Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
24 فروردين 1393
چالش عراق و خطر داعش برای ایران - کورش زعیم

چالش عراق و خطر داعش برای ایران

قتل عام شیعیان عراق


در سال 1369، هنگام بحران حمله صدام حسین به کویت و هشدار شورای امنیت به عراق، و پیش از حمله امریکا و انگلستان و جنگ (توفان صحرا) خلیج پارس، من مقاله ای نوشتم که ایران چه نقشی باید در این ماجرا بازی کند . در آن روزها من نوشتم که ایران نباید در شرایطی خود را گرفتار کرده باشد که وقتی یک کشور کوچک در منطقه گستره نفوذ طبیعی ایران مورد تجاوز یک کشور بزرگتر قرار می گیرد، کشور کوچک دست به دامان کشورهای دوردست شود. این ما باید می بودیم که به داد کویت می رسیدیم نه امریکا و انگلستان.
من در مورد بحران کویت، و پس از قطعی شدن حمله امریکا و انگلستان به عراق در کویت، نوشتم که ارتش ایران هم اکنون باید یک نوار امنیتی را در درون مرزهای عراق تحت حفاظت خود بگیرد و ورود هر نیروی نظامی را به آن نوار ممنوع اعلام کند، و نیز اینکه در صورت نزدیک شدن خطر به ایران، آن نوار را موقتا اشغال نظامی خواهد کرد تا زمانی که عملیات نظامی در عراق به پایان برسد و خطر از ایران رفع شده باشد.
نواری مرزی که من پیشنهاد کرده بودم عبارت بود از "شبه جزیره فاو و حد فاصل مرز ایران و امتداد رودخانه دجله از بصره تا تیسفون، و از تیسفون در امتداد رودخانه دیالا (غرب رودخانه خراسان) تا دریاچه دربندخان و سپس سلیمانیه تا دریاچه دوکان و از آنجا با خطی مستقیم به نقطه مرزی ایران و ترکیه".

متعاقب انتشار نوشتار من، یکی دو نفر ناشناس به من زنگ زدند و خود را از فرماندهان سپاه اعلام کردند و گفتند که این طرح من خطرناک است و ممکن است امریکا به آنها در نوار امنیتی حمله هوایی کند یا سازمان ملل آن را تجاور به خاک عراق اعلام نماید. من گفتم این کار در شرایطی که پیش رو داریم با عرف بین الملل همخوان است و ما فقط میخواهیم از مرزهایمان حفاظت کنیم نه اینکه خاک همسایه را اشغال کنیم. مدتها پس از پایان جنگ خلیج پارس، باز یکی که خود را سردار سپاه معرفی کرد، زنگ زد و گفت: "فقط خواستم به شما بگویم اشتباه کردیم نوار امنیتی را اعلام نکریم. یک کار پرستیژی بود."
امروز با ظهور گروه تروریستی داعش در عراق، ما با خطر بزرگتری روبرو شده ایم. اگر بخشی از عراق به دست این گروه بیافتد و مانند دوران طالبان در افغانستان ثبات نسبی پیدا کنند، کشور ما دسخوش توفان خونبار و ویرانسازی خواهد شد که از سده های اول و دوم هجری تا کنون بی سابقه خواهد بود. زایش داعش که به باور من فرزند نزدیکی آشکار اخیر عربستان و اسراییل و هدف اصلی آن بی ثبات و ناتوان کردن ایران و ایجاد جنگ داخلی مذهبی در درون ایران است. از سوی دیگر، فراریان حزب بعث عراق که طرفدار صدام حسین بوده اند، و همچنین دختر صدام حسین، به امید بازپس گرفتن حکومت، به داعش پیوسته اند. هنوز کسی آشکار نکرده که گروه داعش اینهمه اسلحه سنگین و جنگی و تجهیزات سربازی را که تا کنون در دست هیچ گروه جهادی و تکفیری و تروریستی ندیده ایم، از کجا فراهم کرده است.
اگر داعش حتا در یکی از استانهای عراق استوار شود، موج گروههای تروریستی جهادی و تکفیری به شدت مسلح، از شمالغرب کشور و خوزستان و بلوچستان و افغانستان، به ایران رخنه خواهند کرد و دامنه عملیات تروریستی آنان آنقدر پرشمار و گسترده خواهد شد که تمامی نیروهای نظامی  و انتظامی هم جلوگیر آنها نخواهند بود.
داعش باید در نطقه خفه شود. واکنش سریع و قاطع ما در عراق پیش از اینکه این گروه جنایتکار استوار شوند، کلید موفقیت خواهد بود. فتوای آیت الله سیستانی برای مسلح شدن مردم، از دید روانشناسی گام هوشمندانه و به هنگامی بود، ولی این جوانان هیجان زده بی تجربه آماده مبارزه و شهادت، تاثیر چندانی روی داعش نخواهند داشت. داعش در جنگ با این مردم آنها را قتل عام خواهد کرد. اعزام یک گردان 500 نفری سپاه هم، هر چند که بسیار ورزیده باشند، فقط داعش را برای مدتی طولانی درگیر خواهد کرد و تلفات زیادی از هر دو طرف باقی خواهد گذاشت، ولی آنها را از بین نخواهد برد. آنها که پیشتر با سلاح های سنگین تجهیز شده بوده اند، اکنون به همه تجهیزات نظاهی پادگانی در عراق هم دست یافته اند.
پیشنهاد من اینست که نخست و بی درنگ ارتش ایران همان نوار امنیتی را که در بالا توضیح داده ام در تحت کنترل خود بگیرد و گذر از مرز ایران را مسدود کند. دوم اینکه یک لشگر سپاه، نه فقط 500 نفر، به عراق اعزام شود و شهرهایی را که داعش تصرف کرده محاصره کند. با حضور نیروهای ایران، ارتش عراق هم اعتماد به نفس خود را بازخواهد یافت و با سپاه در عملیات شرکت خواهد کرد. پس از محاصره داعش، عملیات کماندویی مشترک با ارتش عراق برای شکار اعضای داعش باید صورت بگیرد. همزمان با این عملیات و تا پایان عملیات، مرزهای پاکستان و افغانستان باید توسط ارتش ایران مسدود شود.
در صورتیکه چنین برنامه به اجرا گذاشته شود، داعش در کمتر از یک ماه از عراق پاکسازی یا تسلیم خواهد شد. آنگاه ما باید سیاست هوشمندانه و قاطعی را برای خنثی کردن شیطنت های عربستان و بندرسلطان انجام دهیم.
کورش زعیم
هموند شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران- 24 خرداد 1393 

  http://jebhemeliiran8.blogspot.it/2014/06/blog-post_9252.html

بازدید صفحه: 2055
 



درود به استاد گرامی جناب استاد ابزار کنترل نوار چیست؟ اگر افراد یا گروههای مسلح بخواهند وارد نوار شوند ارتش چگونه می تواند از درون ایران نواری با پهنای ۲۰ کیلومتر را کنترل کند؟ با حمله هوایی؟
سعید
بسته شدن مرز، گشت های هوایی، دیده بانی و خبرچین.

درود به شما شما نوشتید که "ارتش ایران باید نوار را در تصرف موقت بگیرد"
a.m
نوار را زیر کنترل خود بگیرد و گذر مسلحانه را ممنوع کند. من تصرف موقت را عوض کردم. آن در هنگامی می بود که یک حرکت برق آسا تدارک دیده می شد، هنگامی که داعش هنوز دستش به تسلیحات پادگان زرهی عراق نرسیده بود. ولی اکنون، و در مطالب بعدی، نوشته ام، که نوار باید زیر کنترل باشد.

درود به استاد گرامی جناب استاد دیدگاه شما چیست؟ظاهرا نویسنده به ثبات حکومت سعودی مطمئن است و برای ایران خط مشی تعیین می کند با سپاس http://farsi.alarabiya.net/fa/views/2014/07/08/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B9%D8%B4-%D8%8C-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B6-%D9%88-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D9%85%D8%AA%D8%AD%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D8%9F.html
سعید
این رد گم کردن جای پای عربستان است. کاش عربستان شرایط سیاس داخلی خود را طوری اصلاح می کرد که می توانست با ایران همداستان شود. ولی من هنوز بر این باورم که عربستان فدای ماجراجویی های اخیر خود خواهد شد.

درود به شما بخشی از بیانیه جبهه ملی درمورد عدم دخالت نظامی در عراق با طرح مهندس زعیم دراین مورد کاملا در تضاد است http://jebhe.info/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82-%d8%a8%d9%87-%da%a9%d8%af%d8%a7%d9%85-%d8%b3%d9%88-%d9%85%db%8c%d8%b1%d9%88%d8%af%d8%9f-%d8%a8%db%8c%d8%a7-%d9%86%db%8c%d9%87-%d8%ac%d8%a8%d9%87%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c.htm
a.m
در تضاد نیست. من سخن از بستن مرزها و ایجاد یک نوار امنیتی کرده ام نه اشغال آن نوار امنیتی. ولی در مورد کمک به ارتش عراق، در صورت درخواست و هماهنگی ایران وظیفه دارد این کار بکند. واقعیت این است که امریکا و روسیه و ایران اکنون در عراق هماهنگی نظامی دارد.

درود به استاد گرامی جناب استاد برخی عقیده دارند که طرح شما باعث حمایت کشورهای عربی از سنی ها شده و به جنگ مذهبی در عراق دامن می زند و چون در ایران هم 20 درصد جمعیت سنی هستند باعث خطر امنیتی برای ایران می شود. دیدگاه شما چیست؟ با سپاس
سعید
من در زیر هم توضیح دادم و بارها در نوشته هایم گفته ام که این جنگ جنگ فرقه ای نیست. این جنگ راهبردی و هدف نهایی آن ایران است.

درود به استاد گرامی جناب استاد آیا بخش سیاسی راهبرد ما در کنار بخش نظامی نباید تلاش برای ایجاد یک دولت وحدت ملی در عراق(بدون مالکی)باشد تا سنی های عراق احساس نکنند که ایران با آنها وارد جنگ شده است؟ با سپاس
سعید
آری، ما باید مالکی را کنار بگذاریم. اگر می خواهیم دستکم مرزهای خود را حفظ کنیم باید اجازه بدهیم یک دولت ملی در عراق سر کار بیاید. من دکتر علاوی را بهترین گزینه برای ریاست جمهوری دوران گذار در عراق می بینم.

جناب آقای زعیم گرامی با عرض سلام و آرزوی موفقیت، عرض کنم که جنابعالی بنده را می شناسید اما اجازه بدهید خودم را معرفی نکنم. زمانی که بچه بودم بعد از خشکسالی طولانی باران می آمد و به صحرا و کویر تشنه و خشک و لم یزرع ما جانی تازه می داد. رویش سریع علف و درخت و گل و گیاه که برای ما قابل درک بود. اما پیدایش ناگهانی قورباغه ها در برکه های آب باران برای ما کاملا غیر قابل توجیه بود. تنها استدلال قابل فهم این بود که قورباغه ها به همراه آب باران از آسمان آمده اند. در نتیجه نه تنها هیچ گونه ضرورت، بلکه حتی حس کنجکاوی در مورد علل پیدایش قورباغه ها در ما پیدا نمی شد. حال که عراق همانند بیمار محتضر گرفتار جنون جنگ مذهبی است و بجای به کارگیری ارتش ملی و بسیج نهادهای حکومتی، تهییج احساسات مذهبی از طریق صدور فتوای جهاد توسط رهبران مذهبی شیعه نسخه پیچی می شود، این پیشنهاد شما (با کمال احترام به جنابعالی) به مشابه ریختن بنزین شوونیسم عجم، بر روی آتش جنگ مذهبی عرب می باشد. همانگونه که من در دوران کودکی هرگز از خود نپرسیدم که "قورباغه ها" از کجا آمدند و عوامل و بستر مناسب برای ظهور ناگهانی آنها چه بوده است؛ شما نیز در مقاله خویش نه ضرورتی را حس کردید و نه حس کنجکاوی از خود بروز دادید که چرا و چگونه تروریست های آدمکش و آدمخوار مانند داعش به ناگهان ظهور کردند و چرا تعداد بیشماری از عرب های سنی عراق از آنها حمایت کردند و هرگز هم نپرسیدید که مردم عادی سنی مذهب از ترس کدام عقرب جراره به مار غاشیه داعش پناه بردند! در ضمن بخاطر داشته باشید که مصائب عراق ریشه در دخالت نظامی بیگانگان در آن کشور دارد؛ و دخالت نظامی بیشتر راهگشای مشکلات بنیادین عراق نیست. در ضمن دو نکته کوتاه در مورد آن دو جمله آخر شما عرض کنم: اول در مورد عملیات کماندویی مشترک برای شکار داعش، مرا بیاد قمپز (بلانسبت به دور از شما) فرماندهان سپاه می اندازد. دوم اینکه جمله آخری شما در مورد اتخاذ سیاست هوشمندانه و قاطع برای خنثی کردن شیطنت های عربستان و بندرسلطان، مرا بیاد ادبیات "امام جمعه های" محترم (با هم بلانسبت به دور از شما) می اندازد. جمهوری اسلامی در همه کشورهای همسایه (پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، بحرین، و یمن و غیره) دخالت مستقیم نظامی و غیر نظامی می کند. بقول شاعر: "به بری مال مسلمان و چو مالت ببرند، بانگ و فریاد برآری که ای وای مسلمانی نیست" !. حال در این اوضاع قمردرعقرب نفرت و جنگ و خون و جنون، جنابعالی می خواهید "جنگ هفتاد و دو ملت" عرب و عجم را بر آتش فرقه گرایی مذهبی بین شیعه و سنی بیفزائید تا مطمئن شوید کار از محکم کاری عیبی نداشته باشد. دوستار شما امضاء محفوظ (ع)
امضاء محفوظ (ع)
فتنه داعش یک دعوای مذهبی شیعه و سنی نیست. شما اگر نوشته های من را دستکم از دو سال پیش پیگیری می کردید می دانستید که من چنین رویدادی را که یک نقشه درازمدت برون-منطقه ای برای جابجای مرزها در منطقه بود پیش بینی و توضیح می دادم. این فرقه گرایی نیست، بلکه فرقه گرایی ابزار رسیدن به مقصود است. هدف ایران است و اگر جمهوری اسلامی تعلل کند تا سال آینده ما با آنها در خوزستان و بلوچستان خواهیم جنگید و سراسر کشور را بمبگذاری های انتحاری و انفجارهای کور فرا خواهد گرفت. دخالت های جمهوری اسلامی تا کنون به سود منافع ملی نبوده و فقط انگیزه ای برای فرقه ای نمایاندن اجرای نقشه بیگانگان در منطقه فراهم کرده است. بخت با ما بوده که سیاست راهبردی رسمی امریکا و اتحادیه اروپا در این مدت به سود ایران تغییر کرده، وگرنه هم اکنون در خون و آتش گرفتار بودیم. ما فقط تا پایان ریاست جمهوری اوباما وقت داریم تا سیاست راهبردی خود همساز و کشور راحفظ کنیم.

در سال 69 ما قدرت حفاظت از کویت را نداشتیم.در نتیجه تنها نیرویی که می توانست کویت را آزاد کند آمریکا بود.
a.m
ما قدرت کمک نظامی به کویت برای بیرون کردن عراق را داشتیم. در آن هنگام عربستان و شایذ مصر هم به کمک می آمدند و این خود آغازی برای اعتمادسازی و همکاری منطقه ای می شد.

درود به استاد گرامی جناب استاد منظور من پهنای نوار بود که آیا به شهره هم می رسد یا فقط شامل مناطق خالی از سکنه و کم جمعیت مرزی و روستاهای مرزی میشود؟ با سپاس
سعید
مناطق خالی، زیرا یک شهر را نمی توان زیر کنترل گرفت.

آیا ممنوع بودن ورود هر نیروی نظامی به نوار شامل نیروهای ارتش عراق هم می شود؟ با سپاس
سعید
ما نمی توانیم تشخیص بدهیم که اشخاص مسلحی که وارد نوار می شوند، نیروی نظامی عراق هستند یا مانند آنها لباس پوشیده اند. ما باید به ارتش عراق بگوییم خیالتان از بابت این نوار راحت باشد. ما نگهبانی می کنیم.

درود به استاد گرامی چند نکته درباره طرح شما در زمان جنگ کویت و طرح کنونی شما درمورد بحران داعش: ۱. ارتش ما در زمان جنگ کویت 2 سال بود که از جنگ با عراق بیرون آمده بود و با از دست دادن بیش از 80درصد تجهیزات و امکانات خود بدون جایگزین کردن، توان ایجاد نوار امنیتی یا ورود به خاک عراق را نداشت.در حالیکه عراق با ارتشی بزرگتر و بسیار قویتر نسبت به سال۱۳۵۹ بدون نگرانی از واکنش ایران به اشغال کویت دست زد. ۲.آیا منظور شما از"نوار امنیتی"مناطق خالی از سکنه و کم جمعیت مرزی و روستاهای مرزی است و نه اشغال موقت شهرهایی مانند فاو؟ ۳.ورود لشگرهای ایران برای محاصره موصل و شهرهای زیر کنترل داعش باید با موافقت دولت رسمی عراق صورت گیرد.با توجه به متهم نمودن مالکی به فرمانبری از ایران و مخالفت احزاب مخالف ممکن است دولت عراق با ورود لشگرهای ایران مخالفت کند. ۴.به نظر شما عملیات هوایی(پهپاد و جنگنده)و حضور نیروهای کماندویی بهتر از ورود آشکار یک لشگر ده هزار نفری نیست؟ با سپاس
سعید
1- ایجاد نوار امنیتی نیاز به ورود به خاک عراق نداشت، فقط زیر حفاظت داشتن آن مطرح بود. 2- منظور من جلوگیری از نفوذ هر عامل نظامی یا امنیتی به خاک ایران بود. 3- البته که باید با موافقت دولت عراق صورت بگیرد، ولی کمک نیروهای ایران، ارتش روحیه باخته عراق را تقویت می کرد. اگر مخالف کنند، ما نوار امنیتی خود را باید حفظ کنیم، بویژه در خوزستان که اکنون مورد خطر مستقیم است. 4- من نگفتم لشگر در عملیات مستقیما شرکت کند. من گفتم لشگر محاصره کند و نیروهای کماندویی داعش را شکار کنند. جنگنده و بهپاد بیشتر به غیرنظامیان آسیب می زند. تنها کاربرد آنها حمله به ستون های حرکت آنها با تجهیزات نظامی است.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد