رژیم های مذهبی، که همیشه با تبعیض و خشونت و در میان فساد سازمان یافته حکومت کرده اند، باید راه را بر سکولاریسم که در آن همه شهروندان برابر باشند، و همه کشور توسط کارشناسان اداره شود نه اهل عبا، باز کنند. بیشتر کشورهای اسلامی در این منطقه با بدترین درجه فساد و خشوت اداره میشوند.
مسیحیت هم در اروپا روزهای سخت خود را داشته است. سده ها به درازا کشید تا کلیسا به این آگاهی برسد که حکومت مذهبی بر کشورها تنها می تواند به فساد، خشونتگرایی و عقب افتادگی بیانجامد. مسحیت سرانجام جایگاه خود را پیدا کرد، و به تدریج احترام خود را در دل همه مردم بدست آورد. برای اسلام بیشتر طول کشیده است. دلیلش وجود ابرقدرتهایی است که در امور کشورهای کوچک مداخله و آنها را با تحمیل رژیم های مذهبی تندرو، و نیز خطرهای موجودیتی، سرگرم می کنند تا بتوانند به غارت دارایی های طبیعی و ثروت آنان بپردازند.
در این فرصت سال نو مسیحی، من باید پاپ فرانسیس شانزدهم را بستایم، که خود را نمونۂ آنچه یک رهبر مذهبی باید باشد نشان داده است. در حالیکه رهبران مذهبی افراطگرا چون مفتی مکه که همه شیعیان را مرتد اعلام و قتل آنان را خواستار شده، گروه داعش که قتل عام، غارت و تجاوز میکند و به بردگی می گیرد؛ و جمهوری اسلامی که که میان شهروندانش تبعیض بر پایه مذهب و جنسیت
قایل می شود؛ پاپ فرانسیس صلح و رواداری را ترویج می کند: "ز
مان آن رسیده که ما همه گونه تعصب را کنار بگذاریم،" و در احترام به زن: "
زنان درکلیسا مهمتر از اسقف ها و کشیش ها هستند." همه مذهب ها درست هستند، زیرا آنها در قلب مردمی که آنها را باور دارند درست هستند.
کلیسای کاتولیک براستی تکامل خوشامدی را طی کرده است. پاپ فرانسیس شانزدهم، و پیش از او پاپ جان پال دوم، بیشترین نقش را در بلوغ کاتولیسم داشته اند. کلیسای کاتولیک باید مدلی برای مذهب های سنی و شیعه اسلام باشد. تا زمانی که چنین شود، باور دارم بر پایه معنایی که ما مسلمانان برای واژه "مسلمان" قایل هستیم، پاپ فرانسیس که آشتی و رواداری و برابری را موعظه می کند، تنها مسلمان در جهان است. من پیشنهاد می کنم که پاپ فرانسیس شانزدهم برای جایزه صلح نوبل سال آینده نامزد شود.
کورش زعیم
هموند شورای مرکزی جبهه ملی ایران
دبیر سیاسی همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران
٣١ دسامبر ۲۰١٥م – ١۰ دی ١٣٩۴خ