Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
5 مرداد 1377
گفتگوي روزنامه توس با كورش زعيم - بحران مسكن در تهران

گفتگوي روزنامه توس با كورش زعيم

5 مرداد 1377، سال ششم، شماره 3

اظهارات متفاوت وزير مسكن و كارشناسان درباره


بحران مسكن در تهران


گروه اقتصادي: وزير مسكن و شهرسازي در اروميه اعلام كرد "در شهر تهران و چند شهر بزرگ كشور بحراني به نام «بحران مسكن» وجود ندارد". علي عبدالعلي زاده همچنين گفت، " با سياست هاي اتخاذ شده، زمين از بورس بازي خارج شده است." وي در ادامه واگذاري زمين به تعاوني هاي مسكن را يادآور مي شود و مي

افزايد: " براي حل معضل گسترش شهرها نبايد خارج از محدوده به تعاوني هاي مسكن زمين داده شود ."


در پي انتشار سخنان عبدالعلي زاده، خبرنگار ما با چند نفر از كارشناسان اقتصاد و مسكن گفتگو كرد و نظر آنان را درباره اظهارات وزير مسكن و شهرسازي جويا شد.


كورش زعيم، كارشناس اقتصادي و مهندس مشاور در گفتگويي با "توس" گفت: " از آقاي وزير انتظار مي رود كه در انتخاب جمله هاي خودش در سخنراني ها و نيز گفتگوهايش كمي بيشتر دقت كند و از دادن شعار كه براي وي هيچ ضرورتي ندارد پرهيز كند. چون بحران ها و مسائلي كه وزارت مسكن و شهرسازي، و به طور كلي 

مقوله مسكن، با آن روبروست، كار ايشان نيست. بنابراين، دليل ندارد كه وي با اظهارنظرهاي سطحي از وضع موجود دفاع كند."


وي افزود: " آقاي وزير مسكن در بخشي از سخنان خود اظهار مي دارد كه زمين از بورس بازي خارج شده و اين خارج شدن از بورس بازي نتيجه سياستهاي وزارت مسكن و شهرسازيست. در حالي كه علت خارج شدن زمين ازبورس بازي نتيجه عملكرد وزارت مسكن نيست، بلكه دليل آن ركود بازار به دليل ركود اقتصادي و نبود نقدينگي در جامعه و نيز عدم امنيت و اطمينان به وضع ساخت و ساز در كشور به علت وقايع اخير مربوط به كرباسچي شهردار تهران است."


زعيم، سومين دليلي كه باعث خارج شدن زمين از بورس بلزي شده است را، تورم موجود دانسته و مي گويد: " هر چند تورم موجود، قيمت مسكن را در دو سال اخير افزايش نداده، ولي نقدينگي مردم به علت وجود تورم و مخارج پيش بيني نشده، قدرت خريد مسكن و ساخت آن را به تعويق انداخته و يا كلا از بين برده است."

وي گفت: "اظهارات وزير مسكن و شهرسازي در مورد نبود بحران مسكن در تهران و چند شهر بزرگ دقيقا متناقض با گفته هاي خود ايشان و ديگر مسئولان در چند ماه گذشته و حتي چند سال اخير است."


به گفته وي، " فروكش كردن درخواست براي مسكن، همان دلايلي را دارد كه كاهش يافتن بورس بازي زمين دارد. چون كه در بخش مسكن مسئله عميقتر از آن است كه با چنين جملاتي آن را حل شده فرض كنيم".


وي معتقد است كه بحران مسكن در صورتي كه بخواهد بصورت بنيادي حل شود، بايد سياستهاي متناسب نظام بانكي و اصلاح قانون هاي ضد سرمايه گذاري و نيز قانون مالك و مستاجر به روال عادي خود بيافتد.


اميني، يكي ديگر از كارشناسان اقتصاد، با انتقاد از گفته هاي وزير مسكن و شهرسازي در مورد نبود بحران در بخش مسكن، گفته عبدالعلي زاده در مورد اينكه " براي حل معضل گسترش شهرها نبايد خارج از محدوده به تعاوني هاي مسكن زمين داده شود،" به خبرنگار ما گفت: "جمله جناب وزير كه زمين خارج از محدوده به تعاوني هاي مسكن زمين نبايد داده شود، به عقيده من بسيار نپخته است. زيرا، اول اينكه تعاوني هاي مسكن به هيچوجه كارآيي خود را از نظر اقتصادي در مقايسه با سازمانهاي اقتصادي خصوصي و دولتي نشان ندادند و دوم اينكه، هيچ دولتي نبايد نسبت به اشخاص حقيقي و حقوق جامعه  براي انجام فعاليت مشخصي تبعيض قايل شود." به اعتقاد وي، اظهارات عبدالعلي زاده در مورد اينكه با ندادن زمين به كسي جز تعاوني ها معضل گسترش شهرها حل خواهد شد، بطور وضوح از نظر علمي و اجتماعي ساده انديشي است و اين از يك مقام وزارت بعيد است.


   سيد غلامرضا شيرازيان، عضو كميسيون مسكن و شهرسازي مجلس شوراي اسلامي نيز اظهار داشت: "در تهران و شهرهاي بزرگ با توجه به افزايش سرسام آور قيمت مسكن، و با توجه به بالا بودن نرخ اجاره، اگر نگوييم بحران داريم، پس از چه مقوله اي مي توانيم استفاده كنيم؟"

وي افزود: "ما معتقدم تهران دچار بحران مسكن است. چون قيمت ها بالاست و مردم قدرت خريد ندارند، طبق آمار، مسكن در تهران و شهرهاي بزرگ نشان از نوعي ركود است."

نماينده مشهد در مجلس شوراي اسلامي گفت: "مسكن سازي در سال 76 دچار ركود شد و رشد آن در سال 75 نسبت به سال 74 معادل 6/10 در صد رشد داشت، ولي از سال 76 نسبت به 75، حدود 10 درصد رشد منفي داشته است. يعني در يك مقايسه كوچك مي بينيم كه رشد مسكن 20 درصد منفي بوده است."

شيرازيان يكي از اصلي ترين دلايل ركود مسكن و بحران ناشي از آن وجود قيمت هاي بسيار بالا و نوع ساخت و سازها كه با عدم برنامه ريزي مواجه بوده است اعلام كرد و گفت: "خريداران واقعي مسكن ما قشر متوسط است نه قشر پولدار، و قشر متوسط خواهان زمين متري 100 هزار تومان هستند كه آن هم بعيد بنظر مي رسد، زيرا ما براي عرضه زمين به آنها امكانات كافي نداريم. بنابراين، همين موضوع دليل بر وجود نوعي بحران است."

-0-

بازدید صفحه: 1738
 


شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد