Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
13 خرداد 1394
مصدق بزرگ 133 ساله شد و ما هنوز در برابر عظمت او حقیر هستیم

دو شب بزرگداشت زادروز دکتر محمد مصدق در سرای کورش زعیم

حاضران: دکتر مه لقا اردلان (شورای مرکزی و سازمان استادان جبهه ملی)، مهندس عباس امیرانتظام (رهبری جبهه ملی)، مهندس محمد اویسی (سازمان مهندسان جبهه ملی)، دکتر داود هرمیداس باوند (رهبری و سخنگوی جبهه ملی)، جمال درودی (شورای مرکزی)، رضا درودی (سازمان حقوقدانان جبهه ملی)، سعید دینی (جبهه ملی همدان)، ... دکتر احمدعلی رجایی (نیروی سوم)، مهندس آرش رحمانی (سازمان مهندسان جبهه ملی)، کورش زعیم (شورای مرکزی)، حسین زندی (جبهه ملی همدان)، علی شجاع (سازمان اصناف جبهه ملی)، دکتر سعد عمرانی (جبهه ملی اروپا)، امین کرد (جبهه دموکراتیک ایران)، محمد کریمی (جبهه ملی)، ناصر کمیلیان (سازمان بازار جبهه ملی)، عماد گلی (دانشگاه مفید قم)، ضیاء مصباح (حزب مردم ایران و دبیر کانون علوم اداری ایران)، اسماعیل مفتی زاده (جبهه متحد کرد ایران)،‌دکتر محمد ملکی (استاد و رییس پیشین دانشگاه تهران)،‌ بانو الهه میزانی (امیرانتظام)،‌ احسان هوشمند (پزوهشگر و نویسنده تاریخ اقوام ایران)

 

 

بازدید صفحه: 2189
 



جناب استاد زعيم يكي از تحليل هاي دكتر باوند درست نيست.ايشان فرمودند" هر زمان احتمال نزديكي ايران و امريكا پيش مي آيد كشورهاي عرب سياستهايشان در برابر ايران را تعديل مي كنند و سعي ميكنند به ايران نزديك شوند". در حاليكه در يكسال گذشته عكس آنرا شاهد بوديم.يعني سياست تهاجمي كشورهاي عربي در برابر ايران.ائتلاف سازي عليه ايران و حمله به يمن.
سعيد
در گذشته همیجور بوده که دکتر باوند توضیح داده. ولی در هال حاضر که ایران زیر فشار تحریم ها است، آنها تلاش می کنند ایران از تحریم ها خلاص نشود تا آنها نیز بتوانند سری از توی سرها بیرون بیاورند. ولی پس از رفع تحریم ها و از سرگیری روابط ایران با غرب، اگر اتفاق بیافتد، کشورهای عرب بار دیگر خواهند کوشید به ایران نزدیک شوند.

جناب استاد زعيم براساس اسناد تاريخي و بيطرفانه نام واقعي و تاريخي رودخانه مرزي ايران و عراق،اروند است يا شط العرب؟ با سپاس
سعيد
این اشتباهی است که بسیاری از نویسندگان ایرانی و عرب روی احساسات می کنند. از جایی که فرات و دجله بهم می رسند شط العرب آغاز می شود تا جایی که کارون به آن دو رود می پیوندد. از آنجا تا خلیج پاری اروند است.

آقاي زعيم با درود به شما 1.آيا ايران هم بجز اسكاد موشك ديگري دارد كه با آن بخواهد تلافي كند؟و آيا اين موشكها در فاصله آماده سازي تا شليك، توسط جنگنده هاي آنها نابود نخواهند شد؟ 2.با اين حساب پس پاتريوت در برابر ايران به چه دردي مي خورد كه آنها خريده اند و امارات هم سيستم دفاع موشكي به نام "تاد" را خريده؟
واقع بين
ما شاید بیش از یکسدهزار موشک کوچک و بزرگ داشته باشیم و همه آنها را در برخورد اولیه نمی توان نابود کرد. کشورها مسلح می شوند نه برای جنگ، بلکه برای جلوگیری از جنگ. 2- امارات مبارکش باشد. بالاخره پولشان را باید جایی خرج کنند.

جناب استاد آن تحليل گر در تارنماي راديو فردا مقاله مي نويسد و استاد دانشگاه در امريكا است.مطلب اشاره شده درباره يمن هم بخشي از مقاله ايشان است. گفتم شايد نياوردن نام ايشان بهتر باشد.البته اگر شما بخواهيد نام ايشان را ميگويم.با سپاس
سعيد
نمی خواهم نا تحلیگر را بدانم. فراموش نکنید که هر تحلیلگر و نویسنده رویدادها و موقعیت ها را بر پایه دانسته های خودش، دیدگاه خودش و دلایل خودش ارزیابی می کند. کسی نمی تواند به کسی ایراد بگیرد که چرا مانند من نمی اندیشی. خوانندگان تحلیل ها را باید بر پایه پیشینه درست بینی تحلیلگران بسنجند.

آقاي زعيم ما بالاخره نفهميديم امريكا از حمله عربستان به يمن اطلاع داشت يا نه!؟ بعضي ها ميگويند اطلاع داشت و برخي ديگر براي مستقل نشان دادن عربستان مي گويند امريكا دقايقي پيش از حمله اطلاع پيدا كرد و رياض با واشنگتن هماهنگ نكرده بود
امریکا نشان داده بود که بی خبر نیست. این زیر سبیلی در کردن یک آوانس به عربستان بود که درباره مذاکرات هسته ای ایران اینقدر سوسه ندواند.

درود به استاد گرامي جناب استاد ديدگاه شما درباره مطلب زير از يك تحليل گر چيست؟ با سپاس " یمن حوزه سنتی نفوذ عربستان سعودی، انگلیس و آمریکا است. خلیج عدن و باب المندب در سواحل جنوبی و غربی یمن به عنوان آبراه ورودی به دریای سرخ و کانال سوئز است. این اسامی شاید برای امپراتوران ایران در دوهزار و پانصد سال پیش نام‌های آشنایی بودند ولی قطعاً برای ایران قرن بیست و یکم مناطق پیموده نشده‌ای است که فقط می‌تواند ایران و عربستان سعودی و یا ایران و اسرائیل رابه رقابت و رویارویی و حتی جنگ بکشاند.
سعيد
از این تحلیلگر داناتر پیدا نکردید؟! شما انتظار دارید به یک دیدگاه بچه مدرسه ای پاسخ بدهم. حوزه نفوذ ایران نیست با وجود 25 سده پیشینه، ولی حوزه انگلیس و امریکا و اسراییل است؟! یمن را کی ساخت؟ کی برای استقلالش با حبشه جنگید؟ کی آنرا برای سده ها اداره کرد؟ و کی های بسیار ....

جناب مهندس نظر شما درباره جنگ يمن پس از سه ماه بمباران چيست؟ ظاهرا عربستان نتوانسته به اهدافش برسد!
من بارها گفته ام که عربستان نمی تواند بجنگد، فقط می توانید تبانی برای کارهای تروریستی انجام دهد، که هم اکنون هم در اتحاد با اسراییل و ترکیه داعش را پشتیبانی می کند.

آقاي زعيم من متوجه پاسخ شما نشدم ولي سردار سليماني مجري منافع منطقه اي ايران است. او فيلد مارشال اروين رومل ايران است.
ما همه قاسم سليماني هستيم
من ایشان را نمی شناسم، ولی از روش عملیاتشان آگاهی دارم. ایشان منافع منطقه ای جمهوری اسلامی را پیگیری می کنند و نیز بلندپروازی های خودشان را. من کارهای اخیر ایشان را علیه داعش به هیچوجه نفی نمی کنم زیرا آن همان نسخه ای بود که خودم تجویز کردم.

وزير كشور لبنان كه چند ماه قبل گفت: ما نمي گذاريم ايران روح عربيت را از بين ببرد و عربستان تاج جهان عرب و مصر نگين آن است.
آری، من شنیدم و تهدیدهایی هم علیه ایران ایراد کرد. امیدوارم به وصال محبوبش برسد. شما اگر نمی خواهید نام خود را بنویسید، دستکم سطح و نوع تحصیلات و یا شغل خود را بنویسید که من بدانم با چه زبانی با شما سخن بگویم.

جناب زعيم كل موشكهاي ما فكر نكنم به هزار فروند برسد.همچنين اين موشكها در فاصله آماده سازي تا شليك، روي زمين يا درون سيلوها توسط جنگنده هاي آنها نابود مي شوند.بر فرض هم كه تعدادي شليك شوند آيا سيستم دفاعي پاتريوت را فراموش كرده ايد؟مثل شليك موشكهاي صدام به اسراييل و عربستان در جريان جنگ كويت.
واقع بين

جناب زعيم كل موشكهاي ما فكر نكنم به هزار فروند برسد.همچنين اين موشكها در فاصله آماده سازي تا شليك، روي زمين يا درون سيلوها توسط جنگنده هاي آنها نابود مي شوند.بر فرض هم كه تعدادي شليك شوند آيا سيستم دفاعي پاتريوت را فراموش كرده ايد؟مثل شليك موشكهاي صدام به اسراييل و عربستان در جريان جنگ كويت.
واقع بين
ما بسیار بسیار بیشتر موشک داریم، ولی انبوه موشک های ما کوتاه برد و میانبرد هستند. موشک های دور برد اندک هستند. هر موشک پاتریوت می تواند یک موشک شلیک شده را در مسیرش منفجر کند. آنچه در سیلوها می تواند باشد، موشک های قاره پیماست. صدام چیزی جز موشک های اسکاد نداشت.

نگه داشتن حكومت اسد در سوريه و شيعيان در عراق و تسلط حزب اله بر لبنان نشانه عمق نفوذ منطقه اي و قدرت ايران است.درود بر سردار قاسم سليماني
ما همه قاسم سليماني هستيم
من را یاد دعواها و چاقوکشی های پیش از انقلاب انداختید که دسته های محله ای سر یک دختر با هم دعوا و زد و خورد می کردند و یکی از آنها با زدن و زخمی کردن گروه دیگر پیروز می شد و آغاز به کرکری خواندن می کردند! در همین حال خودرو شهربانی می رسید و ّه آنها دستبند می زد و بازداشت می کرد؛ و در کلانتری هم کتک مفصلی می خوردند.

آقاي زعيم شما فرموديد عربستان از ديد نظامي همسنگ ايران نيست در حاليكه ارتش مدرني دارد. عربستان با ١٧٤ فروند دارنده سومين ناوگان بزرگ جنگنده هاي اف15 پس از امريكا و ژاپن است. مصر هم با ٢٢٠ فروند دارنده چهارمين ناوگان بزرگ جنگنده هاي اف16 پس از امريكا،اسراييل و تركيه است.يعني اين دو كشور متحد در كل حدود ٤٠٠ فروند جنگنده مدرن اف15 و اف16 دارند.حالا تورنادو ها و تايفونهاي عربستان و اف16 هاي امارات بماند.نيروي هوايي ما چند فروند جنگنده مدرن دارد!؟ صفر.. با اين وضع آيا ما با تهديد روبرو نيستيم؟
واقع بين
نیروی هوایی ما صفر است. درست. نیروی هوایی عربستان شمار زیادی جنگنده مدرن دارد. که چی؟ آنها بهیچوجه هنوز نمی توانند از آنها خود بهره برداری کنند و متکی به مزدوران کشورهای دیگر مانند پاکستان و سری لانکا هستند. مصر هرگز با عربستان "سعودی" پیمان نظامی علیه ایران نخواهد بست. منافع ملی مصر در ایران است نه عربستان. آقای واقع بین، فرض کنید که آنها یک حمله هوایی به ایران کنند و ما در پاسخ با هزاران موشک تمامی تاسیسات نفتی آنها را که در قطیف در حاشیه جنوبی خلیج پارس است به آتش بکشیم. حال که مرا مجبور کردید این تاکتیک را نام ببرم،‌ امیدوارم فرماندهان نظامی ما این پدافند را در دستور کار خود قرار دهند.

درود به استاد گرامي جناب استاد ديدگاه شما درباره سخن زير از ديد نظامي چيست؟ با سپاس "رئیس سازمان پدافند غیرعامل اظهار داشت: یکی از مجلاتی که در زمینه تجهیزات نظامی قلم می زند، نوشته است که عربستان به اندازه کل کشور چین سلاح خریداری و انبار کرده است. این مسئله عربستان را از یک کشور رقیب منطقه ای ما به یک تهدید نیابتی تبدیل می کند که باید برای مدل های جدیدی از مقابله آماده شویم.
سعيد
جمله هایی که هر چند حرفه ای نیست و نشانه از دانش پدافندی لازم را ندارد، ولی در آن یک راستی نهفته که گوینده خودش هم نفهمیده است. "تهدید نیابتی" از خرید جنگ افزار پیشرفته مدرن که خود عربستان هم نمی تواند از آنها استفاده کند و عربستان نمی تواند آنها را به امثال داعش واگذار کند یا وام بدهد، معنای چندانی ندارد. گفته ایشان یک آش شله قلمکار است.

جناب استاد ديدگاه شما درباره معامله ١٢ ميليارد دلاري فرانسه و عربستان كه ديروز امضا شد و بخشي از آن فروش بالگرد و شناور گشتي است چيست؟ امضاي قرارداد در ميانه قسمت حساس مذاكرات اتمي! با سپاس
سعيد
فرانسه سود می برد. عربستان قویتر نمی شود.

درود جناب زعيم نظر شما درباره گروه 14 مارچ لبنان به رهبري سعد حريري چيست؟ گفته ميشود اين گروه دنباله رو عربستان است و از سياستهاي رياض حمايت ميكند؟
ائتلاف 14 مارس یا تحالف 14 آذار، در تظاهرات 2005، پس از ترور رفیق حریری و در مخالفت با اشغال نظامی بخشی از لبنان توسط سوریه ایجاد شد و رهبری آنرا سعید حریری، سمیر جعجع و ولید جنبلاط که حزب های سکولار و مسیحی و مسلمان سنی بودند بر عهده گرفتند و در انتخابات 2005 اکثریت کرسی های مجلس شورای لبنان را بردند. همین باعث شد که سوریه خاک لبنان را تخلیه کند. لبنانی هرگز با عربستان همراه نمی شود. اگر شما به یک لبنانی بگویید که عرب است و او سیلی به گوش شما ننواخت شانس آورده اید!

جناب استاد در آخرين رده بندي ارتش هاي جهان تركيه در رتبه دهم و ايران در رتبه ٢٣ قرار گرفته اند. به نظر شما بيشترين دليل فاصله سيزده پله اي ما با تركيه نيروي هوايي است يا بطور مساوي شامل نيروهاي سه گانه ميشود؟ با سپاس
سعيد
نیروی هوایی، کهنگی نیروی زرهی، نبود هوانیروز، دوگانگی نیروهای مسلح بین ارتش و سپاه و عدم هماهنگی نظامی و چندین پارامتر دیگر.

جناب استاد سخن شما درست است ولي قدرت نظامي هم جزوي از مولفه هاي قدرت ملي است.همانطور كه در منشور جبهه ملي گنجانده شده است.منظور من اين بود كه آيا يك ايران دمكرات مي تواند همانند پيش از انقلاب بسيار قدرتمندتر از عربستان و قدرت فائقه منطقه باشد يا اين دو كشور همانند امريكا و شوروي باهم متوازن خواهند بود؟ با سپاس سعيد
سعيد
البته که قدرت نظامی یکی از پایه ها قدرت ملی است. این مورد را هم خود من در منشور گنجاندم. یک ایران دموکرات بیشتر از یک ایران دیکتاتوری می تواند قدرت ملی را تامین نماید.

جناب استاد من با تعامل قدرتمندانه با همسايگان مخالف نيستم ولي از تحليل بالا نتيجه مي گيرم كه به نظر ايشان يك ايران دمكرات هم نمي تواند همانند پيش از انقلاب بسيار قدرتمندتر از عربستان و قدرت فائقه منطقه باشد و اين دو كشور هميشه باهم متوازن خواهند بود.همانند امريكا و شوروي
سعيد
یک نظام دموکراتیک بسیار بهتر می تواند در میان همسایگان ایجاد احترام نماید. احترام و پیشرفت اقتصادی از نیروی نظامی قدرتمندتر است. شما به زمان مصدق برگردید. احترام بین المللی ما را محبوب مردمان این منطقه و فراسو کرده بود. امروز، با همه تیر و تفنگ و هارت و پورت هیچکس برای ما تره خورد نمی کند.

درود به استاد گرامي جناب استاد ديدگاه شما درباره تحليل زير از يك استاد دانشگاه چيست؟ سپاس عربستان یک کشور مهم منطقه است؛ به لحاظ سیاسی، نظامی، نفتی و اقتصادی. ما باید نهایت تلاش مان را بکنیم که با عربستان همکاری داشته باشیم و آنها از اینکه قدرت ما افزایش یابد، هراسی نداشته باشند. آنها احساس می کنند ما حاضر نیستیم شریک شان شویم. عربستان در محافل بین المللی خیلی می گوید بیاییم در مسائل منطقه ای با همدیگر شریک شویم. شما سیاست خارجی تان را چندجانبه گرایی کنید. حتی عربستان بارها این را گفته که حضور ایران در عراق، ضرورتی ژئوپلیتیک است اما اگر قرار باشد این حضور به ضرر دیگران باشد، خوب نیست. این حضور باید با همکاری دیگران باشد. بالاخره عراق و عربستان با همدیگر همسایه و عرب هستند و تاریخ مشترک هم دارند. حتی آنها تا آنجا پیش می روند که می گویند حضور ایران در سوریه و لبنان هم یک ضرورت ژئوپلیتیک است. اما اگر قرار باشد این یک بازی صفر- یک باشد و ایران با قدرت های منطقه ای همکاری نکند، آنها هم می روند و با بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای شریک می شوند و قدرت نظامی خودشان را روزبه روز افزایش می دهند. امارات و عربستان در سال ٢٠١٤، ٩٦ میلیارد دلار اسلحه خریدند. ٢.جناب استاد من با تعامل قدرتمندانه با همسايگان مخالف نيستم ولي از تحليل بالا نتيجه مي گيرم كه به نظر ايشان يك ايران دمكرات هم نمي تواند همانند پيش از انقلاب بسيار قدرتمندتر از عربستان و قدرت فائقه منطقه باشد و اين دو كشور هميشه باهم متوازن خواهند بود.همانند امريكا و شوروي
سعيد
من به جزئیات گفته های ایشان نمی پردازم و اینکه عربستان را از دید نظامی و غیره هم سنگ ایران می دانند. ولی این رویکرد که ما باید با عربستان دوست باشیم و همکاری کنیم و اقدام به انجام پروژه های مشترک و سرمایه گذاری مشترک کنیم چیزیست که همیشه تجویز می کرده ام. در هر حال، از مسایل فرهنگی که بگذریم، ثروت عربستان می تواند کمک به رشد اقتصادی ما باشد و توان صنعتی و فنی ما می تواند همین کار را برای عربستان انجام دهد. ولی ما با 7 میلیارد دلار در سال به اقتصاد عربستان کمک مالی می کنیم. تا کنون که حسن نیت یکطرفه بوده. ما پول مردم فقیر خود را برای عربستان می فرستیم و عربستان با آن علیه ما اسلحه می خرد.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد