ما
در زمان دولت هفتم، به درخواست ایشان برای ارائه راهکارها، طرحی برای مدیریت و پیشرفت کشاورزی کشور (البته رایگان) ارائه دادیم که به وزارت کشاورزی ابلاغ شد، و هرچند آثار اجرای برخی موارد آنرا مشاهده کردیم، ولی نمی دانیم تا چه حد بکار برده شده است. من متن طرح را که هنوز مصداق اجرایی دارد دوباره تقدیم می کنم تا بلکه بکار آید.
ولی از آنجا که شالوده نظام کشاورزی کشور ویران شده است، من توجه به برخی نکته های مهم پیش زمینه آماده سازی نظام کشاورزی کشور برای اجرای یک طرح شدنی را فهرست می کنم:
-
تدوین یک برنامه واقع گرایانه با توجه به شرایط موجود و امکانات سازمانی و مالی دولت.
-
تغییرات گسترده در ژرفای مدیریت در وزارت جهاد کشاورزی در سراسر کشور و کنار گذاشتن مدیران تحمیلی بی انگیزه و ناکارشناس که برای پیشرفت کشاورزی در آنجا گماشته نشده اند؛ و واگذاری مسئولیت ها به مدیران و کارکنان میهن پرست دلسوز و شایسته و کارشناس، ولی دل شکسته و ناامید و در انتظار بازنشستگی.
-
بانک کشاورزی که مانند همه بانکهای دولتی تبدیل به بنگاه نزولخواری شده، باید بکلی متحول شود تا بتواند به زنده سازی طرح های گسترش کشاورزی و صنایع کشاورزی کمک کند. ما وظایف بانک کشاورزی را در طرح پیوست توضیح داده ایم. بسیاری از مدیران بانک کشاورزی نه درک درستی از وظیفه خود نسبت به تولید و صنعت کشاورزی دارند و نه شایستگی خدمت در مقامی که به آن گماشته شده اند. این بانک بجای مشاوره و یاری رسانی به کشاورزان و صنایع کشاورزی، الویت خود را وصول مطالباتی که طی ده سال گذشته به علت سیاستهای تخریبی دولت و انباشت بهره های سنگین بانکی چند برابر شده با تملیک زمین و دارایی مشتریان قرار داده است.
-
بانک کشاورزی، و بانکهای دولتی دیگر، که مطالبات معوق از فعالیتهای واقعی کشاورزی و صنعتی دارند، در وصول مطالبات خود افزون بر بخشودگی جریمه 6% که وضع آن خود ناسازنده و غیرضروری بوده است، بهره بانکی هشت سال 84 تا 92 را به بدهکاران ببخشند؛ و با بررسی نیاز کشاورزان و صنایع بدهکار، در صورت تشخیص اقتصادی بودن فعالیت، برای باززنده ساختن و فعال کردن مجدد آنها، وام مناسب در اختیارشان بگذارند.
-
ممنوعیت صدور سند مالکیت توسط وزارت جهاد کشاورزی برای زمینهای کشاورزی به حداقل ده هکتار هیچ دلیل معقول یا عملی ندارد. با این ممنوعیت، کشاورزان کوچک از امنیت سند مالکیت محروم میشوند و ناچار زمین خود را تبدیل به کاربردهای غیرکشاورزی می کنند یا آن را فروخته به شهرها مهاجرت می کنند. این ممنوعیت باید برداشته شود.
-
لغو مقررات اعطا یا تغییر کاربری شرکتهای بدهکار مشروط به پرداخت بدهی معوقه به بانکها، که باعث توقف فعالیت بسیاری از شرکتهای کشاورزی شده که اجبار به تغییر کاربری برای رها کردن یک فعالیت زیانبار و تغییر به فعالیتی بهتر دارند.
امیدوارم طرح پیوست، در 16 برگ، سودمند باشد، و در صورت توجه به آن، طرح تفصیلی برای بازسازی، راه اندازی و رونق صنعت در کشور هم (البته رایگان) تقدیم خواهد شد. ما اکنون حدود یکصدهزار طرح صنعتی ناتمام، و صنایع خوابیده، رها شده یا ورشکسته در کشور داریم که راه اندازی حتی نیمی از آنها کشور را تبدیل به یکی از مهمترین قطبهای صنعتی جهان خواهد کرد.
با گرامیداشت،
کورش زعیم
هموند شورای مرکزی جبهه ملی ایران
http://kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=321
http://kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=322