ترجمه فارسی مقاله کورش زعیم در روزنامه ایران دیلی
رئیس جمهور آینده
17 اردیبهشت 1376
از: کورش زعیم
رئیس جمهور آینده، هر کس که باشد، وظیفه بسیار دشوار بازسازی اقتصادی کشور را در پیش رو خواهد داشت. در حالیکه فقط دومین بار در انتخابات پس از انقلاب است که یک رقابت واقعی میان دو نامزد قدرتمند در حال شکل گیری است، پرسش مهم اینست که آیا هیچکدام از رقابت کنندگان اصلی، برنامه ای عملی برای رویارویی با نگرانی های اقتصادی کشور دارند یا نه. هیچکدام تا کنون چیزی عرضه نکرده اند.
حتی با یک برنامه عملی و اراده راسخ برای اصلاح همه اشتباهات اقتصادی، نمی توان مطمئن بود که برنده مسابقه بتواند متخصصان مورد نیاز را برای اجرای آن جذب نماید یا پشتیبانی لازم را از مجلس یا جناح های حکومتی دریافت کند.
حیاتی ترین مسائلی که رئیس جمهور آینده باید به آنها بپردازد، عبارتند از تورم بالای ناشی از یک سیاست پولی که برای حمایت از هزینه برنامه های دولت و بار سنگین ادارات دولتی طرح شده بوده، یک سیستم بانکداری در حال فروپاشی به علت استقراض شدید دولت برای طرحهای عمرانی و وام های تکلیفی دولتی، فساد گسترده و فزاینده، کاهش شدید طبقه متوسط و تقسیم نامتعادل ثروت، فرار سرمایه و مغزها به علت نداشتن فرصت فعالیت و عدم امنیت اجتماعی و اقتصادی، یکی از پایین ترین نرخ های رشد اقتصادی در میان کشورهای جهان سوم، تولید صنعتی کاهنده و عدم توجه به صادرات. این شرح وظایفی است که هر کاندید ریاست جمهوری را باید بترساند.
از دیدگاه خوش بینانه، سرمایه گذاری سنگینی روی گسترش زیرساخت ها انجام گرفته که در درازمدت می تواند به نتیجه برسد و یک اقتصاد در حال رشد را حمایت نماید. افزون بر آن، ما ملتی هستیم برخوردار از منابع سرشار انسانی و طبیعی، هوشمندی، خمپذیری، پشتکار و خودباوری. با این توانایی ها، در راه رسیدن به قدرت اقتصادی ملی، ما می توانیم بر همه موانع، سختی ها و رقابت ها چیره شویم.
من باور دارم که همه نامزدها دشواری هایی را که با آن روبرو هستند درک می کنند و اینکه از آنان چه انتظار می رود. از سخنان انتخاباتی آنان چنین بر می آید که همگی امید دارند که انشاء الله بتوانند مسائل اقتصادی کشور را حل کنند، ولی رئیس جمهور آینده به بسیار بیشتر از امید و انشاء الله برای موفقیت در اصلاح اقتصادی کشور نیاز دارد، و باید دید که آیا مرد این میدان خواهد بود یا نه.