Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
29 ارديبهشت 1394
گفتگوی خبرنگار آلمانی با کورش زعیم و حسن شریعتمداری

مشاهدات خبرنگار آلمانی شبکه خبری شمال آلمان از ایران و
مصاحبه با دو سیاستمدار ایرانی، کورش زعیم/ حسن شریعتمداری

یازدهم فروردین 1394 (31 مارس 2015)
تا پایان ماه جولای بایستی مناقشات اثمی ایران به تاریخ بپیوندد. ایرانیان امیدوارند که بالاخره با کم شدن تحریمهای  اقتصادی، قیمت ها پایین بیایند. در حال حاضر هزینه زندگی در ایران تقریبا همتراز آلمان است، در حالیکه سطح متوسط درآمد مردم خیلی پایین تر از این کشور میباشد.
سئوال مهم برای همه این است: وضعیت ایران بعد از بستن قرارداد اتمی چگونه خواهد بود؟ این موضوع ذهن خیلی از سیاستمداران داخل و خارج را بخود مشغول کرده است. در سفر کوتاهی که من اخیرا به تهران داشتم، اهمیت این پرسش را در زندگی مردم مشاهده کردم و به همین دلیل هم با دو نفر این فعالان سرشناس، یکی در تهران و دیگری در آلمان دیدار وگفتگو کردم.
موزیک گیج کننده تکنو با صدای بلند در یکی از پارکهای تهران، ابوعطا بگوش میرسد. جایی که خانواده های ایرانی با پهن کردن فرش و زیر انداز به نوشیدن چای و صرف غذا مشغولند. چند متر آنسوتر جوانان ایرانی در یک محوطه باز و بزرگ به اسکیت  مشغولند. حجاب اجباری دختران تا سر شانه ها افتاده و بجای مانتو، بلوزهای تنگ و رنگی تن پوش آنان است! موزیک و لباسهای آزادی که قوانین وخط قرمزهای نظام را پشت سر گذاشته اند.
کورش زعیم، عضو قدیمی و عملا از رهبران جبهه ملی ایران که خواهان دموکراسی برای ایران است، این روند را مثبت ارزیابی میکند. او میگوید: جوانان بزرگترین تهدید برای استحکام نظام هستند. آنها از نسل ما تندتر و انتظارات بیشتری دارند. وقتی به خیابان بیایند دیگر کسی جلودارشان نخواهد بود. آقای زعیم انگاره به خواب رفتن جامعه ایران بعد ازسال ۲٠٠۹ را رد میکند و باور دارد که جامعه زیر پوسته خودش در حال جوشش است، ومیگوید: بهتر است زمامداران به خواسته جوانان توجه کنند، پیش از اینکه این آتش زیر خاکستر شعله ور شود.

برای آقای زعیم مهمترین گام اول، پایان دادن به تحریم ها و روزآمد کردن ساختار اقنصادی نیمه جان وعقب انداخته شده ایران است. گام دوم، رفع تحریم و فعال شدن مجدد بانک مرکزی است و آزادی مبادلات بین المللی است، وگر نه هیچ کاری از پیش نمیرود. همچنین محدودیت های کشتیرانی ایران و پروازهای بین المللی باید از بین برود و نیز فعالیت های بانکی بین المللی باید دوباره میسر گردد. فقط از این راه و پویا شدن فعالیت های اقتصادی در صنعت و کشاورزی میتوان برای جوانان زیر سی سال ایرانی که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، دورنمای امیدوارکننده ای ایجاد کرد. ضرورت این اقدامات دوچندان میشود وقتیکه میدانیم در صد بیکاری بین جوانان بیش از ۵٠ در صد است.
اینکه بحران اقتصادی چه تاثیراتی بر جامعه ایران و زندگی مردم داشته را میتوان بهتر از هرجایی در متروی تهران مشاهده کرد.در هرایستگاهی که مترو توقف میکند، گروهی از دلالان دوره گرد سوار وپیاده میشوند. در واگن زنان انواع واقسام ماتیک، لباس زیر، بلوز وجوراب برای فروش عرضه میشود ودر قسمت آقایان وسایل اصلاح وپیراهن. این وضعیت قبلا وجود نداشت ومحصول شرایط اقتصادی جدید است.خیلی از خانواده های ایرانی گوشت کمتری بر  سر سفره دارند، اگر چه از عناصر اصلی غذای ایرانیان است.هر کس اجازه مسافرت داشته باشد وتوان مالی، کشور را ترک میکند.
آقای زعیم میگوید: متاسفانه در طی این ۳۵ سال فرار مغزها، بهترین سرمایه های جامعه بشدت جریان داشته و ما بهترین دانشمندانمان را از دست میدهیم. برخی از بهترین استادان ما از کار اخراج شده و بجای آنها تازه به دوران رسیده های سهمیه ای استخدام شده اند و این برای دانشجویان درد بزرگی است که می بینند استادانشان از انها کمتر میدانند. کورش زعیم، این فعال قدیمی،  برای تحقق رویای یک ایران دموکراتیک که در آن همه مناطق ایران و مذاهب مردم ایران، حقوق برابر داشته باشند و بتوانند در همه امور اداره کشور مشارکت داشته باشند.
این فعال قدیمی تا بحال نتوانسته است دو فرزندش را که از اواسط دهه هشتاد در غربت بسر میبرند دیدار کند. ایشان ممنوع الخروج هستند و تا کنون چند بار با اتهام های واهی اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام زندانی شده اند. در حال حاضر هم پرونده اش در جریان است ومنتظر دادگاه می باشد. با وجود این، آقای زعیم امیدش را از دست نداده و میگوید: نقش ما بعنوان نیروهای سیاسی دموکرات اوپوزیسیون در حال حاضر نه تصاحب قدرت سیاسی بلکه تلاش برای آماده سازی افکار مردم برای تغییر در ساختار قدرت است.
این نگرش را آقای مهندس حسن شریعتمداری دیگر سیاستمدار قدیمی ایرانی که سالهاست در هامبورگ آلمان در مهاجرت بسر میبرد، نیز می پسندد ومورد تایید قرار میدهد.
آقای شریعتمداری که بطور مستمر در باره تحولات جامعه ایران با آقای زعیم ودیگر فعالان از طریق کنفرانسهای   مجازی در گفتگو ومشاوره هستند میگوید: همه امید من این است که یک گذار صلح آمیز و بدون خشونت از این نظام توتالیتر به دموکراسی در ایران ممکن گردد.
آقای شریعتمداری در مورد مذاکرات اتمی با تردید صحبت میکند. ایشان خطاب به سیاستمداران آلمانی که بطور سنتی روابط اقتصادی و تجاری خوبی با ایران داشته اند ودر حال حاضر هم به فکر بهبود این مناسبات هستند میگوید: ممکن است که اوضاع اقتصادی بهتر شود و ایران دوباره از قابلیت های یک بازار مناسب برخوردار، ولی آنها در هیچ شرایطی نباید فراموش کنند که  با رژیمی در حال مذاکره هستند که خیلی ها را اعدام کرده، شکنجه کرده، ترور کرده و مردم ایران را مورد ستم قرار داده و چنین رژیمی نمیتواند یکشبه تغییر رویه بدهد و دموکرات بشود.
سرنوشت پدر ایشان خود بهترین شاهد این ادعا است. آیت الله شریعتمداری که در سالهای هفتاد از رهبران با نفوذ جامعه روحانیت در ایران بود، چون بارها بطور علنی علیه خمینی موضع گرفته بود، تا پایان عمرشان در حبس خانگی بسر بردند. حسن شریعتمداری در همان سالها برای نجات جان خویش مجبور شد به آلمان مهاجرت کند.
او معتقد است که بایستی در چارچوب دیالوگ انتقادی با دولت ایران برخورد کرد، دیالوگی که موضوع حقوق بشر در آن برجسته شود. او همچنین به حمایت نیروهای بین المللی از برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه برای رسیدن به دموکراسی در ایران امیدوار است و تاکید میکند که مسئله انتخابات آزاد نه تنها در سطح سیاست بلکه در سطوح مختلف اجتماعی مثل سندیکاها، اتحادیه ها ودیگر سازمانهای صنفی را که در حال حاضر همه تحت تسلط رژیم اند،  هم مورد نظر دارند. این نیروها می توانند با انتخابت آزاد، رها شوند و با پیش بردن انتخابات ازاد و مستقل در واحدهای خود، پایه های گذار به دموکراسی رامحکم تر کنند.
البته هر دو سیاستمدار، کورش زعیم در تهران وحسن شریعتمداری در آلمان ، در مورد امکان تحقق این خواسته در کوتاه مدت تردید دارند. اما به گفته آقای شریعتمداری: بعضی تغییرات سریعتر از آنچه که ما فکر میکنم اتفاق میافتند. این را ما در مورد سقوط دیوار برلین دیدیم.
ترجمه: یزدان شهدایی

بازدید صفحه: 2061
 



درود به استاد گرامي جناب استاد ديدگاه شما درباره مقاله زير چيست؟ سپاس http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1948789/عربستان+و+سلاح+هسته%E2%80%8Cای+نتوانستن+یا+نخواستن؟.html
سعيد
نتوانستن درست است. آنها حتا هواپیماهای خودشان را خودشان خلبانی نمی کنند و صنعت ساختمانشان در دست بیگانگان است.

جناب زعيم من شخصا بسياري از اين "كارافرينان"و ثروتمندان را مي شناسم كه زد و بندي با حكومت ندارند اما فرار مالياتي تا دلتان بخواهد دارند و اجناس يك توماني را ده تومان فروختن
سرخورده
فرار مالیاتی به علت قانون غلط مالیاتی، روش غلط محاسبه و وصول مالیات و فساد گسترده اداری است.

جناب مهندس منظورم خط معروف به فهد است كه گفته ميشود در زمان جنگ ايران و عراق از طرف سعودي ها ترسيم شد تا به ايران بگويند اگر از اين خط رد شويد ما مقابله مي كنيم.البته معلوم نشد چرا اين خط در جريان اشغال كويت پاك شده بود و ارتش صدام توانست بدون مقاومت ١٠٠ كيلومتر در داخل عربستان پيشروي كند. به لينك زير مرتبط است.سپاس http://newcoy.persianblog.ir/post/383
فهد در توهم پشتیبانی امریکا در رویرویی با ایران بود. ساست راهبردی امریکا و بریتانیا هم تضعیف نظامی ایران و عراق بود تا بتوانند گامهای پسین در تغییرات منطقه ای را با خطرات کمتری بردارند. فهد سیاست ضد ایران و عراق را پشتیبانی از عربستان تلقی می کرد. آن رویداد حمله به فانتوم های ایران را هم امکان ندارد عربستان انجام داده باشد، چون خلبانی نداشتند و با وجود سرگرمی ایران در یک جنگ بزرگ، جرات درگیری مستقیم با ایران را هم نداشتند. تازه آغاز کرده بودند خلبان های کرایه ای پاکستانی و سری لانکایی را توسط امریکا آموزش دادن.

درود جناب مهندس آيا ممكنست توضيحي درباره خط ملك فهد(خط نظامي)بدهيد؟
ملک سلمان (منظورتان ملک سلمان است؟) خودش چندان هشیار نیست و مشکل حافظه دارد. او بیشتر زیر تاثیر پسر سی ساله اش و بندر سلطان است. البته خودش هم تصور می کند حکومت منسجمی دارد. ما باید منتظر درونپاشی قبیله ای ابن سعود باشیم.

درود جناب زعيم آيا گفته ي غرب مبني بر تغيير توازن قوا در منطقه درصورت دستيابي ايران به سلاح هسته اي به معني درست بودن حركت ما براي دست يابي به آن نيست؟ من به عنوان يك ناسيوناليست شادمان مي شوم كه توازن قوا به نفع ما بهم بخورد و ما بعنوان قدرت برتر منطقه باشيم.چه ايرادي دارد؟
ملي گرا
ما بدون سلاح هسته ای راحت تر می توانیم قوی تر از همه باشیم. همه همسایگان ما با اینگونه سلاح ها قابل اعتماد نیستند.

من كاملا با مصادره اموال ثروتمندان موافقم.يك عمر آنها لذت بردند و ماليات ندادند و ما حسرت خورديم حالا هم بايد برعكس شود تا بدانند ما چه كشيديم
سرخورده
مالیات نداد آنها به دلیل فساد دستگاه دولت است. آنان که کارآفرینند و ثروت خود را از راه تلاش و نوآوری و تولید بدست آورده اند باید تشویق و تجلیل هم بشوند.

به نظر من ارتش عراق بايد به حدي قوي باشد كه بتواند امنيت را در عراق برقرار كند ولي نه آن قدر قوي كه تهديدي براي ما باشد(قوي در داخل،ضعيف در خارج) سپاس
فکر بدی نیست.

جناب زعيم چه تضميني وجود داشت كه ١٠٠ ميليارد(البته رفسنجاني گفت ٦٠ ميليارد) را به ما بدهند و عراق هم از باقيمانده خاك ما بيرون برود؟
a.m
این شرط صلح بود.

درود به استاد گرامي جناب استاد آيا در دوران پيش از انقلاب عراق جزو همسايگان"خودايستا"بود!؟ ٢.سياست ايران پيش از انقلاب در برابر عراق را چگونه ارزيابي مي كنيد؟ ٣.آيا در آن دوران عراق توانسته بود مانع ابرقدرتي ما در منطقه شود(دروازه شرقي جهان عرب)؟ با سپاس
سعيد
پیش از انقلاب عراق در زیر سایه شوروی بود و غرب این را نمی خواست. 2- سیاست ایران همزیستی مسالمت آمیز بود. 3- عراق هرگز نمی توانست جلوی پیشرفت و قدرا ما را بگیرد. این غرب بود که از قدرت گرفت ایران نگران بود. آنهم به علت گنده پردازی های شاه متوهم.

غرب به دنبال پيروزي عراق بود وگرنه چرا بايد ٨ سال ما را در سخت ترين تحريم تسليحاتي قرار دهند ولي تمام درها به روي عراق باز باشد.در پايان جنگ ديگر توان نظامي اي براي ما نمانده بود و عراق مي توانست با پيشروي دوباره به اهدافش برسد.اين ثابت مي كند كه غرب به دنبال توازن نبود وگرنه نبايد تا اين حد به عراق كمك مي كردند و ما را در فشار مي گذاشتند تا در پايان جنگ با يك عدم توازن نظامي شديد روبرو شويم.ارتش عراق ٣برابر ابتداي جنگ تسليحات داشت و ما به اندازه ٢٠ درصد ابتداي جنگ.
a.m
خودشان می گویند قصدشان تضعیف ارتش های هر دو کشور بود تا بتوانند برنامه های احمقانه و کوته نگرانه خود را اجرا کنند. آنها تلاش می کردند موازنه قدرت ایران و عراق را حفظ کنند تا همدیگر را بکوبند و هر دو نابود شوند.

يعني ميان داعش و دولت عربستان هماهنگي براي حمله به مناطق شيعه نشين عربستان وجود داشته!؟
Arash
من علم غیب ندارم، ولی شما می توانید تحلیل های سیاسی منابع درون ابرقدرتها را بخوانید. آنها بخاطر اظهار نظر مخالف دولتهای خود مانند ما تهدید و زندانی نمی شوند.

" ارتش خود بخود حمله نمی کند. دولت عراق هم که روابط نزدیک با ایران داشت" درست است جناب مهندس،ولي چه تضميني وجود داشت كه با تغيير دولت در عراق سياست ها عوض نشود!؟سياست سيال است نه ايستا.چرا روزه شك دار بگيريم!؟ به نظر من ارتش عراق بايد به حدي قوي باشد كه بتواند امنيت را در عراق برقرار كند ولي نه آن قدر قوي كه تهديدي براي ما باشد(قوي در داخل،ضعيف در خارج) سپاس
شما به سخن من توجه نکردید. کرم از خود ما بود.

البته بايد توجه داشت كه پس از آزادي خرمشهر هنوز 1200 كيلومتر مربع از خاك ما در اشغال عراق مانده بود و آتش بس درست نبود.نمي شود وقتي خاك شما در اشغال است آتش بس كنيد.
a.m
پس از آزادی خرمشهر،‌کشورهای خلیج پارس پیشنهاد صلح کردند که 100 میلیارد دلار خسارت بدهند و عراق از خاک ایران بکلی بیرون برود.

جناب زعيم روحيه ارتش بدون تسليحات مدرن چه كارايي ميتوانست داشته باشد؟ 2.ارتش عراق به ما حمله كرد آن هم در زماني كه ما تسليحات مدرن داشتيم حالا اصور كنيد اگر منحل نشده بود و با سرنگوني صدان بازسازي ميشد نمي توانست خطري براي ما ايجاد كند؟ 3.جدا از بحث تهديد يا عدم تهديد عراق پس از صدام، توازن قواي كلاسيك مي گويد همسايگان ضعيفتر به نفع شماست نه انبوهي از همسايگان قوي
1- پس از رفتن صدام حسین، در هر حال ارتش عراق روحیه خود را از دست داده بود و دلیل نداشت به ایران حمله کند. آن حمله به علت توهم مالیخولیایی صدام حسین و تحریک بریتانیا و امریکا بود و قول پشتیبانی بود که کردند. 2- نه، ارتش که خود بخود حمله نمی کند. دولت عراق هم که روابط نزدیک با ایران داشت. 3- با همسایگان خودایستا می شود کنار آمد، ولی همسایگان ضعیف هم می توانند زیر نفوذ ما باشند و هم زیر نفوذ ابرقدرتها. نمی شود به آنها اعتماد کرد.

پس چرا در داعش در عربستان كه پشتيبانش است بمب منفجر كرد؟ نكته دوم اينكه شما فرموده بوديد: اتحاد شوم عربستان-اسراییل-ترکیه که داعش را براه انداخت. يعني ايجاد
Arash
برای ایجاد یک کشور "عراق و شام" که عربستان تصور می کرد طبق قول بریتانیا پس از جنگ اول به عربستان سپرده خواهد شد، نابود کردن بخش شیعه نشین عربستان (قطیف) هم جزو برنامه است.

آيا عربستان كه در بحرين و يمن مداخله كرده هم زورش نمي رسد تا انجا را حياط خلوتش بداند!؟
می پندارم بهتر است مدتی تماشاچی باشید. رویدادهای مهمی در راه است.

جناب استاد در زمان انحلال ارتش عراق هنوز صحبتي از هلال شيعه نبود و كسي هم تصور نميكرد در سالهاي بعد نفوذ ايران در عراق به حدي برسد كه خطر هلال شيعه بوجود آيد
سعيد
چرا، دهه ها پیش جمهوری اسلامی را بوجود آوردند که یک هلال شیعی در برابر شوروی ایجاد کنند. نابود کردن ارتش عراق، و ورود جمهوری اسلامی به لبنان و عراق و سوریه در راستای همان سیاست بود.

آقاي زعيم مگر ما قويترين ارتش منطقه نبوديم كه عراق را وادار به پذيرش حاكميت مان بر شرق اروند در پيمان1975 كرديم؟چرا در پايان جنگ به اين وضع افتاديم؟
حاکم کردن اشخاص ایدآلیست کم سواد و بی تجربه در مهمترین مشاغل دولتی، قتل عام ارزنده ترین افسران ارتش، نیروی هوایی و دریایی، از کار انداختن تسلیحات زرهی، جت های جنگی و هلیکوپترها (ما دومین قدرت هوانیروز جهان بودیم)، لغو قراردادهای خرید قطعات تجهیزات نظامی با وجود اینکه پولش را داده بودیم، حاکم کردن سپاه بی تجربه و بی دانش و بی انضباط نظامی بر ارتش، وحشت در دل نظامیان ما انداختن، قتل عام دیگری در نوژه از باقیمانده افسران زبده کشور به بهانه دروغ کودتای نظامی ..... چقدر بگویم..؟

جناب مهندس اگر ارتش عراق قوي باشد(منحل نشده بود) عاملي بود تا سياستمداران عراقي عليه ما سياست تهاجمي در پيش گيرند و با ما رقابت كنند. بيسمارك هم به همين دليل سعي ميكرد روسيه و فرانسه را ضعيف نگه دارد تا آلمان قدرت برتر اروپا باقي بماند
بهیچ وجه این درست نیست. یکپارچگی ار تش عراق برای ما هیچ تهدیدی نبود.

درود به استاد گرامي جناب استاد اگر سياست غرب عدم پيروزي مطلق طرفين بود پس چرا ايران را تحريم تسليحاتي كردند ولي به عراق همه چيز دادند تا جايي كه به نظر شما اگر جام زهر خورده نميشد صدام مي توانست تهران را زيارت كند؟ ٢. اگر توان نظامي ما در پايان جنگ انقدر پايين امده بود پس چه انتظاري بود كه دو سال بعد ايران بتواند كويت را آزاد كند(طرح شما در سال٦٩)؟ ٣. آيا شما با بازرسي از تاسيسات نظامي كه دوستي به آن اشاره كرده موافق هستيد؟ امنيت ملي چه ميشود؟ با سپاس
1- چون با وجود قتل عام بهترین خلبان های نیروی هوایی و فرماندهان ارتش ما، و از کار اندختن همه تانکها و هواپیماها و هلیکوپترهای ما توسط عمالشان در ایران، باز ما قدرتمندتر از عراق بودیم. در سال آخر سربازگیری بسیج و سپاه تقریبا غیرممکن شده بود و فرارهای زیادی از جبهه گزارش می شد. تنها ارتش بود که پایدار مانده بود که گاه مهماتش تمام می شد. 2- ارزش ارتش ایران که مورد بی مهری زیاد دولتهای جمهوری اسلامی بود، می توانست در آن مبارزه ارزش خود و رو.حیه خود را دوباره بدست بیاورد. جنگ کویت برای نابود کردن آخرین توان ارتش عراق بود که روحیه خود را از دست داده بود. 3- من با بازدید تاسیسات نظامی ایران بهیچوجه موافق نیستم.

درود و سپاس از شما با توجه به اينكه " انگاره حیاط خلوت برای حفظ امنیت کشور است"و تاثير مستقيم بي ثباتي يا ناامني در كشورهاي همسايه بر هم آيا روسيه نمي تواند ژاپن را حياط خلوت خود بداند و چين كره جنوبي را؟و همينطور عربستان هم يمن و بحرين را؟
زورشان نمی رسد.

آقاي مهندس، داعش در عربستان هم بمب منفجر كرد و خواستار سرنگوني آل سعود شد.آيا اين ثابت نمي كند كه(برخلاف نظر بسياري از تحليل گران) عربستان پشتيبان داعش نيست؟
Arash
سرنگونی آل سعد را من در اینجا دو سال و نیم پیش پیش بینی کرده بودم که: "از دو سال دیگر آغاز خواهد شد". داعش را عربستان ایجاد نکرد، عربستان پشتیبانی مالی و پرسنلی کرد، زیرا تصور می کرد برای فروپاشی دولت سوریه و سپس انضمام عراق به عربستان است. ترکیه هم تسلیحات آنها را تامین کرد و آموزش و درمانگاهشان را. ولی آن "کس" که دستور دارد لشگر موصل اسلحه ها زمین بگذارد و موصل را ترک کند تاتسلیحات زرهی موصل بدست داعش افتد، و از لشگر خواست با داعش نجنگد و عقب نشینی کند، داعش را می چرخاند.

اقاي زعيم چرا بايد در آينده براي سرنوشت آنها اشك بريزيم؟ مگر قرار است ثروت آنها مصادره شود يا از بين برود؟ تا دنيا بوده ثروتمندان ثروتشان را حفظ كرده اند و به فرزندان و نوادگانشان رسيده است
سرخورده
بسته به سیاست نظام آینده کشور است. در هر حال بسیار از آنها طعمه مافیاهای روس و چین و حتا ایران خواهند شد.

تنها كار درستي كه پل برمر انجام داد انحلال ارتش بعث عراق بود.ارتشي كه مي توانست رقيب يا تهديدي براي ما باشد.سياست واقعي(رئال پلتيك) مي گويد هرچه همسايگان شما كه سابقه تنش با شما دارند ضعيفتر از شما باشند به نفع شماست.
انحلال ارتش عراق بزرگترین اشتباه امریکا در عراق بود. انحلال ارتش پیش زمینه ایجاد ناامنی و مسلط کردن سلفی های اختراعیشان بر عراق برای از بین بردن هلال شیعی بود. طرح آن زمان از هم پاشاندن یکپارچگی سرزمین ایران بود. اگر ارتش عراق مانده بود، القاعده و داعش هرگز نمی توانستند به عراق پا بگذارند. خود ارتش ها رقیب یکدیگر نیستند، این سیاست دولتهاست که رقابت یا دشمنی ایجاد می کند. کما اینکه اکنون ارتش ما برای عراق می جنگد.

درود برخي از افرادي كه خود را وطن دوست مي دانند ادعا مي كنند عراق در جنگ با ايران پيروز شد.همان حرفي كه صدام و فرماندهان عراقي مي زدند. جناب مهندس زعيم آيا عراق در جنگ پيروز شد؟
در جنگ هشت ساله هیچکدام پیروز نشدند. ما در بازپس گیری خرمشهر پیروز میدان بودیم، و برای اینکه نتوانیم پیروز باشیم و سیاست غرب (انگلستان و امریکا) به اقرار سفیر بریتانیا در تهران، نابود کردن ته مانده توان نظامی ما بود، آنها توسط سیاستمداران خائن ما جنگ را بی جهت تداوم دادند تا جایی که اگر جام زهر نمی خوردیم، صدام حسین می توانست تهران را زیارت کند.

درود جناب استاد نظر شما درباره بازرسي از تاسيسات نظامي در توافق اتمي چيست؟ اين بازرسي ها مي توانند امنيت ملي را به خطر بيندازند.هيچ كشوري اجازه چنين دسترسي هايي را نمي دهد
سعيد
تنها تاسیسات نظامی در شرایط بسیار استثنایی می تواند برای کلاهک های اتمی باشد یا انبار موشکهای دارای کلاهک اتمی. ولی جاسوسان درون نظام گهگاه سخنانی می گویند که ایجاد عدم اعتماد بیشتر کنند. مانند غرق کردن ناو هواپیمابر امریکا در 53 ثانیه (!) یا صدها هزار موشک هدفگیری شده علیه اسراییل یا نابود کردن اسراییل سیاست ماست، یا امریکا از قایقهای توپدار ما وحشت دارد .... و .. مزخرفات دیگر.

اقاي مهندس سپاسگذار ميشوم اگر به دو پرسش من پاسخ دهيد.
بحرین و یمن و عمان که حق ماست آنها را حیاط خلوت خود بخوانیم.

جناب مهندس من واقعا متوجه نشدم كه چه حرف نادرستي زده ام يا پيشداوري كرده ام ! من فقط دو سوال پرسيدم! سپاس
من بار گفته ام، در نوشتارم، و در اینجا، که همسایگی کسی را دیگر حیاط خلوت کسی نمی کند. این نفوذ سیاسی و اقتصادی و یا حفظ امنیت یا بازار است که منافع مشترک ایجاد می کند. برای مثال، اگر ما یک دولت ملی می داشتیم، از آنجا که بسیاری از شهروندان ما ثروت ملی ما را به امارات برده در آنجا سرمایه گذاری کرده اند، امارات باید به دلیل منافع مشترک یا حفاظت از سرمایه هایمان نوعی حیاط خلوت اقتصادی ما باشد. یا عمان به علت منافع مشترک حفظ امنیت تنگه هرمز حیاط خلوت همدیگر هستیم و این وظیفه ما که کشور بزرگتری هستیم است که امنتیت و ثبات عمان را تضمین کنیم. انگاره "حیاط خلوت" برای حفط امنیت کشور است، چه اقتصادی و چه سیاسی.

آقاي زعيم چگونه ميشود در ايران ثروتمند شد؟چه شغلي خوب است؟ وقتي صفحه ي بچه پولدارهاي تهران كه چند ماه در فيس بوك باز كرده اند را مي بينيم احساس حقارت مي كنيم.واقعا اگر آنها زندگي مي كنند پس ما در حال مرگ تدريجي هستيم.
سرخورده
اگر شما راهش را پیدا کردید ما را هم خبر کنید! تنها راهی که در این 36 سال متوجه شده ایم دزدی از بیت المال، تحمیل هزینه غیرواقع به دولت، دروغ و فریب و چاپلوسی بزرگان نظام است. احساس حقارت نکنید که در آینده به سرنوشت آنان که مورد غبطه شما هستند اشک خواهید ریخت.

درود اقاي مهندس اگر به نقشه نگاه كنيم مي بينيم كه ژاپن همسايه بسيار نزديك روسيه است(جزيره ساخالين و جزاير كوريل) و كره جنوبي هم همسايه چين. آيا ژاپن حياط خلوت امنيتي روسيه است و كره جنوبي حياط خلوت امنيتي چين؟ اگر پاسخ شما مثبت است چطور مسكو و پكن اجازه داده اند امريكا بيخ گوش انها پايگاه نظامي و نفوذ داشته باشد؟ ٢. طبق موارد بالا آيا مي توانيم همين تحليل را درباره يمن و بحرين نسبت به عربستان داشته باشيم و بگوييم يك ايران دمكرات مي تواند همان نفوذي را در بحرين و يمن داشته باشد كه امريكا در ژاپن و كره دارد؟ سپاس
1- می پندارم که شما از دیدگاه من درباره این "حیاط خلوت" آگاه نیستید. بد نیست اگر نوشته های من را نمی خوانید دستکم این دیدگاهها را بخوانید. 2- با پرسش دوم شما من دیگر مطمئن شدم که هیچ آگاهی از موضع و دیدگاه من در این باره ندارید که چنین پیشداوری می کنید. من فقط می توانم پاسخ کسانی را بدهم که دستکم یک مطلب از من خوانده باشند!

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد