|
|
|
|
جزئیات مطالب |
|
|
سیاست راهبردی و امنیت کشور بازیچه همه کس! - کورش زعیم |
|
سیاست راهبردی و امنیت کشور بازیچه همه کس
متن سخنرانی کورش زعیم به مناسبت روز آزادی آذربایجان (که انجام نشد)
۲۱ آذر ۱۳۹٤خ
در سال پیش رو کشورمان امکان دارد با چالشهای بسیار بزرگی روبرو شود. نفوذ داعش به درون کشور، که من از آغاز هشدار می دادم، اکنون به ابعاد هشداردهنده رسیده است. تهدید اخیر رییس جمهور متوهم ترکیه علیه ایران را باید در معادلات راهبردی منظور کرد. فعالیت جاسوسانش در شهرهای شمالغرب ایران که چند سالیست به نفرت پراکنی، نفاق و تلقین تاریخ و فرهنگی دروغین برای ایجاد زمینه برای آشوب مسلحانه مشغول بوده اند را نباید بی اهمیت دانست. سناریو همان است که شوروی برای تصرف آذربایجان با نصب حکومتی دست نشانده انجام داد. این بار بجای ارتش شوروی باید به پیشباز ارتش رهایی بخش خلیفه مسلمین جهان در امپراتوری عثمانی نو برویم که پس از پانصد سال فترت قصد ایران را دارد. من دو سال پیش نفوذ جاسوسان ترکیه و افراد داعش را از راه آستارا و مرز ترکیه هشدار داده بودم.
عربستان هم در جنوب کشور مشغول سرمایه گذاری برای ایجاد شرایط آشوبهای خیابانی و جنگ مسلحانه است. پس از به خون و ویرانی کشیدن سوریه و عراق و یمن، اکنون با ارسال هزاران داعشی که وارد ایران شده اند، می خواهد قادسیه را تکرار و امپراتوری اسلام را با نفی تقسیم بندی سایکس- پیکو، آنچه را که توماس لارنس (لارنس عربستان) در جنگ اول قول داده بود، یعنی تمامی عراق را تصرف کند. شیخ های جدید حاکم بر عربستان علیه ایران به نفرت پراکنی و ایران هراسی و توطئه مشغولند، و کشور ما را بارها علنی یا تلویحی تهدید کرده اند. باید فعالیت جاسوسان آنها و افراد داعش در کنار مرز و پنهان در جمعیت جنوب غرب ایران را زیر نظر داشته باشیم. لابد جنگ آفرینان نوین عربستان هم منتظر فرصت هستند تا ارتش آزادیبخش خود را پس از 1400 سال فترت وارد خاک ایران کنند.
در درون کشور هم هواداران سیاست مثلث اسراییل-عربستان-ترکیه علیه ایران، با وجود شکست آنها در کنگره امریکا و پارلمان اروپا، در مخالفت با توافق هسته ای و امکان برداشته شدن تحریم ها، به گل آلود کردن آب با تهمت زنی، سنگ اندازی و سختگیریهای امنیتی غیرعادی علیه فعالان مدنی، هنرمندان، کارگران، معلمان، و حتا مسئولان خودی که تلاش می کنند آجری روی آجر بگذارند، و خودی هایی که ادعای اصلاحات می کنند، می پردازند. طرح قتل های زنجیره ای دوم هم در دست تهیه است و تا کنون شش نفر افتخار بودن در این فهرست را دارند. سکوت اسراییل پس از شکست در کنگره امریکا و پارلمان اروپا را هم نباید پایان ماجرا تصور کرد. مثلت شوم عربستان-ترکیه-اسراییل هنوز در حال برنامه ریزی هستند |
هر کدام از سران این سه کشور توطئه گر آفریننده و پشتیبان داعش، با یک تلفن به ابوبکر البغدای می توانند بازی را تمام کنند. در این میان تنها اسراییل است که تقریبا به هدف خود رسیده است. آنها توی این شلوغی کرانه غربی را با ویران کردن خانه های فلسطینیان وخانه سازی غیرمجاز و خلاف قطعنامه سازمان ملل، نزدیک به همه کرانه غربی را تصرف و ساکنان آنجا را آواره کرده اند. غزه را هم که با یک یورش دیگر کارش را تمام می کند و به اسراییل می پیونداند. نفت ارزان ده دلاری هم که با کمک ترکیه توسط داعش تامین شده، مقدار زیادی از زمینها و خانه های فراریان و کشته شدگان سوریه را هم که برای الحاق به اسراییل از داعش خریداری کرده اند. قرارداد استخراج نفت از بلندیهای گولان سوریه را هم که با یک شرکت نفتی بسته اند، و بنابراین آنجا را هم برای همیشه جزو خاک اسراییل کرده اند و بازگشت گولان به سوریه دیگر جز خواب و خیال نیست. بنابراین، اسراییل می تواند دیگر دستور آتش بس بدهد و کشتار را متوقف کند. ولی ترکیه و عربستان هنوز مدعی هستند.
در ایران عزیز خودمان هم که سیاست راهبردی کشور در دست هر کس و همه کس است. هر کس در هر شغلی از منبر تا سنگر برای خودش سیاست خارجی اعلام می کند. برخی با سخنان خود آتش افروزی می کنند و کشورهای دیگر را با موشک و غرق ناو و بستن این تنگه و آن تهدید می کنند؛ و برخی دیگر با تهدید عربستان جایگاه موشکهای ایران را لو می دهند. برخی ناو هواپیمابر از حلبی می سازند و برای نشان دادن اقتدار خود به امریکا آنرا با موشک می زنند... داستان درازست.
غارتگران عزیزمان هم در جامگان مختلف در سنگر و منبر نگران حسابرسی دولت کنونی یا آینده هستند. خطر بسته شدن حسابهای بانکی و خزانه ملت به رویشان با رفع دهها تحریم خانمان برانداز بین المللی که خودشان ایجاد کرده اند و، بدتر از همه، صلح ایران با جامعه جهانی و ایجاد روابط سیاسی، کاهش اختناق و امکان بازسازی کشور بشدت نگرانشان کرده است. برخی کماکان مخالفت و جوسازی و سنگ اندازی می کنند و طوری علنی ضد منافع ملی سخن می گویند و عمل می کنند که دیگر نیازی به کار اطلاعاتی برای شناسایی آنان نیست و هر بچه میتواند با انگشت نشانشان بدهد.
دوستان رجب طیب اردوغان (خلیفه و ولی امر آینده مسلمین جهان در امپراتوری اسلامی عثمانی نو) که پشتیبانی تسلیحانی و آموزشی و درمانی او از داعش تا کنون نتیجه مطلوبی بجز بدنامی، بی ثباتی کشورش و تشنج اجتماعی، ولی نفت ارزان، برایش نداشته، اکنون به عراق لشگرکشی کرده و یک پایگاه زرهی در عراق ساخته یا آنجا را که بخشی از عثمانی بشمار می آورد پس گرفته است! اینهم یکی دیگر از اشتباه های سیاسی پس از انتخابات شش ماه پیش اوست که زنجیره وار مرتکب میشود.
الهام علیف، که فاسدترین و از خشنترین رهبران سیاسی جهان شناخته شده، که با تراشیدن نوشته های فارسی و اوستایی سنگ قبرهای هزاران ساله و ترکی کردن آنها و ترویج تاریخ دروغین برای تلقین هویتی دیگر به ملت با فرهنگ و ایرانی تبار اران و شیروان، راه را برای عثمانی نو هموار میکند. مرز آستارا به برکت سر دولت نهم و دهم یکسویه بدون گذرنامه یا ویزا باز شد و شمار زیادی جاسوس و مبلغ عثمانیگری و پان ترکیسم، و البته داعشی، وارد ایران شدند که با شناسنامه جعلی ایرانی با مغزشویی هم میهنان ساده یا ناراضی ما نوید سرزمین امپراتوری عثمانی با خلیفه گری آقای اردوغان را می دهند. همان امپراتوری که بارها در همان مناطق غارت و قتل عام کرد و از جمجمه های هم میهنان ما بسی مناره ساخت.
در داخل کشور هم کسانی که کشور را چاپیده اند و به فقر و سقوط اقتصادی کشانده اند، مشغول تنش زایی هستند، کسانی که باید از کشور دفاع کنند شعارهای جنگ افروزانه و تهدیدآمیزمی دهند، و کسانی که در منبرها باید درس اخلاق و میهن پرستی بدهند درس روابط جنسی می دهند. کسانی که در مجلس باید پیشگامان نوآوری و سیاستگزاری برای پیشرفت کشور باشند، قانونهایی تدوین میکنند که در عصر حجر هم مردم از آنها شرم می داشتند. بهمین دلیل نظام دو پاره شده ودر برابر هم قرار گرفته اند: از یک سو عواملی در نظام که به هزینه فقر و بدبختی و عقب افتادگی مردم ابرثروتمند شده، به آینده ملت بی اعتنا و کشور را برای ایجاد بی ثباتی و عدم تعادل که ضامن ماندگاری آنان است به خشونت و رعب و وحشت کشانده اند؛ و در سوی دیگر کسانی در نظام که از هوشمندی بالاتری برخوردارند، خطر را درک کرده و دست و پا می زنند تا بلکه بتوانند با همین بضاعت اندکی که دارند کشور را از مهلکه نجات دهند.
میهن ما هم در برونمرز و هم در درون دچار بحرانهای بسیار خطرناکی است. در چنین شرایطی کشور باید یک راهبرد منسجم و همه جانبه دفاعی داشته و ابزار اجرای آنرا هم فراهم کرده باشد. آنچه من بینم اینست که هر فرمانده به تنهایی یک سیاستگزار است. من نمی دانم که این آقایان چرا یک سیاست مشترک تدوین نمی کنند، چرا هر کدامشان درباره سیاستهای راهبردی کشور یک جور سخن می گویند، و معلوم نیست چگونه می خواهند از کشور دفاع کنند؟ در مورد خطر داعش، من می گویم که ما هرگز نباید بیش از همین عملیات محدود "نامتقارن" علیه داعش و کمک به ارتش عراق وارد میدان شویم و هرگز نباید به ائتلاف امریکا و اروپا علیه داعش بپیوندیم، زیرا آنها با بمباران به نتیجه نخواهند رسید و بیشتر مردم را آواره و مهاجر اروپا خواهند کرد. ما نباید نیروی زمینی خود را آشکارا و بیش از همان که کرده ایم وارد ماجرا کنیم، زیرا آنگاه جنگ خودبخود به خاک ایران کشانده خواهد شد، و این چیزیست که ترکیه و عربستان میخواهند. آنگاه شاید ما از استیصال خود را به دامان روسیه بیاندازیم.
هر سردار تنها به صرف اینکه چندتا ستاره روی شانه هایش دارد نباید درباره سیاست برومرزی کشور اظهار نظر کند؛ که برخی از آنها متناقض و برخی خلاف منافع ملی و حفظ امنیت مرزی و بیرون نگه داشتن کشور از درگیری و جنگی همه جانبه است. وقتی رییس ستاد نیروهای مسلح اعلام می کند که ما باید مانند روسیه شفاف وارد جنگ شویم، یک سیاست خطرناک را نوید می دهد. ما هرگز نباید در سوریه آشکارا وارد جنگ بشویم. سپاه برای انجام جنگهای "نامتقارن" برنامه ریزی شده، ولی جنگ احتمالی در این منطقه پرآشوب نامتقارن نخواهند بود، و همه خطرات به کشور را نمی توان چریکی پاسخ داد. این کار ارتش است که در اینگونه جنگها تخصص دارد. جنگ تحمیلی آشکارا این برتری را نمایش داد و، با همه فداکاریها و جانبازیهای جوانان ما در سپاه و بسیج، اگر ارتش نبود نه تنها خرمشهر را از دست داده بودیم که کاخ ریاست جمهوری عراق در تهران بر پا می شد. اگر سپاه برای حفظ نظام و سرکوب مخالفان و حفظ آن از هر گونه گزند ایجاد شده، به آن نشانی که اکنون بجای پرداختن به داعش بجان فعالان سیاسی ملی افتاده، از تمامیت ارضی کشور چه نهادی باید دفاع کند؟ فرزندان فداکار ما در سوریه جان خود را فدای جلوگیری از نزدیک شدن خطر به مرزهای ما می کنند، ولی آیا تاکتیکهای ما و فرماندهی ما چنان هست که اینقدر تلفات ندهیم؟
ارتش را که مسئول دفاع از تمامیت ارضی کشور است کوچک کرده اند، انضباط آن زیر استاندارد و جنگ افزارها کهنه و تاریخ گذشته است. ارتش به دستور کدام نهاد کوچک شده و هدف از این کار بشدت خلاف منافع ملی چه بوده است؟ آیا همان شمار لشگرها و تیپ ها هنوز وجود دارند؟ آیا بودجه ارتش با بودجه سپاه قابل مقایسه است؟ اگر سپاه با این بودجه بزرگ و جنگ افزارهای بهتر فقط می خواهد جنگ چریکی کند، یک لشگر را برای این عملیات نگه دارد و بقیه در ارتش ادغام شوند تا ما بتوانیم تا دیر نشده یک ارتش قدرتمند و کارآمد را سازماندهی کنیم. تردید ندارم که اگر مردم براستی نظام را نخواهند و از خانه بیرون بیایند، سپاه با همه اقتدارش نخواهد توانست جلوی مردم بایستد. آیا سران ابرثروتمند شده آن و دیگر سازمانهای نظامی عزیزکرده، که پیوسته امریکا را تهدید می کنند تا کشورمان را یک تهدید جهانی جلوه دهند، سر جای خود خواهند ماند و بدنه را که از میهن پرست ترین و فداکارترین جوانان و درجه داران ما هستند تنها نخواهند گذاشت؟
هرچند ورود قدرتمندانه روسیه به جنگ علیه داعش به سود ماست، و برخلاف دو سال بمباران امریکا که ماهواره هایش می توانند شماره پلاک خودروها را بخوانند و خلبانانش نمی توانستند صف طولانی زره پوشها و تانکها و خودروهای جنگی داعش با صدها جنگجو را در جاده ها شناسایی کنند و تپه های خالی را می زدند، روسها به هدف می زنند؛ ولی آنها برای جلوگیری از نفوذ تروریسم اسلامی به کشور خودشان و حفظ پایگاه خود در سوریه می جنگند. هرگونه رابطه ما با روسیه باید برپایه منافع ملی ما باشد. آنها که اکنون پس از دریافت هزینه اجرای نیروگاههای بوشهر و تحویل سامانه اس-۳٠٠، چند بار در طی سالها عهد شکنی کرده اند، اکنون نباید با قول تحویل سامانه دفاعی اس-۳٠٠، آنهم دو سال دیگر، ما را هیجان زده کنند و بپنداریم که دوستی ما جوش خورده است. آیا آنها اجازه حسابرسی قراردادهای دهها میلیارد دلاری بسته شده و انجام نشده از سال ۱۹۹۱ تا کنون را خواهند داد؟ من در همان سال گفتم که روسها نیروگاهها را "هرگز" براه نخواهند انداخت. البته با این سامانه دفاعی اس-۳٠٠ میتوانیم در برابر عربستان و امارات و بورکینا فاسو در امان باشیم، و با رمز های کنترلی الکترونیک در دست روسیه، همانگونه که امریکا هم رمزهای کنترلی هواپیماهای جنگی پیشرفته خود را به همه مشتریان نمی دهد، تنها می توانیم در برابر دشمنی که با روسیه دوست نباشد موثر باشیم.
اگر روسیه براستی می خواهد دوستی کند، در حالیکه امریکا از فروش تسلیحات و تکنولوژی پیشرفته تفره می رود، از تانکهای تی-۹٠ به ما بدهد، جنگنده سوخوی-۳۵ بدهد، بگذارد موشک کوتاهبرد اسکندر را که جای اسکادها را گرفته کپی کنیم، و البته سامانه دفاعی اس-٤٠٠ را بدهد.
در پایان، من هشدار میدهم که سال آینده ما با چالشهایی روبرو خواهیم شد که تصمیم های راهبردی و نیز تاکتیکی ما سرنوشت ساز خواهند شد. در حالیکه ما باید هشیارانه و با جدیت تمام از نفوذ تروریسم به کشور جلوگیری کنیم تا زمینه برای شیطنت برخی قدرتهای جهانی و برخی همسایگان شیطان فراهم نشود، کشور را باید به سرعت بسوی دموکراسی، آزادیهای مدنی و تامین رضایت همه مردم هدایت کنیم و روابط خود را با همه کشورهای جهان عادی سازی نماییم. در غیر اینصورت ماجراجویی های برخی نابخردان درون نظام جمهوری اسلامی کشور را چنان وارد چالشهای خطرناک خواهند کرد که توطئه آذربایجان و ماجرای ۲۱ آذر در چهارگوشه کشور رخ خواهد داد، و دیگر هری ترومنی وجود نخواهد داشت که متجاوزان را تهدید به خروج کند. -0-
کورش زعیم
هموند شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران- 21 آذر 1394خ
|
بازدید صفحه: 3041 |
|
|
|
|
|
|
in jomhouri islami agar bekhahad hala hala ha bemanad kehsvaare ma ro khaaneh khaarab mikonaad.
maardom ma ham alaaki baad mikoanan dkhod ra keh chesaanim va baahmanim!!!
sohyela jaavadi |
ما خانه خراب شده ایم و باید از نو کشور را بسازیم. |
|
|
جناب زعيم گمان نكنم نيروي زميني جنگ نديده عربستان و بقيه اعراب بدون امريكا توان موفقيت در ميدان خطرناك سوريه را داشته باشد،مانند نبرد آزادسازي كويت. آنها بيخ گوششان در يمن نتوانستند روي زمين موفقيت چنداني داشته باشند.
سوال دوم: به نظر شما عربستان با ائتلافش خواهد توانست بدون حمايت امريكا با ايران وارد جنگ شوند؟
رضا |
1- همینطور است.
2- اگر دیوانگی کند. ائتلافش وارد جنگ نخواهند شد، مگر امارات، آنهم شاید. |
|
|
درود به استاد گرامي
كميته چهار جانبه صلح در افغانستان با حضور امريكا، پاكستان افغانستان و چين است تا طالبان را به ميز مذاكره بكشاند.جناب استاد صندلي ايران كجاست؟ قرار است در افغانستان صلح برقرار شود ولي همسايه بزرگش ايران با ٩٠٠ كيلومتر مرز مشترك عملا ناديده گرفته شده است. سپاس
سعيد |
ایران با طالبان قرار عدم تجاوز دارد. همان بهتر که آن چهار کشور مذاکره کنند. |
|
|
درود
ايران بايد بترسد جناب زعيم؟
www.bbc.com/persian/world/2016/02/160204_l45_saudi_syria_troops
رضا |
البته که باید بترسد، ولی روسیه با ورود نیروهای عربستان مخالفت خواهد کرد و سوریه اجازه ورود آنها را نخواهد داد و در صورت تجاوز به سازمان ملل شکایت خواهد کرد. عربستان هم تنها نخواهد رفت و خواهد کشید از کشورهای سنی دیگر کمک بگیرد. کلید قضایا در دست امریکا خواهد بود که جلوی عربستان را بگیرد. در هر حال برای ایران بسیار خطرناک خواهد بود. |
|
|
اقاي زعيم آيا مي توانيم رقابت كنوني ايران و عربستان را به نوعي با رقابت ايران و عراق پيش از انقلاب مقايسه كنيم؟ با توجه به افزايش قدرت عربستان در ٣ دهه گذشته و كاهش قدرت ايران به دليل سياستهاي جمهوري اسلامي
Reza |
عربستان در حد عراق زمان جنگ نیست، و ما هم کمی از قدرت زمان جنگ، که آقایان جمهوری اسلامی ارتش و نیروی هوایی و قدرت زرهی ما را پیش از جنگ نابود کرده بودند، قوی تر هستیم. ولی عربستان اگر بخواهد با ما بجنگد تنها نخواهد جنگید. نخست یک اءتلاف بوجود خواهد آورد. خوشبختانه برای آنها همه کشورها سنی از صدور شیعه گری جمهوری اسلامی نفرت دارند. |
|
|
جناب استاد فرموديد: این مشکل همه ما جوانهای زیبا پسند است.
خواستم بگويم دود همچنان از كنده بلند ميشود.
سپاس
سعيد |
این کنده نیست، این ریشه است. |
|
|
aya benazare shoma ma baayad dar aayandeh majales ostani ham daashte bashim ya hamin shorahaa hefz shaavad?
shaad bashid
soheyla jaavadi |
در طرح من، اگر خوانده باشید، مجلس های استانی هم پیش بینی شده و اینکه استاندار و شهردار و بخشدار و دهدار همه باید انتخابی باشند. |
|
|
يك ديدگاه از شما كه سال گذشته پاسخ داديد:
كوروش زعيم: پيش از انقلاب ما به اعراب باج نمي داديم بلكه قدرت و جايگاه ايران و احترام جهاني ما آنها را وادار به دوستي ميكرد.آن زمان احترام ايران واقعي بود و اعراب در روابط با ما احتياط مي كردند.
در دوران خاتمي اعراب مي دانستند كه خاتمي در سلسله مراتب قدرت هيچ كاره است و يك پليس هم حرف او را نمي خواند. به همين دليل نوع ديگري با ايران رفتار مي كردند.
Reza |
هنوز هم همین را میگویم. |
|
|
جناب زعيم اگر در آينده شما سياستگذار و تصميم گير باشيد و قدرت ايران برابر با عربستان باشد(نه بيشتر از عربستان) آيا شما احساس حقارت خواهيد كرد و استعفا مي دهيد؟
Reza |
نه. اگر کشور من کمترین قدرت منطقه هم باشد، من آنرا سوییس آسیا خواهم کرد. |
|
|
اميدوارم تحول سياسي در عربستان با جنگ داخلي همراه باشد تا توان عربستان نابود شود و آن وقت ما دوباره بعنوان ابرقدرت بلامنازع منطقه ظهور كنيم. با جنگ داخلي در عربستان آن "نوزايي" هم سقط خواهد شد.
ايراني |
شما تا حکومت خودتان را آدم نکنید، عربستان نابود هم بشود، که نخواهد شد، یک کشور دیگر در منطقه علیه ما شاخ و شانه خواهد کشید. نخست باید خانه خودتان را سامان بدهید. |
|
|
من ميخواهم ايران دوباره بزرگترين اقتصاد، قوي ترين ارتش و پرنفوذترين كشور منطقه شود. شايد من در توهم بازگشت ايران به قدرت و نفوذ پيش از انقلاب هستم و رويكردي بر اين اساس دارم. اگر توهم است شما پاسخ دهيد جناب استاد. سپاس
سعيد |
من هم همین را میخواهم، ولی با این نظام دزد پرور و خائن پرور و شخصیت هایی که فقط به غارت و نابود سازی کشور پرداخته اند، آرزوی شما همان آرزو می ماند. برای همین ما باید از جان گذشته برای بازگشت میهن پرستی و خردورزی و پاکدامنی در سامانه مدیریتی کشور بکوشیم تا آرزوی شما را در افق دوردست ببینیم. |
|
|
من با ديدگاه جناب زعيم در مواردي موافق نيستم
عربستان ٣٧ سال قبل يك كشور با اقتصاد تك محصولي بود اكنون هم همين است. ارتش عربستان سلاح هاي مدرن بيشتري از ٣٧ سال قبل دارد ولي طبق سخنان خود جناب زعيم: بدون پشتيباني امريكا نمي توانند از آنها استفاده كنند و در يك نبرد گسترده درگير شوند.مانند جنگ يمن. ٣٧ سال قبل ناوگان پنجم و نيروي هوايي امريكا امنيت عربستان را تامين مي كردند. امروز هم همين است.فقط امروز عربستان پول بيشتري از ٣٧ سال قبل دارد كه بازهم به گفته شما: بدون پشتوانه اقتصاد صنعتي قدرت نيست.
ايران تنها كشور منطقه است كه هم ذخاير انرژي دارد و هم پتانسيل بالقوه براي تبديل شدن به بزرگ ترين قدرت منطقه. بقيه كشورهاي منطقه يا ذخاير انرژي ندارند مانند مصر و تركيه و يا فاقد پتانسيل بالقوه براي تبديل شدن به بزرگ ترين قدرت منطقه مانند عراق و عربستان. بنابراين فقط ايران است كه هردو امتياز را باهم دارد. پس با يك نظام دمكراتيك ما مي توانيم از دوران قبل از انقلاب هم قدرتمندتر شويم. سپاس
|
عربستان کنونی ارزیابی درستی از توان نظامی خود ندارد، زیرا از زمان پیدایش که پس از جنگ اول جهانی بود، در جنگی واقعی شرکت نداشته است. امروز با رهبران جوان و بی تجربه خود تنش برای ایجاد یا شرکت در یک جنگ میخارد. با همین پول بیشتر و تسلیحات بیشتر خود را با جمهوری اسلامی که برای سه دهه از مدیریت خوبی برخوردار نبوده و چهره جهانی خوبی هم نداشته برابر می شمارد. البته ایران امتیازهای بالقوه زیادی دارد و پیش از انقلاب در مسیر شدن یک قدرت جهانی بود، بهمین دلیل ابرقدرتها آن را به تزریق و تحمیل مدیریت نادان و واپسگرا دهها سال به عقب راندند و بیشتر امکانات بالفعل کشور را نابود کردند. حتا با یک نظام دموکراتیک که فعلن در افق ددیده نمی شود، طبیعیست که عربستان بکوشد جای ایران را در معادلات منطقه بگیرد. |
|
|
درود به استاد گرامي
فرموديد: نمی توانیم به دوران پیش از انقلاب بازگردیم. عربستان در حال نوزایی است، هم از لحاظ توسعه انسانی و هم اقتصادی. اما پيشتر فرموده بوديد: عربستان در برابر ايران دمكرات آينده اي ندارد.
٢.با توجه به سخنان شما آيا ما ديگر نمي توانيم همانند پيش از انقلاب خليج فارس را زير كنترل بگيريم و نفوذ منطقه اي ما با عربستان(درحال نوزايي)برابر خواهد شد؟ مانند فرانسه و آلمان
سعيد |
1- زمان ایستا نیست. تحلیل ها باید طبق شرایط و روندهای روز انجام بگیرد. من گفتم عربستان در حال تحول است. هم تحول سیاسی که حاکمیت قبیله ای از بین برود و هم تحول اجتماعی. اکنون عربستان توجه و تمرکز استراتژیک خود را به کناره دریای سرخ کشانده تا در آینده از بحران های کناره خلیج پارس در امان باشد.
2- اینها بستگی به تحول سیاسی در ایران است. با وجود جمهوری اسلامی در ایران ما هیچگاه از بحران در امان نخواهیم بود و روی دموکراسی را نخواهیم دید. |
|
|
١.پيش از انقلاب حتا جرات نداشتند كه بگويند ما آن دختر زيبا را مي خواهيم. در دلشان بود ولي جرات بيان نداشتند
٢.پيش از انقلاب ما قصد شيعه گري نداشتيم ولي آنها قصد تعرض به هويت ملي ما را كردند كه با واكنش قاطعانه ما عقب نشستند. چيزي كه در هيچكدام از دولتهاي جمهوري اسلامي(رفسنجاني و خاتمي و احمدي نژاد)شاهد نبوديم
٣.مطمئنم اگر كوروش زعيم تصميم گير بود هرگز به راحتي از كنار حمايت آنها از طالبان عبور نميكرد و توقف اين حمايت را پيش شرط روابط خوب قرار ميداد.
سپاس
Reza |
1- این مشکل همه ما جوانهای زیبا پسند است.
2- مسائل ما هنگامی حاد شد که جمهوری اسلامی تحمیلی برنامه صدور شیعه گری ابرقدرتها را به اجرا گذاشت. آری ولی ما خودمان آنها را تحریک کرده بودیم.
3- البته همینطور است. برای من امنیت کشور مهمتر از اشاعه توهمات مذهبیست. |
|
|
درود
1اقاي زعيم من هدف و منظورم جنگ نبود بلكه مقايسه توان بالقوه ايران و عربستان بود و نفوذي كه هركدام مي توانند در موازنه قدرت در خاورميانه داشته باشند.مانند قبل از انقلاب كه شما فرموده بوديد: عربستان حتا به فكر رقابت با ما نبود. تمثيل آلمان و لهستان هم با توجه به اين مساله بود.
2.آقاي زعيم اين گرگ ها چه كساني و چرا در اطراف ما هستند؟ چرا در اطراف عربستان نيستند؟
Reza |
1- پیش از انقلاب عربستن هم ناتوانتر بود و هم از سوی ایران احساس خطری نمی کرد.
2- همین گروههای تروریستی هدایت شده از سوی برخی قدرتهای منطقه (ریشه آنها امریکا و انگلستان). امروز کم کم این گرگها نیم نگاهی به عربستان و ترکیه می اندازند. |
|
|
درود به استاد گرامي
جناب استاد منظورم اين بود كه تنش زدايي دولت خاتمي از موضع قدرت نبود و در روابط با اعراب از جمله عربستان آنها دست بالا را داشتند. ما بهيچ وجه نبايد خواستار بازگشت روابط به مشابه دوران خاتمي شويم بلكه بايد روابط پيش از انقلاب را الگوي خود قرار دهيم. يعني روابطي از موضع قدرت ايران كه دست بالا را ما داشتيم. به گفته شما: احتياط يك طرفه كه احترام ما واقعي بود. من مخالف آن نوع روابطي هستم كه در دوران خاتمي با اعراب داشتيم و موافق آن نوع روابطي كه پيش از انقلاب بود.
٢. شما پيشتر فرموده بوديد: پاتريوتها نمي توانند در برابر موج گسترده حملات موشكي ايران چندان موثر واقع شوند.
٣.اگر عربستان حاضر نميشود باتوجه به حمايت ايران از حوثي ها با ما روابط خوب داشته باشد دولت جمهوري اسلامي(خاتمي)هم نبايد باتوجه به حمايت عربستان و امارات از طالبان با آنها نرد عشق ببازد بدون انكه به عربستان اخطار بدهد حمايتش از طالبان را پايان دهد
سعيد |
1- ما نمی توانیم به دوران پیش از انقلاب بازگردیم. عربستان در حال نوزایی است، هم از لحاظ توسعه انسانی و هم اقتصادی. کما اینکه ترکیه هم همین فرایند را در طی این سه دهه طی کرده است. ما میتوانیم بر پایه احترام متقابل و منافع ملی، در عین قدرت، روابط داشته باشیم. عربستان میتواند بازار خوبی برای ما باشد. ما فقط باید تا پایان تحول سیاسی در عربستان دندان روی جگر بگذاریم.
2- ایران میتواند خرابی بسیار در عربستان و همه کشورهای کوچک حاشیه بوجود بیاورد، ولی به خرابی هایی که دریافت خواهیم کرد نمی ارزد.
3- دولت خاتمی گذشته. پشتیبانی از طالبان و داعش و القاعده یک تارعنکبوت پیچیده ایست که نمی توان در آن تنها یک کشور را گناهکار شمرد. |
|
|
درود به استاد گرامي
پيش شرط هاي روابط خوب ميان دو كشور ٣ ركن اصلي است:
١.احترام به تماميت ارضي: ٨ بار در دوران خاتمي عليه ايران بيانيه كتبي(و ده ها بار شفاهي)درباره جزاير سه گانه دادند و ما را محكوم كردند.خاتمي سفر ميكرد و آنها چندماه بعد مي گفتند جزاير به امارات تعلق دارد. اگر پيش از انقلاب بود آيا دولت ايران چشم مي بست؟
٢.احترام به هويت ملي: ده ها بار نام خليج فارس را حتا در گفتگوهاي علني با مقامات جمهوري اسلامي از جمله خاتمي تحريف كردند. فراموش نكنيد دولت ايران در سال 1976 در اعتراض به اين تحريف، تمام سفراي ايران را از اين كشورها فراخواند.
٣.اقدام نكردن عليه امنيت ملي يكديگر: در ٤ سال نخست رياست جمهوري خاتمي، عربستان و امارات از بزرگترين حاميان مالي و سياسي طالبان بودند. اين دو كشور تروريست تنها دولت هايي بودند كه طالبان را به رسميت شناخته بودند. يعني بيخ گوش ما از دشمن ما حمايت مي كردند. اوج دوران روابط مثلا خوب ايران و اعراب دوران اوج قدرت طالبان در افغانستان بود. يعني اوج دوران حمايت هاي رياض و ابوظبي از طالبان.
طالبان ديپلماتهاي ما را كشتند و جناب خاتمي سال بعد به رياض سفر كرد بدون اينكه جرات كند به عربستان اخطار بدهد كه حمايتش از طالبان را پايان دهد.
براي برخي(از جمله اصلاح طلبان حكومتي) فقط استقبال فهد روي صندلي چرخدار و خنده و روبوسي و صادرات زمزم كولا مهم بود. سپاس
سعيد |
1- شما هم دختر زیبایی را ببینید دهها بار میگویید که او را میخواهید، ولی کیست که بدهد!
2- هویت ملی خود را ما باید حفظ کنیم نه دیگران. جمهوری اسلامی همیشه هویت خود را حفظ میکرده نه هویت ملی ایران را. آنها از صدور هویت شیعی هراس داشتند نه از ایران.
3- چنین تضمینی را از هیچ کشوری درباره هیچ کشوری نمی توانید بگیرید. این وظیفه خودتان است. طالبان دیپلماتهای ما را نکشت، سازمان امنیت پاکستان کشت. همانها که احمد شاه مسعود را بخاطر اینکه ایراندوست بود کشتند. |
|
|
اقاي زعيم همه سخنان شما درست ولي بالاخره لهستان كه نمي تواند خودش را برابر با آلمان بداند.لهستان همان عربستان و آلمان همان ايران است. مانند قبل از انقلاب كه ما تصميم مي گرفتيم و عربستان به دنبال ما. اگر منظور شما اين نوع همكاري و تفاهم است با شما موافقم.
Reza |
این فکرها را کنار بگذارید. جنگی اگر در آینده رخ بدهد، ممکن است عربستان را فلج کند، ولی ما توسط دشمنان نوع دیگری تکه پاره خواهیم شد. |
|
|
جناب استاد بنابراين سيستم هاي پاتريوت عربستان نمي توانند در برابر موج حملات موشكي موثر واقع شوند؟
٢. من نمي دانم حوثي ها كلا ١٠٠ موشك داشتند كه به طرف عربستان پرتاب كنند! جناب واقع بين عددها را مبالغه اميز مطرح مي كند
سعيد |
در هر جنگ هر دو سو آسیب می بینند. چرا نمی توانند موثر باشند. آنها ویرانی به بار میاورند و ما ویرانی بیشتر به بار میاوریم. فرقش اینست که در پیرامون ما گرگها برای دریدن ما کمین کرده اند، ولی عربستان این دشواری را ندارد. |
|
|
جناب زعيم آيا ما مازندراني ها ايراني اصيل هستيم يا نه؟
بعضي ها مي گويند شما كاسي هستيد و نه آريايي.
من مي خواهم ايراني باشم
مازندراني |
همه ما ایرانی هستیم. کاش ها هم قومی از آریایی ها بودند که زودتر از پارس ها و مادها با ایران کوچ کردند. |
|
|
اميدواريم آفتاب عربستان غروب كند و اين كشور به سه تكه تقسيم شود تا ديگر نتواند براي ايران شاخ و شانه بكشد و ما ابرقدرت منطقه شويم.
ايراني |
من دو سال و نیم سال پیش در اینجا در پاسخ به آقای سعید گفتم که از دو سال دیگر آغاز فروپاشی حکومت قبیله ای و خاندانی در عربستان خواهد بود و چیزی دو دو تا سه سال طول خواهد کشید. این فروپاشی چند ماه است که آغاز شده، یعنی از تاریخ مرگ ملک عبدالله. |
|
|
درود به استاد گرامي
در کنفرانس مشترک خبری با وزیر امور خارجه آمریکا، عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی نیز با انتقاد مجدد از «رفتار خصمانه ایران علیه کشورهای عربی» گفت: «تصور نمیکنم ایالات متحده توهمی درباره اینکه حکومت ایران واقعا چه حکومتی است، داشته باشد».
آقای جبیر از جمله به بازداشت کوتاهمدت ۱۰ سرباز نیروی دریایی آمریکا توسط سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت: «کشورهای نرمال اینطور رفتار نمیکنند».
سعيد |
از اینکه گروه کوچکی در نظام جمهوری اسلامی کوشش در ایجاد خطر برای کشور و سوق دادن آن بسوی آشوب و جنگ داخلی دارند شکی نیست. عادل الجبیر هم از اعمال ضد منافع ملی این نطفه خطرساز آگاه است و از آن بهره برداری میکند. |
|
|
درود به استاد گرامي
اگر عربستان حاضر نيست در شرايطي كه ما از حوثي ها در يمن حمايت مي كنيم با ما روابط خوب داشته باشد پس چرا دولت خاتمي حاضر شد در شرايطي كه عربستان از طالبان در افغانستان حمايت ميكرد با سعودي ها نرد عشق ببازد؟ سفر خاتمي به عربستان در دوران اوج قدرت طالبان در افغانستان انجام شد.يعني دوران حمايت عربستان از طالبان. هشت بيانيه كتبي شوراي همكاري خليج فارس در دوران خاتمي عليه جزاير سه گانه را هم فراموش نكنيد. چنين سياستي مورد افتخار اصلاح طلبان بود!؟
باسپاس
سعيد |
خاتمی میکوشید خطر طالبان را برای ایران کم کند. ما هم به طالبان کمک میکردیم. |
|
|
درود
كسي نبايد جايگاه و قدرت ما را همسنگ عربستان بداند و مدام از تفاهم و همكاري سخن بگويد.اين سخن مانند اين است كه لهستان بخواهد جايگاه و قدرتش را با آلمان برابر بداند. من مخالف تفاهم نيستم ولي از نظر من تفاهم و همكاري يعني ايران تصميم بگيرد و عربستان هم به دنبال ايران بيايد. اصولا تفاهم يعني شما پذيرفتيد با طرف مقابل برابر هستيد و تسليم شده ايد.آيا در دوران قبل از انقلاب كسي مي توانست اين گونه سخن بگويد و جايگاه ما را در حد عربستان پايين بياورد؟
سپاس
Reza |
تفاهم و همکاری نشانه ناتوانی یا تسلیم نیست، بلکه نشانه خردمندی در عین قدرت است. ما نباید سیاست خود را بر پایه خطرهراسی بگذاریم. اگر ما منصفانه و بر پایه منافع مشترک عمل کنیم هیچ کشوری به فکر آسیب زدن ما نمی افتد، زیرا منافع ملی خودش بخطر میافتد. |
|
|
جناب استاد فكر مي كنم منظور آقاي عليزاده عمليات در يمن باشد كه ٧ كشور عربي عملا در كنار عربستان ايستادند. البته عدم شركت عملي مصر در عمليات نظامي(و اكتفا كردن به حمايت گفتاري)جالب است.
٢.آقاي عليزاده قدرت نفتي عربستان و 600 ميليارد ذخيره ارزي را هم عامل قدرت سعودي مي دانند.
سعيد |
1-کدام 7 کشور عربی؟ فقط امارات مشارکت واقعی دارد.
2- اینها میتوانند قدرت بالقوه اقتصادی باشند. کشوری که پشتوانه اقتصاد صنعتی نداشته باشد نمی تواند قوی باشد. منابع نفت را میشود نیم ساعته نابود کرد.
|
|
|
جناب استاد توليد ناخالص داخلي اسراييل 250 ميليارد دلار و عربستان 700 ميليارد دلار است. بودجه نظامي عربستان هم از اسراييل بيشتر است. آيا عربستان كشوري قدرتمندتر از اسراييل است؟
سعيد |
ابدا. توان نظامی اسراییل از همه کشورهای منطقه بیشتر است، بجز پاکستان و ترکیه. آنها تکنولوژی پیشرفته تری دارند. |
|
|
درود به استاد گرامي
جناب استاد به ديدگاه اقاي واقع بين از نظر نظامي چه پاسخي مي توان داد؟
سعيد |
من چیزی قابل بحث در دیدگاه ایشان نیافتم. شابد ایشان آگاهی بیشتری از من دارند و عکسهایی فتوشاپ شده دیده اند! ولی اگر بیشتر مطالعه کنند، سخنشان مستندتر خواهد بود. |
|
|
درود
اقاي زعيم نظر شما درباره سخنان آقاي عليزاده ديپلمات پيشين چيست؟
حسين عليزاده: آفتاب عربستان در حال طلوع است.عربستان الان کشوری است که جزو بیست اقتصاد برتر جهان است.
دو اینکه اگر در دهههای قبل صحبتی از ارتش عربی میشد یا به یاد ارتش مصر میافتادیم یا ارتش عراق. امروز تمام اینها با مشکلات داخلی که دارند زمینگیر شدهاند. عربستان ائتلافی را رهبری میکند که ده کشور عربی عضو آن هستند و حمایت بینالمللی. یک سال است دارد به يمن حمله میکند و کسی هم جلویش را نگرفته. عربستان رهبری شورای همکاری خلیج فارس، رای برتر سازمان همکاری اسلامی را با خودش دارد. قدرت نفتی عربستان را هم که میدانید. اگر این معادلات را در نظر بگیریم، عربستان اینک نقشآفرینترین کشور منطقه خاورمیانه است. به همین دلیل است که میبینیم عربستان امتناع میورزد از اینکه کسی ورود کند در میانجیگری بین تهران و ریاض. به گمان اینکه جمهوری اسلامی را گوشه رینگ برده و میداند اقتصاد ایران بسیار ضعیف است. هزینههای مالی و جانی سوریه دارد بر ایران تحمیل میشود. در حالی که اعدام نمر را فقط و فقط تهران اعتراض کرد و هیچ کشور عربی اسلامی اعتراض نکرده و در کنار تهران نایستاده و حمایت نکرده، خب مقابلش میبینیم که یک به یک کشورهای عربی و کشورهای اسلامی میپیوندند و پشت سر عربستان ایستاده اند و دارند یارگیری میکنند.اگر این معادلات قدرتافزایی که برای عربستان برشمردم در نظر بگیریم جمهوری اسلامی برای اینکه تنش را کاهش دهد تنها و تنها یک راه دارد و آن همان راهی است که آقای هاشمی رفسنجانی رفت.
رضا |
امیدوارم آفتاب عربستان طلوع کند، ولی آفتاب خاندان شیخ ها و حکومت قبیله ای در حال غروب است. فراموش نکید که دوسوم از سی میلیون جمعیت عربستان خارجی هستند. شیخ نمر شیعه بود و کشورهای عربی سنی. عربستان نقش آفرین نیست، تنش آفرین است. کدام کشور عرب بجز لفاظی، یعنی عملا کنار عربستان ایستاد؟ جیبوتی؟ تنها امارات، آنهم به دلیل ادعاهای ارضی که علیه ایران دارند.
|
|
|
salam
maan mashrooteh saltatanati ra baar jomhouri tarjih midaham, vali baeed midanam dar iran mostagaar shaavad.
aya momken ast nazdikeh entekhabate majles shaahede sharayeti mesle 1388 bashim?
man fekr mikonam melaat dar iran bayad bishtar be fekre khodeshon baashan.
shayad tarhe iran ayandeh khod ra nazdikeh entekhabate majles islami chaap konid behtar baashad.
soheyla jaavadi |
شما آزاد هستید باورها و سلیقه خود را داشته باشید. من شرای 88 را در درون نظام می بینم نه در میان مردم. درباره پیشنهاد شما خواهم اندیشید. |
|
|
پاسخ به آقاي زعيم:
شما متاسفانه در خیالات هستید. کدام توان موشکی؟توان فتوشاپ در برابر منظومه های ضد موشک آنها ؟ ایران در یمن صد موشک به سعودي پرتاب کرد حتی یکی از آنها به هدف نخورد و شکار پاتریوتها شد.این حرفها چیست!
جنگ یعنی چه! هشت سال ویرانی و یک ميليون کشته و معلول بس نیست ؟ از کیسه خلیفه برای جان مردم مایه میگذاریم ؟
واقع بين |
خوشحالم که در میان ما یک "واقع بین" پیدا شد. کاش من هم می توانستم خود را با چنین اطمینانی واقع بین بشمارم. |
|
|
جناب زعيم بالاخره عربستان در برابر جمهوري اسلامي بزرگ است يا در برابر ايران دمكراتيك و ملي هم هست؟ گمان نكنم وسعت و نفت فروشي عامل بزرگي باشد
Reza |
عربستان در برابر هر نظامی که مردمش آنرا نپذیرند و در نتیجه نفوذپذیر باشند قدرتمند است، زیرا می تواند ناراضیان را با پول تبدیل به خائن کند. |
|
|
درود
يكي از روزنامه نگاران معروف كه به بحرين سفر كرده در سخناني فرمودند: اكثريت مردم بحرين بسيار ملك حمد پادشاه را دوست دارند و اقليت مخالف او هستند. جناب زعيم آيا شما به بحرين سفر كردن ايد و با ديدگاه اين روزنامه نگار موافقيد؟ سپاس
|
حکایت رفراندوم سازمان مللی در بحرین است که وقتی نماینده سازمان ملل به بحرین رسید، او را به یک ضیافت مجلل با حضور همه اعضای قبیله حاکم دعوت کردند. در آنجا همه گفتند که با استقلال بحرین موافق هستند. او هم برگشت و گزارش داد که مردم بحرین می خواهند از ایران جدا شوند.
در سال 85 در زندان اوین وقتی در بحرین شورش شده بود و جمهوری اسلامی دخالت مذهب گرایانه کرده بود و عربستان دخالت نظامی، من اعتراض کردم که جمهوری اسلامی با این مذهب بازیها فاصله میان ما و بحرین را افزایش می دهد. بازجویم گفت آنها نامه به رهبر معظم نوشته و درخواست کمک کرده بودند. من پرسیدم چه کسی نامه را امضا کرده بوده؟ گفت به دلایل امنیتی نمی توانستند آن را امضاء کنند! من گفتم: "می خواهید من بگویم به من یک نامه کمک بنویسند و پنجاه نفر نام و امضایشان را زیر آن بگذارند؟" بازجویم صحبت را عوض کرد. |
|
|
درود
درود
برخي از تحليل گران هموطن به تفاوت ميان رويكرد در سياست خارجي و شرايط كنوني توجهي ندارند.امروز ايران متاسفانه ضعيف است و عربستان توان مالي و سلاح هاي مدرن و نفوذ سياسي بيشتري از ما دارد اما رويكرد ما يا بهتر است بگويم اهداف ما در سياست خارجي اين است كه ايران دمكراتيك بايد همانند قبل از انقلاب بزرگترين قدرت اقتصادي، نظامي و سياسي منطقه شود تا عربستان حتا فكر رقابت با ايران را به ذهنش راه ندهد و كسي نتواند در برابر ايران عبارت همسايه بزرگ را بكار ببرد(مانند قبل از انقلاب). امروز نفوذ عربستان در بحرين و يمن و كويت و امارات بسيار بيشتر از ايران است(ما تقريبا نفوذي نداريم)ولي به اين مفهوم نيست كه آنها بگويند: بحرين و يمن حياط خلوت عربستان! آنها مي توانند بگويند: اكنون بحرين و يمن حياط خلوت عربستان هستند ولي ما مي توانيم در يك ايران سكولار-دمكرات بالاترين نفوذ را در اين كشورها و تمام منطقه داشته باشيم كه حتا عربستان فكر رقابت با ما را نكند. جناب زعيم آيا موافقيد؟ با سپاس
Reza |
"ما" در بحرین نفوذ داریم، جمهوری اسلامی ندارد؛ یعنی در قلب مردم آنجا جای ندارد. آخوندها چون سواد سیاسی و علمی ندارند همیشه روی تعصبات مردم سرمایه گذاری می کنند و این مشکل ساز و تفرقه افکن است. ایران توان آرمیده آن را دارد که حتا برای روسیه هم یک همسایه بزرگ و قدرتمند بشمار اید. |
|
|
جناب استاد ديدگاه شما درباره مقاله زير چيست؟ آيا واقعا پاكستان براي عربستان خواهد جنگيد؟ سپاس
http://m.ir.voanews.com/a/pakistan-saudi-iran/3140426.html
سعيد |
من این سخن رییس ستاد پاکستان را شنیدم. پاکستان به پول عربستان نیاز دارد و هزاران کارگر و تکنیسین پاکستان در عربستان مقیم هستند، و داعش و القاعده و طالبان هم در آنجا فعالند که سرنخشان در عربستان است. من تصور نمی کنم که پاکستان چنین خریتی بکند. شاید هندوستان منتظر فرصت باشد تا به بهانه کمک به ایران از شر این همسایه مساله ساز خلاص شود. |
|
|
درود به استاد گرامي
پيشتر در پاسخي فرموده بوديد: اگر من تصميم گير بودم و كشورهاي عرب بر ادعا به جزاير پافشاري مي كردند يكي از تهديدات من قطع روابط اقتصادي بود. جناب استاد تاثير اقتصادي قطع روابط بر ما چگونه بود؟ براي مثال كل صادرات ما به عربستان حدود 133 ميليون دلار است و رقم مهمي در كل مبادلات تجاري ايران به حساب نمي آيد. بعضي صاحب نظران طوري صحبت مي كنند كه انگار اقتصاد مهم تر از تماميت ارضي است و ما بايد چشم به ادعاي اعراب ببنديم تا مبادلات اقتصادي ادامه داشته باشد. درحاليكه همين كشورهاي عرب روابط با ما را قطع مي كنند و ترسي از مبادلات اقتصادي ندارند. اگر ما با غرب روابط خوب داشته باشيم مي توانيم ١٠٠ برابر اين سودها را بدست بياوريم بدون اينكه با اعراب مماشات كنيم. با سپاس
سعيد |
اگر... اگر ... اگر..! تا جمهوری اسلامی هست، ایران توسری خور می ماند. وقتی ما یک قدرت اقتصاد باشیم، کشورهای دیگر برای کمک بسوی ما می گرایند. یادتان باشد که امارات 37 سال پیش بیابانهای خالی بود. آبادی و پیشرفت آنجا با سرمایه ها و مغزهای ایرانی بود که جمهوری اسلامی از ایران فراری داد. پس از اینکه ایرانیان آنجا را آباد و مرکز داد و ستد جهانی کردند بود که سر و کله غربی ها پیدا شد. ضربه ای که جمهوری اسلامی به ایران زده است، از حمله عرب یا مغول کمتر نبوده و یک کشور در مسیر ابرقدرت شدن را تبدیل به یکی از فقیرترین و توسری خور ترین کشوردنیا کرده است. |
|
|
درود
يكي از تحليل گران فرمودند: عربستان همسايه بزرگ ماست
من به ايشان پاسخ دادم: هيچ همسايه اي نمي تواند در برابر ما خودش را بزرگ بداند(بجز روسيه).چون پتانسيل بالقوه كشور ما براي ابرقدرتي از هر نظر بالاتر از تمام كشورهاي منطقه است(ضعف كنوني ايران محصول جمهوري اسلامي است).بزرگي را در چه مي بينيد؟ وسعت عربستان؟ اقتصاد تك محصولي وابسته به نفت؟ ارتشي كه بدون حمايت امريكا توان شركت در هيچ جنگي ندارد و صدام حسين بدون مقاومت جدي ١٠٠ كيلومتر در خاكش پيشروي مي كند؟ يا حمايت از افراط گرايي و داعش؟ اين سخنان قلب هر ايراني را به درد مي آورد. اگر بگوييد روسيه همسايه بزرگ ماست واقعيت است نه عربستان. آيا در دوران قبل از انقلاب مي توانستيد بگوييد عربستان همسايه بزرگ!؟
ديدگاه شما چيست جناب زعيم؟
سپاس
Reza |
در هر حال آنها همسایه بزرگی هستند. مساحت و درآمد و توان تروریست پروری. قدرت دیگر آنها حج است که مسلمانان متعصب حتا در نهایت فقر و برخلاف شرایط حج به آنجا می روند و سرمایه کشورشان را از توسعه اقتصادی و برونرفت کشورشان از فقر دریغ می دارند و به شیخ های ثروتمند و خوشگذران می دهند. ما سالی 7 میلیارد دلار به جیب عربستان می ریزیم و آنها اسلحه پیشرفته می خرند تا ما را تهدید کنند. |
|
|
خاك بر سر جمهوري اسلامي كه توليد ناخالص داخلي ايران را به 440 ميليارد رسانده ولي توليد ناخالص عربستان با جمعيت چهل درصد ايران بيش از 700 ميليارد دلار است. معلوم است عربستان در اين شرايط مي تواند چهارمين بودجه نظامي دنيا را داشته باشد و قويتر از ما باشد
Reza |
این نادانی و خرافه گرایی ماست که این آقایان را حاکم کرده تا کشور ما را غارت و ذلیل کنند. از دزدی ها که بگذریم، همین صندوق های گدایی که فقط در تهران روزی 200 میلیون تومان جمع می کند و هیچ حسابرسی ندارند، و ضریح های هزاران امامزده که میلیاردها دلار سالانه صدقه در آن میریزند و حساب و کتاب ندارند، می تواند کشور را در کوتاه مدت به یک کشور پیشرو و مرفه تبدیل کند. دلیل اینکه جمهوری اسلامی با حقه بازی نهضت سوادآموزی از تحصیلات بخش عمده ای از ملت جلوگیری کرد و تحصیلات رایگان مذکور در قانون اساسیشان را پشت گوش انداخت همین خرافه پروری و سوار شدن بر ملت است. |
|
|
آقاي سازگارا گفتند: درصورت درگيري احتمالي عربستان و ايران به دليل فقدان توازن راهبردي آسمان ايران در برابر جنگنده هاي مدرن سعودي بي دفاع خواهد بود
|
آسمان ایران بی دفاع خواهد بود، ولی توان موشکی ما عربستان را با خاک یکسان خواهد کرد. |
|
|
بعضي تحليل گران طوري از مساله روابط ايران و عربستان حرف مي زنند كه انگار ايران بايد قدرت و نفوذ برابر با عربستان داشته باشد نه بسيار بيشتر. در حاليكه ما پتانسيل بالقوه كشورمان در حدي است كه مي توانيم با يك حكومت ملي قدرتي جهاني باشيم نه قدرت منطقه اي كه عربستان سوداي رقابت با ما در سر داشته باشد. ايراد تحليل ها همين است كه مي خواهند جايگاه ايران را با عربستان برابر بدانند. در حاليكه اگر سياستهاي درست وجود داشت ما اصلا عربستان را به حساب نمي آورديم كه بخواهد براي ما شاخ و شانه بكشد،همانند پيش از انقلاب.
Reza |
تحلیل ها که نباید آمیخته با خواب و خیال باشد. جمهوری اسلامی احترام و قدرت نسبی و نفوذ منطقه ای و جهانی ایران را نابود کرده است. ما اکنون یکی از کشورهای توسری خورده هستیم، بیسواد و فقیر و دزدپرور و معتاد و گریزان از کشور. نخست باید نظام حکومتی فرقه ای را تبدیل به یک نظام ملی کنیم و آنگاه به این دغدغه ها بپردازیم. |
|
|
salam
dorost megoyeed hokomaat baeed ast dar in sharayet parlemani shavaad va shayad manzoore shoma az tagireh system chizi shabiih parviz musharaaf baashad va lotfaan agaar soaalam dardesarsaaz mishavad jaavab nadahid.
raasti tarhe dolate dar iran aayande be kojaa resid va omidvaram bezoodi aan ra daashte bashim.
ma be shoma eftekhar mikonim .
soheyla jaavadi |
طرح ایران آینده باید در زمان مناسب منتشر شود، همانگونه که مانیفست "پیشنهاد برای نجات میهن" خود را در آستانه انتخابات 88 منتشر کردم که می دانستم در کشور آشوب خواهد شد. آن را بخوانید دیدگاه من را خوانده اید. |
|
|
حرف شما درست ولي اگر شما رييس دولت ايران بوديد مي پذيرفتيد رييس جمهور تاجيكستان خليج بدون فارس را بگويد يا سروري عربستان؟
رضا |
در آن زمان تاجیکستان چنان به ما وابسته می بود که نیازی به عربستان نمی داشت. اگر نوشتار من را در این باره در دهه ۱۳۷۰ بخوانید متوجه می شوید که من از آن زمان دغدغه سیاست ایران در مورد آسیای مرکزی و قفقاز را داشتم. |
|
|
جناب زعيم آيا در آن شرايطي كهرهمه ما آرزويش را داريم(ايران آزاد)عربستان اجازه ميداد ما در باب المندب يا بحرين پايگاه بزنيم؟
رضا |
به تنهایی نمی توانست، مگر اینکه برخی ابرقدرتها مانع ما می شدند. البته بحرین کمی دشوارتر می بود، چون در آنجا امریکا و بریتانیا پایگاه دارند. |
|
|
رييس جمهور تاجيكستان هم توزرد از آب درامد.. به سخنانش در سفر به عربستان دقت كنيد: خليج بدون فارس و سروري عربستان.
ما که در تاجیکستان عاقبت های فاجعه بار جنگ داخلی و ناامنی را در تاریخ نوینمان درک کردهایم، بر این نظریم که راهاندازی مذاکرات وسیع ملی، استفاده از تجربه مکالمه و دیپلماسی مسالمتآمیز کشورهای منطقه و پیش از همه حوزه خلیج تحت سروری مملکت عربستان سعودی برای حل بحرانهای منطقه خاور میانه نقش مهم و سازگار خواهند داشت.
رضا |
رییس جمهور تاجیکستان شاید برای بهره برداری از پولهای عربستان به سود کشورش نمایش اجرا کند، ولی او عاشق ایران است، حج را ممنوع کرده و زبان فارسی و فرهنگ ایرانی را حفظ و تقویت کرده است. شاید ما بهتر است این دیکتاتور را با دیکتاتور خودمان که تنها به مذهبش عشق می ورزد عوض کنیم. |
|
|
جناب استاد ديدگاه شما درباره قطع روابط ايران و عربستان و پيامدهايش چيست؟ همه از عربستان حمايت كرده اند مانند اتحاديه عرب
سعيد |
به باور من رویداد حمله به سفارت عربستان کار جاسوسان عربستان در ایران بود تا صحنه را برای محکومیت ایران و زمینه را برای تاثیر بر رفع تحریم ها و یا حتا جنگ در آینده فراهم نمایند. واکنش های حسابشده و فوری عربستان نشان از هوشمندی در طراحی ماجرا را داشت. پشتیبانی اتحادیه عرب نمایشی ولی به علت عضویت در اتحادیه پیش بینی شدنی بود. |
|
|
salam
baale shoraye movaghaat be resayateh president va aya fekr mikonid seyd haasaan khomeyni dar aayandeh be raahbari entekhab shaavad yani emkaan daraad.
aya momken ast system parlemani shavaad yani be jaaye yek president jomhouri islami yek nokostvazir montakhabe majles daashte baashad?
naazare shoma dar moredeh edaame shyekh nemr chist?
soheyla jaavadi |
1- احتمال رهبری حسن خمینی بعید است ولی مشارکت در یک شورای رهبری ممکن است.
2- سیستم پارلمانی در جمهوری اسلامی بعید است امکان داشته باشد، هرچند گهگاهی از آن سخن برده می شود برای این کار نیاز به مجلس موسسان و تغییر قانون اساسی لازم است.
3- اعدام هر کس محکوم است و باید با آن مخالفت شود، ولی نه توسط جمهوری اسلامی که خودش 8 رهبر مذهبی سنی در ایران را اعدام کرده است. |
|
|
درود به استاد گرامي
جناب استاد ديدگاه شما درباره مطلب زير چيست؟
با سپاس
جنگ در یمن هیچ حاصلی برای ایران ندارد. یمن کشور فقیری است که حتی نفوذ در آن مایهی برداشتی نخواهد شد و به همین علت ایالات متحده از تنازعات داخلی یمن فاصله گرفت. عربستان سعودی نیز به دلیل ملاحظات امنیتی در همسایگی خویش به بحران یمن وارد شده است. یمن نه متحدی قوی و نه ارتشی قدرتمند دارد تا خطری برای ایران یا جمهوری اسلامی در آینده ایجاد کند.
٢. برخلاف گفته هاي تطهيركننده آقاي ناشناس به اعتراف صريح جو بايدن معاون رييس جمهور امريكا در سال 2014 " تركيه اي ها،سعودي ها و اماراتي ها با حمايت تسليحاتي از هركسي كه مخالف اسد بود بزرگ ترين مشكل را براي امريكا در منطقه ايجاد كردند". گمان نكنم منظور بايدن حكومت سعودي يا دولت تركيه نباشد.
سعيد |
1- جنگ در یمن برای ما حاصلی ندارد در حالیکه ما کشور فقیری شده ایم و هزینه کردن از منابعی که باید برای رشد اقتصادی کشور صرف بشود نباید برای جنگی غیر ضروری برداشت کنیم. ولی اگر جنین نبود، پشتیبانی از استقلال یمن و دوستی با ما هم بازر یمن را برای من فراهم می کرد و هم نزدیکی به باب المندب و احداث یک پایگاه دریایی برای ما امتیاز استرتژیک می داشت.
2- چرا ترکیه و عربستان هر دو در این معادله بوده اند و همچنین اسراییل که با آن دو کشور پیمان همکاری در مورد سوریه دارد. |
|
|
جناب زعيم من هم همين را مي گويم. ثروتمندان وهابي و حاشيه خليج فارس حامي داعش هستند نه حكومت سعودي يا اشخاصي مانند بندر بن سلطان يا سلمان
ناشناس |
بندر سلطان در تحریک آنها علیه ایران بسیار فعال بود. |
|
|
salam
vali bahse shoraye raahbari mostalzeme tagireh ghanoneh assasi tavasoteh jenaahe rafsanjani aast va aya hakemeyaat be aan taan midahad?
shoma pishbini kardid keh shayad dar aayandeh emkane tagireh system haast va aya manzoreh shoma fegaat goveh mojreyeh haastesh ya kole ghanoneh assasi?
soheyla jaavadi |
منظور من کل سیستم بود. ولی شورای خبرگان طبق قانون اساسی می تواند در صورت عدم توافق بر سر انتخاب رهبر یک شورای رهبری موقت تشکیل بدهد و این شورای رهبری تا هنگامی که توافق نباشد بر سر کار خواهد بود. |
|
|
shoma maaye efekhar ma haastid va omidvaram shaayeh shoma azizan balaye saare iran bashad va doaa mikonam keh dolate jomhouri islami ghalbeh khod ra naarmtar konaand va begozarand keh meliyon dar keshvar ba eraee yek tarhe ghanoneh assasi meli jeloyee naboodi keshvar ra begirand.
khoda be dolat va melate iran raahm konad .Amen
salar ahvazi |
آمن. |
|
|
اقاي زعيم اگر با من موافقيد پس چرا مي گوييد"عربستان حامي داعش است"؟ ابوبكر البغدادي هم كه در تازه ترين سخنانش به آل سعود حمله كرده و خواستار سرنگوني آنها شده است.
دوم: آيا حمايت از بشار اسد جنايتكار درست است؟ آيا حريم امنيتي ما ٨٠٠ كيلومتر دورتر و در كشوري است كه هيچ مرز مشتركي با آن نداريم؟
ناشناس |
1- عربستان خط دهنده و پشتیبان مالی توسط ثروتمندان وهابی، ترکیه آموزش نظامی و تامین تسلیحات سنگین اولیه و درمانگاه، اسراییل طراحی عملیات و درمانگاه، امریکا نظاره گر که به کجا میرسند. ابوبکر البغدادی آموزش دیده در اسراییل. هدف داعش در عربستان شمال در منطقه قطیف شیعه نشین و ایرانی تبار و مرکز صنایع نفت. مار را که برای کشتن من تدارک می بینی وقتی رها کنی ممکن است خودت را هم بزند. این اکنون مسئله عربستان و ترکیه است.
دوم: حمایت از بشار اسد کار نادرستی بود، ولی سنگر دفاعی ر به دور از مرز بردین برای جلوگیری از پیشروی بهار عربی که می توانست کشور ما را هم به آتش بکشد درست بود. من به روش دفاعی جمهوری اسلامی انتقاد شدید دارم، زیرا آنها می توانستند در همان سال اول که من پیشنهاد کردم اقدام به تشکیل دولت موقت بکنند. همان کاری را که اکنون به آن تن در داده اند. |
|
|
تاریخ هرودوت و گزنفون و تاریخ تمدن ویل دورانت و تاریخ مصر را بخوانید من جناب زعیم را یک رهبر مبارز ملی میدانم اما ایشان تاریخ نویس یا متخصص شناسائی تمدنهای کهن نیستند . حتی در عصر پهلوی بر 2500 سال تاریخ مدون ما تکیه میشد مادها را هم اضافه کنیم میشود 2700 سال ، اهرام مصر سه و چهار پنج هزارساله اند
|
کهن ترین دولت: ایران 3300 سال، مصر 3100 سال
کهن ترین شهر: ری 7000 سال، شوش 4200 سال، لوکسور مصر 3200 سال، فبوی مصر 4000 سال؛ نخستین هرم از 137 هرم مصر 2650 سال پیش، نخستین لولیه کشی تنبوشه ای آب و فاضل آب ایران 5000 سال پیش و غیره |
|
|
salam
agaar shoma raade salaheyaat shodid baraye majles aanvaght ghadaame baadi chist?
omidvaram bezoodi tarhe shoma baraye ghanoneh assasi model aamade beshavad albateh agaar khatari nadaashte bashaad.
salar ahvazi |
ما تلاش خود را می کنیم چه خطر داشته باشد چه خطر نداشته باشد. ما باید راه آینده را برای کشور ترسیم کنیم تا اگر خودمان نتوانستیم آیندگان بتوانند آن را پیگیری کنند. |
|
|
درود
يكي از تحليل گران گفته است: مصر شش هزار سال تاريخ دارد و قدمتش از ايران بيشتر است به همين دليل آنرا مادر دنيا مي خوانند. جناب مهندس تاريخ در اين مورد چه مي گويد؟ مصر قديمي تر است يا ايران؟
رضا |
در کاوش های دهه های اخیر قدمت فرهنگ شهرنشینی ایران به ده هزار سال میرسد. قدمت نوشتار تاریخی در مصر که کشف شده از قدمت ما که جهار تا پنج هزار سال میرسد بیشتر است، ولی هنوز کاوش ها ادامه دارد.
ولی از لحاظ قدمت یک دولت پایا ما 3300 سال قدمت داریم که ما را کهن ترین دولت در جهان می کند. |
|
|
salam
chera vabastegaane magaame rahbari va sepah ba shorayee raahbari mokhalefaan va aya taarhi baraye rahbari aghayeh mojtaba khamnee darand mohandes?
aya ma bayad rabaateh khobe khod ra ba russia daashte bashim baad az bargarari dolate meli
soheyla javadi |
رهبری مجتبی خامنه ای بعید بنظر میرسد، ولی ایجاد یک شورای رهبری محتملتر است.
ما باید با همه کشورهای جهان بویژه کشورهای منطقه روابط خوب داشته باشیم. ما نمی توانیم یک همسایه قدرتمند مانند روسیه را ندیده بگیریم. |
|
|
درود بر شما
من بعنوان يك ايراني ديدگاه هاي زير را دارم. كداميك به نظر شما نادرست است؟
١.براساس منافع ملي با سياستهاي عربستان و امثال عبدالفتاح سيسي مخالفم.
٢.براساس منافع ملي مي گويم ما بايد بالاترين نفوذ را در بحرين و يمن داشته باشيم.
٣.براساس منافع ملي مي گويم هرچه عربها ضعيفتر باشند و به درگيري باهم مشغول بهتر است.
٤.براساس منافع ملي با فروش سلاح به اعراب مخالفم.
Reza |
1- من هم با سیاستهای عربستان مخالفم، ولی سیسی مصر را از چنگ تروریسم اسلامی نجات داد.
2- نفوذ ما در این دو کشور پیشینه تاریخی دارد، ولی باید که استقلال یمن احترام بگذاریم.
3- آن عربی که شما به آن اشاره می کنید تنها عربستان است، بقیه عرب زبان هستند، همانگونه که ما هم 300 سال عرب (زبان) بودیم.
4- مخالفت شما برای یک ایرانی طبیعی است. |
|
|
جناب استاد تركيه هم به خليج فارس آمد.قصد دارد در قطر پايگاه نظامي بزند
سعيد |
ترکیه بیش از ظرفیت خود ادعا می کند. من پیش بینی می کنم که بخش کردنشین خود را به علت حماقت های اردوغان از دست خواهد داد و در آینده نه چندان دور کشوری کوچکتر خواهد شد. |
|
|
aya emkane janeshinee hassan khomeyni baraye raahbari miravaad va agar aari aya ishan ejazeh taghireh ghanoneh assasi ra midahand?
salar ahavzi |
من نمی پندارم که ایشان رهبر شوند ولی در شورای رهبری شاید. در صورت شورا شاید اصلاحاتی در قانون اساسی انجام شود. |
|
|
داعش در عربستان هم بمبگذاري كرده و حكومت سعودي بيش از ٤٠٠ داعشي را در خاكش دستگير كرده و از اعضاي ائتلاف ضد داعش است.
دوم: فرزندان فداکار ما در سوریه جان خود را فدای جلوگیری از نزدیک شدن خطر به مرزهای ما می کنند يا فداي حفظ بشار اسد جنايتكار براي بازماندن مسير كمك رساني جمهوري اسلامي به حزب الله لبنان!؟ اين سخن شما جناب زعيم همان سخن قاسم سليماني ها و جمهوري اسلامي گراهاست.تعجب مي كنم
ناشناس |
1- آری، داعش بخش شمالی عربستان، شیعه نشین قطیف را هدف قرار داده اند.
2- بشار اسد بهانه است، اگر داعش را در همانجا درگیر نمی کردند، امروز اینجا نزد من و شما می بودند. من سخنان قاسم سلیمانی را نشنیده ام و او را نمی شناسم. اگر حرفهای من را می زند که باید آدم میهن پرستی باشد. |
|
|
|