Monday, December 23, 2024   امروز ,   دوشنبه 3 دی 1403 خورشیدی

جزئیات مطالب  

   
23 خرداد 1384
ميز گرد دانشگاه علم و صنعت - انتخابات دوره نهم رياست جمهوري

 

ميز گرد دانشگاه علم و صنعت: كورش زعيم (از جبهه ملي)، حاجي بابايي، افتاده (از اردوي قاليباف)، حكيمي پور (از اردوي هاشمي)

23 خرداد 1384

انتخابات رياست جمهوري 1384  

ميزگرد چند فعال سياسي با ديدگاه‌هاي متفاوت با حضور كوروش زعيم، مجيد حاجي‌بابايي، دكتر حكيمي‌پور و «افتاده» براي بررسي انتخابات آتي در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد .  

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) «كوروش زعيم» در اين ميزگرد اظهار داشت: هركس به عنوان رييس‌جمهور انتخاب شود چه فردي شايسته باشد يا نباشد، نمي‌تواند برنامه‌هايش را عملي كند. پيشرفت برنامه‌ها زماني حاصل مي‌شود كه مردم در چارچوب قانون بتوانند حرف بزنند و به فعاليت سياسي بپردازند و فعاليت‌هاي اقتصادي نيز شفاف باشد .  

وي در ادامه گفت: رييس‌جمهور هركسي كه باشد توان اجراي شعارهايش را نخواهد داشت ولي اگر احزاب سياسي به وجود مي‌آمدند و مي‌توانستند شخصيت‌هاي سياسي و برنامه‌هايشان را به صورت شفاف تبليغ كنند و نماينده‌ي خود را با برنامه‌هايش به مردم بشناسانند، در آن صورت ما انتخابات آگاهانه‌اي خواهيم داشت ولي با شرايط موجود امكان ندارد قانون اجازه‌ي انجام اصلاحات و اجراي آزادانه‌ي قوانين تصويب شده را بدهد .  

مجيد حاجي‌بابايي، به نماينده‌ي از جريان حامي دكتر معين نيز گفت: ما با دو نيرو كه پيشاپيش يكديگر هستند مواجه هستيم. يعني آزادي‌خواهي و دموكراسي كه براي پيشبرد جامعه به سوي دموكراسي‌خواهي تلاش مي‌كنند و نيروي ديگر اقتدارگرايان كه فضاي سياسي را بسته‌تر مي‌كنند .  

وي با اعلام اين‌كه «ما با فقدان دو قضيه همراه هستيم»، افزود: عدم تشكيلات و سازمان‌هاي منسجم ملي و فقدان شهروندان براي مطالبه‌ي حقوق خود از معضلات موجود محسوب مي‌شود .  

اين عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) با بيان اين كه «دموكراسي براي ملت است و از آسمان به زمين نيامده است و وارداتي نيست»، افزود: بايد از درون جامعه تلاش شروع شود و ادامه يابد تا به نتيجه‌ي مطلوب برسيم .  

وي نبود احزاب فراگير و فقدان فرهنگ دموكراتيك در بين مردم را دو معضل مهم دانست و گفت: امكان برگزاري انتخابات كاملا آزاد وجود ندارد و دكتر معين هم در صحبت‌هايش خاطرنشان كرد كه انتخابات آزاد وجود ندارد ولي ما معتقديم بايد از يك جايي شروع كرد و با چكيده‌ي حقوق بشر و دموكراسي يك گام در تشكيلات لازم براي راهبردي برداشته شود .  

حاجي‌بابايي گفت: ما خواهان دستيابي مردم به فرهنگ آزادي و آزادگي است .  

« افتاده» نماينده‌ي حاميان قاليباف نيز اظهار داشت: اگر قرار است جمهوري باشد راهي جز گفتمان نداريم و قدم به قدم اصلاحات را ادامه دهيم. انتخابات رياست جمهوري اين دوره حماسه‌ي ديگري مي‌آفريند كه از جنس دوم خرداد خواهد بود ولي متفاوت از انتخابات قبلي است .  

سپس «احمد حكيمي‌پور» نماينده‌ي هاشمي اظهار داشت: بايد منفعت ملت را در نظر گرفت. پديده‌ها يك‌بعدي نيستند و كشور ما در عمل مشكل داشته است، نه در نظر .  

وي در ادامه گفت: با توجه به اين‌كه اكثر مشكلات مردم مشكل معيشتي است، اگر درست تحليل كنيم و انتخابات منجر به آرامش دروني براي حل معضلات بين‌المللي و اقتصادي شود بايد با توجه به چالش‌هاي بين‌المللي از انتخابات فرصتي براي حل معضلات كشور در راستاي منافع ملت بوجود آوريم. يعني رييس‌ جمهور منافع كشور را در راستاي تحول بين‌المللي پيش برد نه در تقابل آن .  

حكيمي‌پور افزود: بايد كسي رييس‌جمهور شود كه جزو بنيان‌سازان نظام باشد. يعني كسي كه اشراف كامل به ساختمان نظام داشته باشد و مسايل بين‌المللي را با كمترين هزينه و بيشترين سوددهي حل كند. اگر ما كارنامه‌ي هاشمي را مورد نقد قرار دهيم متوجه مي‌شويم كه رياست جمهوري از عهده‌ي ايشان برمي‌آيد .  

در ادامه، «كوروش زعيم» اظهار داشت: ما از حركت خاتمي حمايت كرديم و مي‌دانستيم ساختار قانوني كشور اجازه‌ي كار عميق را به او نداد، در نتيجه نتيجه‌اي حاصل نشد .  

وي عملكرد شوراي نگهبان را در رد صلاحيت‌ها قانوني دانست و گفت: رد صلاحيت بسياري از افراد شايسته توسط شوراي نگهبان صورت گرفت. اگر اين عارضه نشانگر بيماري عميق نيست به ما هم بگوييد و اگر اين ردصلاحيت‌ها درست است، باز هم به ما بگوييد .  

وي افزود: ايران با تمام منافع زيرزميني كه دارد بعد از گذشت سال‌ها هنوز دچار فقر است و اقتصاد سازمان‌يافته‌اي ندارد. بنابراين به جاي تكرار اشتباهات قبلي بايد تدابيري بينديشيم و با كمك نيروهاي اصلاح‌طلب سعي در حل مشكلات موجود كنيم .  

حاجي‌بابايي با بيان اين‌كه «انتخابات آزاد شعار نيست بلكه استراتژي است»، افزود: معين بازي انتخابات را بر هم زد و در تاريخ ماندگار خواهد شد؛ زيرا اگر معين وارد عرصه نمي‌شد، هاشمي تخريب مي‌شد. بنابراين به دليل حضور معين با هاشمي خوب رفتار مي‌شود .  

وي در ادامه گفت: معين بازي از پيش تعيين شده‌ي انتخابات را بر هم زد و دليل مدارا و حمايت از هاشمي، حضور دكتر معين در صحنه است. بنابراين رييس‌جمهور آينده در حد تداركاتچي نخواهد بود .  

حاجي‌بابايي گفت: مبارزه كار خوبي است و اگر جامعه‌ي مدني قدرتمند نداريم بگذاريم راهي را كه معين انتخاب كرده است و در آن پيروز شده طي كند و با خيزش مردم شاهد پيروزي دوم وي باشيم .  

سپس افتاده با بيان اين‌كه «قاليباف نه به چپ گرايش دارد نه به راست»، افزود: هم افراد چپ‌گرا و هم راست‌گرا در ستاد قاليباف فعال هستند .  

افتاده در ادامه گفت: قاليباف به عنوان مدير نمونه‌ي سال 83 در استفاده از فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات مورد تشكر و قدرداني قرار گرفت و فن‌آوري را خود در دست گرفت .  

حاجي‌بابايي نيز گفت: بسيج كردن مردم براي مشاركت فايده‌اي ندارد بلكه براي پيشرفت بايد مردم را سازماندهي كرد و به آنان آگاهي بخشيد .  

حكيمي‌پور در ادامه گفت: شرط دموكراسي، فرصت دادن است. بايد بينديشيم چه چيزي به دست مي‌آوريم و چه‌قدر به نفع مردم است. هاشمي به دليل اين‌كه هزينه‌ي ملت را صرف رفت و آمد به شهرها نكند از رفتن به شهرها خودداري كرد و هيچ هزينه‌اي براي تبليغات خود نكرده است و ستادها و طيف‌هاي مختلف خودشان هزينه‌هاي تبليغاتي را پرداخت كردند .  

كوروش زعيم اظهار داشت: هيچ‌يك از كانديداها داراي برنامه‌ي مدوني نيستند و فقط شعار مي‌دهند كه اين شيوه‌ي اداره‌ي كشور نيست بلكه بايد احزابي روي كار بيايند تا در طول چند سال به صورت مداوم به معرفي شخص خاصي و برنامه‌هاي او بپردازند و برنامه‌هاي مشخص مورد نظر و هويت او را به طور كامل به مردم بشناسانند تا مردم با شناخت و آگاهي كافي به آنها راي دهند، نه اين‌كه چند ماه مانده به انتخابات، شتابزده مردم تصميم‌گيري كنند .  

حاجي‌بابايي در پايان گفت: من معتقدم دفتر تحكيم وحدت و انجمن‌هاي اسلامي نبايد از كانديداي خاصي حمايت كنند، بلكه بايد روشنگري كنند ولي با سياست تحريم هم مخالف هستيم. من در راستاي منافع دفتر تحكيم قدم برمي‌دارم و از اصول اعتقادي خودم تخطي نمي‌كنم و براي منافع ملي و رسيدن به دموكراسي در اين جبهه پيش مي‌روم .

انتهاي پيام

بازدید صفحه: 1798
 


شما می توانید نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

   
 : نام ونام خانوادگي
 : توضیحات

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمائید
 
   
   
 

      



 

جستجو در سایت

 

 

فهرست موضوع ها

 

      جمهوری اسلامی
      انتخابات در ایران
      حقوق بشر در ایران
      سیاست خارجی ایران
      اقتصاد ایران
      میراث فرهنگی و تاریخی
      کورش بزرگ
      پاسارگاد و تخت جمشید
      دموکراسی و سکولاریسم
      جنبش های ملی ایران
      جنبش ملی کردن نفت
      جبهه ملی ایران
      چهره های ملی ایران
      بحران هسته ای ایران
      خلیج پارس
      دریای مازندران
      سازمان ملل متحد
      شورای امنیت
      شورای حقوق بشر
      دیوان کیفری بین المللی
      یونسکو
      آسیای میانه و قفقاز
      خاور میانه
      خاور دور
      اروپا
      امریکای شمالی و جنوبی
      درباره من
      فرتور ها (عکس ها)
      English
 
 
 

 پیشنهاد ها و نوآوری ها

 

کلیه حقوق این وب سایت مربوط به کوروش زعیم ،محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد