Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
29 ارديبهشت 1391
جشن زادروز دكتر محمد مصدق در منزل كورش زعيم
زادروز مصدق بزرگ  
با شركت شخصيت هاي ادبي و ملي برگزار شد

29 ارديبشت 1391 


نشسته از چپ به راست: بانو دكتر مه لقا اردلان، دكتر علي رشيدي، دكتر داود هرميداس باوند، كورش زعيم، شمس خلخالي
ايستاده از چپ به راست: عيسي خان حاتمي، مهندس مهران بختياري، مهندس امين كرد، دكتر علي حاج قاسمعلي، مهندس آرش رحماني و مهندس محمد اويسي

كيك سه رنگ زادروز مصدق بزرگ

بازخواني نوشته كورش زعيم از بهار ايران:

بهار ایران فروردین و اردیبهشت است


  دو ماه آغازین سال ایرانی چهار چهره بزرگ جهانی را به مردم ایران هدیه کرده است:

زرتشت، فردوسی، خیام و مصدق.

ظهور هر یک از این مردان بزرگ تاریخ بشر از میان یک ملت، کافی است که همه مردم جهان را به آن ملت مدیون سازد.

  روردین را با زادروز زرتشت آغاز می کنیم. خدا او را در سرآغاز بهار به ما داد تا آغازی نو برای زندگی بشر باشد. زرتشت، این گوهر پاک و تابناک جامعه بشری که سرچشمه اخلاق، فلسفه، آموزش و خداشناسی بود. او ایران زمین را اهورایی کرد. او پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک را نماد زندگی ما ساخت. او پلیدترین صفات را دروغ و فریبکاری شمرد و اینکه "راه جهان یکی است و آن راه درستی است." بزرگ مردی خدایی که با آموزه هایش در کلیه تار و پود زندگی روحانی و اخلاقی مردم جهان مستقیم، یا غیر مستقیم از راههاي دیگر دینهای آسمانی و فیلسوفان زمینی، حضور دارد.

  "چه کسی است که دست یاری به من ناتوان می دهد؟

چه کسی است که مرا علیه شرير و خشونت وی یاری می دهد؟

کیست آن کس، جز آتش تو و اندیشه پاک تو،

و اعمالی که با قانون تو تطبیق می کند؟" یسنا 46-7

  "پیش از آنکه کار جهان به سر آید، پروردگارا، آنچه را می دانی به ما بیآموز:

آیا کسی که داد می ورزد بر شریر پیروز نخواهد شد؟

همین خود به منزله تقدیس زندگی نیست؟" یسنا 48-2

-----------------

25 اردیبهشت، خداوند فردوسی بزرگ را برای نجات ایران فرستاد. مردی که پیامبرگونه از میان تاریکی و خشونت و ستمگری و پلیدی بیگانه برخاست و گوهر درخشان فرهنگ کهن ایران زمین را با زبان خود بشست و دوباره به نمایش جهانی گذاشت.

در دورانی که مدیریت کشور ما دچار یکی از بدترین شرایط بی خردی و ایران ناشناسی است، سخنان این منجی فرهنگ و تاریخ تمدن ایران را بگوش می گیریم:

  خرد برتر از هر چه ایزدت داد                         ستایش خرد را به از راه داد

خرد افسر شهریاران بود                 خرد زیور نامداران بود

خرد زنده جاودانی شناس              خرد مایه زندگانی شناس

ازو شادمانی، وز او مردمیست                    از اویت فزونی، وز اویت کمیست

کسی کو خرد را مدارد ز پیش                     دلش گردد از کرده خویش ریش

هشیوار دیوانه خواند ورا                همان خویش بیگانه خواند ورا

  -----------------

28 اردیبهشت خیام آمد. مردی که در قلب همه جهانیان قرار دارد و در سراسر گیتی برای ایران افتخار آفرین است. ما ایرانیان خود هنوز عظمت او را بخوبی درک نکرده ایم. برخی تصور می کنیم او فقط سراینده ای چیره است، برخی گمراه گونه و از روی نادانی و بی سوادی او را گمراه و بی دین می شماریم. ولی خیام فراسوی فهم کوته فکران است. خیام نابغه ای کم همتاست که نه تنها به سبب سروده های ژرف و فلسفی و رازگونه خود شهرت جهانی یافته، بلکه او یکی از ریاضی دانان و اخترشناسان و فیلسوفان برتر جهان بشریت بشمار می رود. جبر در ریاضی و سالنمای دقیق ما در اخترشناسی، نشانگر ژرفاي چيرگي او بر این دو دانش است. ما مدیون این مرد بزرگ جهان دانش و ادبیات هستیم که، با وجود شهرت جهانی، هنوز آنگونه که باید شناخته و تجلیل نشده است.

  ابریق می مرا شکستی ربی                       بر من در عیش را ببستی ربی

من می خورم و تو می کنی بدمستی          خاکم به دهن، مگر تو مستی ربی؟

  ------------

و سرانجام، خداوند مصدق را در 29 اردیبهشت بما داد. مصدق بزرگ که ملت ایران را پس از دو سده سرخوردگی و سرافکندگی و افسردگی سربلند کرد، در جهان دوباره مطرح ساخت و غرور ملی را دوباره جانشین حقارت ملی کرد. مصدق نشان داد چگونه یک ملت تحت ستم با روحیه شکسته و فقیر و مستاصل، می تواند با تکیه بر ستون ستبر فرهنگ عظیم و بلندای تمدن کهن خود، نیرومندترین دشمن را در یک جنگ صلح جویانه شکست دهد. مصدق نه تنها ایران را از درون سیاهی بردگی سیاسی و افسردگی اجتماعی برون کشید و اعتماد به نفس دوباره بخشید، بلکه الهام بخش همه ملتهای زیر ستم جهان شد. هنوز ملت شکست ناپذیر ایران، در مبارزه حق طلبانه و مستمر خود برای دموکراسی و استقلال سیاسی رهرو این مرد بزرگ است.

  "... چه زنده باشم و چه نباشم، امیدوارم و بلکه یقین دارم که این آتش خاموش نخواهد شد و مردان بیدار کشور این مبارزه ملی را آنقدر دنبال می کنند تا به نتیجه برسند..."

كورش زعيم - 27 ارديبهشت 1384

ماهنامه ايرانمهر - ارديبهشت 1384 

بازدید صفحه: 11054
 



با درود به شما جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟ با سپاس "آمریکاییها بسیار تلاش کردند که هندی ها را در مقابل چین قرار دهند تا توازنی در منطقه ایجاد شود. یکی از متخصصین امریکایی به نکته ای اشاره کرده بود که بسیار جالب است؛ او گفت که هندی ها به صورت استراتژیکی، غیر استراتژیک هستند. به همین دلیل هم امریکا در نهایت نتوانست هند را تحریک کند تا توازن قوا با چین متعادل شود. چون هندی ها چنین تحلیلی ندارند".
سعید
آري، من اين مطلب را خواندم. امريكاييان روحيه هنديان را درك نمي كنند. هندوستان يك سياست عدم دخالت در كار ديگران همزمان با قدرتمندي اقتصادي و نظامي بازدارنده دارد. از دخالت ديگران هم خوششان نمي آيد، زيرا خود را باتجربه تر و خردمندتر مي دانند، كه به باور من احساس درستي است. بنابراين، استراتژي آنها اينست كه وارد تئوري هاي استراتژيك مد روز نشوند، استراتژي واقعي خود را افشا نكنند و كار خودشان را بكنند. من سياست هندوستان را ستايش مي كنم. آنها مانند ما نه به آساني با كشوري دشمن مي شوند و ستيزگري مي كنند و نه به آساني شيفته كشوري مي شوند كه آن شيفتگي گاهي به خيانت بيانجامد. وجود هندوستان ميان ما و چين و روسيه يك بخت خوش است كه ما تا كنون نتوانسته ايم از آن بهره برداري كنيم. من در دهه 70 و سپس در دهه 80 گفته ام كه سياست ايران آينده پيمان استراتژيك اقتصادي و امنيتي-نظامي با هندوستان (و يك كشور ديگر) خواهد بود. من اين را در طرح جامع دفاع ملي خود در سال 1365 هم ذكر كرده بودم.

با درود به شما جناب استاد زعیم جناب استاد ایا منظور شما این است که آنچه در خليج پارس ممكن است روي بدهد ارتباط با خواستها يا اراده و برنامه كشورهاي عربستان و امارات ندارد؟فکر کنم اشتباه تایپی رخ داده است. با عذرخواهی و سپاس
سعید
من گفتم، اگر اتفاقي بيافتد، كه البته خواست كشورهاي عرب هم هست، با سياستگذاري و پشتوانه نظامي غرب خواهد بود، نه ابتكار عمل كشورهاي عرب.

در جهان پرسش کلید دانش است. با درودی دوباره اولین سوال من در رابطه با ترکیب  اعضای شورای مرکزی جبهه ملی ایران است. ۱- ایا امکان دارد که  اسامی اعضا و تعلق سازمانی انها را منتشر کنید؟ ۲- با توجه به اینکه هر از چندگاهی یکی از مسؤلین و اعضای شورای جبهه ملی ایران در مصاحبه و یا نوشته ای با بیان مواضعی متفاوت با تعریف کلی علل وجودی جبهه موجب ایجاد تشنج در داخل تشکیلات و بین دیگر نیروها میشوند و از طرفی اقایان راضی به فعال کردن قسمت اظهار نظر در پایین مقالات خود و ..... نیستند ایا امکانی برای طرح سوال از اقایان در تار نمای شما وجود دارد یا بدلایلی از انجام این مهم معذورید؟  با تشکر از بوجود اوردن امکانی برای  تبادل افکار و درک بهتر عقاید دیگران. سرسبز باشید و دنیا بکامتان.      
 حمید
سياستهاي رسمي جبهه ملي را فقط سخنگوي آن، آقاي دكتر هرميداس باوند، اعلام مي كنند. هيچ كس ديگر حق ندارد اين كار را بكند. شوراي رهبري جبهه ملي ايران در حال حاضر 5 عضو دارد: آقايان عبدالعلي اديب برومند (رييس)، داود هرميداس باوند (سخنگو)، علي رشيدي، سرلشگر بازنشسته ناصر فربد، و البته آقاي مهندس عباس اميرانتظام كه به دليل بيماري هاي توان كاه ناشي ار سالها زندان به ندرت در نشست ها شركت مي كنند. شما مي توانيد پرسشهاي خود عنوان كنيد و اگر مخاطبتان من نباشم، مي كوشم پاسخ شما را از عضو مسئول بگيرم. آقاي دكتر باوند خود يك تارنما دارند و مي توانيد به آنهم مراجعه كنيد.

جناب استاد سوال من درباره 2 مطلبی که از سایت دیپلماسی ایرانی گرفته شده این است که: 1.(درمورد سخنان ان شخص کویتی)به نظر شما توان تاثیرگذاری اعراب خلیج پارس در مناسبات ایران وامریکا تا این اندازه است که انها می توانند از احیای جایگاه منطقه ای قبل از انقلاب ایران جلوگیری کنند؟ 2.(درباره سیاستهای عربستان)ایا شما با ان نظر که عربستان در درون سیاستهای امریکا حرکت می کند موافقید؟ با سپاس
سعید
آنچه در خليج پارس ممكن است روي بدهد ارتباط با خواستها يا اراده و برنامه كشورهاي عربستان و امارات دارد. اين سياست غرب است كه در حال شكل گيري است و چون آنها كمابيش مي شنوند كه چه اتفاقي "ممكن" است بيافتد، آغاز به رجز خواني مي كنند. شايد هم تحريك مي شوند كه اين كار را بكنند. مشكل ما ستيزگري و ايجاد بي اعتمادي با قدرتهاي غربي است.

با درود به شما جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطالب زیر(برگرفته از سایت دیپلماسی ایرانی)چیست؟ با سپاس 1.سال ها پیش در جلسه ای در یکی از کشورهای خارجی بحثی در مورد منطقه خلیج فارس و قدرت های تاثیرگذار در این منطقه مطرح بود. نمایندگان ایرانی نیز شرکت کرده بودند و نمایندگان کشورهای خلیج فارس و کشورهای غربی و در راس آن ها نمایندگان آمریکایی نیز در آن جلسه حضور داشتند. این کنفرانس زمانی برگزار شد که آمریکا به افغانستان و عراق حمله کرده بود. آن زمان شرایط آن چنان برای ایران مساعد شده بود که عرب ها می گفتند امریکا در حال پرداخت بهای ظهور قدرت منطقه ای ایران است. بحث بر سر این بود که آمریکا و ایران مشترکاتی در منطقه دارند و چه خوب است که این ها در برخی موارد همکاری کنند. کما این که در بحث افغانستان تا حدی همکاری شکل گرفت یا در مورد عراق به طور تلویحی همکاری هایی صورت گرفت. در این جلسه رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک کویت که از کسانی بود که به ضد ایرانی بودن معروف بود، بعد از اظهار نظر نماینده عربستان با حالتی عصبانی گفت که « اگر دو فیل با هم تصمیم بگیرند که برقصند، چمن زیر پای آن ها له می شود. ما حتما نمی گذاریم که دوران گذشته باز گردد چرا که در این صورت ما آن چمن خواهیم بود. ما به یاد داریم که زمانی ایران با غرب روابط خوبی داشت ما بسیار ضربه خوردیم. ما اجازه این کار را در آینده نخواهیم داد. 2.عربستان در چارچوب سیستم سیاستگذاری امریکا حرکت می کند. اساسا عربستان به دنبال آمال و آرزوی زیادی نیست. در واقع آن ها در سیستم تحلیلی امریکا قرار دارند و الان هم به عنوان ابزار امریکا برای تغییر قدرت در سوریه عمل می کنند. امریکایی ها به شدت آنها را کنترل می کند. نه عربستان، نه کویت، نه عمان و .... هیچ کدام آمال و آرزو در سیستم خود ندارند که به عنوان مثال به دنبال توازن قوا و ... باشند. وقتی با متخصصان و تحصیل کردگانشان هم صحبت می کنیم می بینیم که اساسا چنین تحلیلی ندارند. آمریکاییها بسیار تلاش کردند که هندی ها را در مقابل چین قرار دهند تا توازنی در منطقه ایجاد شود. یکی از متخصصین امریکایی به نکته ای اشاره کرده بود که بسیار جالب است؛ او گفت که هندی ها به صورت استراتژیکی، غیر استراتژیک هستند. به همین دلیل هم امریکا در نهایت نتوانست هند را تحریک کند تا توازن قوا با چین متعادل شود. چون هندی ها چنین تحلیلی ندارند. این مسئله برای این منطقه نیز مطرح است
سعید
مي پندارم كه آن نشست در زمان رياست جمهوري آقاي خاتمي بود. در آن زمان كشورهاي غربي باور كرده بودند كه گزينش خاتمي در يك انتخابات نيمه آزاد شايد دور برگرداني در سياستهاي جهان ستيزي جمهوري اسلامي است. اين امر براي قدرتهاي غربي مغتنم بود، چون تنها كشوري كه ريشه دار بود و مي توانست محور ثبات و صلح و امنيت در منطقه باشد ايران بود. بزودي فهميدند كه آقاي خاتمي آن اراده و قدرت پايداري را ندارد كه بتوان به او اعتماد و تكيه كرد. مجلس ششم هم كه ميرفت به يك مجلس محوري تبديل شود، بزودي تو زرد از آب درآمد. كشورهاي عرب، مانند عربستان و كويت و امارات و عمان، فقط امنيت مي خواستند و هيچ استراتژي منطقه اي مبني بر قدرتنمايي نداشتند. حالا كه مي بينيد اينقدر رجز مي خوانند و جولان مي دهند، يكي بخاطر اين است كه قدرت نظامي غرب در كنارشان است، هر چند كه غرب از آنها استفاده ابزاري مي كند، ولي عربها در اين توهم هستند كه مي توانند به آنها تكيه كنند. دوم اينكه آنها ناتواني و انزواي ايران را مشاهده مي كنند و به ياد سالهاي آخر ساسانيان مي افتند كه همه سردمداران بجان هم افتاده بودند، ارتش چند پارچه شده بود و هيچ كس از هيچ كس فرمانبري نمي كرد. كشورهاي عرب شرايط كنوني ايران را دومين فرصت تاريخي خود براي نابودسازي قدرت و يكپارچگي ايران بشمار مي آورند.

با درود به شما جناب استاد زعیم جناب استاد نظر شما درباره مطلب زیر چیست؟ با سپاس http://www.voanews.com/persian/news/gcc-iran-05-13-12151289165.html -
سعيد
ظاهرا اين صفحه از نارنماي VOA برداشته شده است.

با درود به شما جناب استاد زعیم 1.جناب استاد اقای نوری زاده عقیده دارند که:عربهای ایرانی و اذری های ایرانی که عاشق ایران هستند اجازه حرکت تجزیه طلبانه به"چهار و تا نصفی تجزیه طلب" نخواهند داد. نظر شما درباره دیدگاه اقای نوری زاده چیست؟ 2.جناب استاد ایا غرب حاضر است با پشتیبانی نظامی از تجزیه طلبان خوزستان در میان مردم ایران تا دهها سال تنفر و دشمنی به ضرر خود ایجاد نماید؟ 3.جناب استاد ایا اسمان خوزستان توسط خلبانان غربی حفاظت میشود؟(چون شما فرموده بودید"اعراب اگر1000هواپیمای مدرن هم بخرند ما نگران انها نیستیم مگر اینکه امریکا بخواهد انها را علیه ما بکار برد". 4.واکنش ما چه باید باشد؟ایا ما مردم ایران هیچ کاری از دستمان ساخته نیست؟ با سپاس
سعيد
1- اين باور درست است كه عرب تباران ايراني و هم ميهنان آذري ما شايد از خود ما مدعيان يكپارچگي متعصب تر هستند. ما براستي تكيه بر غرور ملي آنان داريم كه چنين توطئه هايي را خنثي كنيم.، ولي اين سه مورد را فراموش نكنيد: توطئه تجزيه هميشه در خارج از كشور طراحي مي شود كه بازيگران آن نفوذي هاي آموزش ديده براي عوض كردن فضا به سود توطئه، دوم ايجاد شرايط مصنوعي و تبليغات گسترده در رابطه با ستم هاي درون مرزي و خواست جمعيت بخش مورد تجزيه است و سرانجام شرايط اقتصادي و رفتار حكومت مركزي است.. 2- اگر پروژه تجزيه كشور عملياتي شود، كه احتمالا در تابستان روشن خواهد شد، آسمان مناطق مورد نظر پرواز ممنوع خواهد شد، و براي اينكه حضور غرب كمرنگ باشد، نيروهاي هوايي امارات و عربستان اين وظيفه را انجام خواهند داد و نيروي هوايي ما توان رويايرويي نخواهد داشت. مردم ايران مشغول رسيدگي به زخمهاي خود خواهند بود. مگر مردم اكنون كشتار 5 ميليون ايراني در جنگ اول جهاني را كه باعثش بريتانيا بود اكنون به ياد مي آورند؟ مگر شكست از روسيه و تجزيه قفقاز يا جاهاي ديگر باعث تنفر از عاملان آنها نشده است؟ فقط عده كمي صدايشان گهگاه بلند است و بجايي هم نمي رسد. 3- همينطور است. آنها ابتكار عمل نخواهند داشت، ولي با چراغ سبز غرب انجام وظيفه اي را خواهند كرد كه خودشان آرزوي آن را دارند. 4- واكنش فقط كار آدمهاي شكست خورده است. ما بايد جلوي اين رويداد را بگيريم. ما بايد پيشگيري كنيم نه شكست بخوريم و سپس واكنش نشان بدهيم.

عالی بود
محمد تقی علیجانی

شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد