Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
21 مهر 1388
گفتگوی برنامه زن امروز صدای امریکا (حمیده آرمیده) با کورش زعیم - دیدار شورای همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر با کورش زعیم

گفتگوی برنامه زن امروز صدای امریکا (حمیده آرمیده) با کورش زعیم

21 مهر 1388 (13 اکتبر 2009)

دیدار شورای همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر با کورش زعیم

 

حمیده آرمیده: جمعی از اعضای شورای همبستگی ملی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران یکشنبه گذشته با مهندس کورش زعیم، دبیر سیاسی همبستگی، دیدار کردند. کورش زعیم در جریان اعتراضات بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد و نزدیک به سه ماه را در زندان اوین بسر برد. در این دیدارآقایان حشمت الله طبرزدی، حسام، علیرضا جباری، مهندس خادم، عیسی خان حاتمی، پرویز سفری حضور داشتند. کورش زعیم اکنون روی خط مستقیم از تهران هستند. اقای زعیم، درود بر شما، خوش آمدید به برنامه زن امروز.

کورش زعیم: درود به شما خانم آرمیده و به بینندگان عزیز.

  پرسش: آقای مهندس، دلیل حضور این آقایان چه بوده؟ آیا این دیدار فقط برای دلجویی از شما بود یا دلیل دیگری داشت؟

کورش زعیم: بعد از آزاد شدن من، البته گروههای مختلف دوستان هم در جبهه ملی و هم گروههای دیگر سیاسی و مدنی لطف کردند و در روزهای مختلف و به دیدن من آمدند و این دیدار هم دیدار اعضای جنبش همبستگی بود که لطف کردند آمدند دیدار کنند با من.

  پرسش: آقای زعیم عزیز، من از شما می خواهم بپرسم که شرایط زندان چه بود، در چند ماهه که در زندان بودید؟

کورش زعیم: البته شرایط برای من متفاوت بود از جوانان. من از شرایط آنها نمی توانم صحبت کنم چون دقیقن نمی دانم. ولی شرایط برای من فقط پرسش و بازجویی های معمولی که سال 85 هم بوده، و در گذشته هم بوده، درباره فعالیت های خود من و جبهه ملی بود، و البته همبستگی. فشار فیزیکی نبود، ولی البته از روشهای روانشناسی، خوب، طبعا استفاده می کنند.

پرسش: در این بازجویی ها از شما چه خواسته شد؟ آیا از شما خواسته شد که به چیزی اعتراف کنید یا اینگه مواردی بود که ...، بیشتر درباره بازجویی هایتان صحبت کنید.

  کورش زعیم: البته بیشتر صحبت درباره اتهاماتی بود که به من زدند؛ مانند اقدام علیه امنیت ملی، توهین به ارکان نظام، انقلاب مخملین یا براندازی نرم، ایجاد اغتشاش و تشویش اذهان عمومی، که بیشتر این اتهامات کلیشه ای و برای اغلب زندانیان سیاسی یکسان است. بحث هم بیشتر راجع به صحبت های من، مصاحبه های من و نوشته های من بود که بیشتر در انتقاد ازعملکرد جمهوری اسلامی و حاکمان جاری، و هشدار نسبت به مسائل و به سرانجام رفتار و کردارشان بود و جهتی که کشور را دارند سوق می دهند. البته آن مانیفستی که دادم بیرون در آخر اردیبهشت ماه، به عنوان پیشنهاد برای نجات میهن، هم ایجاد حساسیت کرده بود. ارتباط و حضور من در جنبش همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر ایجاد حساسیت کرده بود. بیشتر صحبت ها در این رابطه بود، و ارتباط من با این جریانها، و اینکه من چه نقشی می توانم داشته بوده باشم در جریان هایی که پس از انتخابات بوجود آمد.

پرسش: آقای زعیم، با این اتهاماتی که به شما وارد شده است، چه شد که شما از زندان آزاد شدید؟

  کورش زعیم: خوب، بیشتر اتهامات من مردود بود،  چون من در چارچوب اصول قانون اساسی عمل کرده بودم. بارها هم گفته ام که، البته اتهامات همه کلیشه ای بود، جرم من باور کردن اصل های قانون اساسی شماره 23، 24، 25 26 و 27 بود، و من دقیقا از این اصل های قانون اساسی جمهوری اسلامی پیروی کرده بودم. که مثلن ماده 23 که تفتیش عقاید را ممنوع می کند، اصل 24 که آزادی بیان می دهد، آزادی نشر و بیان می دهد، اصل 25 استراق سمع، تجسس و ترساندن و ضبط مکالمات و نامه ها را ممنوع می کند، اصل 26 فعالیت حزب ها و سازمانها و انجمن های سیاسی و صنفی را آزاد اعلام کرده، اصل 27 اجتماعات، گردهمایی ها و تظاهرات را آزاد کرده، و الی آخر. این اصول قانون اساسی را، که در کشور هیچوقت اجرا نشده طی این سی سال، باور کردم و به آنها عمل کردم و خارج از آن هم عمل نکرده ام. بنابراین جرم خود را باور کردن این اصول قانون اساسی می دانم.

  پرسش: آقای زعیم عزیز، یکی از مقامات سپاه خواهان آن شده که فعالیت احزاب یک مقدار محدود شود. با توجه به این قضییه، شما فعالیت خودتان را و جنبش خودتان را چکونه ارزیابی می کنید؟

کورش زعیم: این ارتباطی با جبهه ملی ندارد. جبهه ملی سی سال است که فعالیتش نه تنها محدود است، بلکه ممنوع است. این صحبت از حزبهایی است که خودشان بوجود آورده اند در چارچوب محدودیت های جمهوری اسلامی. آنها صحبت از حزبهای خودی می کنند، و گرنه حزبها و سازمانهای سیاسی مانند جبهه ملی ایران، حزب ملت ایران، نهضت آزادی و حزبهای دیگر برون از حاکمیت همیشه ممنوع بوده اند و ین چیز تازه ای نیست و این دستور چیز جدیدی را برای ما نشانگر نیست.

  پرسش: می توانم از شما بپرسم، به عنوان دبیر سیاسی جنبش همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران، در ارتباط با این جنبش، ما حدود یک و نیم تا دو دقیقه وقت داریم با شما صحبت کنیم و مصاحبه را به پایان برسانیم. یک مقدار صحبت کنید تا با فعالیت هایش آشنا شویم.

  کورش زعیم: ما جنبش ملی کنونی مردم ایران را که سالهاست به صورت جنبش های دانشجویی، جنبش زنان و جنبش کارگری در حال جوشیدن بوده، ما همیشه در گفتار و نوشتار خودمان گفته بودیم که نباید به آن بی اعتنا بود و اقدام به سرکوب آن کرد، و بزودی بصورت یک جنبش همگانی تجلی خواهد کرد. و این جریان انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری را فقط جرقه ای می دانیم که جریانی را که سالها بود در درون کشور در حال جوشش بود شعله ور  و درش را باز کرد.

  جنبشی که ما بنام همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر آغاز کردیم، و آهنگ آن را داشتیم که همه گروههای سیاسی آزادیخواه و دموکراسی خواه را در آن شرکت بدهیم، در پیش بینی چنین رویدادی بود، تا از به انحراف رفتن آن و به خشونت گراییدن آن و بدست گروه های سازمان یافته و مسلح افتادن آن جلوگیری کنیم. بدبختانه جمهوری اسلامی مطابق بی خردی معمول سی ساله خود، آن را درک نکرد و علیه آن اقدام نمود و سعی کرد آن را از هم بپاشاند. ولی من اکنون مطمئن هستم که این جنبش در آینده بسیار گسترده تر و قدرتمندتر خواهد شد و شاید بتواند از به انحراف کشیده شدن جنبش دموکراسی خواهی ملت ایران که چهارمین تلاش ملت بزرگ ایران برای استقرار حاکمیت ملی و دموکراسی و حقوق بشر در طی صد سال گذشته است (یعنی پس از جنبش مشروطیت، جنبش ملی شدن نفت و جنبش بزرگ به انحراف کشیده شده سال 57)، جلوگیری کند و در سرانجام پیروزمندانه ملت ایران تاثیرگذار باشد.

حمیده آرمیده: با سپاس آقای کورش زعیم، خدا نگهدار.

  کورش زعیم: سپاسگزارم خانم آرمیده. خدا نگهدارتان. 

بازدید صفحه: 2119
 


شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد