تماس با من
تازه ها
نسک ها
گفتار
سخنراني ها
نوشتار
درباره من
خانه
 

Wednesday, May 7, 2025   امروز ,   چهارشنبه 17 ارديبهشت 1404 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
30 آذر 1391
شادباش جشن بزرگ يلدا

جشن بزرگ و جهانی يلدا

  را به همه ايرانيان در سراسر جهان شادباش مي گويم

 

يلدا، یکی از مهمترین و پر معناترین جشنهای باستانی ایران زمین است. یلدا جشن پيروزي روشنايي بر تاريكي است، پيروزي روشنايي پگاه بر تيرگي درازترين شب سال. از فرداي يلدا، اهريمن تاريكي ها پس نشيني خود را آغاز می كند. امسال، جشن يلدا به ما ایرانیان پایان یک شب خوفناك تاريك را نوید میدهد.  

  يلدا هديه فرهنگ زيباي ايرانيان به همه جهانيان است. روز زایش مهر. زادروز ايزدمهر که در این روز از آناهيتای دوشیزه زاده شد و آیین جهانگیر مهر را به ارمغان آورد. در آيين مهر خدا پدر و ایزدمهر پسر است و آناهيتاي دوشيزه روح القدس را در بر دارد. ايرانيان همه ساله در این روز درخت سرو   یا درخت مورد را آذين مي بستند بی اینکه آن از ریشه درآورده یا شاخه ای از آن بریده كنند، بر تارك آن ستاره مي آويختند و روي شاخه ها شمع يا چراغ نفتي می افروختند. ما درختان را می کاشتیم و نگاه می داشتیم و هرگز درختان کهنسال را از روی جهالت و خرافات و تنگ نظری یا آزمندی قطع نمی کردیم. ما درخت را نه برای لذت خود، بلکه برای گرامیداشت و سپاسگزاری از خداوند یکتا به شکرانه زیست بومی که در آن زندگی می کنیم   آذین می بستیم، و بر تارك آن ستاره مي آويختیم تا به او نزدیکتر شویم.

رنگ سرخ انرژی زا و شادی آفرین، رنگ جامه روحانیان ما بود كه اكنون رنگ جامه كاردينال هاست، نه سیاه غم آور و روان فرسا. کودکانمان هر سال در شب یلدا در انتظار دیدن چهره سپید روحانی و جامه سرخرنگ او و کوله باری از هدیه می نشستند. غم و سیاهپوشی در آیین مهر جایی نداشت. امروز جهانيان اين روحاني شادي آور را پاپا نوئل مي خوانند. پاپا لقب بزرگ آيين مهر، امروز در مسيحيت كه آيين مهر در درون آن قرار گرفته، پاپا يا پاپ خوانده مي شود. ما ايرانيان اين آيين زيبا و شادي آفرين را، همانند ديگر شگفتي هاي فرهنگ ايراني، به مردم جهان هديه كرده ايم. آیینی كه ايران زمين و سراسر اروپا و جهان متمدن آن روز را زير تابش خرد خود گرفت و اكنون در سراسر گیتی با نام هاي ديگر و به بهانه هاي گوناگون بر پا مي شود.

   در اين بلندترين شب سال، ما ايرانيان تا پگاه بيدار مي نشينيم، شاهنامه مي خوانيم و فال حافظ مي گيريم، تا سپیده روز برآید و فرشته روشنايي و دانایی بر اهريمن تاريكي و جهالت پیروز گردد. ما ايرانيان سال پیش رو را بیدار خواهیم ماند. در زندگی ما ایرانیان، یلدا آغاز پایان تاریکی ها و پلیدی هاست. در این سال ما ناداني و فساد و خشونت را شکست خواهیم داد، سياه انديشي و سياهكاري و دروغ و دشمن را از میهن خود خواهیم راند و فرهنگ زیبا و مردم گرای ایرانی دوباره روشنایی خرد خود را بر سراسر ایران زمین و جهان خواهد تاباند.

كورش زعيم

يلداي 1391

بازدید صفحه: 949
 



با درود فراوان استاد بسیار گله و شکایت از سامانه ی موجود دارید .و امید وارید که با ایرانی بودن خودتان طرحی نو در اندازید .استاد گویا فراموش کرده اید که این آش دست پخت خودتان است
هالو
چگونه دست پخت خودمان است؟

با درود به جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟ با سپاس رقبای هسته‌ای ایران را بشناسید سناریوی تازه تلاویو برای پیروزی بر تهران http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1910746
سعيد
مي پندارم كه خود نويسنده هم تفهميده چه مي خواهد بگويد! سناريوي تازه اسراييل براي پيروزي بر تهران با هسته اي شدن مصر و تركيه و عربستان؟! بيشتر به هذيان شبيه است. ولي اين ارزيابي كه هيچكدام زيرساختهاي لازم را براي اين كار ندارند درست است.

جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟ آیا شما در این گفته ها تمایلی از سوی شیخ نشین ها برای زیستن توام با امنیت زیر چتر قدرت نظامی و سیاسی ایران(همانند پیش از انقلاب)و رها شدن از فشارهای توام با تفکرات قبیله ای عربستان می بینید؟ با سپاس http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1910777
سعيد
1- مقاله جانبگرايانه و بدور از شايستگي روزنامه نگاري نوشته شده است. 2- من هميشه گفته ام كه نه اتحاديه عرب و نه شوراي همكاري و نه هيچكدام از از كشورهاي عرب هيچگاه قصد حمله به ايران را نداشته و ندارند. 3- اين سخنام مي توانسته موذيگري سياستمدارانه باشد، دفاعي بودن درباره خودشان درست است، ولي اينكه نيروهاي بيگانه را پايگاه مي دهند، معنايش اينست كه بدشان نمي "آنها" ايران را گوشمالي بدهند. در هر حال، همانگونه كه هميشه ابراز كرده ام، آنها امنيت و آرامش مي خواهند.

با درود به جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟(گویا نویسنده خرید به قول شما اسباب بازیهای اعراب را بسیار جدی گرفته است). با سپاس http://www.persian.rfi.fr/%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D9%84%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%AA%D9%85%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-20121221/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86#comment-3512
سعید
براي عربان اسباب بازيست، ولي همانگونه كه گفته ام اگر امريكا دستور بدهد آنها جتها را عليه ايران بكار خواهند برد. من در جريان اينگونه تصميم ها، ارزيابي ها و احتمالات هستم و آنها را روز بروز رصد مي كنم. بمبهايي كه قرار است روي تاسيسات هسته اي بريزند بيش از اينها كه مي گويند تلفات و ويراني به بار خواهد آورد. فقط در اصفهان دستكم سي هزار نفر را آني خواهد كشت. اگر بخواهند همه آن جايگاهها را بزنند (بجز تاسيسات نظامي) تلفات مستقيم مي تواند به 200 هزار نفر برسد. تلفات غيرمستيقم ناشي از دورافت راديواكتيو بسته به مسير و مدت وزش باد تا افغانستان و پاكستان خواهد رفت. شما يك شعاع 500 كيلومتري را در نظر بگيريد، هرچند خودشان شعاع را به 15 تا 50 كيلومتر محدود اعلام مي كنند. در تمام اين محدوده، از مرگ آني از انفجار و آتش تا مرگ تدريجي از راديواكتيو خواهيم داشت. اگر به سوي خاور برود تا يك ميليون و در جهت هاي باختر و جنوب بيش از 5 ميليون نفر تحت تاثير خواهند گرفت. اما اگر بخواهند همان 8 تا 10 هزار هدف را كه شامل تاسيسات نظامي و زيربنايي هم مي شود بزنند، چيزي از ايران باقي نخواهد ماند. مرگ و ويراني گسترده شبيه آنچه بريتانيا در جنگ اول جهاني بر سر ما آورد كه هنوز تاريخنويسان ما و جهان اجازه نوشتن درباره آن قتل عام ده ميليوني را ندارند، روي خواهد داد. البته من تصور مي كنم، در همان آغاز، پيرو زدن تاسيسات اتمي، جنگ هاي داخلي را در 5 منطقه براي تجزيه ايران براه خواهند انداخت و براي ناتوان سازي ارتش مركزي آن را با بمباران هاي موردي و موضعي ايستا و در حالت دفاعي نگه خواهند داشت تا تجزيه طلبان منطقه خود را تصرف و با معرفي يك دولت موقت اعلام استقلال كنند. طبق قانون بين الملل اگر منطقه اي كه داراي جمعيت است تحت تصرف باشد و تصرف كننده ارتش و دولت داشته باشد مي تواند از سازمان درخواست حمايت و شناسايي كند. احتمال دارد كه لجبازي هاي ما منجر به نابودي اين كشور كهني كه ما ايران مي خوانيم گردد.

با درود به جناب استاد زعیم جناب استاد آیا شما حضور نزدیک به 1200 کارشناس و نظامی آمریکا، هلند و آلمان در ترکیه برای نصب و راه اندازی سیستم پاتریوت را نشانه وابستگی ترکیه می دانید؟ آیا شما با چنین برنامه هایی برای ایران(در آینده)مخالف هستید؟ 2.آیا هر کشور عضو ناتو مکلف به دادن پایگاه نظامی در خاک خود به ناتو و با حضور نظامیان کشورهای عضو می باشد یا می تواند فقط عضو باشد و هیچ پایگاه نظامی ای ندهد؟ با سپاس http://www.radiofarda.com/content/f3_patriot_turkey_syria_crisis/24805376.html
سعید
1- اگر ما روابط خوب بر پايه منافع مشترك با همسايگان داشته باشيم و اقتصادمان در هم تنيده باشد، نيازي به هزينه كردن براي اينگونه احتياط ها نخواهيم داشت، مگر اينكه ساخت ايران باشد. 2- پادگان هاي هر كشور عضو مي تواند در مواقع ضروري پايگاه ناتو هم بشود. ولي ناتو بودجه براي پايگاههاي دائمي بجز آن نطفه مركزي ندارد و نيازي هم ندارد. ناتو يك ارتش دفاعي است و تا خطري براي عضوي پيش نيايد، ارتشي نخواهد داشت.

درود بر استاد همیشه در صحنه یلدا مساوی با سال نوی میترایی است امیدوارم در ایران نوین از تقویم میترایی در کنار دیگر تقوم ها استفاده کنیم واین شب رو به عنوان یک عید جشن بگیریم. یعنی میرسد روزی که شاهد سنت های ایرانی خودمان باشیم؟ پاینده ایران
منصور
گاهشمار ما ايرانيان يكيست، ولي از آنجا كه ما هميشه نوآور انديشه بوده ايم، سرآغازهاي زيادي داريم: سرآغاز اسلامي، سرآغاز زرتشتي، سرآغار هخامنشي، سرآغاز مسيحي (زايش ميترا با سرآغازي ديگر)... بنابراين ما چيزي كه لازم نداريم يك سرآغاز ديگر است.

با درود به جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟ با سپاس http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1910598
سعيد
اين تلاش در سراسر منطقه با همه كشورها عليه جمهوري اسلامي در حال انجام است. اين كشورها را از ايران نمي توانند جدا كنند، ولي از جمهوري اسلامي مي توانند. ملت پاكستان به ايران و هندوستان بيش از هر ملت ديگري نزديك است.

با درود به استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟ با سپاس http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1910540
سعيد
روند نزديك شده كويت به عراق تنها براي خنثي كردن نفوذ ايران نيست. كويت خود دشواري هاي تاريخي، از جمله ادعاهاي ارضي، با عراق دارد. روابط خوب كويت با عراق، در راستاي ايجاد امنيت بيشتر براي كويت است، هر چند كه نزيكي عراق به ايران كشورهاي عرب را ناراحت كرده است. در مورد فشار عربستان روي پاكستان براي دور شدن از ايران درست است. عربستان همكاري گسترده اي با پاكستان براي آموزش و تعمير و نگهداري نيروي هوايي خود دارد و حتا از خلبان هاي پاكستاني نيز استفاده مي كند؛ ولي دور كردن پاكستان از ايران به دلايل فرهنگي و تاريخي كار دشواري است. عراق را نيز دشوار مي توان از ايران دور كرد. نود درصد جمعيت عراق ايران تبار يا كرد هستند كه آنان نيز ايراني هستند.

مهد دین‌های عدیده ست این زمین // دین برای ماست، نی ما بهر دین «هیچ باوری نبود که ایران بود» با درودی دوباره - با خواندن نوشتار شما این پرسش برایم پیش امد که چرا ما با اداب و رسوم خودمان اینقدر بیگانه شده ایم؟ بسهم خودم سعی کردم نظرات دیگران را هم راجع به«شب چله»یا«یلدا»بدانم و یافته هایم را به اشتراک میگذارم. فردوسی به استناد منابع خود، یلدا و خور روز را به هوشنگ از شاهان پیشدادی ایران(کیانیان که از سیستان پارس برخاسته بودند)نسبت داده و در این زمینه از جمله گفته است: که ما را ز دین بهی ننگ نیست / به گیتی، به از دین هوشنگ نیست / همه راه داد است و آیین مهر/ نظر کردن اندر شمار سپهر. خور روز(دی گان)- یکم دی ماه- در ایران باستان در عین حال روزبرابری انسان ها بود.در این روزهمگان ازجمله شاه لباس ساده می پوشیدند تا یکسان بنظر آیند وکسی حق دستور دادن به دیگری را نداشت و کارها داوطلبانه انجام می گرفت. در این روز جنگ کردن و خونریزی، حتی کشتن گوسفند و مرغ هم ممنوع بود. این موضوع را نیروهای متخاصم ایرانیان می دانستند و در جبهه ها رعایت می کردند و خونریزی موقتاً قطع می شد و بسیار دیده شده که همین قطع موقت جنگ، به صلح طولانی و صفا انجامیده بود.واژه یلدا، از دوران ساسانیان که متمایل به کارگیری خط (الفبای از راست به چپ) سریانی شده بودند به کار رفته است.یلدا- همان میلاد به معنای زایش- زاد روز یا تولد است که از زبان سامی وارد پارسی شده است.باید دانست که هنوز در بسیاری از نقاط ایران مخصوصاً درجنوب و غرب برای نامیدن بلندترین شب سال، به جای شب یلدا از واژه مرکب شب چله استفاده می شود.
 حمید
آري، يلدا خود يك واژه سرياني است.

با درود به استاد زعیم جناب استاد اینکه امثال مصر کشورهای عرب نیستند بلکه عرب زبان هستند را من از شما آموخته ام.ایراد من به مطلب"مصر قلب جهان عرب است و نتیجه نبرد قدرتی که در حال حاضر در مصر جریان دارد اینده سیاسی جهان عرب را برای چند دهه اینده رقم میزند"بود. با سپاس
سعید
منظور همان جهان عرب زبان است كه شامل همه كشورهايي است كه عربي زبان رسمي آنهاست و تحولات يكديگر را براحتي دنبال مي كنند.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید 47482
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد