Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
10 آذر 1391
گفتگوي رهسا نيوز (ناهيد فرهاد) با كورش زعيم - گفته هاي محمد مرسي درباره ايران

گفتگوي رهسا نيوز (ناهيد فرهاد) با كورش زعيم

English Translation: http://kouroshzaim.org/DetailsDataen.asp?IDdata=546: 

10 آذر 1391 (30 نوامبر 2012)

 

اظهارات محمد مرسي در سفر ايران

پرسش: هفته گذشته اخباری مبنی بر سخنان محمد مرسی رئیس جمهور مصر منتشر شد که حل موضوع جزایر سه گانه را پیش شرط برقراری رابطه با ایران معرفی کرد. ضمن اینکه شروط دیگری را نیز مطرح نمود. نظر شما و بطور کلی واکنش جبهه ملی به اینگونه اظهار نظرهای مقامات خارجی چیست؟ و چه ارتباطی بین سیاست قهرآمیز داخلی و برخوردهای خشونت آمیز و قهری با مخالفین در داخل و انفعال بی سابقه در روابط خارجی حاکمیت می بینید؟ آیا الزاما ارتباط معناداری وجود دارد؟

 

كورش زعيم : سخنان محمد مرسي در ديدار با احمدي نژاد بسيار توهين آميز بود. من متاثر شدم كه ما بايد چقدر ذليل شده باشيم كه رييس جمهوري كشوري كه مديون رهبري ما براي بنيانگذاري روحيه استقلال در كشورش بوده، و روزي مردم كشورش از نخست وزير ما محمد مصدق همچون يك قهرمان ملي خودشان استقبال كرده بودند، اكنون چنين تحكم آميز و تحقيرآميز با ما سخن گويد.

 

محمد مرسي در مصاحبه اي گفته بود كه در گفتگو با رييس جمهوري اسلامي در سفر ايران: " از او خواستم دولت ایران از دخالت در عراق به سود شیعیان این کشور خودداری و موضع خود را درباره “اشغال سه جزیره اماراتی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک اعلام کند تا مصر نیز روابط قوی را با ایران برقرار کند ." در حالي كه در زمان حسني مبارك، مقامات مصری حذف نام خالد اسلامبولی قاتل انور سادات رئیس جمهور وقت مصر از یکی از خیابان های تهران را شرط ازسرگیری روابط با ایران اعلام کرده بودند. در آن زمان دولت مصر با چشم انداز همكاري استراتژيك با ايران بسيار هوشمندانه تر از اين مرد نسبت به ايران موضع گرفته بود. ما هرگز با ايشان كه با توطئه هاي عليه ايران همراه شده روابط قوي نخواهيم داشت و نمي خواهيم داشته باشيم.


پرسش: ولي تا آنجا كه مي دانم، شما در سالهاي گذشته موافق روابط نزديك و استراتژيك با مصر بوديد و آنرا تجويز ميكرديد.



درست است كه در واكنش به چنين خواستي از سوي دولت مصر، من در 18 دي 1382، در مقاله اي در روزنامه انگليسي زبان "ايران ديلي" نوشتم:

 

"مصر تنها کشور در جهان عرب زبان است که می تواند یک شریک طبیعی استراتژیک برای ما باشد. یک کشور غیرعرب، با جمعیتی باندازه ما و موقعییتی استراتژیک، مصر می تواند آن سوی یک محور همکاری و توسعه باشد. یک همبستگی میان ایران و مصر می تواند ثبات و صلح را به منطقه ای بیاورد که به دلیل زمینه های احساسی ازهم جدا هستند. منطقه ای که بجای روند طبیعی تکامل تاریخی، با دخالت نیروهای بیگانه برای مقاصد خود قطعه قطعه شده و، در نتیجه، مردم آن هنوز در پی هویتی ملی برای خود هستند."

 

"من پیش بینی می کنم که در زمانی در آینده، سیاستگزاران ما استراتژی همبستگی دفاعی هندوستان- ایران- مصر را مورد توجه و پیگیری قرار دهند. مصر و ایران میتوانند در صنعت، جهانگردی و بازرگانی همکاری کنند و منابع خود را برای پژوهش مشترک در رشته های مورد علاقه خود، مانند تکنولوژی های پزشگی، هسته ای و فضایی، یکپارچه نمایند."

 

و از مسئولان شهرداري خواستم كه نام خارجيان حساسيت برانگيز را از خيابانهاي ما بردارند. اين نشد، و ما اكنون در جايي قرار گرفته ايم كه رييس جمهور آنها مانند يك كشور فرودست به ما تحكم مي كند و حقوق قانوني و تاريخي ما را براي جلب پشتيباني دولتهاي كوچك و ثروتمند "عرب" انكار مي نمايد. يك رييس جمهور راستين مردم مصر هرگز چنين موضعي در برابر ايران نمي گرفت.  

 

انكار مالكيت و اشغال شده خواندن سه جزيره ايراني تنب بزرگ و تنب كوچك و بوموسو، نه تنها ناديده گرفتن پيشينه و اسناد تاريخي است، بلكه نشانگر آن است كه آقاي مرسي قصد دارد آن كشور تاريخي وآن ملت با فرهنگ را با دروغ و فريب اداره كند. محمد مرسي در طي اين چند ماه كه مردم مصر از ترس بازگشت ديكتاتوري حسني مبارك و در فقدان يك نامزد مردم پسند، قولهاي او را باور كردند و با راي دادن به او حزب افراطي اخوان المسلمين را بر كشورشان حاكم كردند، نه تنها هيچ كار مثبتي در راه آزادي و رفاه و پيشرفت ملت مصر انجام نداده، بلكه تمام كوشش او براي از هم پاشاندن ارتش مصر و قوه قضائيه مستقل و كارآمد مصر بوده تا يك ديكتاتوري حزبي را در كشور برقرار نمايد. من براي آينده ملت مصر نگران هستم و اميدوارم كه آنها با قدرت و پشتكاري كه در طول انقلاب خود عليه حسني مبارك نشان دادند، بار ديگر به ميدان آيند و اين مرد را نيز سرنگون نمايند. مصر با امكانات بالقوه اي كه دارد و با فرهنگ كهني كه مردم از آن برخوردارند سزاوار دولتي مردمسالار و متعهد به پيشرفت و سربلندي مصر هستند. تا آقاي مرسي و حزب ايشان بر سر كار باشد، ما نخواهيم توانست با آنها "روابط قوي" داشته باشيم، و اين به زيان هر دو كشور است.

 

پرسش: در هفته گذشته مردم قاهره در مخالفت با حكم حكومتي آقاي مرسي در بركناري رييس ديوان عالي كشور و قانون اساسي جديد روند جديدي را به سوي يك ديكتاتوري اسلامي در مصر نشان مي دهد. ايا شما با اين برداشت موافقيد؟

 

كورش زعيم:  ما فراموش نكرده ايم كه شعار انتخاباتي آقاي مرسي اين بود كه: "قران قانون اساسي ماست، پيامبر رهبر ماست، جهاد راه ماست  و مرگ به نام خدا هدف ما". ولي شناخت بيشتر محمد مرسي ما را قانع مي سازد كه اين فقط يك شعار تزريق شده بوده است. مرسي در قاهره ليسانس مهندسي و در دانشگاه بسيار معتبر كاليفرنياي جنوبي دكتراي مهندسي گرفت؛ سپس در دانشگاه ايالتي كاليفرنيا استاديار شد. وقتي در سال 1985 به مصر بازگشت، او را به استادي و رياست دانشكده مهندسي دانشگاه الزقازيق برگزيدند كه تا 2010 ادامه داشت. در سالهاي 5-2000 هم نماينده مجلس بود. از جمله سخنان مرسي يكي اين بود كه: " جهان تك فرهنگي نيست، ما بايد بتوانيم در كنار هم زندگي كنيم بي اينكه بخواهيم بر هم چيره شويم." ديگر اينكه " مصر يك دولت مذهبي نيست و يك دولت نظامي هم نخواهد بود."

 

من باور دارم كه اين انديشه هاي شخصي اوست، ولي محمد مرسي شخصيت قدرتمندي ندارد و زير نفوذ شديد گروههاي محافظه كار مذهبي و مركزيت اخوان المسلمين است. هر چند اخوان المسلمين در چندين سال اخير با فرستادن شمار زيادي از اعضاي خود به مجلس به عنوان نامزدهاي مستقل، چهره اي سياسي و مسالمت جو از خود نشان داده است. تظاهر به مسالمت جويي محمد مرسي هم اكنون ميان او و سلفي ها را كه يك چارك از كرسيهاي مجلس مصر را اشغال كرده اند شكراب كرده است.

 

در طي چهار ماهي كه از رياست جمهوري مرسي مي گذرد، ما نشانه اي از يك رييس جمهور قدرتمند نديده ايم. او در برابر بحران ها ناتوان و هميشه زيرآبي رفته است. براي مثال، هنگام حمله تندروان به سفارت امريكا در ليبي كه به كشته شدن سفير امريكا انجاميد، محمد مرسي ناگهان ناپديد شد تا مجبور نباشد اعلام موضع كند. در صورتيكه مي دانيم در همان زمان چهار نفر مصري را كه از ديوار سفارت بالا رفته بودند بازداشت كرده بود. ولي در مورد فيلم ضداسلامي كه در امريكا توليد شده بود، فوري آفتابي شد و آن را محكوم كرد. در هر هال، هنوز مردم مصر موضع راستين رييس جمهورشان را نمي دانند. آيا اين يك فريب است تا زمينه هاي ديكتاتوري اخوان المسلمين را فراهم نمايد، يا يك سياستبازي است تا موقعيت شخصي خود را زيرسازي كرده از نفوذ شديد و دستورهاي حزب رها شود؟ او يك سياستمدار حرفه اي نيست و بايد ديد در آينده بسيار نزديك از چنته اش چه خارج مي شود.

بازدید صفحه: 2501
 



با عرض درود فراوان خدمت استاد زعیم گرامی پیروزی ملت مصر بر اسلام سیاسی تحت رهبری اخوان نشان داد مردم مصر از سایر انقلاب های منطقه از جمله ایران درس عبرت گرفتند و نمی خواهند کشورشان به سمت دیکتاتوری مذهبی سوق داده شود.تحولات اخیر خاورمیانه از جمله ترکیه و مصر نشان داد که اسلام سیاسی به پایان خود نزدیک شده و منطقه به سمت سکولاریزه شدن پیش خواهد رفت. با سپاس
hossein bodaghi
تجربه جمهوری اسلامی در ایران درس عبرتی برای همه مردم منطقه شده است.

درود به استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره خبر زیر چیست؟ با سپاس http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1909915
سعيد
اين پهباد به نظر مي رسد كه يك طرح قديمي باشد. حدود ده سال پيش مشابه آن را كه طرح بوئينگ و در كارخانه بوئينگ در كانادا (بريتيش كلمبيا) آغاز به آزمايش آن كرده بودند مي خواستيم با تغييرات عمده اي در ايران توليد كنيم. ولي عقل هاي كل نفهميدند چه مي گوييم. اين مدل دريا پايه آن است و گاهي خرف گوش نمي كند و به پايگاه بر نمي گردد. احتمالن همانجور كه امريكا اعلام كرده در حال شنا در دريا بوده است.

بشنوید ای دوستان این داستان // خود حقیقت نقد حال ماست ان با درود- اقای زعیم در جواب من که گفته بودم چرا گزینشی نظرات را چاپ میکنید؟ شما منکر شدید. شاهد من نوشته مرخمی است که از جانب من بچاپ زدید!! چاپ نکردن نظر بسی محترمانه تراست. شیر بی دم و سر و اشکم که دید/ این چنین شیری خدا خود نافرید «جناب مولانای ما»  در شهر قزوین مردم عادت داشتند که با سوزن بر پُشت و بازو و دست خود نقش‌هایی را رسم کنند, یا نامی بنویسند، یا شکل انسان و حیوانی بکشند. کسانی که در این کار مهارت داشتند "دلاک" نامیده می‌شدند. دلاک ,مرکب را با سوزن در زیر پوست بدن وارد می‌کرد و تصویری می‌کشید که همیشه روی تن می‌ماند. روزی یک پهلوان قزوینی پیش دلاک رفت و گفت بر شانه‌ام عکس یک شیر را رسم کن. پهلوان روی زمین دراز کشید و دلاک سوزن را برداشت و شروع به نقش زدن کرد.اولین سوزن را که در شانة پهلوان فرو کرد. پهلوان از درد داد کشید و گفت: آی! مرا کشتی. دلاک گفت:خودت خواسته‌ای, باید تحمل کنی, پهلوان پرسید:چه تصویری نقش می‌کنی؟دلاک گفت:تو خودت خواستی که نقش شیر رسم کنم. پهلوان گفت از کدام اندام شیر آغاز کردی؟ دلاک گفت: از دُم شیر. پهلوان گفت, نفسم از درد بند آمد.دُم لازم نیست. دلاک دوباره سوزن را فرو برد پهلوان فریاد زد, کدام اندام را می‌کشی؟ دلاک گفت: این گوش شیر است. پهلوان گفت: این شیر گوش لازم ندارد. عضو دیگری را نقش بزن. باز دلاک سوزن در شانة پهلوان فرو کرد,پهلوان قزوینی فغان برآورد و گفت:این کدام عضو شیر است؟ دلاک گفت: شکم شیر است.پهلوان گفت:این شیر سیر است. عکس شیر همیشه سیر است. شکم لازم ندارد.دلاک عصبانی شد و سوزن را برزمین زد وگفت:در کجای جهان کسی شیر بی سر و دم و شکم دیده؟ خدا هرگز چنین شیری نیافریده است. «شیر بی دم و سر و اشکم که دید/ این چنین شیری خدا خود نافرید»
 حمید
آقاي حميد گرامي، من هرگز در ديدگاهها دست نمي برم و حذف نمي كنم، با وجود اينكه بارها من از سوي مقامات امنيتي هشدار داده شده ام كه چرا فلان ديدگاه را چاپ يا پسخ داده ام. شما دقيق بگوييد كدام ديدگاه شما را حذف يا دستكاري كرده ام. اگر ديدگاهي حاوي سخنان بدور از نزاكت باشد، من در همينجا تذكر مي دهم و دليلم را ابراز مي كنم. ديدگاه هاي دوستان امانت آنان نزد من است.

بازرگان بعد از استعفا از نخست وزیری در دوره اول مجلس شورای اسلامی به نمایندگی مردم تهران انتخاب شد. او تا پایان عمر خود در تمام دوره‌های انتخابات ریاست جمهوری و مجلس ثبت نام کرد اما پس از دوره اول مجلس همواره از سوی حاکمیت رد صلاحیت می‌شد.
 حمید
***

درباره جزایر و کشورهای عرب باید بگویم من طرفدار ج.اسلامی نیستم اما وقتی می شنوم رهبران عرب می گویند"از دست ایران به ستوه امده ایم"یا ما را همانند یک"افعی قدرتمند می دانند و از اربابانشان می خواهند سرش را جدا کند" زیاد هم ناراحت نمی شوم.شاید هم خوشحال بشوم که انها را به ستوه اورده ایم و انها از ما می ترسند که اگر نمی ترسیدند تا بحال بارها برای گرفتن جزایر حمله کرده بودند.ایران در تمام این دولتچه ها سلولهایی دارد که در مواقع بحران می توانند انجا را به اتش بکشند.پس بهتر است زیاد حرف نزنند و سرجایشان بنشینند.ما هر وقت بخواهیم می توانیم انجا را به نابودی بکشیم.
a.m
ترسيدن احترام آميز از يك كشور با ترسيدن توهين آميز فرق مي كند. يك وقت است مي گويند ما از "ايران شير" مي ترسيم، يك وقت است كه مي گويند ما از"ايران افعي" مي ترسيم. ما به آنان دليل داده ايم كه اينگونه ما را توصيف كنند. من درباره امكانات بالقوه ايران در آن (به گفته شما دولتچه ها) پيشتر اشاره كرده ام.

با عرض درود فراوان خدمت اسناد زعیم گرامی استاد به نظر شما تحولات مصر به چه سمتی خواهد رفت؟آیا ما شاهد دیکتاتوری اخوان المسلمین خواهیم بود؟مرسی اختیاراتی را در دست گرفته که حتی مبارک هم نداشت چرا ارتش جلوی او را نمیگیرد.استاد گفته اید مرسی فردی قدرتمند نیست و تحت تاثیر اخوانی هاست اگر اینطور است چگونه جرات کرده رودروی قوه قضاییه مصر و همه مخالفان بایستاد؟با سپاس ؟
hossein bodaghi
محمد مرسي در يك انتخابات آزاد و بي تقلب برگزيده شده و ارتش حق ندارد خلاف راي مردم عمل كند. آنچه ايراد دارد راي واكنشي مردم مصر به يك "مخالف حسني مبارك" است بويژه با پول و تبليغات كلاني كه اخوان كردند. مردم در واقع "عليه مبارك" راي دادند نه "له مرسي". احتمال اينكه مرسي مصر را به سوي نوعي ديكتاتوري مذهبي ببرد زياد است. من گفتم شخصيت او قدرتمند نيست، ولي پشتيباني يك حزب يا، بهتر بگويم، يك فرقه قدرتمند را دارد. به باور من اين اخوان المسلمين است كه اكنون رييس جمهور مصر است نه محمد مرسي.

جناب استاد شما علت اصلی عدم ابقای کالین پاول در پست وزارت امور خارجه در دولت دوم پرزیدنت بوش را در چه می دانید؟ با سپاس
سعید
كالين پاول آدمي متكي به خود و داراي اعتماد به نفس و غرور بود. از فريبي كه سي آي اي و رييس جمهور درباره عراق او را داده بود، ناراحت و شرمنده شده بود. هم احترامش به علت استيضاح كنگره كاهش يافته بود و هم اميدش براي نامزد رياست جمهوري شدن مرده بود. پس خود را كنار كشيد.

درود به جناب استاد زعیم جناب استاد در مورد "اگر براي حفظ منافع ملي يا مرزهاي كشور راه ديگري نبود، با طراحي هوشمندانه و تمامي قدرت كار را سريع تمام كن" سوالات و نظراتی دارم: بدیهی است که اگر برای حفظ منافع ملی نیاز به کاربرد تهاجمی نیروی نظامی باشد(مثلا اگر ایران می بایست با کاربرد زور جلوی ورود نیروهای عربستان و امارات را به بحرین می گرفت)دیدگاه کالین پاول و شما بهترین استراتژی است. 1.در صورت حمله دشمن ایا منظور از تمام کردن سریع،مشابه "دکترین واکنش گسترده"جان فاستر دالس است(البته در شکل سلاحهای متعارف)؟ 2. ایا گمان نمی کنید در صورت حمله دشمن بهتر است "دکترین واکنش انعطاف پذیر"کیسینجر(البته در شکل سلاحهای متعارف)را برای جلوگیری از گسترش جنگ بکار بست(مثلا برای اینکه جنگ محدود مرزی به درگیری تمام عیار کشیده نشود و دشمن احساس کند چیزی را دارد که خواهان از دست دادن ان نیست و در نتیجه به مصالحه سیاسی روی اورد)؟ با سپاس
سعید
من از بحث در اين باره پوزش مي خواهم. آدم هاي خردمند از جنگ پرهيز مي كنند و نخست راه صلح و معامله را مي پيمايند. من به انتهاي خط اشاره كردم. البته اگر ما عاقل باشيم هيچگاه خود را در موقعيت انتهاي خط قرار نمي دهيم. اظهار نظر من درباره انتهاي خط ممكن است خوراك به مخالفان و دشمنان من بدهد.

نهم آذر ماه چهل و یکمین سالروز بازگشت سه جزیره همیشه ایرانی ابوموسی ، تنب بزرگ و تنب کوچک به آغوش گرم میهن است.نهم آذر سالروز بازگشت سه جزیره به آغوش میهن گرامی باد هرچند نبینی تو ولی ملت ایران / شیریست که بر پرچم خوشید نشان است .  قبل شروع سخنانم باید اشاره کنم به تناقض بزرگی که در گفتار شما است٬ شما گله مندید از یک رهبرعرب  که چرا به تمامیت ارضی ایران احترام نمیگذارد!! و سعی میکنید او را نصیحت هم بکنید که مناسبات مصر با ایران بدلیل اینگونه موضعگیریها اسیب میبیند!!دلیلی اینکه مرسی و باقی شیوخ حاشیه نشین خلیج فارس بیپروا  بخود اجازه دخالت در امور داخلی ایران را میدهند نه فقط جهالت به عمد مسؤلین مملکت بلکه ضعف و تنگ نظری  کسانی که خودشان اپوزسیون میدانند هم هست مثلا همین جبهه ملی که شرط مرسی در مورد تجدید روابط سیاسی با ایران را توهین امیز میداند در طول این سالها چند بار روز نهم اذر را گرامی داشته است؟ قاجارها بدلیل عدم لیاقت مملکت را بنابودی کشیدند و یک نمونه از بی لیاقتی قاجارها عبارت است از ازکف دادن حاکمیت ایران بر بحرین و این جزایر سه گانه(از سال ۱۲۸۷خورشیدی تا سال۱۳۵۰)این جزایر تحت کنترل انگلیس بود و در سال ۱۳۵۰حاکمیت دوباره ایران بوسیله[ یگانهای نیروی دریایی شاهنشاهی ایران] برقرار شد. طبق مثل معروف «دوست نادان بر زمینت میزند» مخالفت با شاه باعث شده که به این واقعه مهم کم بها داده شود و عربها از این بی تدبیری ما سوء استفاده کنند.مگر همین «جمال عبدالناصر»نبود که برای اولین بار خلیج فارس را«عربی»نامید؟ همین ناصر عربده مستانه عربیت عربیت میزد و تمامیت ارضی ایران را به سخره میگرفت و همزمان عده ای نااگاه ایرانی «نهضت ازادی» از دولت مصر تقاضای کمک میکردند برای مبارزه با شاه؟!؟ همین جبهه ملی یک خط در میان از توقف مصدق در مصر و پیشواز از او یاد میکند و بعد ۶۰سال نمیخواهد این واقعه را که یک بهره برداری سیاسی دوجانبه بوده را فراموش کند اما همین جبهه ملی در رابطه با رفتارهای ضد ایرانی ناصر دچار الزایمر میشود!! از حاکمیت ایران برجزایر دفاع میکند اما سالگرد بازگشت جزایر را فراموش میکند انهم فقط  بدلیل نزدیک بینی سیاسی٬ که مبادا نامی از کسی که این خدمت را انجام داده یعنی«شاه» برده شود؟نهم اذر ماه  یعنی روزیکه حاکمیت دوباره ایران بر این جزایر بعد از  ۶۳سال دوباره تثبیت شد.تا وقتی که ما خدمات میهن  پرستان را فقط بصرف اختلاف سیاسی کتمان میکنیم هر کارمند پمپ بنزینی هم میتواند به ما بی احترامی کند چون نیک نظر کرد پر خویش در ان دید // گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست - منطق شما متاسفانه من را بیاد این گفته معروف که«یکبار فریبم دادی شرم بر تو اما بار دوم شرم بر خودم باد» است.نگاه کنید به تجربه  اندوزی شما از ۳۴سال گذشته٬: شعار انتخاباتي آقاي مرسي اين بود كه: "قران قانون اساسي ماست، پيامبررهبر ماست، جهاد راه ماست و مرگ به نام خدا هدف ما".و بعد میگویید:چون در دنباله مرسی گفته است كه:" جهان تك فرهنگي نيست، ما بايد بتوانيم در كنار هم زندگي كنيم بي اينكه بخواهيم بر هم چيره شويم." ديگر اينكه " مصر يك دولت مذهبي نيست و يك دولت نظامي هم نخواهد بود."  شما دیگر چرا؟انگار در عرض این۳۴ساله کم از این نوع شعرها شنیده ایم.اقا جان امام گفت همه ازادند تا انجایی که به حدود اسلام ضرر نخورد. فقط جهت یاداوری  بود و دیگر «هیچ». هم اکنون که نظرم را مینویسم مردم با اعتراض به تصویب قانون اساسی مصر و اختیارات بی حد مرسی در خیابانها مستقرند و همه گروهها در یک جبهه و «اخوان و سلفیها»و مرسی هم در مقابل هم به صف ارایی مشغولند ما بدبخت شدیم انها تجربه اش را استفاده میکنند.
 حمید
حميد گرامي، 1- من تاريخچه سه جزيره را بارها نوشته و گفته ام و ضرورتي ندارد تكرار كنم. دفاع از حاكميت ايران را مصدق كرد كه نيروي دريايي را فرستاد تا پرچم شارجه را پايين بياورند و به آنها هشدار داد. دوم هم هويدا بود كه شارجه را تهديد به جنگ كرد اگر پرچم پايين آورده نشود. شاه در هنگام خروج انگلستان بحرين را داد كه جزيره ها را پس بگيرد، در صورتيكه هر دو مال ايران بود و با كمي پافشاري اكنون بحرين هم به مادر ميهن باز گشته بود. جبهه ملي شديد عليه اين معامله اعتراض كرد. تا آنجا كه من مي دانم هميشه جبهه ملي در مورد مالكيت تاريخي اين جزيره ها و بحرين حساس بوده نه رژيم شاه. 2- استقبال پر شور از مصدق در مصر توسط مردم مصر و خيلي خودجوش انجام گرفته بود، همانگونه در نيويورك هم رخ داد. هر جا مصدق مي رفت "مردم" او را مانند يك قهرمان ملي پيشباز مي كردند. ناصر از مصدق آموخت، ولي به كشور مصدق توهين كرد. او در روياي كودكانه ايجاد يك امپراتوري عربي به مركزيت مصر بود. آنقدر شناخت از ملت خودش نداشت كه مردم مصر خود را "عرب" نمي داند، و نه كشورهايي مانند سوريه و لبنان و عراق كه او مي خواست زير پرچم اتحاد عرب ساماندهي كند. 3- من در اين نوشتار خواستم محمد مرسي را معرفي كنم، رفتار متناقض و پرسش انگيز او را زير نورافكن بگذارم. اينجور كه معلوم است، آقاي مرسي براي ارضاي شهوت قدرت انديشه هاي شخصي خود را زير پا گذاشته و تحت فشار و برنامه احوان المسلمين مصر را به بدبختي و ديكتاتوري مذهبي خواهد كشاند، مگر ديوانعالي مصر و ارتش مصر غيرت كنند.

درود به جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره عملکرد ژنرال برنت اسکوکرافت(مشاور امنیت ملی پرزیدنت بوش پدر)و ژنرال کولین پاول(وزیر امور خارجه پرزیدنت بوش پسر)چیست؟ با سپاس
سعید
1- ژنرال اسكوكرافت را دشوار مي توان ارزيابي كرد. او كه يك مورمون (فرقه مذهبي بنيادگرا در استان يوتا در شهر سالت ليك سيتي) براي گريز از مخالفت مردم عضو كليساي مسيحي شد. مورمون ها معمولا به علت وابستگي به فرقه خود چنين كاري نمي كنند. يك نظامي بسيار برجسته است و در سياست خارجي، نظامي و اطلاعاتي امريكا در دولت نيكسون، فورد و بوش پدر دخالت داشته است. آنچه اكنون از او قابل انتقاد است، تبليغ و پشتيباني از تركيه و جمهوري آذربايجان است كه دوست هر دو شناخته شده و سلاح هاي زيادي هم به هر دو فروخته (شركت لاكهيد كه در آن منافع دارد) و به اوباما هم مشاوره داده است. من وجودش را براي ايران مثبت نمي بينم. 2- درباره كالين پاول پيشتر پاسخ داده بودم. من او را در صحنه سياسي بين المللي بيشتر مي پسندم تا امثال اسكوكرافت. با وجود مشكلي كه در مورد حمله به عراق برايش پيش آمد، كه ناشي از اطلاعات نادرست و كنسرو شده بود، او مرد باپرفي است. در مورد كاربرد نيروي نظامي هم خيلي شبيه من مي انديشد. بكوش هرگز مجبور به كاربرد آن نباشي، ولي اگر براي حفظ منافع ملي يا مرزهاي كشور راه ديگري نبود، با طراحي هوشمندانه و تمامي قدرت كار را سريع تمام كن.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد