تماس با من
تازه ها
نسک ها
گفتار
سخنراني ها
نوشتار
درباره من
خانه
 

Friday, January 10, 2025   امروز ,   جمعه 21 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
11 ارديبهشت 1392
پشتیبانی از کارگر ایرانی - کورش زعیم
پشتیبانی از کارگر ایرانی
کارگران یک رکن عمده اقتصاد کشور را تشکیل می دهند و ایجاد شرایط رفاه و امنیت شغلی برای آنان از الویت های یک طرح توسعه اقتصادی پایدار می باشد. در ایران، بجز در دوران بسیار کوتاهی در زمان دولت دکتر محمد مصدق، کارگران وابسته به سیاستهای کارفرمایان بودند، شرایط کاری و حقوق و مزایا کامل تعریف شده نبود، و هرچندحق سازماندهی اتحادیه های کارگری برای رساندن صدای خود به دولت و کارفرمایان و مذاکره برای بهبود وضع خود وجود داشت، ولی به علت سلطه عوامل بیگانه بیشتر برای مقاصد سیاسی بکار برده می شدند تا رسیدگی به امور کارگران. از آن پس هم تا کنون کارگران هرگز اجازه اظهار وجود مستقل از دولت را نداشته اند. در ایران آینده قانون کار بر پایه استانداردهای پیشرفته جهانی در تضمین حقوق کارگران و ایجاد یک جامعه مرفه بر پایه عدالت اجتماعی، رعایت حقوق بشر و برخوردار از همه امکانات و فرصت های کشور تدوین و اجرا خواهد شد .
در قانون کار آینده ایران، روابط میان کارگر، کارفرما و اتحادیه های کارگری تعریف خواهد شد، کارگران بالای 21 سال از کمینه دستمزد لازم برای یک زندگی مرفه خانوادگی، و همه کارگران از 18 به بالا از بیمه اجتماعی و بیمه درمانی و بیمه عمر برخوردار خواهند بود و به وسیله های تعریف شده ای خواهند توانست در مدیریت اداره یک بنگاه اقتصادی اظهار نظر و نفوذ کنند. جهان آینده برای کارگر ایرانی زندگی مرفه و مشارکت نسبی در هر آنچه بر زندگی او تاثیرگذار است خواهد بود. کارگر ایران باید در میان شادترین و خوشبخت ترین کارگران جهان باشد.

 

 

 

پشتیبانی از کارگر ایرانی

 

کارگران یک رکن عمده اقتصاد کشور را تشکیل می دهند و ایجاد شرایط رفاه و امنیت شغلی برای آنان از الویت های یک طرح توسعه اقتصادی پایدار می باشد. در ایران، بجز در دوران بسیار کوتاهی در زمان دولت دکتر محمد مصدق، کارگران   وابسته به سیاستهای کارفرمایان بودند، شرایط کاری و حقوق و مزایا کامل تعریف شده نبود، و هرچندحق سازماندهی اتحادیه های کارگری برای رساندن صدای خود به دولت و کارفرمایان و مذاکره برای بهبود وضع خود وجود داشت، ولی به علت سلطه عوامل بیگانه بیشتر برای مقاصد سیاسی بکار برده می شدند تا رسیدگی به امور کارگران. از آن پس هم تا کنون کارگران هرگز اجازه اظهار وجود مستقل از دولت را نداشته اند. در ایران آینده قانون کار بر پایه استانداردهای پیشرفته جهانی در تضمین حقوق کارگران و ایجاد یک جامعه مرفه بر پایه عدالت اجتماعی، رعایت حقوق بشر و برخوردار از همه امکانات و فرصت های کشور تدوین و اجرا خواهد شد .

 

در قانون کار آینده ایران، روابط میان کارگر، کارفرما و اتحادیه های کارگری تعریف خواهد شد، کارگران بالای 21 سال از کمینه دستمزد لازم برای یک زندگی مرفه خانوادگی، و همه کارگران از 18 به بالا از بیمه اجتماعی و بیمه درمانی و بیمه عمر برخوردار خواهند بود و به وسیله های تعریف شده ای خواهند توانست در مدیریت اداره یک بنگاه اقتصادی اظهار نظر و نفوذ کنند. جهان آینده برای کارگر ایرانی زندگی مرفه و مشارکت نسبی در هر آنچه بر زندگی او تاثیرگذار است خواهد بود. کارگر ایران باید در میان شادترین و خوشبخت ترین کارگران جهان باشد.

 

یک: کارگر کیست؟

 

کارگر کسی است که در اشتغال دارای حقوق است و نسبت به اشتغال مسئولیت دارد. ما دو سوی این رابطه را کارفرما و کارگر می شناسیم. کارگر همچنین می تواند کسی که کاری به او محول شده باشد، کارآموز باشد یا در استخدام قراردادی شخص یا بنگاه اقتصادی باشد. اتحادیه اروپا کار گر را کسی تعریف می کند که قرارداد کار در برابر دستمزد، یا کار در برابر کار، دارد و در این رابطه طرف آسیب پذیر کارگر به شمار می آید.

 

دو: روابط کارگر با کارفرما

 

1.        امنیت شغلی: همه کارگران بایستی از امنیت شغلی بهره مند باشند. بنابراین، یا  یک پیمان کار گری که در آن شرایط کار و وظیفه کارگر تعریف شده و به امضای کارگر رسیده باشد، یا مقررات حاکم بر شرایط کار بنگاه اقتصادی که توسط کارفرما تعریف شده، جزوی از شرایط استخدام  تلقی شود. کارگر باید آشکارا بداند چه شرایطی ممکن است او را از ادامه اشتغال در یک بنگاه اقتصادی محروم کند.

 

2.        مدت پیمان: پیمان های یک ماهه و سه ماهه که اکنون برای فرار از تعهد به بیمه های اجتماعی و حاکم شدن قانونهای های وزارت کار انجام می گیرند، ممنوع خواهد بود. هرچند که قانونهای جاری وزارت کار و روش ناهنجار اجرای آنها، کارفرمایان و بنگاه های اقتصادی را  وادار به کاربرد ترفندهای دفاعی می کند. همه پیمان های نوشته یا نانوشته میان کارگر و کارفرما، بی توجه به مدت آن، مشمول همه تعهدات کارفرما نسبت به کارگر خواهد بود.

 

3.        دوره آزمایشی: اگر استخدام کارگر با شرط یک دوره آزمایشی باشد، مدت دوره آزمایشی باید مشخص، ثابت و به کارگر تفهیم یا ابلاغ شده باشد.

 

4.        اندازه کارگاه: شمار کارگرانی که در یک بنگاه اقتصادی مشغول به کار هستند هیچ تاثیری در رعایت قانون کار نخواهد داشت. امروز، کارگاههایی که در آنها کمتر از ده کارگر کار می کنند، مشمول قانون کار نمی شوند، ولی در ایران آینده که قانون کار برای کارگر و کارفرما عادلانه خواهد بود، حتا یک کارگاه یک نفره هم مشمول قانون کار خواهد بود، مگر کارگاه های خانوادگی، و کارگران از بیمه درمانی و بازنشستگی و همه امتیازهای قانونی برخوردار خواهند بود.

 

5.        کار غیرقانونی: وادار کردن کارگر به انجام کار غیرقانونی ممنوع است. همچنین کارفرما حق ندارد کارگر را به کار خطرزا و یا به کاری بدون وسایل استاندارد ایمنی وادارد.

 

6.        کار نوجوانان: نوجوانان 15 تا 18 سال نباید به کارهای سخت گماشته شوند. کارهای مناسب این طیف سنی کار در فروشگاهها و رستورانها، کشاورزی   و دیگر کارهای سبک می باشد.

 

7.        کار کودک: افراد زیر 15 سال کودک بشمار می آیند و کار کشیدن هر گونه کار از آنها برای مزد یا بیگاری جرم محسوب می شود. کودکان زیر 15 سال بایستی تمام وقت به تحصیل بپردازند.

 

8.        قانون سراسری: قانون کار در ایران آینده استثناء جغرافیایی نخواهد داشت و، بر خلاف کنون، در منطقه های آزاد نیز حاکم خواهد بود.

 

9.        عدم تبعیض: هیچ کارفرما حق اعمال تبعیض جنسیتی، مذهبی، عقیدتی، نژادی، قومی یا شکل ظاهری نخواهد داشت. کارگر بر پایه شایستگی برای کار مورد نظر استخدام خواهد شد.

 

10.    حداقل دستمزد: کمترین دستمزد یک کارگر باید بر پایه تامین   نیاز به زندگی آسوده یک خانواده جهار نفری باشد. حداقل دستمزد باید سالانه نسبت به نرخ تورم رسمی که توسط یک بانک مرکزی مستقل از دولت تعیین خواهد شد افزایش یابد. حداقل دستمزد می تواند در مناطق جغرافیایی مختلف کشور نسبت به برآورد هزینه زندگی در آن منطقه و نیز برای کارگران کشاورزی متفاوت باشد، بشرط اینکه روی سطح رفاه خانواده تاثیری نداشته باشد. بانک مرکزی مسئول محاسبات حداقل دستمزد خواهد بود.

 

11.    ساعات کار مجاز: کارگران 8 ساعت در روز و حداکثر 40 ساعت در هر 168 ساعت (هفته) کار خواهند کرد . اضافه کاری حداکثر 4 ساعت در یک روز با 50% افزایش دستمزد، و حداکثر مدت کار کارگر در هر 168 ساعت (هفته) 60 ساعت خواهد بود.

 

12.    کار شبانه و کار خطرآمیز: در کار در شیفت شب 35% و کار در شیفت نیمه شب 40% به دستمزد افزوده خواهد شد. اضافه کاری در شیفت های شبانه هم مشمول 50% افزایش خواهد بود.

 

13.    زمان خوراک: کارفرما باید در هر 2 ساعت کار 10 دقیقه استراحت بدهد و برای وعده خوراک 20 تا 30 دقیقه (بسته به نوع کار و فاصله تا ناهارخوری یا رستوران). این زمانها جزوی از ساعات کار کارگر بشمار خواهند آمد.

 

14.    تعطیلات و مرخصی: 52 روز در سال برای آدینه یا هر روزی که تعطیل هفتگی کارگر بشمار آید، 28 روز در سال برای تعطیلات رسمی کشور و مرخصی ها، دو هفته مرخصی استراحتی سالانه.

 

15.    برابری دستمزد: دستمزد زن و مرد برای کار مشابه یکسان خواهد بود.

 

16.    مرخصی بارداری: کارگران زن هنگام بارداری، 45 روز پیش از 9 ماهگی و 45 روز پس از زایمان برای شیردهی مرخصی با حقوق و مزایا خواهند داشت. در صورت تاخیر در زایمان پس از 9 ماه، روزهای دیرکرد به مدت مرخصی مجاز افزوده خواهد شد، ولی زودرسی زایمان تاثیری در مدت مرخصی نخواهد داشت.

 

17.    شیردهی: زنان در مدت شیردهی، حق دارند، با توجه به امکانات ایمنی و بهداشتی محل کار، هر سه ساعت و نیم، نیمساعت مرخصی برای شیردهی و رسیدگی به نوزاد داشته باشند.  

 

18.    خدمت نظام: در صورت فراخوان برای خدمت نظام در شرایط اضطراری، مانند جنگ، زمین لرزه، سیل یا بلایای دیگر، دوره غیبت کارگر در طول خدمت جزو پیشینه کاری او بشمار خواهد آمد، ولی حقوق و مزایای او را دولت پرداخت خواهد کرد.

 

19.    تعلیق اضطراری: در صورتیکه کار به علت حوادث غیر مترقبه مانند جنگ، زمین لرزه، سیل، آتش سوزی، انهدام محل کار، بیماری واگیردار و غیره بصورت تعلیق درآید، دوران تعلیق تا دو سال جزو پیشینه کارگر بشمار خواهد آمد، ولی حقوق و مزایای او را دولت خواهد پرداخت.

 

20.    ادغام یا فروش بنگاه: در صورت فروش بنگاه یا ادغام آن در بنگاهی دیگر، خرید یا بنگاه جدید جانشین کلیه تعهدات پیشین به کارگران خواهد بود.

 

21.    بستانکاری کارگر: بدهی به کارگران دارای الویت اول برای کارفرمایان می باشد. پیش از پرداخت مطالبات دولت و بستانکاران دیگر، باید با کارگران تسویه حساب کرد.

 

سه: سازمان های کارگری

 

1.        پیشینه در ایران: با وجود تلاش های جامعه کارگری برای سازماندهی اتحادیه های کارگری، هرگز این گونه نهادهای پشتیبان حقوق کارگر بطور مستقل پا نگرفته اند. نخستین جنبش برای ایجاد اتحادیه کارگری در 1284 بود که در کارگران یک چاپخانه تحت تاثیر جنبشی که کارگران ایرانی بازگشته از باکو و عشق آباد شوروی، تشکیل یک اتحادیه دادند. نخستین قانون کار در 1325، با تلاش "شورای متحده اتحادیه های کارگران و زحمتکشان" تحت نفوذ شوروی تشکیل شده بود تصویب شد. ولی شرکت نفت انگلستان از پذیرش و اجرای آن در مناطق نفت خیز سر باز زد که منجر به درگیری های گسترده در صنعت نفت شد و قانون عملا بی اثر شد، زیرا صنعت نفت بزرگترین مجموعه صنعتی ایران بود. نخستین توجه به حقوق کارگر در زمان مصدق که با کاهش حقوق مالکانه برای افزایش درآمد کشاورزان، کشاورزی ایران را رونق داد. در سال 1337، قانون نوین کار با فشار اتحادیه های کارگری که در زمان مصدق تشکیل شده بودند، به تصویب رسید. ولی در 1340، "سازمان کارگران ایران" جانشین این اتحادیه ها شد که ریاست آن را وزارت کشور و ساواک تعیین می کردند.

 

در جمهوری اسلامی پس از سرکوب گروههای چپ که اتحادیه های کارگری پس از انقلاب را سازماندهی کرده بودند، از آنجا که شمار بسیار زیادی از صنایع بزرگ و بنگاههای اقتصادی توسط دولت مصادره شدند، هرگونه اعتراض، اعتصاب و بست نشینی کارگری ممنوع شد. جمهوری اسلامی نهاد حکومتی "خانه کارگر" را در رقابت با اتحادیه های کارگری و جانشینی آنها بوجود آورد.

 

2.        قانون آینده: در ایران آینده، سازماندهی  انجمن ها، اتحادیه ها و سندیکاهای کارگری در درون هر بنگاه اقتصادی یا فرا بنگاهی (صنفی) آزاد خواهد بود. کارفرمایان حق جلوگیری از تشکیل اتحادیه و یا عضویت در آن را نخواهند داشت، و مجازات یا اخراج کارگر به علت اقدام برای سازماندهی یا عضویت در آن، ممنوع و جرم خواهد بود.

 

3.        فدراسیون ها: اتحاديه ها و سندیکاها حق خواهند داشت براي افزايش قدرت چانه زنی برای رسیدن به هدفهای اقتصادی خود، اقدام به ايجاد ائتلافهاي موقت يا دائم بصورت فدراسيون كنند.

 

4.        نظارت بر مدیریت: اتحادیه های کارگری درون هر بنگاه اقتصادی بزرگ حق دارند یک نماینده ناظر (بدون رای) برای شور و حفظ منافع کارگران در هیئت مدیره آن بنگاه داشته باشند. نمایند بایستی در یک انتخابات آزاد توسط کارگران همان بنگاه بطور سالانه برگزیده شود.

 

5.        شورای کارگری: کارگران هر بنگاه اقتصادی می توانند یک شورای کارگری برای رایزنی با کارفرما، ارائه پیشنهاد برای بهبود کار و نیز دریافت گزارش های مدیریت یا توجیه تصمیگیری های تاثیرگذار بر منافع کارگران تشکیل دهند.

 

چهار: آموزش کارگر:

 

کارگران در هر صنف و حرفه ای که هستند، باید از امکانات سوادآموزی (که اجباری است)، آموزش فن و حرفه، ادامه تحصیلات، آموزش تکنولوژی های نو در رشته کاریشان، برخوردار باشند، و هزینه آن توسط کارفرما و یا دولت تامین گردد:

 

1.       سواد آموزی: کارگران بیسواد یا کم سواد در هر مقطع سنی، بایستی در کلاس های آموزشی تا پایان دوره دبستانی شرکت کنند. کارفرمایان بزرگ بایستی امکانات آموزش کارگران را در محیط کار یا در نزدیکترین محل ممکن به محل کار فراهم نمایند. وزارت آموزش موظف است آموزگار و کتابهای درسی کارگران را تامین نماید. این آموزش باید تا پایان دوره دبستانی ادامه داشته باشد.

 

2.        ادامه تحصیل: کارگران حق دارند برای ادامه تحصیل ساعاتی از روز را مرخصی بدون حقوق بگیرند. همچنین حق دارند برای تحصیل در دانشگاه تا دو سال مرخصی تحصیلی بگیرند. کارفرما موظف است پس از دو سال کار او را به وی بازگرداند.   در صورت نیاز با مرحصی بیش از دوسال با قصد بازگشت، کارفرما حق دارد از کارگر تعهد بگیرد که دستکم تا پنج سال پس از پایان تحصیلات موظف به کار برای همان کارفرما است. کلیه هزینه های سوادآموزی و تحصیلات کاگران را دولت خواهد داد.

 

3.       آموزش فنی و حرفه ای: دولت موظف است امکانات آموزش فنی و حرفه ای را برای کارگران در همه رشته های مورد نیاز کشور، برای افزایش مهارت و یا برای آشنایی با ابزار و دستگاهها و تکنولوژی های نوین، بصورت رایگان فراهم آورد.

 

4.       آموزش رایانه ای: دولت موظف است امکانات آموزش کارکرد با رایانه را برای همه کارگران بطور رایگان فراهم آورد. کارگران در صورت علاقه می توانند به مراکز آموزشی نامبرده مراجعه و در ساعات فراغت خود به یادگیری بپردازند.

 

پنج: ایمنی و بهداشت

 

1.       ایمنی کار: شرایط ایمنی کارگر در محیط کار طبق استادنداردهای تعیین شده دولت بایستی فراهم و رعایت شود. ساختمان و تاسیسات محیط کار بایستی از لحاط مهندسی، ساختمانی و تاسیساتی و همچنین پایداری در برابر زمین لرزه در مناطقی که نظام مهندسی تعیین می کند، و مقاومت در برابر آتش سوزی، مورد تایید باشد. روشنایی، سرما و گرما بایستی برای آسایش کارگر تنظیم شده باشد.

 

2.       ابزار ایمنی: کارفرما باید ابزار ایمنی ضروری برای نوع کار کارگر مانند عینک و کلاه و دستکش و کفش و غیره را برای کارگر در هر کجا که موضوعیت دارد فراهم و کارگر را اجبار به کابرد آنها کند.

 

3.       کارهای زیرزمینی: برای کار در زیرزمین، مانند معدنکاری، چاه کنی و تعمیر قنات و غیره، کلیه شرایط ایمنی برای آسانی ورود و خروج، تهویه و میزان اکسیژن و کنترل دمای هوا، حفاظت در برابر گاز و تامین کلاه و نقاب و پوشش های ایمنی استاندارد کار مربوطه، و نیز وسایل ارتباطاتی مطمئن، تامین باشد.  

 

4.       بهداشت: کارگران باید هنگام آغاز کار معاینه پزشگی، و سالانه مورد آزمایشهای پزشگی کامل قرار گیرند. در صورت آشکارسازی بیماریهای سخت یا واگیردار، کارگر باید زیر درمان قرار گرفته و از کارگران دیگر جدا نگه داشته شود.

 

5.       کمکهای اولیه: هر کارگاه باید به کمکهای اولیه پزشگی طبق استادنداردهای بین المللی مجهز باشد. کارگاهها و بنگاههای بزرگ بایستی مجهز به درمانگاه، پزشگ و پرستار به اندازه متناسب با شمار کارگران باشند.

 

شش: کارگران خارجی

 

1.       کارگران کشورهای فارسی زبان: کارگرانی که از کشورهای فارسی زبان، و نیز فارسی زبانان کشورهای دیگر در حوزه فرهنگ ایرانی که برای کار به ایران آمده باشند، به شرط داشتن مدارک هویتی مانند گذرنامه یا شناسنامه، حق کار در ایران را خواهند داشت و شرایط کار برای آنان همانند کارگران ایرانی خواهد بود.

 

2.       پناهندگان خارجی: همه مهاجران پناهنده از کشورهای همسایه به شرط دارا بودن هویت پناهندگی، می توانند در ایران به هر کاری که مهارت یا تجربه آنرا دارند بپردازند و شرایط و حقوق آنان همانند کارگران ایرانی خواهد بود.

 

3.        کارگران خارجی دیگر کشورها: کسانی که از کشورهای دیگر مایل به کار در ایران باشند، بشرط نیاز به تخصص آنها، می توانند اقدام به اخذ پروانه کار طبق مقررات جاری کنند. شرایط کاری آنان طبق قرارداد با کارفرما خواهد بود.

 

4.        کارگران خارجی با همسر ایرانی: این کارگران حق ورود به ایران را دارند و شرایط کاری آنان همانند کارگران ایرانی خواهد بود.

 

5.        فرزندان مهاجران و پناهندگان: همه کودکان زیر 15 سال که در ایران اقامت دارند، بدون توجه به شرایط پدر و مادر و یا کشور مبدا، حق خواهند داشت در سامانه آموزشی دولتی ایران همانند کودکان ایرانی به تحصیل رایگان بپردازند.

 

کورش زعیم

 

10 اردیبهشت 1392 (1 مه 2013)

 

 

بازدید صفحه: 1844
 



جناب استاد اگر"پیشرفت کشورهای پیشرفته در یک جهان فقیر و عقب افتاده متوقف می شود و به انحطاط می گراید"چرا در دهه های60تا 90 که حدود 30 درصد کشورهای جهان با حکومتهای کمونیستی اقتصادی عقب مانده داشتند قدرتهایی مانند آلمان غربی،ژاپن و فرانسه ظهور کردند؟ با سپاس
سعید
هنوز 150 کشور بودند که آن چند کشور را تغذیه کنند. از سوی دیگر خود آن کشورها هنوز ظرفیت خودشان را برای پیشرفت پر نکرده بودند.

درود به استاد گرامی جناب استاد مطلب شما دقیقا همان چیزهایی است که جمهوری اسلامی زیر بار آن نمی رود تا بقایش تضمین شود و در راس همه آنها هم تداوم دشمنی با آمریکا ست.مساله چگونگی اجرای این برنامه است. پرزیدنت نیکسون هم در کتاب"پیروزی بدون جنگ"مشابه همین برنامه ها را در برابر شوروی پیشنهاد کرد اما نگفت چگونه باید رهبران کرملین را (که حالا از طرح اطلاع دارند)متقاعد کرد جلوی اجرای آنرا نگیرند. با سپاس
سعید
اگر جمهوری اسلامی به پیشنهاد من (که البته آن را تهدید علیه خود تلقی کردند و من جورش را هم کشیدم) گوس می دادند، اکنون کشور ما راه پیشرفت را طی کرده بود و سران جمهوری اسلامی محبوب مردم می شدند و بصورت تعدیل شده همین نظام تداوم می یافتند بدون اینکه منتفور مردم و جهانیان شوند و تلفاتی هم ایجاد کنند و کشور را مانند اکنون ویران و شخم زده تحویل دهند.

درود به استاد گرامی جناب استاد زعیم نظر شما درباره مقاله زیر(به خصوص بخش مربوط به ایران) چیست؟ با سپاس http://www.bbc.co.uk/blogs/persian/viewpoints/2013/05/post-559.html
سعید
چین؛ پیروز سیاست‌های اشتباه اوباما در خاورمیانه: من کاملا به دیدگاه نصر موافق هستم. اوباما از روز اول درباره رویدادهای ایران راه اشتباه در پیش گرفت که من هم در نوشته هایم و هم در ننامه به اوباما تشریح کرده ام. شاید برای شما جالب باشد، سخنرانی 1385 من را در همدان بخوانید: http://www.kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=202

درود به استاد گرامی جناب استاد(در ارتباط با سخنان شما درمورد آلمان و قبرس)مساله ای که وجود دارد این است که کشورهای صنعتی با اقتصادهای مدرن شاید نخواهند که قدرتهای اقتصادی جدید ظهور کنند چون موجب کاهش نفوذ اقتصادی و سیاسی آنها در جهان میشود.مثلا در سالهای پایانی دهه 70 پنج قدرت بزرگ اقتصادی در جهان وجود داشتند: آمریکا،ژاپن،بریتانیا،فرانسه و آلمان غربی که پایه گذاران گروه 7 بودند.این کشورها در آن زمان بخش اعظم تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار داشتند و به تبع آن بالاترین نفوذ سیاسی در جهان(منهای ژاپن که نفوذ چندانی نداشت) اکنون قدرتهای نوظهوری مانند چین،هند و برزیل به آنها اضافه شده اند.آمریکا که روزگاری 40 درصد تولید ناخالص جهان را در اختیار داشت اکنون 25درصد تولید دنیا را دارد.چین از نظر تولید ژاپن و آلمان را پشت سر گذاشته و برزیل نیز از نظر تولید ناخالص بریتانیا را پشت سر گذاشته و بزودی با سبقت گرفتن از فرانسه به پنجمین قدرت اقتصادی جهان تبدیل میشود.هند نیز طی 5 سال آینده ایتالیا و کانادا را پشت سر می گذارد.با وجود اینکه سالها زمان باقی است تا درٱمد سرانه و سطح زندگی چینی ها،برزیلی ها و هندی ها به سطح زندگی غربی ها و ژاپنی ها برسد اما در واقع شاهد گروه7 جدیدی خواهیم بود که معادلات سیاسی-امنیتی دنیا را تغییر خواهد داد. در چنین وضعیتی سوال این است که چرا کشورهای صنعتی پیشرفته باید با دست خودشان(سرمایه گذاری و صادرات فن آوری به اقتصادهای نوظهور) امثال چین،هند و برزیل جدیدی در جهان بوجود آورند تا قدرت و نفوذ جهانی خودشان کاسته شود؟ با سپاس
سعید
سخن شما درست است اگر این کشورهای پیشرفته بخواهند ایستا باشند. ولی برای تداوم پیشرفت، کشورهای بزرگ نیاز دارند سطح اقتصاد و خواست مردم جهان به کالاهای پیشرفته تر افزایش یابد. بزرگی اقتصاد فقط به اعداد نیست. عربستان بیش از همه نفت خام می فروشد و آن را "تولید ملی" می خواند، آیا به نسبت رتبه اش پیشرفته است؟ روسیه بخش اعظم اعداد بزرگ تولید ملییش فروش نفت و گاز خام است، پیشرفته تلقی می شود؟ بخش عمده تولید چین، کالاهای مصرفی کارگربر است. سالها طول خواهد کشید تا بتواند با کشورهای پیشرفته رقابتی بکند. ولی سطح درآمد کارگرشان افزایش می یابد و می تواند کالا از غرب بخرد. خود آن کشورهای پیشرفته با توقف یا انتقال صنایع پیش پا افتاده یا به اصطلاح "دودکشی" خود به چین و هندوستان و خرید تولیدات آن صنایع، پیشرفت آینده خود را پایه گذاری کردند. پیشرفت کشورهای پیشرفته در یک جهان فقیر و عقب افتاده متوقف می شود و به انحطاط می گراید.

شاید منظور آقای کری تغییرات دمکراتیک در ایران و به دنبال سقوط رژیم بشار(و در میان مدت اعراب خلیج پارس)باشد نه الزاما تجزیه ایران
arash
طرح خاور میانه نوین! مثل اینکه این اصطلاح در جایهای دیگر هم در این سالها شنیده ایم.

درود به استاد گرامی جناب استاد زعیم نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟ با سپاس http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1915969/%D8%B1%D9%82%D8%A7%D8%A8%D8%AA+%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D9%88+%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+%D8%AF%D8%B1+%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA+%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86.html
سعید
رقابت جدید ایران و عربستان در تجارت بنزین: این آمار که برای ایران ارائه شده، نمی دانم تا چه حد قابل اعتماد است. این "افزایش ها" می پندارم که ظرفیت های "پروژه" های پالایشگاهی باشد. بخشی از آن در آغاز تحریم ها شامل تبدیل صنایع پتروشیمی به تولید بنزین بود که یکی از مخرب ترین طرح های زمان آقای دکتر محمود احمدی نژاد بود. در صورتیکه با جلوگیری از قاچاق رسمی بنزین در ابعاد 18 میلیون لیتر می توانستند کشور را بی نیاز کنند. برای قاچاق بنزین، حتا یک خط لوله به یکی از بندرهای جنبو خاوری از میان کوه ها ساختند که تانکرها بنزین را از چند کیلومتر داخل آن می ریختند. پروژه های جدید نمی توانند بدون ورود تکنولوژی پالایشگاهی تمام شوند و هیچ کشوری هم مگر دو سه مورد پالایشگاه دست دوم، اجازه فروش آن را نداشته است. بنابراین، تا یک دولت راستگو یا دستکم "کمتر دروغگو" سر کار نیاید ما نمی توانیم این سنجش را بکنیم. عربستان البته هم پول دارد و همه بازارهای جهان برویش باز است و پیش می رود.

آقا بهتره که ما کشته بشیم.چون ایران که به قول شما قراره تجزیه بشه،جنگ هم امکان داره بشه پس چه بهتر که ما در دفاع از جزایر همیشه ایرانی شهید بشیم و در آبهای خلیج همیشه پارس دفن بشیم.حداقل ننگ تجزیه رو نمی‌بینیم!و میشیم مثل سربازان سرهنگ آریوبرزن ما از اون بی غیرتها نیستیم که تابعیت کشور بیگانه رو بگیریم و در رفاه زندگی کنیم.
ناشناس
من نگفتم قرار است تجزیه شود. من گفتم توسط خائنان درون حاکمیت دارد به سوی جنگ و تجزیه پیش برده می شود تا طرح انگلستان و نومحافظه کاران امریکا تحقق یابد. شما اگر به سخنان دیروز جان کری، وزیر خارجه امریکا گوش می دادید، سرنخ دستتان می آمد. او پس از ملاقات با نتانیاهو و نخست وزیر انگلستان و آقای پوتین، در حالت یاس آلودی گفت باید صبر کنیم تا طرح خاورمیانه جدید انجام بگیرد آنگاه تصمبمگیری کنیم.

درود به استاد گرامی جناب استاد زعیم نظر شما درباره مقاله زیر چیست؟ با سپاس http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1915927/%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC+%D9%82%D8%B7%D8%B1+%D8%A7%D8%B2+%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87+%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87+%D8%A8%D9%87+%D9%86%D9%81%D8%B9+%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+.html
سعید
شکست سختی که به دوحه و اخوان المسلمین تحمیل شد. اخراج قطر از پرونده سوریه به نفع عربستان: قطر مست پیروزی های نخستین در سوریه، با سرمایه گذاری روی اخوان المسلین که تصور می کرد در سوریه هم مانند مصر می توانند به قدرت برسند، یک اشتباه تاکتیکی کرد. طرح قطر بیشتر نزدیک به انگلستان بود تا امریکا. عربستان که خود پشتیبان گروههایی مانند القاعده است، از این فرصت استفاده کرد، خود را به سیاست امریکا نزدیک کرد و خود را مبرا از ورود ستیزجویان اسلام افراطی نشان داد و اعتماد تاکتیکی امریکا را خرید. قطر که پیشرفت در سیاست خارجی داشت، همانند ترکیه در دخالتهای اولیه در سوریه، خیلی زود هیجان زده شد. بطور کلی این دشواری کشورهایی است که به علت بسته بودن سامانه حکومتی بجای برنامه ریزی و خردگرایی درازمدت برای کشورشان، شیفته رویدادهای روز می شوند.

درود به استاد گرامی جناب استاد زعیم نظر شما درباره مقاله زیر چیست؟ با سپاس http://www.bbc.co.uk/persian/business/2013/05/130509_an_cyprus_bailout_germany.shtml
سعید
بانو مرکل کمی اشتباه می کند و باید با قند دارو را به حلق قبرس بریزد. این کشورها به علت بافت حکومتیشان و سطح نسبتا پایین کیفیت اداره یک اقتصاد کلان بر پایه معیارهای علمی و تجربی جهانی، تا سالهای زیادی باید دست و پا بزنند تا به روی آب بیایند. این ارتباطی با جمعیت کشور و اندازه اقتصاد هم ندارد. ما ایسلند را داریم که بهترین شیوه اداره اقتصاد دارد. شما نروژ و فنلاند را دارید که با بهترین استانداردها اداره می شوند. قبرس هم باید پا به پا برده شود تا دیگر سربار دگیران نباشد. بانو مرکل و آلمانیان ناراضی باید توجه کنند که کمکی که به قبرس و دیگر کشورهای نیازمند می کنند، امنیت اقتصادی خودشان را تضمین می کند. یادشان باشد که سی سال پیش سیل مهاجران و کارگران ترکیه که از بیکاری و اقتصاد درب و داغون ترکیه می گریختند چقدر اقتصاد آلمان را زیر فشار گذاشت. آلمان خاوری هم می توانست فشاری بسیار بدتر و ویرانگر تر روی اقتصاد آلمان باختری بگذارد، ولی مدیریت خوب اقتصادی ادغام آنها را بسیار آسان کرد.

آقای زعیم متوجه منظور نشدم! لطفا توضیح مستقیم دهید با سپاس
ناشناس
این کشورک ها هم بچه محل های خلیج پارس هستند.

با عرض درود فراوان خدمت استاد زعیم گرامی استاد آیا موافق هستید بیمه های اجتماعی و درمانی همه مردم را تحت پوشش قرار دهد؟ با سپاس
hossein bodaghi
این متنی است که در منشور جبهه ملی گنجانده ام: بهداشت و درمان: با توجه به اهميت بهداشت و درمان در تندرستي و رفاه مردم و توانايي توليد و پيشرفت، ما باور داريم كه بهداشت، پيشگيري و درمان يك امر ملي است و دولت بايد كليه امكانات بهداشتي و درماني را در سراسر كشور، بويژه در مناطق روستايي و عشايري، فراهم آورد. ميزان درآمد مردم نبايد تاثيري در برخوردار شدن آنان از نيازمنديهاي درماني چون پزشگ و درمانگاه يا كيفيت آنها داشته باشد. بيمه هاي بيكاري و بازنشستگي: يكي ديگر از عوامل عدالت اجتماعي، بيمه كردن همه شهروندان آماده به كار در برابر بيكاري و تامين حداقل درآمد براي زندگي شرافتمندانه هنگام ركود در بازار كار است. هزينه زندگي همه شهروندان بايستي در هنگام بازنشستگي با بيمه اجتماعي تامين گردد تا هر ايراني كه سالهاي جواني و توانايي عمر خود را به كار و سازندگي گذرانده بتواند بدون دغدغه هزينه هاي روزمره دوران كهولت خود را در آرامش و آسايش سپري كند. بيمه هاي درماني: حفظ تندرستي جامعه يك وظيفه ملي است و مبارزه با بيماريهاي واگيردار، سياستهاي بهزيستي و سالم سازي جامعه نه تنها آرامش و آسايش شهروندان را تامين مي كند، بلكه نيروي كار و قدرت سازندگي و كارآيي جامعه را افزايش مي دهد. همه شهروندان بايستي در برابر بيماري ها و نيازهاي درماني و دارويي بيمه شوند. تعرفه هاي بيمه هاي درماني و دارويي بايستي در حدي تعيين شود كه بار سنگيني بر بودجه خانواده نباشد و جامعه پزشگي و بنگاههاي درماني هم بتوانند بدون احساس تحميل و فشار، با رضايتمندي به انجام وظيفه بپردازند. برای دیدگاههای تکمیلی مرجعه کنید به: http://www.kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=513 http://www.kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=517 http://www.kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=573 http://www.kouroshzaim.org/DetailsData.asp?IDdata=500

درود به آقای زعیم ما تهدید نکردیم! آنها 30 سال است جزایر ما را تهدید میکنند و حالا هم از اربابانشان میخواهند سر افعی را جدا کند! در زمان جنگ بندر فجیره نمیتواند در امنیت باشد و ایران در ناامنی! فقط 100 کیلومتر فاصله است.از این جهت گفتم ذهن علیل.
ناشناس
قدیم ها سر هر کوچه، پسرهای لات منش آن کوچه هر کس را که به دختران آن کوچه (به عنوان بچه محل) نگاه چپ می کرد تهدید می کردند و خودشان را مسئول حفاظت از ناموس دیگران می شمردند. بسیاری می پنداشتند این بچه ها خودشان دوست آن دخترها هستند یا احساس مالکیت نسبت به دخترها دارند، ولی در واقع خودشان هم جرات نمی کردند به دخترهای کوچه خودشان نگاه چپ بکنند.

درود به آقای زعیم دولت دشمن امارات از 2 سال قبل پروژه‌ احداث خط لوله نفت از ابوظبی به بندر فجیره در سال دریای عمان را آغاز کرده و تقریبا به پایان رساند تا به خیال خام خود تنگه هرمز را دور بزنند. این ابلهان حتی به نقشه نگاه نکردند تا متوجه شوند که فاصله ساحل ایران در دریای عمان تا بندر فجیره حدود100 کیلومتر است(موشکهای کوتاه برد ساحل به دریای ایران در زمان جنگ).بنابراین هزینه بیهوده برای کاری بی ثمر!! وقتی ذهن دولتمردان کشوری علیل باشد نتیجه همین می شود. با سپاس
ناشناس
برعکس، خیلی هوشمندانه عمل کرده اند. کشوری که با پول نفت و با سرمایه ایرانی از یک بیابان خالی به یکی از مهمترین مراکر مالی و توریسم جهان تبدیل شده، نمی خواهد آینده اش زیر خطر تهدیدهای همسایه ای نادان باشد. سرمایه ها و تخصص و وهوشمندی ایرانیان که آنجا را ساخت را آنها حذب نکردند، اینها فراری دادند. ما هم بهتر است به موشک هایمان ننازیم تا دنیا فکر نکند که از موشکهای موثرتر دیگران و بی خبریم.

درود به استاد گرامی جناب استاد خوشبختانه تارنمای سفارت مجازی آمریکا در ایران"روز ملی خلیج پارس" را به ایرانیان شادباش گفته است. در میان این همه خبر بد، جای شکرش باقی بود.
سعید
درزی باز کرده اند تا شاید این آقایان از آن استفاده کنند. ولی دشواری ما در این مورد با امریکا نیست.

درود به استاد گرامی جناب استاد زعیم نظر شما درباره مقاله زیر چیست؟ با سپاس http://www.persian.rfi.fr/%C2%AB%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D8%B1%D9%82-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C%C2%BB-20130505/%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87
سعید
این مقاله یکی دیگر از ترفندهای زشت بیگانگان و دشمنان فطری ایران، بویژه کشورهای عرب، برای خدشه دار کردن ایران و باوراندن اینکه ایران باید از بین برود است. این مقاله را در ردیف فیلم 300، تغییر نام خلیج پارس، مقاله ایندیپندنت انگلستان، مقاله اشپیگل آلمان، تغییر نام خلیج پارس توسط نشنان جئوگرافیک و نیروی دریایی امریکا، مقاله تحریک آمیز در همشهری و دری وری هایی که برخی بزرگان پشت بلندگوها برای تحریک همسایگان می گویند بگذارید.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید 76312
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد