Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
9 آذر 1394
بیانیه همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران درباره انتخابات مجلس دهم

 
بیانیه همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران
درباره انتخابات مجلس دهم

ما کشوری آسیب دیده اجتماعی هستیم که در طی سه دهه گذشته کماکان در مرحله توسعه نیافتگی باقی مانده ایم، فقیر شده ایم، معتاد شده ایم، تحقیر شده ایم، صنعت و کشاورزی و زیست بوم خود را از دست داده ایم، و بطور کلی از هستی ساقط شده ایم. ما سدها هزار تن کشته در جنگی تحمیلی و دهها هزار در قتل عام و اعدام ها از دست داده ایم، در فساد اداری و شمار اعدام ها و اعتیاد و بیسوادی و بیکاری به رتبه های اول جهان رسیده ایم؛ ولی در عوض دو سه هزار تن سران حاکمیت را ابرثروتمند کرده ایم.
ما همه خواهان یک حکومت دموکرات بدون وابستگی به باورهای ایمانی مردم هستیم، که آزادی های مدنی و حقوق بشری همه باشندگان را تضمین کند و شرایط را برای بازسازی خرابی ها و پیشرفت و رفاه ملت و سربلندی ملی فراهم آورد.
هدف ما در "همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران" که قشر روشنفکر، میهن دوست و آینده نگر کشور را تشکیل میدهیم، خواسته هایی است که برای دستیابی به آنها و نجات کشورمان، ابراز و راهکارهای رسیدن به آنها را پیشنهاد کنیم. ما برای ایران دموکراسی میخواهیم، یعنی فرمانروایی مردم بر مردم برای مردم و با رای مردم؛ یعنی یک نظام سیاسی که هیچگونه وابستگی ایدئولوژیک، ابزاری، نژادی، یا مذهبی نداشته باشد. یعنی مردم کشور آزاد باشند بهر عقیده و مذهب و فرقه و نظام سیاسی یا اقتصادی باور داشته باشند. یعنی یک نظام مردمسالار بر پایه رای اکثریت با حفظ حقوق اقلیت، برابری همه شهروندان در برابر قانون؛ و آنهم تنها قانونی که نمایندگانی که با رای آزاد مردم برگزیده شده اند تدوین کرده باشند؛ قانونی که میان اکثریت و اقلیت، دیدگاه ها و مذهب ها، زن و مرد، تفکیک و تبعیضی قایل نشود، که هیچ سازمان یا شهروندی نتواند به آزادی و حقوق شهروندی دیگری تجاوز کند، که اصول بیانیه جهانی حقوق بشر چراغ  راه حکومت و جامعه باشد.
این خواست ماست، ولی این خواست باید در چارچوب ساختاری تعریف شود که بتواند کشور را با شرایط و ویژگیهای موجود مدیریت کند. ساختاری که از بازتولید خودکامگی جلوگیری کند، و همه مردم بتوانند در تعیین سیاستهای کشور مشارکت کنند. ساختاری که همه باشندگان کشور را به هم میهن بودن و حفظ تمامیت ارضی کشور و یکپارچگی ملی باورمند و متعهد کند. ساختار سیاسی دلخواه ما بر انتخابات آزاد استوار است، یعنی آزادی گزینش؛ اصلی که برای نخستین بار منشور کورش بزرگ تضمین کرد. 

ما در جمهوری اسلامی تا کنون هیچ انتخابات آزادی نداشته ایم، و همه مجلس های شورا فرمایشی و غیرملی بوده اند؛ و بهمین دلیل هرگز هیچ کار مثبت اثرگزاری برای کشور انجام نداده اند. ما از دولت میخواهیم که برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی شرایط را برای انتخابات آزاد فراهم کند. اصلهاي ۲۳، ۲٤، ۲٦ و ۲۷، قانون اساسی جمهوری اسلامی را می شود برای نخستین بار در جمهوری اسلامی رعایت کرد.
همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران شرایط ضروری برای یک انتخابات آزاد، دموکراتیک و فراگیر را بشرح زیر اعلام می کند:
۱. زندانيان سياسي و عقيدتي منطبق با اصل 23 ممنوعیت تفتیش عقاید، در يك اعلامیه عمومي آزادشوند.
۲. فعاليت و گردهمایی برای حزبهاي سياسي و سازمانهاي مدني طبق اصل های ۲٦ و ۲۷ قانون اساسی آزاد شود.
۳. رسانه ها بر پایه اصل ۲٤ قانون اساسی آزاد اعلام و از تهدید و سانسور خودکامگی- محور مطبوعات خودداری شود.
٤. شوراي نگهبان نباید در گزينش نامزدان دخالت كند، زیرا مسئولیت قانونیش تنها نظارت بر اجرای درستکارانه انتخابات است.
۵. امامان جمعه، مسئولان تراز اول حاکمیت و فرماندهان نظامی از دخالت در انتخابات و از تبلیغ علیه یا له نامزدان پرهیز نمایند.
٦. وزارت کشور با یک پرسشنامه ساده نامزدان را شناسایی و بدون تفتیش عقیده یا التزام نامنویسی کند.
۷. يك كارگروه شامل نمايندگان دولت و نمایندگان حزبهایی که در انتخابات شرکت می کنند بر حوزه های رای گیری نظارت کنند.
۸. نامزدان مجلس ميزان و منبع پولهايي را که براي تبليغات انتخاباتي خود هزينه مي كنند، به كارگروه نظارت اعلام كنند. نامزدانی که در گذشته تصدی مقام کشوری، لشگری یا انتخابی داشته اند میزان و منابع ثروت اکتسابی خود را در طول مدت تصدی اعلام کنند. گزارش دروغ یا پنهانکاری موجب عدم صلاحیت نامزد میشود.
۹. صدا و سیما وقت مساوی به همه نامزدان در حوزه های انتخابیه خود تخصیص بدهد.
۱٠. کارگروهي از ناظران برگزيده شوراي حقوق بشر سازمان ملل انتخابات را نظارت كنند.
چنين مجلسي مي تواند آغازگر يك جنبش سياسي بي خشونت و تدريجي براي قانونگزاري مورد نياز يك جامعه آزاد و مردمسالار باشد كه در آن همه مردم بی هيچ تبعيض يا محدوديت در سرنوشت و اداره كشور مشاركت داشته باشند، و همه مردم برای پیشرفت و نیرومندی و سربلندی میهن تلاش نمایند.
همبستگی برای دمکراسی و حقوق بشر در ایران
داود هرمیداس باوند، کورش زعیم، حشمت الله طبرزدی
تهران - نهم آذر 1394 – 30 نوامبر 2015م

بازدید صفحه: 1886
 



agaar manzoore shoma az tahavolaat dar aayande chizi mesle parviz moshaaraf baashad az koja malom in faard ya belfarz shora bekhahad naazarate shoma dar dar moredeh jomhouri meli ejraa koanad ? maardom bayad bishtar ehsaase masoleyaat bekoanad .
soheyla jaavadi
ناامید نباشید. آینده ایران دموکراسی خواهد بود و در دموکراسی جز این نمی توان اندیشید.

jenaabe zaaim in reza khaan hamash ba agaar va maagar bahs mikoanand. magaar ba agaar va magaar systemeh seyasi keshvaar taghir mikonaad?? fekr mikonam shaayad ta 20 saale digaar ham jomhouri meli ra naadashte baashim!! melaat ham masool haastand mohandes.
soheyla jaavadi
در هر تحلیلی اگر و مگر وجود دارد. "مگر" اینکه از نتیجه مطمئن باشید.

مهم نيست كه اردوغان سركار بود يا خير. مهم اين بود كه درصورت داشتن بمب اتمي تركيه نگراني اي از بابت روسيه نداشت. ٢.اوكراين هم اگر ١٢٠٠ سلاح اتمي اش را تحويل نداده بود روسيه جرات اشغال كريمه را نداشت ٣.حتا اگر جبهه ملي حكومت ميكرد آيا راه قانوني براي بازپس گيري بحرين را عربستان و بقيه اجازه مي دادند؟
رضا
1- اگر همه کشورها ،بویژه آنها که بیماری دیکتاتوری و فرقه گرایی یا بلندپروازی را دارند بمب اتمی داشته باشند که همدیگر را جزغاله می کنند. یادتان باشد که پس از فرپاشی شوروی اوکراین و قزاقستان را خلع سلاح اتمی کردند. ما هم باید بکوشیم پاکستان و اسراییل را خلع سلاح اتمی کنیم. 2- اوکراین چاره ای نداشت، زیرا روسیه و امریکا و اروپا همه خواهان خلع سلاح اتمی آن بودند. 3- بازپس گیری بحرین راه منطقی و قانونی دارد. اگر جمهوری اسلامی بجای خانواده بازی شیعه بازی در نمی آورد ما خیلی نزدیک می شدیم.

dorrod girrim hokomaat ejaazeh entekhabaate azaad nadahad va haame raade salaheyaat beshavand. aanvaght chi
salar
اجازه بدهید گام به گام پیش برویم. در گام نخست کمبودها و محدودیت ها را نشان داده ایم و خواست ملت را مطرح کرده ایم.

درود به شما جناب زعيم اين روزها طرفداران جمهوري اسلامي تصويري از بوسيدن دست ملكه دانمارك توسط شاه در اوايل سلطنتش و سفر به دانمارك در رسانه هاي اجتماعي منتشر كرده اند و آنرا دليلي بر حقارت ايران در آن دوران مي دانند. جدا از اينكه در غرب بوسيدن دست زنان توسط مردان در مهماني ها و مراسم رسمي نوعي احترام به زن محسوب ميشود چه پاسخي به اين طرفداران نظام مقدس بايد داد؟ سپاس
Reza
اگر من بودم لبهای زیبایش را هم می بوسیدم! این مواضع جمهوری اسلامی آنقدر مسخره است که فقط باید به آنها پوزخند زد.

اگر تركيه بمب اتمي داشت ديگر ترسي از روسيه بخاطر سرنگوني هواپيما نداشت.. همانند اوكراين كه اگر سلاح هاي اتمي اش را تحويل نداده بود اكنون كريمه هم جزوي از روسيه نبود.
رضا
اگر بمب اتمی داشت، شخص ماجراجویی چون اردوغان را یک روز هم نمی گذاشتند سر کار باشد.

درود به استاد گرامي جناب استاد آيا بخشي از سياست بريتانيا در بازپس ندادن بحرين به ايران براي راضي كردن عربستان بود؟ ٢.در ايران دمكراتيك آيا پل بين عربستان و بحرين بايد خراب شود تا عربستاني ها نتوانند از مسير زميني اعمال قدرت كنند؟ سپاس
سعيد
1- ما اقدامی برای پس گرفتن بحرین نکرده ایم، فقط در آنجا مذهب بازی کرده ایم؛ در صورتیکه راه قانونی برای آن وجود دارد، که به هیچوجه نه جمهوری اسلامی آنرا می فهمد و نه توان انجامش را دارد. 2- نیازی به این کار نیست. همیشه می شود دروازه مرزی گذاشت. دخالت را می شود از راه دریا و هوا هم انجام داد.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد