشونت و تحمیل اندیشه های دوران غارنشینی نمیتواند بر این مردم آزاده و دانشمند حکومت کند؛ و بنابراین در حال تغییر رفتار است.

پرسش ۴: آیا در جبهه ملی جدائی مذهب از حکومت به معنای جدائی مذهب از سیاست نیز میباشد؟ به عنوان مثال در کشوری آزاد مانند هلند که محل اقامت من نیز میباشد احزاب مسیحی در کنار احزاب چپ، راست و میانه قرار دارند و در تمام تصمیم گیری و رای گیریها نیز شرکت دارند.

کورش زعیم: ما نمیتوانیم و نباید جلوی مشارکت اندیشه های گوناگون، چه مذهبی و چه ایدئولوژیهای دیگر را در اداره کشور بگیریم. این خلاف آزادی اندیشه و بیان است و حقوق مدنی شهروندان را پایمال میکند. تحت یک قانون اساسی مردم سالارانه که شامل رعایت بیانیه جهانی حقوق بشر، حقوق بشری که خودمان پایه گذار آن بوده ایم، هر کس با هر اندیشه میتواند در اداره کشور مشارکت داشته باشد. ولی هیچ کس حق ندارد باورها و آموزه های شخصی خود را که مخالف قانون اساسی باشد در قانونگزاری دخالت بدهد.

پرسش ۵: از نظر شما مرز آزادی مذهب و آزادی عقیده در کجاست؟ چون همانطور که خود مطلع هستید در بعضی مذاهب قوانین دینی و اصول شریعت وجود دارد که حتی قتل را مجاز میشمارد که از اصول انسانی بدور است. آیا این اصول نیز مشمول اصل آزادی عقیده نیز میگردند؟

کورش زعیم: مذهب به عنوان یک عقیده آزاد است، ولی ترویج آن در راستای زیر پا گذاشتن قانون برآمده از رای مردم، یا خودسرانه به عنوان قانون عمل کردن، یک جرم امنیتی خواهد بود. در ایران آینده اعدام لغو خواهد شد، و هر کس برخلاف قانون مجازات تعیین کند خود مجرم تلقی خواهد شد. من حتا خواهم کوشید مجازات زندان را هم لغو کنیم. راههای بهتری برای رویارویی با بزهکاری و جنایت وجود دارد که من آنرا در طرح "زندان سازندگی" خود شرح داده ام.

آخرین پرسش: آیا آنچه که در این مصاحبه ابراز داشتید نظرات شخصی خودتان میباشد یا نظر سازمانی شماست؟آیا در مورد سئوالهائی که با شما مطرح کردیم تناقضی بین نظر خودتان با جبهه ملی وجود دارد؟

کورش زعیم: من در اینجا آنچه را ما در منشور جبهه ملی ایران آورده ایم بازخوانی و تفسیر کرده ام. این منشور که از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶ ، در پژوهش نهایی و تدوین (توسط دکتر هرمیداس باوند، دکتر علی رشیدی، زنده یاد دکتر پرویز ورجاوند و خود من) و تصویب بوده که در ۱۳۸۶ در شورای مرکزی جبهه ملی ایران به تصویب رسیده است. اگر کسی با آن مخالفت کند، عضو جبهه ملی نیست. البته جزییاتی وجود دارد که در خفقان خطرناک جمهوری اسلامی نوشتنی نبود. آنها را من در اینجا تفسیر کرده ام.

سید مهدی: در خاتمه امیدواریم این سعادت را داشته باشیم که روزی یا در ایران یا در خارج کشور بتوانیم مقدم شما را به یکی از کلیساهای خودمان خوشامد بگوئیم. آیا هیچوقت در کلیسائی حضور داشته اید؟ با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

کورش زعیم: من هم امیدوارم که بزودی شما بتوانید در امنیت کامل به میهن خود باز گردید، و خوشهال خواهم شد از یکی از کلیساهای شما دیدار کنم. کلیسای ارمنیان ایران تا اوایل دهه ۶۰ پس از انقلاب که هنوز ممنوعیت رسمی بوجود نیامده بود، گاهی مرا به رویدادهای مذهبی خود، مانند زادروز حضرت مسیح و عید پاک، و نیز کنسرت های باشگاه آرارات دعوت میکردند. زنده یاد اسقف اعظم آرداک مانوکیان، که استاد دانشگاه تهران و مرد دانشمندی بود، به من لطف ویژه داشت. او درباره کتاب "امپراتوری شوروی به کجا میرود؟" من که در آن از جمله پیش بینی کرده بودم که ارمنستان هم تا ده سال دیگر آزاد و مستقل خواهد شد، به من گفت "خدا از دهانتان بشنود". در ۱۳۶۱ ، که خطر دستگیری و زندان و حتا اعدام میرفت، رهبر جوانان حزب داشناکسیون ارمنی سراغ من آمد که در صورت دستگیریم، آنان مامور حفاظت از خانواده من هستند. -0-

بازدید صفحه: 2064
 



درود، شبکه گوناز جز تجزیه طلبان است ؟ بودجه آن از کجا تامین می شود ؟
احمد حیدری
آری و بودجه آن به احتمال قوی از ترکیه و یا باکو از طریق سازمان پان ترکیسم تامین میشود.

وضعیت اذربایجان ایران چگونه است افرادی که به دنبال تجزیه هستند چقدر پشتوانه مردمی دارند آیا اماری در این زمینه وجود دارد؟
احمد حیدری
پشتوانه مردمی ندارند. در آغار بخش تندرو و صهیونیست اسراییل بود، اکنون آنها کمی عقب کشیده اند و ده سال است که ترکیه با کمک و از راه جمهوری باکو و ارسال جاسوسان خود مردم را تحریک میکند.

آقاي زعيم كي درست ميگه؟ الف: مهم نیست مجلس دست كيه. اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل چی از مشکلات مردم و کشور کم شده در این سالها که مجلس تشکیل شده است.در تمام شاخصهای بد مثل بیکاری و تورم و فساد در ردیف اول هستیم.! زندگی مردم تو هیچ دوره ای بهتر نشده که هر دوره بدتر از قبل شده !!! مردم خسته شده اند از آينده نامعلوم کشور ب: اتفاقا خیلی هم مهمه که مجلس دست کی باشه.نتیجه همین بی خیالی و اهمیت ندادن به کسی که برای مجلس و ریاست جمهوری انتخاب میکنیم همین میشه که پولهای مملکت در 8 سال طلایی نفت به غارت میره و آب از آب تکان نمیخوره. خیلی مهمه و فرق میکنه که جلیلی انتخاب بشه یا روحانی!خیلی مهمه که علی مطهری توی مجلس از حقوق ملت دفاع بکنه یا کوچک زاده ها در مجلس جولان بده. فرق سوییس با ایران همینه که مردم سوییس اجازه نمیدن یک احمدی نژاد به اونها حکومت کنه ولی مردم ایران به این قضیه مثل یک تفریح یا جک نگاه میکنند.ریشه فساد را از بالا دست باید خشکاند با غر زدن و خونه نشستن چیزی درست نمیشه.
الف: در یک نظام مطلقه و دیکتاتوری شبه نظامی، درست است که نمایندگی مجلس به مسخره ای بیش نمی ماند. مانند مجلس 8 و 9 که اکثریت با دروغگویان و دزدان و بیسوادان و لاتها و چاوقوکشان بود. ب: در شرایط خفقان، وقتی نارضایتی مردم به اوج میرستد و خطر نافرمانی مدنی و شورشهای خیابانی افزایش می یابد، خود رژیم ه در صدد کاهش فشار برمیایند. گاهی هم نفوذ خارجی باعث ایجاد شرایط تغییر می شود. در این شرایط باید از فزصت استفاده کرد و کسانی را به مجلس فرستاد که بتوانند خواستهای مردم را رسانه ای کنند، هر چند که موفق به انجام کار مثبتی نشوند. در مجلس ششم اکثریت با مدعیان اصلاحات بود ولی زیر تهدید حاکمیت صحنه را خالی کردند و نتوانستند از امتیازات خود گذشت کنند. حتا رییس جمهورشان هم شهامتی و پایداری نشان نداد. امروز که رفتار آنروز فراموش نشده، نمایندگان مدعی اصلاحات دیگر نمی توانند قولهایشان را فراموش کنند و عاقبت بدی را برای خود ایجاد نکنند.

جناب زعيم فرموده بودند: در آينده ايران برترين نيروي هوايي آسيا منهاي چين و هند را خواهد داشت.يعني در خاورميانه قوي ترين نيروي هوايي
رضا
همینطور است.

salam naazare shoma dar moredeh entekhabate amrica chist va aya shanse trump bishtar ast ya clinton? aya dar ayandeh iran shoma tarafdare raavabet ba israel haastid?
kandidaye nokostvaziri dolate jomhouri iran
1- من سندرز را نزدیکتر به منافع ایران میشناسم. 2- ترامپ و روش مدیریتی او را میشناسم. آن هیولایی نیست مه نمایش میدهد، ولی در اجرای فرمانهایش بسیار سختگیر است و هیچ ابایی ندارد هر وزیر خاطی یا ناکارآمد خود آنی برکنار کند. 3- ما باید هر دو اسراییل و پلستین به عنوان کشورهای مستقل را برسمیت بشناسیم.

hagh ba shomast television dolaati khob nist va man dar moredeh honarmandan tond raaftam.
irani
به دیگران آنگونه انتقاد کن که انتظار داری از خودت بکنند.

حسي به من ميگه سهيلا جوادي و سالار اهوازي يك نفر هستند. هردو فينگليش مي نويسند با ادبيات يكسان. حتا نوشتار واژه ها
بیشتر هم میهنان برونمرزی ما صفحه کلید فارسی ندارند. همینجور که شما نام ندارید.

اگر كوروش زعيم رييس دولت ايران بود ميخواست با 600 ميليارد ذخيره عربستان و كمكهاي مالي آنها به مصر و پاكستان كه براي عربستان نفوذ مي آورد چه كند؟ سوال دوم: آيا كوروش زعيم و جبهه ملي برنامه اي دارند كه بتوانند در مدت كوتاهي GDP ايران را از تركيه و عربستان بالاتر ببرند؟
Arash
1- ما پیشگام میشدیم که در آن کشورها با پولی که عربستان میدهد صنعت بوجود آوریم و طرحهای عمرانی را اجرا کنیم. 2- آری 100%. اگر این آقایان کنار بروند، با یک طرح ضربتی معقول که در برخی دیگر کشورها آزموده شده، در یک دوران 5 ساله تولید ناخالص ملی بی نفت را دو برابر کنیم.

چرا ميخواهيد عربستان صنعتي شود جناب زعيم؟ صنعتي شوند و قدرتشان در برابر رقيب منطقه اي يعني كشور ما افزايش يابد؟ به توازن قواي منطقه اي فكر كرده ايد؟ همين الان به بركت جمهوري اسلامي توليد ناخالص داخلي عربستان حدود يك و نيم برابر ماست.
اگر ما عرضه این را نداشته باشیم که در آن مدت صنعتی شدنمان ماورای تصور آنها باشد، همین بهتر که زیر سم شترهایشان له شویم. آری جمهوری اسلامی به هر شکل و شمایلش که باشد جز بدبختی و دروغ و خرافات و فساد و عقب افتادگی برایمان نخواهد داشت.

جناب استاد آيا آنطور كه محمد بن سلمان گفته تا چهار سال ديگر شاهد عدم وابستگي عربستان به نفت خواهيم بود يا مبالغه است؟
سعيد
مبالغه است، ولی امیدوارم در این مسیر، یعنی صنعتی کردن کشور، حرکت کنند. اکنون مجرد هستند و ماجراجو، وقتی زن و بچه دار شوند بادشان هم میخوابد.

ma be shoma va jebhe meli eftekhar mikonim va arezoo mikonim dar aayandeh na chandan door shoma va amsaale shoma president ya nokostvazir in mamlekaat bashand. benazare shoma honarmandani keh aab dar aseyaabeh system haakem andakhtand yani manzoraam cinema aya bayad radio va television dolaati ayandeh be anha kaar bedahad?
irani
به هنرمندان بیرحمانه حمله نکنید. انگار بگویید آن کارمندان و مهندسان و پزشگان و غیره که در جمهوری اسلامی خدمت میکنند باید تحریم شوند. کشور باید بچرخد. این خوب نیست که هر کس را بخاطر شغلش سرزنش کنیم. دوم اینکه در ایران آینده رادیو و تلویزیون دولتی نخواهد بود.

جناب استاد شما در پاسخ فرموديد: من نمی خواهم همه 1200 جنگنده و بمب افکن ها را خریداری کرده باشیم.ما باید تولید کنیم. در این صورت تعداد بمب افکن ها مهم نخواهد بود، زیرا آنها نیازمند یک فروشنده خواهند بود. دو پرسش دارم: ١. منظور شما از "آنها نیازمند یک فروشنده خواهند بود" كشورهاي عرب است؟ ٢. حتا اگر ما توليد كنيم به معناي آن نخواهد بود كه عربها خريدهايشان را متوقف كنند غير از اينكه ما جنگنده هاي بسيار مدرن تر از آنها داشته باشيم تا اختلاف تعداد 900 فروند مهم نباشد(مثلا جنگنده نسل 6 در برابر نسل4) يا اينكه در كشورهاي آنها انقلاب ضدغربي مانند ١٣٥٧ ايران رخ دهد تا آنها با تحريم تسليحاتي روبرو شوند.
سعيد
1- آری کشورهایی که خودشان تولید ندارند، در جنگ نیاز به یک کشور فروشنده و پول برای خرید دارند. 2- این درست است، ولی در جنگ آنچه مهمتر است، مهارت در کاربرد تسلیحات، پشتیبانی کارآمد و سریع، نقشه جنگی یا دفاعی ماهرانه و هوشمندانه، مهارت در خنثی کردن توان حمله یا پایداری دشمن، سرعت واکنش، پیش بینی درست قصد حمله دشمن و کارآمدی سامانه اطلاعاتی است.

جناب استاد ديدگاه شما چيست؟ سپاس http://www.iranjib.ir/shownews/21789/خيز-شاهزاده-سعودی-برای-اقتصاد-بدون-نفت/
سعيد
این حرکت خوبی برای عربستان است. کشوری که مجبور شود اقتصاد خود را بر پایه تولید شهروندانش بنا کند، کمتر به ماجراجویی سیاسی دست میزند تا به اقتصادش لطمه نزند. پول که مفت بدست بیاید، ماجراجویی و بی مسئولیتی هم به همراه دارد. مانند آقازاده هایی اشخاصی که ثروت هنگفتی از دستبرد به خزانه ملی بدست میاورند و نخستین انگیزه شان خوشگذرانی و نمایش ثروت باباجون است و بسیاری برای سرگرمی به اعتیاد مواد مخدر کشانده می شوند. جمهوری اسلامی با نابود کردن تولید در ایران و هزینه کردن و دزدیدن پول مفت نفت کشور را به همین بلا دچار کرد که مشاهده میکنید.

جناب استاد آيا طرح هاي زير كه ربع قرن قبل ارائه داديد اكنون و با توجه به افزايش قدرت تسليحاتي اعراب خليج فارس به تاريخ پيوسته است؟ سپاس یک پیمان نظامی با کویت، شمال خلیج فارس را برای ایران قابل کنترل خواهد کرد. در عوض، ایران کویت را در برابر تجاوز عراق یا عربستان حفاظت خواهد نمود. از این راه ایران به شورای همکاری خلیج فارس متصل خواهد شد بدون این که مستقیما چنین منظوری داشته باشد. یک پیمان نظامی با عمان، دهانه جنوبی خلیج فارس را برای ایران قابل کنترل خواهد کرد. چنین پیمانی از نظر تاریخی، استراتژیکی و منافع مشترک بسیار طبیعی و پراهمیت است. در این وضعیت ایران فی المثل خواهد توانست با احداث یک پایگاه دریایی در شمال عمان- دهانه تنگه هرمز- و یک پایگاه بزرگ دریایی، هوایی و موشکی در جزیره قشم یا هرمز کلیه رفت و آمدها و فعالیت ها در خلیج فارس و دریای عمان را کنترل کند و عملا بر خلیج فارس مسلط شود و از آنجا نفوذ خود را به کرانه های اقیانوس هند بگستراند.
سعيد
من پیمان نظامی با کویت و عمان را در سالهای پیش تجویز کرده بودم. ما اکنون هم با این دو کشور دشواری نداریم. کویت کشور پیشرفته ایست و نخستین کشور عرب که مجلس شورای ملی داشته باشد و حق رای زنان را برسمیت بشناسد. ما با عمان دوست و هموند هستیم. در آنجا پایگاه نظامی هم داشته ایم. جمهوری اسلامی بجای توجه به این واقعیت های راهبردی آنقدر شیعه بازی درآورد که این کشورها مجبور شدند روابط خود را با ایران، برای تحریک نکردن همسایگان خود، کاهش بدهند.

واقعا باعث تاسف است كه امريكا در عادي سازي رابطه اش با ايران گروگان اسراييل و عربستان است. انگار نه انگار كه امريكا بزرگترين قدرت نظامي و اقتصادي تاريخ را دارد و امثال عربستان امنيتشان را مديون واشنگتن هستند. جناب استاد اگر شما بوديد چه مي كرديد؟
سعيد
ساختار سیاسی امریکا اجازه استقلال رای نمیدهد. بیش از دویست عضو کنگره که ثروتمندترین امریکاییان هستند، تابعیت دوگانه امریکا-اسراییل دارند.

salam aya hambastegi baraye doreh 2 entekhabateh majles baayane saader mikonad? haads mizanam taarhe ghanoneh assasi pishnehadi edit shodeh ya eslaah shodeh ghanoneh assasi jomhouri islami baashad ya inkeh kolaan taarhi no ast mohandes? agaar soaalatam baraye shoma moshkel bevojod miaavarad aslan anha ra nagozaarid dar website.
soheyla jaavadi
نه. بیانیه دیگری صادر نمیشود. قانون اساسی اینده طرحی نو است. مشکلی بوجود نمی آورد، ولی بسیارش تکراریست.

aya jonbesh hamabstegi yek jonbesh jomhourikahhaneh ast?
yek soal koanandeh
آری، همبستگی برای ایجاد یک جمهوری مردم سالار بر پایه بیانیه جهانی حقوق بشر تشکیل شده است.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد