Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
4 آبان 1388
گفتگوی رادیو فرانسه (رحمت قاسم بیگلو) با کورش زعیم - بياينه 14 فعال سياسي درباره اعدام ها

گفتگوی رادیو فرانسه (رحمت قاسم بیگلو) با کورش زعیم

4 آبان 1388 (26 اکتبر 2009)

درباره: بیانیه چهارده فعال سیاسی سرشناس ایران

قاسم بیگلو: چهارده تن از فعالین سرشناس ایرانی بیانیه ای در تهران منتشر کرده اند و از حکومت ایران می خواهند تا به اعدام ها و اعمال خشونت در کشور پایان داده شود. در این بیانیه که تحت عنوان "هیچ راهی جز بازگشت به سوی ملت وجود ندارد" نگاشته شده، از جمله آمده است که برای رفع دشواری هایی که مردم ایران سی سال است با آن دست به گریبانند و اکنون حاکمیت را هم در بن بستی بس خطرناک گرفتار ساخته است، هیچ راهی جز بازگشت بسوی ملت و پذیرش خواست های مردم، محترم شمردن آزادی های اساسی و پایبندی به حاکمیت ملی و قانون وجود ندارد. بی تردید، نخستین گام در این راه، آزادی بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی، لغو مجازات اعدام و قوانین غیر انسانی و محدود کننده حقوق شهروندی، و تبعیض و رفع و نفی هرگونه مبانی قدسیه در رابطه با اداره امور کشور و جامعه است.

 بیانیه می افزاید ، ما هشدار می دهیم که هیچ راهی جز تمکین به خواست مردم در یک تفاهم مسالمت آمیز و خردمندانه در پیش رو نیست. فقط در این صورت است که می توان به جلوگیری از فاجعه ملی پیش رو و جبران توقف های پیش آمده و خیزش بسوی جلو امیدوار بود. آقایان: عباس امیر انتظام، هرمیداس باوند، عیسی خان حاتمی، علی حاج قاسمعلی، حمید رضا خادم، محمد علی دادخواه، جمال درودی، آرش رحمانی، اشکان رضوی، کورش زعیم، خسرو سیف، حشمت الله طبرزدی، حسین مجتهدی و علی اکبر معین فر امضاء کنندگان این بیانیه ی هشدار دهنده هستند.

کورش زعیم یکی از امضاء کنندگان این بیانیه در باره دلیل انتشار این بیانیه در این برهه زمانی می گوید:

کورش زعیم: بیانیه هایی درباره نفی مجازات اعدام توسط گروههای سیاسی بیرون از حاکمیت و توسط شخصیت های شناخته شده سیاسی و مدنی، بویژه گروههای حقوق بشری قبلا صادر شده بوده و این تازگی ندارد. البته وقتی روند اعدام ها افزایش پیدا می کند، خوب، ضرورتش بیشتر به چشم می خورد. این بیانیه کمی دیر بیرون آمد ولی تاکیدش بر این بود که جمهوری اسلامی ایران دو کار را باید حتمن انجام دهد: یکی وفاداری به تعهدات بین المللی و سازمان ملل است که باید اجرا شود، و این چیزی است که در این چند سال اخیر انجام نشده است؛ دوم اینکه جنبشی در جهان متمدن هست علیه مجازات اعدام، چون آن را بسیار خشن می دانند. اعدام یک نوع انتقام جویی است از شخص قاتل یا بزهکار. بیش از شست کشور اکنون مجازات اعدام را از قانون خود حذف کرده اند. این جنبش البته سالهاست که به ایران هم رسیده و گروههای حقوق بشری تلاش می کنند، با وجود اینکه ما مشکل فرهنگی از دید مذهبی داریم، که این آهسته آهسته جا بیافتد. در جهان امروز دیگر گرفتن جان انسانها پذیرفته نیست.

قاسم بیگلو: آقای مهندس زعیم، در همین بیانیه به گستردگی به وقایع امروز در ایران اشاره شده است. بفرمایید که از نظر شما، به عنوان یک ناظر در ایران، بحران انتخابات در ایران پایان یافته باید تلقی شود؟

کورش زعیم: به نظر نمی رسد. همان جور که در اخبار خوانده اید، اکنون همان جنبش سبز انتخابات برای 13 ابان برنامه تظاهرات خواهد داشت. من تصور نمی کنم مردم به این زودیها ارضاء شوند. تا اینکه بالاخره تصمیم گرفته شود، در سطح ملی، که به اعتراضات مردم به گونه ای پاسخ داده شود.

قاسم بیگلو: آقای مهندس کورش زعیم در تهران، سپاسگزارم که به پرسشهای من پاسخ دادید.

 

بازدید صفحه: 1694
 


شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد