Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
16 خرداد 1391
دانش و هنر ايراني جنگ، خرمشهر را نجات داد - كورش زعيم

Iranian art of war saved Khorramshahr from Saddam

دانش و هنر ايراني جنگ، 

خرمشهر را نجات داد

سوم خرداد، 1361، روز آزادسازي خرمشهر پس از 19 ماه اشغال دشمن، روز نمايش هنر جنگ ايراني بود. روزي كه بخشي از ارتش از هم پاشيده ايران بهمراه جوانان دلاور سپاه و بسيج كه حتي از آموزش حرفه اي و تجربه نظامي بي بهره بودند، سپاه سوم صدام حسين را كه يكي از مجهزترين و كارآمدترين در يكي از قدرتمندترين ارتش هاي جهان بود شكست دادند. ارتشي كه نه تنها ابرقدرت شوروي را به عنوان پشتيبان داشت، بلكه كشورهايي مانند امريكا، انگلستان، فرانسه و آلمان به آن كمكهاي تسليحاتي و اطلاعاتي مي كردند و پيوسته جايگاه و تحركات ارتش ايران و سپاه پاسداران را به آگاهي آن مي رساندند تا راهكارهاي جنگي ايران را خنثي كنند. ارتشي كه همه كشورهاي عربي، بجز يكي دو تا، از آن عليه  ايران پشتيباني مي كردند.


در برابر اين سپاه قدرتمند و روزآمد كه از نابساماني ارتش ايران سوء استفاده كرده به ايران حمله و خرمشهر را تصرف كرده بود، لشگر92 زرهي اهواز قرار داشت. لشگر 92 آسيب زيادي از نابساماني هاي سالهاي پس از انقلاب ديده بود. فرمانده لشگر و فرمانده تيپ 1 توسط عوامل انقلابي تيرباران و فرمانده تيپ 2 آن زنداني و شمار ديگري از افسران باتجربه پراكنده شده بودند. با نفوذ و دخالت جوانان ماركسيست اسلامي و طرح آنها براي بومي سازي خدمه ارتش، بسياري از خدمه جنگ افزارهاي زرهي مانند تانكهاي ام60 و چيفتن از استان رانده شده بودند، بطوري كه از 480 تانك لشگر 92، فقط 40 تانك، به علت عدم رسيدگي و نداشتن خدمه نظامي، آماده خدمت بودند. فرمانهاي ضد و نقيض از شخصيت هاي انقلابي و سياسي و مذهبي و نظامي كه فاقد دانش نظامي بودند صادر مي شد. براي مثال، فرماندهي تيپ 1 زرهي را به يك افسر مخابرات سپرده بودند، و بهمين علت تلفات سنگيني به آن وارد آمد. سپس سرهنگ شهبازي فرماندهي آن را بر دوش گرفت و به ساماندهي تيپ پرداخت. بطور كلي لشگر 92 زرهي قدرتمند اهواز كه صدام حسين از آن بشدت وحشت داشت از هم پاشيده و بهيچوجه آمادگي جنگي نداشت. تيپ تانك با همان شمار كمي تانك كه آماده عمليات كرده بودند وارد ميدان شد. كمبود خدمه آنقدر شديد بود كه خود فرمانده تيپ براي پاك كردن لوله هاي تانك جهت شليك مجدد از پيراهنش استفاده مي كرد. با واگذاري فرماندهي لشگر به سرهنگ زرهي مسعود منفرد نياكي در مهرماه 1359، و پس از شهيد شدن او به سرهنگ غلامرضا قاسمي (كه ديروز در سي امين سالگرد نبرد خرمشهر درگذشت) لشگر 92 رو به سامان يافتن گرفت. گردان تانك را سرگرد علي صفوي بر عهده گرفت و حماسه گذر گردان تانك از منطقه رملي و بستن پشت دشمن را آفريد. تيپ يك در يك عمليات شگفت انگيز خود را به پشت مقر فرماندهي و لجيستيكي سپاه 3 عراق رساند و ارتباط آن را به بدنه قطع كرد.

در عمليات آزادسازي خرمشهر، لشگر 92 زرهي ارتش ايران با يكي از ماندگارترين تاكتيك هاي جنگي در تاريخ جنگ توانست فرماندهي سپاه دشمن را از پشت محاصره و كل سپاه مقتدر صدام حسين را، با كمك تيپ هاي پياده مشهد و سنندج، كماندوهاي ارتش، پاسداران و بسيجيان تار و مار نمايد. نقشه جنگي ارتش ايران چنان ماهرانه و مبتكرانه و غافگيرانه بود كه همه كشورهايي كه به صدام حسين كمك مي كردند انگشت به دهان ماندند. در اين عمليات كه ما كمتر از 6 هزار نفر را از دست داديم، از دشمن 16 هزار نفر كشته و 19 هزار نفر اسير شدند.

در آزادسازي خرمشهر، بار ديگر دانش نظامي و هنر جنگي ايراني و هوشمندي رزمندگان ايران جهان را شگفت زده كرد. تاكتيك جنگي ارتش با پشتيباني جوانان دلاور سپاه پاسداران و جان بركفان بسيج به جهانيان ثابت كرد كه شكستن اراده دفاعي ايرانيان كار آساني نيست. اين هشداري باشد به برخي همسايگان آزمند و گمراه ما كه خود را از اين توهم كه پشتيباني سياسي و نظامي بيگانگان آنها را قدرتمند كرده است آزاد كنند.

كورش زعيم

سوم خرداد 1391 

بازدید صفحه: 2419
 



با درود دیگربار قبل از هر چیز پوزش میخواهم اگر طرز بیانم حمل بر کم بها دادن به تلاشهای دوستان شده است. من هرگز موقعیت  و امکانات دوستان را در طرز و شیوه بیان بچالش نمیتوانم بگیرم و به احترام یکایک دوستان کلاه از سر برمیدارم.اما مشگل اینجاست که اگر از حالا مشخص نباشد که هر کس  در کجای کار است و بخواهیم معضلات پیش رو را بروش کدخدا منشی و نصیحت و با یاداوری ان وقتها و ان روزها و چه و چه و به بیانی «ولش کن گریه کرده» حل کنیم اینده باز تار خواهد بود. خود شما بهتر میدانید که این همانیها چه بلایی سر ما اورده «ملکم خان» تصور میکرد که با تفسیر و چسبانیدن دنباله فلان و بهمان بدنبال قوانین و افکار ازادی خواهی میتواند باعث ریشه کنی جهل و  خرافات شود اما چه شد؟ ایا بعد از این همه سال نباید درغلط بودن این رویه  شک کرد؟ دوستان اعتراف به اشتباه و بازنگری اشتباهات در فرهنگ ما محلی از اعراب ندارد . اقای شاه حسینی میفرماید«ما بر اساس اعتقاد ملی و* دینی مان* خود را موظف می دانیم که به نظام تذکراتی بدهیم. ایشان و همفکرانش مورد احترام من هستند اما اگر اقایان نیایند و  تشکیلاتی بر مبنای باور خودشان بنا نکنند به همه ضرر میخورد. مثلا رهبران «حزب دمکرات مسیحی» در المان چقدر سکنات و وجناتشان بیانگر  مسیحی بودن و .... میباشد؟ در کشور ما متاسفانه بدلیل نبود ضوابط طرز فکر  کدخدا منشی حاکم است . در پایان با توجه به فرموده شما مبنی بر اینکه «جبهه ملی یک سازمان سیاسی جمهوریخواه است» مایلم بدانم چطور و چه زمانی این مهم بتصویب رسید؟ سر فراز و پایدار باشید.  
 حمید
ببينيد، هر كدام از ما در شرايط بسيار محدود كننده كنوني آنجور كه خردمان به ما مي گويد سخن مي گوييم. و هيچكدام از ما در جبهه ملي فكر نمي كنم خيلي بي خرد باشيم. آنان تشخيص دادند كه اينگونه مي توانند رهبران نظام را نصيحت كنند، و من اين كار ستايش مي كنم. اگر من بخواهم با ادبيات خودم اين كار را بكنم، فردا در زندان خواهم بود و اين حركت دلخوش كننده من هيچ نتيجه اي نخواهد داشت كه وجود من را هم از صحنه حذف خواهد كرد. اينكه گفته اند "اعتقادات ملي و ديني" بسيار درست است، در واقع مي گويند كه اعتقادات "ديني" هم چنين رفتاري را بر نمي تابد. من تصور مي كنم كه شما خيلي "ناب"گونه مي انديشيد و سياست گفتار و رفتار "ناب" را نمي پذيرد، چون در نظام تاثيرگذار نيست، و فقط پيروان شخص را به ستايش برمي انگيزد. كمي منصف باشيد و به تاثيرگذاري بيانديشيد نه به دلخوش كنندگي.

با درود دوباره به جناب استاد زعیم جناب استاد چرا کشوری مانند عربستان با وجود صدها میلیارد دلار درامد نفتی در 5 دهه گذشته نتوانست به یک کشور صنعتی تبدیل شود و همچنان کشوری عقب مانده با اقتصادی تک محصولی باقی مانده است؟ ایا خودشان نمی خواهند یا غرب نمی خواهد و اجازه نمی دهد؟ با سپاس
سعید
كشور عربستان توسط دو خاندان يا قبيله اداره مي شود كه بازرگاني مشروع را جايگزين حرفه هزاران سال پيش خود كرده اند. درآمد كشور ميان هزاران (بيش از سه هزار) شاهزاده و خانواده هاي آنان تقسيم مي شود، زيرا از روز كشف نفت در آنجا، آن را دارايي قبيله هاي خود مي شمارند. تنها سرمايه گذاري كه مي كنند در پروژه هايي است كه اين درآمد آسان را تداوم بخشد، و آن تاسيسات نفتي و مكه براي پذيرايي از ميليونها زائر است. ديگر خدمات، مانند راهسازي، ترابري هوايي و دريايي همه در خدمت اين منابع درآمد آسان هستند. مردم عادي همه فقير هستند، ولي شاهزاده ها چون پول آسان گيرشان مي آيد انگيزه كارآفريني ندارند و بيتشر به خوشگذراني و سرمايه گزاري در كشورهاي غربي مي پردازند كه بيشتر آن در سهام شركتهاست. غرب كاري ندارد كه آنها با پولهايشان چكار مي كنند، آنها خودشان انگيزه كار كردن ندارند. شما به كاخ ها، هواپيماهاي و كشتي هاي و خودروهاي شخصي آنها، حتا كساني كه هيچ شغلي ندارند بكنيد ... برخي حتا كاسه توالتشان را هم از طلاي ناب مي سازند، خودروشان از نقره خالص است و هواپيماي شخصيشان چند برابر هواپيماي رييس جمهور امريكا قيمت دارد. بن لادن از 53 فرزند پدر پيمانكارش (كه از معدود كارآفرينان بود، ولي بيشتر پروژه هايش را خارجي ها انجام مي دادند)، 400 ميليون دلار ارث برد كه با معيارهاي امروز بايد حدود يك ميليارد دلار باشد. تحصيلات شيك هم داشت، فوق ليساني مهندسي مكانيك، ولي انگيزه براي كار نداشت.

با درود به شما جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر از اقای نوری زاده چیست؟لطفا به سوالات من هم در این ارتباط پاسخ دهید. با سپاس 1.ایا در زمان اشغال کویت شورا موفق عمل کرد(با توجه به اینکه عملا کویت را نیروهای غربی و نه نیروی نمایشی شورای همکاری ازاد کرد) 2.ایا شما با این نظر که شورا به اتحادیه تبدیل نخواهد شد موافقید؟ 3.بر فرض تشکیل اتحاد سیاسی میان بحرین و عربستان ایا عربستان قادر به تامین امنیت بحرین خواهد بود یا در عمل امریکاست که امنیت بحرین و عربستان را تامین می کند؟ "شورا ی همکاری خلیج فارس در طول این مدت، شورای چندان موفقی نبوده؛ حتی اختلافاتی که بین بعضی از کشورهای عضو وجود دارد، از جمله اختلافات امارات با عربستان بر سر بعضی از نقاط مرزی، اختلافی که قطر با بحرین در رابطه با جزایر «حوار» داشت و همین‏طور اختلافاتی میان سلطان‌نشین عمان و ابوظبی، هیچ‏کدام از طریق شورا حل نشد. این اختلافات یا در مذاکرات دوجانبه حل شد، یا در مورد بحرین و قطر، به دیوان داوری لاهه کشیده شد. و یا همچنان در انتظار حل شدن است. در عین حال کشورهای عضو، اغلب سیاست خارجی مستقلی دارند که گاه در تعارض کامل با یکدیگر است. طی سی و دوسال شورا نتوانسته انتظاراتی را که مردم کشورهای عضو داشته‌اند برآورده کند، در مورد اشغال کویت شورا از خود قابلیت نشان داد و وقتی نیروهای صدام حسین وارد کویت شدند، خیلی سریع وارد کارزار شد. ساعاتی بعد از ورود نیروهای عراقی به کویت، ولیعهد و امیر کویت به عربستان رفتند و در آنجا به آنها امکانات و پناه داده شد و ستاد رهائی کویت را در طائف برپا داشتند و مسئولیت هزاران کویتی فراری از وطن را دردست گرفتند و همزمان عربستان زمینه‏ ورود نیروهای خارجی را فراهم کرد. نیروهای درع الجزیره (سپر جزیره) نیز که برای دفاع از کشورهای عضو شورا هنگام رویاروئی با خطری که کیان آنها را هدف بگیرد تشکیل شد، اولین واحدهائی بودند که پیشاپیش نیروهای آمریکائی و 39 کشور دیگر وارد کویت شدند. بنابراین می‏توانم بگویم که در این یک مورد شورا موفق بود. امروز اما وضع فرق می‏کند. به این معنا که اولاً مسئله‏ امارات با ایران، بر سر جزایر ایرانی‏ که امارات ادعای مالکیتش را دارد، به یک نزاع جدی تبدیل شده است. تهدیدهای جمهوری اسلامی و تهدیدهای مشترک امارات به این‏ که مسئله را به مراجع بین‏ المللی می‏کشاند و نوعی حمایت ضمنی که بریتانیا و آمریکا از ادعاهای امارات به تلویح ابراز داشته‌اند و در عین حال، همدلی کشورهای شورا با امارات، ابعاد گسترده‌تری به این نزاع داده است. در کنار این نزاع، کشورهای عضو و در درجه نخست عربستان سعودی حکومت نوری المالکی در عراق را دست نشانده جمهوری اسلامی می‌دانند. این‏ها همه عواملی هستند که دست به دست هم داده ‏اند تا پادشاه سعودی پیشنهاد اتحاد را مطرح کند. البته هیچ کس انتظار نداشت که در جلسه‏ یکروزه نشست مشورتی سران کشورهای عضو شورا اتحاد عملی شود. وقتی مثلاً از سوی امارات متحده‏ عربی، معاون رئیس دولت به نشست می‌رود که حاکم دبی و نخست‏ وزیر هم هست یا از طرف سلطان‌نشین عمان خود پادشاه نمی‌رود و پسر عموی خود را می‌فرستد آشکار است که درون خود این مجموعه هم نظرهای مختلفی نسبت به هرگونه نزدیکی بیشتر یا اتحاد وجود دارد و بنابراین تحقق آن امر ساده ‏ای نیست. در نهایت می‏توان گفت کشوری که اشتیاق دارد به نوعی این اتحاد، حداقل در حالتی شبیه به اتحادیه اروپا تحقق یابد، بحرین است. هم اکنون نیروهای سپر جزیره در این کشور حضور دارند که بیشترشان سعودی هستند. وقتی شورای همکاری‏ها تصمیم به اعزام نیرو برای کمک به یک عضو خود گرفت، عربستان نیروی اول را داشت. بعد از آن امارات و قطر بودند و کویت هم به ارسال چند فروند قایق‏ و ناوچه‏ نظامی برای حمایت از سواحل بحرین اکتفا کرد. امروز با توجه به این ‏که بحرین خود را در خطر می‏بیند، علاقمند است که نقش شورا وسیعتر بشود و اگر نتواند شورا را قانع کند، طبیعتاً علاقمند است به برادر بزرگ، یعنی عربستان سعودی، مراجعه کند که در همه‏ زمینه‏‌ها بحرین را تحت حمایت بگیرد. به ویژه این‏که با پُلی که بین عربستان و بحرین برپا شده، دو کشور تقریباً با هم یکی شده‏ اند و ارتباط زمینی برقرار کرده‏‌اند. سعودی‏ها نیز این وحشت را دارند که اگر یک تحول زیربنایی در بحرین رخ بدهد، دامنه‏ آن به منطقه‏ شرقی کشیده شود که پل مورد اشاره بحرین را به منطقه شیعه نشین شرق عربستان وصل می‌کند. البته بحرین برخلاف ادعاهای رژیم حاکم بر کشورمان نمی‌خواهد جزئی از خاک سعودی بشود. یعنی وضع این کشور کوچک اجازه نمی‏دهد که چنین اتفاقی بیافتد. ضمن این‏که سعودی‏ها هم نمی‏خواهند به عنوان اشغال‏گر بحرین تصویر شوند یا از نفوذ و قدرت خودشان استفاده کنند که بحرین را به یک تابعه تبدیل کنند. به همین خاطر چنین اتفاقی نخواهد افتاد. ملک حمد پادشاه بحرین بسیار نگران است.الان حکومت بحرین می‏خواهد که حضور عربستان در آن‏جا تثبیت بشود، بدون این‏که استقلال خودشان را از دست بدهند".
سعید
1- در زمان اشغال كويت، شوراي خليج فارس فقط وقتي مطمئن شد كه امريكا و متحدانش به عراق حمله خواهند كرد، دست به اقدام زدند. فراموش نكنيد كه از مدتها پيش از آن عربستان كشور خود را در اختيار امريكا براي استقرار نيروهاي نظامي و لجيستيكي قرار داده بود و تدارك براي حمله به عراق كاري نبود كه در چند روز انجام بگيرد. بچه هاي خردسال هم مي توانند در كنار بابايشان به بچه همسايه زور بگويند. اينها همانها بودند كه از صدام حسين در برابر ايران پشتيباني كرده بودند، زيرا مي دانستند كه همه كشورهاي بزرگ از صدام حسين پشتيباني مي كنند و همراهي آنها با صدام حسين با اين اميد بود كه ايران شكست بخورد، تكه تكه شود و يك تكه هم به آنها برسد. 2- احتمال تبديل شورا به اتحاديه بعيد است. يكي اينكه همه اين "پادشاهان" رقيب هاي قبيله اي هستند كه با هم رقابت و گاه دشمني هاي چند صد ساله داشته اند، و هنوز هم كشورهايش ان را قبيله اي يا خانداني اداره مي كنند. اتحاد آنها فقط مي تواند در برابر يك خطر بيروني رخ دهد كه آنهم با وجود نيروهاي غربي در كنارشان بعيد بنظر مي رسد. 3- همانطور كه گفتم، اعضاي شوراي همكاري تا كنون هيچ كاري را با ابتكار خودشان انجام نداده اند. ملك حمد و خاندانش مي خواهند پادشاه باشند، اگر استان عربستان بشوند، فقط استاندار خواهند بود و اين در مقياس رقابت هاي خانداني يك افت حيثيتي بشمار خواهد آمد. هيچكدام از اين كشورها متكي به راي ملت نيستند و در شرايط تحولات كنوني منطقه اي در خانه خود هم احساس خطر مي كنند و اگر اعتماد به نفس كنوني را بر پايه حضور مقتدر نيروهاي نظامي بيگانه نداشتند، هرگز به ايران حتا پشت چشم هم نازك نمي كردند. در هر حال هر حركتي بكنند، به باور من، با چراغ سبز و پشتيباني نظامي امريكا خواهد بود، وگرنه آنها هرگز آن بي خردي را ندارند كه با همسايگان در بيافتند.

با درود دوباره با توجه به اینکه شما فرمودید امکان مطرح کردن سوال راجع به دیگر اقایان وجود دارد . ۱- اقای ادیب برومند ببهانه بزرگداشت مصدق ضمن یاداوری خصلتهای انسانی مصدق برای درست نشان دادن نظر خودشان اشاره به انتخاب مصدق ازطرف سایت(بی بی سی) ان هم بپیشنهاد مسعود بهنود میکنند. ایا ایشان فراموش کرده اند که بهنود همان کسی است که فلانی را (امیرکبیر و سردارسازندگی)نامید؟ حال نباید از اقای ادیب پرسید از چه موقع مرجع شما بلندگوی فخیمه و مریدان قلم بدستش میباشد؟فقط حرکات ....... بهنود یاداور مثل معروفی است مبنی بر (وقتی که شیطان درس خدا پرستی میدهد)  ۲- در تاریخ دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۱اقای حسین شاه حسینی در مصاحبه ای خود را بعنوان عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران معرفی کرده و راجع به بیانه ای که همراه چهار نفر دیگر منتشر کرده اند توضیح میدهد . سوالم این است که اگر ایشان عضو جبهه ملی است چرا  پیرو خط مشی جبهه ملی نیست؟ چطور است در رابطه با این خط فکری نمیتوانید بصراحت  اعتقاد به حکومت عرفی را یاداوری کنید ؟ اما براحتی بر اتش نفاق با دیگرانی که معتقد به حکومت عرفی هستند میدمید ؟ تازه ترین نمونه قابل دسترس مقاله تعجب اور اقای جمال درودی انهم نه بعنوان یک شهروند بلکه بعنوان (عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران) میباشد!! یا پیرو مصدق هستید یا نیستید نمیشود هر بار بنحوی یاداور مثل (شترمرغ) باشیم. مگر مدعی نیستیم که باور داریم که تغیرات بنیادی در هر زمینه ای باید بر مبنای ازادی  کامل در توجیح و ترویج افکار گونانون و سپس با مراجعه به همه پرسی تغیرات بنیادی  را پی ریزی کرد؟در چه تاریخی این مهم به اجرا گذاشته شد؟ ایا شور را بجای شعور  نشاندن و مبنا را فقط( این مباد ان باد) قرار دادن حجت است؟ چطور است در هر زمانی  برای به سکوت واداشتن دیگران میشود به گذشته رجوع کرد اما اقایان فراموش میکنند که مصدق حتی در ان روزگاری که تنها بازیگر سپهر سیاسی ایران بود بسمت این تغیر بنیادی نرفت ؟  جز این است که مصدق بدلیل دوراندیشی میدانست که این سیستم حکومتی همانند ملاتی است برای نگهداشتن این مردم در کنار یکدیگر؟ وضعیت کنونی  بهترین تائید مدعایم است.  برای یک دستمال که نباید یک قیصریه را به اتش کشید . امیدوارم جناب برومند لطف کنند و جواب سوالات من را بصورت مکتوب از طریق  همین صفحه بدهند که حرکت مثبتی است در جهت ابهام زدایی از مواضع جبهه ملی  ایران . خداوند ایران٫ ایران را از دروغ و خشکسالی و جنگ بدور بدارد.   
 حمید
شما در پرسشهاي خود كم لطفي كرده ايد. من خودم مي توانم پاسخ شما را بدهم، زيرا هر سه نفر را بخوبي مي شناسم و از ديدگاههايشان آگاه هستم: 1- اشاره آقاي اديب كه نيكي گزينش مصدق در مسابقه بي بي سي را ستودند چه ربطي به پيشنهاد دهنده يا رسانه برگزاركننده دارد؟ گزينش مصدق براي ما نيك بود، نقطه، سر خط. ديگر تفسير حاشيه اي نبايد داشته باشد. خيلي ها در مسير زندگي اجتماعي يا سياسي خود دچار اشتباه در قضاوت مي شوند. بهنود هم يكي از آنها. اشتباه كه انسان را بد نمي كند. ما بايد به جنبه هاي مثبت مردم بينديشيم، نه اينكه دائم در پي عيب يابي و ايراد گرفتن باشيم. همين است كه هميشه با خودمان در ستيزيم و هميشه دزد سوم زر را مي برد. 2- آقاي شاه حسيني عضو شورا و هيئت رئيسه و از شخصيت هاي محترم جبهه ملي و به همه آرمانها و رهبردهاي جبهه ملي هم وفادار هستند. ايشان تا كنون كاري نكرده اند كه نشانه عدم اعتقاد به خط مشي جبهه ملي باشد. بيانيه چهارنفري، يك حركت انساندوستانه و ستودني بود و من هيچ مغايرتي در آن با "حكومت عرفي" خواسته جبهه ملي نمي بينم. 3- جبهه ملي ايران يك سازمان سياسي جمهوريخواه است كه در منشور آن هم تصريح شده است. آقاي درودي در راستاي راهبرد جبهه ملي نوشته اند، هر چند كه هر كس روش انشائي خودش را دارد و ما هموندان جبهه ملي در يك كارخانه آدم سازي شبيه سازي يا توليد انبوه نشده ايم كه همگي يكجور سخن بگوييم و يكجور بنويسيم. اصل اينست كه از چارچوب راهبردي جبهه ملي ايران خارج نشويم. فراموش نكنيد كه شرايط سختي كه تحت آن فعاليت مي كنيم، برخي از ما را نابردبار و پرخاشگر كرده است.

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد